Keresés

Részletes keresés

Fado Creative Commons License 2004.12.08 0 0 174
Kösz az infot! Leginkább Szanyi államtitkár úr nézeteire voltam halálosan kíváncsi, mint az agrárérdekek érvényesítésének hiteles forrására. Ő maga is sokat tett a topic-cím létrehozása érdekében.
Előzmény: netron (173)
netron Creative Commons License 2004.12.08 0 0 173

Ne szívjon az agrárium, hanem lobbizzon!

Tippek itt: www.intakt.hu

"Erzsébet királynőt támogatja az Európai Unió, avagy az agrárlobbisták félelmetes ereje"

 

 

Fado Creative Commons License 2004.12.08 0 0 172

Egyelőre én hazai pályára gondoltam. Közigazgatási eljárás keretében elkövetett károkozás vagy valami hasonló nevű. A regadót nem bíróságon fúrták meg, hanem asszem a versenybiztosnál. De nem azért, mert nekünk rossz, hanem sérti a határon túli versenytársak érdekeit.

Unijóval kapcs én voltam annyira naiv, hogy vártam, hogy korlátozni fogja a mutyizást.

 

 

Előzmény: Alpha Lyrae (168)
dokeee Creative Commons License 2004.12.08 0 0 171
Szerencsére a fater fele termését elverte a jég, oszt jól kifizette a biztosító. Elmebeteg ország ez úgy ahogy van.
Előzmény: pindiy (166)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.12.08 0 0 170

teljesen egyetértek.

az agrárium évtizedes (gyanítom direk) elbaxásáért, a fejetlenségért minden eddig regnáló kormány felelös. a gond, hogy az újabb húzások sem a javító szándékot tükrözik.

Előzmény: karmazsin_ (169)
karmazsin_ Creative Commons License 2004.12.08 0 0 169
Az egész pályázati rendszer úgy ahogy van el van cseszve. Nem is a pályázatokkal van a legnagyobb gond, hanem a támogató hálózattal. Azt hiszitek a falugazdászok értik a rendszer működését? Sztem nem. Utálok hivatkozni, de megint meg kell tennem. Spanyolországban a következőképpen csinálták: első évben megírták a paraszt helyett a pályázatot. Második évben együtt írták meg. Harmadik évben a paraszt megírta aztán a helyi falugazdász lecsekkolta, kijavította. Negyedik évben már nem szorult segítségre. Írország dettó. Magyarországon NINCS (nem csak az agrárszféra területén!) az uniós támogatások felszívásában hatékony intézményrendszer. Nem akarom nagyon idekeverni a politikát, de a topikindító az MSZP-SZDSZ tandemre hárítja a felelősséget, ami részben igaz, de legalább ennyire, ha nem jobban ludas benne a polgári kormány. 2002-ig ugyanis semmi sem történt. Sajnos utána sem sok. Ez megint - mint mindig - közös saruk.
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.12.08 0 0 168

sietnem kell leszögezni, mielött szó éri a ház elejét, hogy részben pont a mezögazdasági fejezet elbaxása miatt, anno én az eu csatlakozás ellen foglaltam állást (no meg más miatt is...)

 

ezzel együtt, ha már beléptünk a nagy vízfejbe (brüsszeli adminisztráció) élnünk kellene (más szektorok esetében is lsd. gépkocsi regadó) az európai bíróság adta jogi lehetöségekkel. ez nem sima feljelentösdi. egyetlen jogilag megalapozott perirat kellene, az uniónak kutya kötelessége lenne a kérdést kivizsgálni (amennyiben ez uniós jogokat is sért...márpedig sért). pénzbe nem kerülne a pereskedés. más oldalról kártevö államunk az unió esetleges elmarasztalásától rendkívül módon felhígult széklettel és zabszem efektussal reagálna. ezt a helyzetet, ha és amennyiben jogilag megtámogadható, érdemes lenne kihasználni.

Előzmény: Fado (167)
Fado Creative Commons License 2004.12.08 0 0 167

Igen, azt hiszem, télleg perelni kéne. Csak ki a fenének van ideje 3 évig a bíróságra mászkálni? Annyira naiv meg már sajna rég nem vagyok, hogy elhiggyem, hogy a hatalmi ágak szétváltak, és netán én is nyerhetnék. Szóval rengeteg elcseszett idő, perköltségek megfizetése, illeték, de azért még fontolgatom ;-)

Szerintem nem stikában követik el egyébként, nyíltan és önbizalommal fentiek miatt.

Előzmény: Alpha Lyrae (164)
pindiy Creative Commons License 2004.12.08 0 0 166

Nem igazán, lyenkor az fvm átalakul astofizikai társasággá és lehazuggya a csillagot is az égről.::))

 

És akkor ne is szóltunk mostan a EU intervenciós felvásárlásáról, ahol még élő embert nem láttak akitől bármit meg is vettek volna.

 

Habár itten nálunk van egy ezzel kacsolatos jogi ujjitás, már mint a, hogy nem csupán a termelők, hanem a kereskedők is igénybevehetik az intervenciós felvásárlást.

 

A combájnál megveszik 18 000 ezerért, várnak egy fél évet és elaggyák 26 000-ért.

Az hogyismongyam, azért az ösze köccséget figyelembe véve is ugy 50 %-os kamat, ami nem igazán elhanyagolható::)))

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Alpha Lyrae (164)
Fado Creative Commons License 2004.12.08 0 0 165

Igen, ezt mondták már valahol közigazgatásban, hogy most 2x nyúlják le az unijós pénzeket így +ÁFÁ-val, de ez csak azért van, mert a 3. módszert még nem sikerült megtalálni, de az illetékes tárca gondolkodik már rajta.

Ezért van a följelentgetősdi, hogy ne kölljön fizetni. Szabálytalansági eljárás, mire bebizonyítod, hogy ártatlan vagy, ők nem értenek hozzá, elmegy fél év, addig ülnek a pénzeszsákon. Szerintem nem akkreditációs problema van, annál sokkal nagyobb.

Előzmény: pindiy (163)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.12.08 0 0 164
szóval igen. aki ezt a maszlagot beveszi az meg is érdemli. aki meg nem....? talán fel kellene jelenteni a magyar államot? ti. törvénytelenségek egész seregét követi el stikában.
Előzmény: Fado (161)
pindiy Creative Commons License 2004.12.08 0 0 163

Nézd, ha lehetne fizetni, akkor fizetnének, mert ugye az nem magyar pénz.

Ugyan lerabolják az EU pénzt is, de annak kitalálták legalább a formáját, mongyuk nem igénylehető vissza utána az ÁFA, ami ugyan csak szerény netto 25 % lopás, holott az egészet is ellophatná a köccségvetés.::)))

 

Egyébként vicc az egész, a kincstár május óta nem tud fizetni.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Fado (159)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.12.08 0 0 162
így szok ez menni a pályázatokkal más ágazatban is. addig ködölnek, módosítanak, hogy követhetetlen...egy csomó pénz bennragad. ebböl a kommunikáció és a tettek mezején két dolog következik: 1. átcsoportosítunk, mert nem volt rá igény 2. egy csomó kamatnyereséget könyvelhettünk el és ez jóóóó (3. és ez a legszörnyübb: ahová átcsoportosítottuk, azt hamarosan elfeledjük, kavarunk-keverünk, idetolunk-odatolunk...a recept ismerös. a pénz felszívódott)
Előzmény: pindiy (160)
Fado Creative Commons License 2004.12.08 0 0 161

Az indoklása vót a legszebb. Azért, mert túl bonyolult a rendelet. Nemtom ki írhatta, melyik nagyon okos minisztérium, ugyan???

De mostanság azért mondott más jóságot is. Pl. ha sztájk lesz, akkor majd nem fizet az unijó, nem lesz támogatás. Aszittem, aki vidékfejlesztési miniszter lesz, az tudja, hogy falun is van TV, láttak benne torlaszoló francia parasztot, aki éppenhogy több lét kap ilyetén akcióit követően.

Előzmény: Alpha Lyrae (158)
pindiy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 160

A 2006 évig beadható pályázatok határidejét a mult hónap végére modósitották ölég sutyomba, nehogy már beadja valaki, mer még lenne rá igény::)

 

De amit elvettek, azt nem igazán tudni hova is tették, legfeljebb sejteni lehet::))

Előzmény: Alpha Lyrae (158)
Fado Creative Commons License 2004.12.07 0 0 159

Azért nem látni az aik.hu-t, mert elbujdostak? Már az amúgy is több esetben kiérdemelt lincselés mellett ezért is? Szerintem ez nem létezhet, állítólag valami kis EU-s fickók üldögélnek a monitoring bizottságokban, csak szóltak volna. Nem lehet, hogy ez mégis rémhír? Nincs lé, az tuti, mindenkit, aki él és mozog előre följelentenek az ellenőrök szabálytalanságért, de én még mindig nem bírom elhinni ezt az akkreditációs problemát. 

Előzmény: pindiy (157)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.12.07 0 0 158

ma azt mondta Imrénk földmqvesügyi miniszteri müködésének csúcsán, hogy a nemzeti akrárkörnyezetvédelmi alapbból azért kellett elvenni jópár millirádot, mert nem vót rá igény...

hehehe

 

60-70 ezer HUF/ha támogatásra nincs igény? na!!! ez lenni több a sok.

pindiy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 157
Hát télleg ők lennének a kifizetőhely, ha rajtuk kivül ezt az EU is tudná::))
Előzmény: Fado (156)
Fado Creative Commons License 2004.12.07 0 0 156

 

De az MVH-nak tán ebből az 1 szempontból rendben a szénája, szerintem ők a kifizetőhely. Az akkreditációjuk meg olyan jól sikerült, hogy iratminta nélkül 1 bötüt se írnának le, számot meg mégúgyse. Nem emlékszel, ezt az akkreditációs históriát hol olvastad/hallottad?? Nagy, mély trutyi van, de ekkora??? Azért az a frankó, hogy a sok picike illetéket már rég beszedte állam bácsi a támogatásigényléshez (lóútlevél + hasonlókra)

Előzmény: pindiy (155)
pindiy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 155

Hát az Eu pénzből az Eu kifizetést sem tuggyák kiperkálni, mert kiderült, hogy elbaszták a kifizetőhelyek akreditálását, a magyar részre meg nincsen pénz a köccségvetésbe, amit ugyan már azér januártól lehetett tudni::))

 

Aztán marad a legolcsobb megoldás, a magyar ausztrofizikai eljárás.

 

 

Előzmény: Fado (152)
pindiy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 154

Hát a elsők, mert ugye azér több helyen voltak azok a figyelmeztető utelzárások.

 

Mostanság nem is tervezek decemberre többet.

Előzmény: Törölt nick (153)
Fado Creative Commons License 2004.12.07 0 0 152
Sajnos hótziher, hogy igazad van. Most próbálják meg kikeríteni a hiányzó suskát az agrárkörnyezetvédelmi támogatásokból. A nagy vezírek már meg is tárgyalták úgy tudni. Én nem értem, hogy EU-s pénzből hogysmért lehetne a közvetlen kifizetések magyar társfinanszírozását kiperkálni, de ez a Nagy Terv. Az esélyeket inkább nem latolgatnám....
Előzmény: pindiy (151)
pindiy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 151

Majd fog, az első figyelmeztető utelzárások már meg voltak.

 

De, igazán nem a paraszt baszik rá, hisz nem kap pénzt nem tud fizetni az integrátornak, az sem tuggya kifizetni a szállitóit, meg a bankot és majd gyürdzik tovább.....

 

 

Itten mondjuk a növénytermesztés évi költségeinek ugy a 40%-áról van szó, ugy összegszerüen, aminek egy részét a magyar államnak kéne fizetni de nincsen benn a kölcségvetésbe, igy nem tud, a töbit megaz eu pénzből, ha megengednék a kifizetést.

 

Ha itten pénzről van szó, le van hazudva a csillag is az égről.

Előzmény: carl solomon (148)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.06 0 0 150
És a győztes vendége lesz szilveszteri vacsorára. Ravasz! :-)
Nem merem sajnos bevállalni, zűrös hetünk lesz.
De azért köszönöm a segítőkészséget, hátha legközelebb...
Előzmény: liberálmensevik (149)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.06 0 0 149

Szerintem szállást tudnánk szerezni.

Már csak az nem biztos, hogy pindiy eljön-e, merthogy a malacai sok törődést kívánnak meg.

Lehet, hogy erre a hétre szervezett nekik Scrabble bajnokságot. :)

Előzmény: carl solomon (148)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.06 0 0 148
Csúnya fővároscentrikusság. Ha elmennék, csak autóval tehetném, de a bambit meg nagyon nem szeretem.
Nincs okom, hogy pindiy szavát kétségbe vonjam az ő ügyét illetően, de roppant furcsa, hogy amennyiben tényleg általános amit mond nem zeng tőle az összes médium.
Előzmény: liberálmensevik (145)
pindiy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 147

Na lya, az első 50 ezer után derült ki::)))

Előzmény: carl solomon (146)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.06 0 0 146
Akkor az sem igaz, hogy már ötvenezren megkapták a támogatási előleget?
Előzmény: pindiy (144)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.06 0 0 145

Szerintem gyere el csütörtökön a Politika Fórumosok Találkozójára az Építészbe, ott személyesen is tudunk beszélgetni, pindiy meg nem szok' valótlanságot írni, főleg nem arról a területről, amiből él.  

Előzmény: carl solomon (143)
pindiy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 144

Na lya, csak, hogy innen nem is vártam pénzt.

Az FVM-től meg várhatom::))

 

 

 

 

Előzmény: carl solomon (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!