Azért kérdeztem ,mert itt a pd miatt korlátozott az idő ameddig lehetséges a befecskendezés és csak kettő befecskendezésre van mód tudtommal.Itt sem képes magától kiregenerálni menetközben az adalék anyag anyag ellenére sem?
Azért érdekel a dolog mert amit vettem abból ki van írva az egész mindenség és ha nem nagy szívás szeretném visszaállítani.Mik a kritériumok ha azt szeretném hogy hosszútávon is jól működjön?
Nem elállítják, (ahogy a CR-t sem) hanem van egy kései befecskendezés is ami jórészt elégetlenül kerül a kipuba. Van aki azt mondja, észre veszi, de a többség nem. A sajátomnál abból sejtem, hogy másképpen vált a váltó.
Szia!Lehet arról valamit tudni hogy ezeknél hogy történik a regenerálás?Itt is elállítják a befecskendezést mint a cr-eknél?Van valami látható ,hallható jele a regenerálásnak?
Igen, át kell írni az "üzemidejét". A 19% telítettségnél nem regenerál, az 40%-ig jó kellene legyen. De nálad bizonyára a visszamaradt/számított hamutartalom a magas.
Szerintem az adaléktartály visszaáll magától. Lehet kevés neki az a 30km, de az is megeshet, hogy rá kell tankolni. ?? (bár ez a tankolás talán francia szokás) De volt már olyan, hogy elromlott a szintérzékelő. Az aktuális szintet viszont valamelyik csatornában lehet látni.
Szeretném kérdezni, hogy DPF csere (eredeti tisztítva) után kell-e a VCDS-ben valamit csinálni? És, ha igen mit?
A csere után be van fagyva a 075-ö mérési blokkban a telítettség (19,7%) és nem változik. Regenerálni nem lehet. Hibakód nincs.
Illetve kifogyott az adalék a hátsó tartályból, de fel lett töltve, ennek ellenére kb30 Km autózás után elkezd villogni az izzító ikon, és bekerül egy hiba, hogy üres a tartály. Ezt is kell "nullázni"?
A külső hőmérsékletre gondolsz?Azt látod nem néztem hogy mennyit mutatott.jó volt az idő,simán pólós így azt nem is néztem(legalábbis nem emlékszem rá)
Szerintem 18-9körül,próbáltam a minimumon is,bár lehet hogy a hőmérséklet nem volt elég magas......Mondjuk én 18fokba már simán klímázok ha beülök és fel van melegedve.
Üdv Laci!Segítségre volna szükségem,bár így lehet hogy nem sokra megyünk.A tesóm vett egy bódét,2002 auy sharan.A lényeg hogy nem működik a klíma.A klíma kijelző nem villog illetve ha bekapcsolom nem történik semmi,úgy értem hogy nem hallom hogy a kompresszor kapcsolna,van esetleg ötlet hogy merre érdemes elindulni?(Hátul nincs klíma.)Ha kevés a gáz akkor villog,ugye?Vagy lehet hogy erre sem jól emlékszem.
Mindenesetre nagyon köszönöm a 'távsegítséget' (blasz66 kollégának is)!
Nem jött ki a szimmerig sehogy, pedig nagyon vigyáztam rá 30 percig, utána már nem. :-) Még a forró/hideg vizes trükkel is megkínáltam, de meg sem mozdult. Végül sok volt neki a 'nyomaték' és kitört a ház közepe. Nem volt egy sikersztori, de legalább jól felmérgeltem magam. Az a kár, hogy nem raktam el a korábbi rossz tandempumpát, akkor most megúsztam volna egy tömítéskészletből, már ha a másikból kijött volna a szimmering.
Mindegy is, egy próbált viszont mindenképp megért. Rendeltem egy új Bosch-t. Talán holnap, holnapután itt van, utána felteszem, aztán beszámolok, hogy javul-e a helyzet.
Jah, 10NM -rel vannak meghúzva a fedélcsavarok, lemértem. Viszont nem jött ki az a sz.r szimmering. Sehogy. Rommá tört az egész középrész és még úgy sem.
Nagy nehezen kifeszegettem belőle darabokban félig nem volt rajta gumi azon a részen, ahol összeért az alu házzal. Maga a szimmeringben lévő fém ért hozzá az alu fészek falához. Ennyit erről.
Orrán száján folyhatott az olaj, mert a nagynyomású gázolaj nyomókamrában is állt a motorolaj, amikor levettem a hengerfejről. Ebben is 90e km lehetett kb.
A szivattyú fedélcsavarjainak meghúzási nyomatékáról gondolom nem tudunk semmit, mivel a gyár nem ismer ilyen fogalmat, mint ennek javítása..
A hengerfejre húzás az megvan, felső két nagy csavar 20NM, alsó kettő 10NM (mondjuk utóbbit keveslem, de ha ennyi, akkor ennyi, valóban elég gyenge az a lemezalátét, amit odahúz).
A tandemnek közel 0mbar (~700hgmm) nyomást kell tudnia* (abszolút értékben!!)
A turbó vákuumdobját 400-500mbar vákuum tudja koppig behúzni.
Ami csörömpölés alapjáraton hallatszik, az szerintem a kettőstömegű.
* leállítás után ezt nagyjából tartania is kell a vákuumtárolónak (szelepfedél). Ha gyorsan csökken, akkor beteg a visszacsapószelepe. Mármint akkor ha már ki van cserélve az a röfögő szelep. Addig nem is érdemes a többi jelenséggel foglalkozni.
Nemigen kopik semmi sem el végzetesen a tandempumpában,vagyis egyszer cseréltem másnak a vákum ház kopása miatt.A sajátomat is kb 90.000km ezelőtt újítottam fel.2 féle tandem van a bosch rendszerű és a lucas ha jól emlékszem,erre oda kell figyelni ha tömités készletet vásárolsz hozzá.A szimeringet kell nagyon ovatosan cserélni mert ha tönkre megy szerelésnél külön nem kapni.Akkor új készlet,és nem olcsó.
Köszönöm, jogos. :-) Ma sikerült felvennem. Leírom az összes ismert jelenséget, hátha találkozott már valaki ilyesmivel (már kissé kivagyok, hogy mi lehet...:-( );
Szóval:
- A már említett hang néha jelentkezik "gyújtás" rákapcsolásánál hidegen, melegen. Olyasmi hang, minthe egy kompresszor töltene pár másodpercig. Ma egyszer jelntekezett, akkor megfotam a tűzfalon lévő vákumszelept, és az erősen remegett, tehát a hang valószínű abból jön. Szokott jelentezni menet közben is, szintén pár másodpercre. Még egy tünet, hogy időnként menet közben "kihagy a gyújtás" (tudom, tudom, nem gyújtás, csak olyan :-) ). Mintha megszűnne az üzemanyag ellátás pár pillanatra. Ha visszaveszek a gázból, akkor abbahagyja.
- Az motornak hidegen/melegen eléggé rázós a működése alapjáraton is, terhelésen is, hangja egészségetlen (erős, hullámzó). Erős gyorsításnál (gázpedál hirtelen lenyomása) az autó megtorpan, majd hirtelen elkezd rendesen gyorsulni.
- Ma tudtam vele foglakozni... Ha lehúztam a vákucsövet akár a szelepfedélről, akár a turbó labdáról, érztem, hogy van "szívása" (azt nem tudom, hogy elegendő-e). Néztem, hogy a turbólabdát mozgatja-e a vákum, de meg sem mozdult nagyobb gázadásra sem (nem tudom, hogy álló helyzetben, csak a motor működése közben kell-e mozognia).
- Asszony jelezte, hogy szerinte a fékerő sem túl jó (egy VW Borát hajtunk még, annak valóban jobban "harap" a fékje), de igazából sosem volt egy igazán harapós fékje.
Ekkor kezdetem gyanakodni a tandempumpára. A tandempumpa oldalán a motor erősen olajos (fotó).
VCDS hibaüzi nincs.
Amelléklet hangfáljban, amikor jár a motor van egy kerregő hang, ami (ami néha előjön), ahogy hallgattam a tandempumpa felől jön. A fálj végén van az említett "kompresszor hang".
Kérdésem, hogy meg tudom-e mérni (VCDS-el, 12.12), hogy vákum elegendő-e, illetve menniynek kell lennie? Lehet a tandempumpa? Vagy tömítése? Vákumszelep? Turbólaba? ...?
Nagyon köszönöm, ha valaki tud nekem javaslatokat adni, hogy mi lehet, mit tegyek.
A szimmering 2 élű,de készletben kapni hozzá minden tömitést és szimmeringet.Nem kell félni tőle egyszerű mint a faék a tandem.Csak oda kell figyelni szétszedésnél.