Nálam mindig kupi van sajnos. Hétfőn este bőszen elrámolok mindent mert kedden takarítás van. Kedd este aztán keresem, hogy mit hova raktam nagy hirtelen. Ez az olcsó játék, jó szórakozás hülye gyerekeknek.:-))))
Pezsgő nálam is van mindig behűtve és én nem langyítom meg. Apám mindent, a vizet különösen csak jéghidegen szerette, ezért korán hozzá szoktam a hideg innivalókhoz. De vasárnap a tv-m érdekében nem itthon drukkolok.
Mikor 1941-ben Szegedre költöztünk, kiderül, hogy ott artézi vizet kellett inni. Minél tovább engedte az ember, annál langyosabb lett. Így lett nekünk 1942 nyarán egy Bosch jégszekrényünk. Eredeti német volt, nem is nagyon bírta a szegedi nyarakat. Ha elromlott a külön erre készült ládában szállította a motorját apám Pestre a szervizbe.
Nálunk mindig van behűtött pezsgő. Ha inni van kedvem, akkor egy pohárkával meglangyítok a mikróban, hogy torkom ne haljon bele. Sajnos a torkom gyerekkorom óta - ami pedig régen volt - nagyon érzékeny a hidegre, nem fájdul meg csak köhögök és berekedek tőle. Remélem, hogy a vasárnapi választási eredmény után lesz alkalom egyet kortyintani.
Én is behűtöttem egy pezsgőt. Ma hallottam, valszeg 18-án lesz igazi eredményhirdetés, ha csak nincs átütő nyerés. Jönnek még külföldről és határontúlról, amit számolni kell, és esetleg néhol újraszámlálás.
Ha meglenne még a régi lelkes indexes banda, akkor együtt töltenénk az éjszakát , ki-ki a gépe előtt. Sajnos a hülye facebook elcsábított mindenkit, pedig ott nem lehet olyan igazán beszélgetni, mint itt lehetett régen.:-( Kár megöregedni, mert minden jó eltűnik körülötted.?.((((
Jól, köszönöm. Nem csak a hazai választás izgat, hanem Ukrajna és a Közelkelet is. Nem hittem volna, hogy ennyi hazug őrült kinyilatkoztatásait kell még hallgatnom.Mondanom se kell, hogy jómagam a német híreket hallgatom, Lényem pedig az angolt, így talán meglehetősen jól informált vagyok. Ifjabb barátom teljesen belezuhant a hazai hírekbe.Ezekből én amennyire tudom kitartom magam. Persze alvásról jövő vasárnap szó se lehet. Pezsgőt már megvette a fiú, együtt fogunk tv-t nézni és vagy örömünkben vagy bánatunkban isszuk majd a pezsgőt.
Nem, illetve csak ha nincs más. De én nagyon szeretem a frissen reszelt tormát. Sajnos már az osztrákok is elzüllöttek. Régebben ha kávéházban virslit rendeltem, frissen reszelt torma volt hozzá. Ez sajnos most már kiment a divatból.:-(
Olvasottságunk igen vegyes volt, de inkább külföldi írók voltak. Az én ifjúságomban még nem volt internet így rendszeresen beszélgettünk a "bandán" belül. Amiket akkoriban olvastam, világirodalom, azt ezek sokkal később fedezték fel és mostanában olvassák. Emlékeim szerint mai magyar irodalomról nem volt szó.MInt mondtam 70+ abszolut értelmiségiek voltak. Manapság ár senki nem olvas olyat, mint mi régen. Jómagam is eleve elengedtem a modern magyar írókat. Egyszerüen az elmult 2 évtized magyar írói nekem túl magasak. Egyszerüen képtelem voltam olvasni őket. Az uj nobeldíjasunkat se tudtam, mikor jó 30 éve hirtelen divatba jött. Nagyjából Máraival befejeztem a magyar iroodalon olvasását.:-(
Mióta belendült a glaucomám, már semmit se tudok olvasni. Hangos könyv nem játszik nálam, mert 10 percen belül elalszom rajta.:-(
Meglátogatott a fiam. Megtalálta a játékot és elmentette nekem. Most reggel próbáltam ki , nagyon tetszik. Nem találtam rajta szünet gombot ezért kiléptem. Remélem megjegyezte , hogy 2 szintet megcsináltam.
Nem ismerkedés volt de nekem nagfy élmény. A múlt héten egy sztalnál ültem 8 ismeretlen emberrel. Mások kezdték, nem én, de fantasztikus jót beszélgettünk. Mindenki 70+ volt és valahogy a régi szinázi előadásokról és művészekről kezdtünk beszélgetni. A vacsora végére, aztán a könyveknél tartottunk, Nem is emlékszem, mikor beszélgettem utoljára könyvekről. Hab a tortán, kb. mindenki mindent olvasott. Tök véletlen volt, a nevüket se tudom, de nagyon jót beszélgettünk.. Úgy érzem, hogy ritka szerencse az ilyesmi manapság. :-(