Fizikailag normális, mert nem az odavaló izzó ellenállását látja a vezérlő. Az a gond, hogy ilyen ledet tettél bele. Ehhez CAN-buszos-ként hirdetett kellett volna, vagy kell venni elé erre célra készített/árult kütyüt.
Olyat kell venni ami canbus barát,de még az sem biztos hogy jól kezeli ezt a dolgot.Bár ha nem olcsó kínai és rá van írva akkor talán nincs ilyen gond.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy az első lámpák H7 halogén izzók helyett én raktam led izzókat mert jobban világítanak, viszont azóta állandó hibajelet jelez az első lámpákra...
garázspakolászás közben felleltem pár vajbőr könyöklőt ( kvázi hibátlan állapotban) meg némi világos szőnyegszettet a 3 éve eladott Sharan utóéleteként... :-)
Tegnap kicseréltem a féklámpa kapcsolót, közvetlenül utána nem villogott az izzító visszajelzője (előtte se folyamatosan, néha villogott, néha nem), elégedetten állítottam le az autót.
Ma mentünk vele vidékre, az indítás után azonnal villogni kezdett, abba sem hagyta többet. Féklámpák világítanak (mármint rendeltetés szerűen, ha a fékpedálra lépek).
Szia jártam igy turbó felújítás után én is.A geometria állitó karját nagyon eltekerték,én azon állitottam,napokig,mire jó lett az érték.Mindig túlnyomásra panaszkodott a vezérlő.És nekem 3100rpm től tiltott a vezérlő. De csak5-6. sebességben. Sok meló volt mire jó lett.Aztán megirattam a vezérlőt a turbó nyomás felső értékét megemeltük 0.5bar-ral,hogy ne panaszkodjon mindig a vezérlő.
De ez az én esetem csak,persze lehetnek más problémák még.
Én segítséget szeretnék kérni, ha valaki tud segíteni:2002 VW Sharan, a hiba: hidegen, ahogy eléri a 100 km/h-t, vészüzembe kapcsol a motor, elmegy az ereje. Újtraindítva a probléma megszűnik, egészen addig, amíg vagy el nem érem megint a 100-at, vagy be nem melegszik a motor. Melegen nem csinálja. Turbó felújítva. vákumcsövek rendben, légtömegmérő, nyomásszabályzó, hőfokszabályzó cserélve, ezeket kellett is. Úgy néz ki, ami alkatrészt ki lehetett cserélni, az ki is lett. Esetleg valakinek tippje, hogy mi lehet még? Elég kellemetlen előzni így, de csak simán menni is.
Egyféleképpen lehet a helyére tenni. De a népek képesek fordítva is beerőszakolni.......
Az alaphelyzet amikor be illetve kiszerelhető, az a nem működös állapot. Betéve és elforgatva lesz feloldva a benne lévő kettő kapcsoló reteszelése. Beszereléskor figyelni kell a helyes helyzetre és hogy a pedál ne legyen nyomvaközben. A kapcsoló hossza az első behelyezéskor automatikusan beáll a pedál távolságához, majd elfordításkor ez reteszelődik.
Hibás beszerelés esetén jó esély van rá, hogy a kapcsoló tönkremegy.
Egyébként jobban belegondolva lehet, hogy csak rosszul volt visszarakva. Videókat és az alkatrészt nézve olyan, mintha ez a kapcsoló azt is érzékelné, hogy megfelelően a helyén van-e.
Úgy látom, hogy magában a rögzítő mechanizmusában is van egy kapcsoló, ami akkor lép működésbe, ha be van rakva a helyére, és el is van forgatva a megfelelő irányba.
Elnézést a monologizálásért, de hátha másnak hasznos lesz egyszer.
Lementem megnézni a féklámpa kapcsolót. Most már nem világított a féklámpa. Megtaláltam a kapcsolót, kicsit lötyög a konzoljában.
Kivenni sajnos valamiért nem tudtam, de balra elforgatva a foglalatában nem működött, jobbra elforgatva működik. Elején nyomkodtam kézzel is a kapcsoló résézt, lehet be is volt ragadva, de ebben nem vagyok biztos.
A biztonság kedvéért rendelek egyet, és kicserélem. Ha ki tudom venni...
Tavasszal szervo hibával voltam szerelőnél. Elsőre úgy hoztam el az autót, hogy nem volt féklámpa.
(Vagy folyamatosan világított? Erre most nem emlékszem, de gyanús, mert az akksi is le volt merülve reggelre. És a tempomat sem kapcsolt ki fékezésre.)
A kapcsoló nem volt a helyén. Úgy értettem, hogy azt a szerelőnek ki sem kellett talán szerelnie, és szenvedett a visszarakásával is. Lehet ott eltört esetleg valami ami tartaná.
Esetleg meg tudom úgy nézni, hogy itt van-e a hiba, hogy járó motorú autónál megmozgatom ezt a kapcsolót?
Vagy ez egy párezer forintos tétel, és automatikusan csere?
Ma menet közben felvillant egy felirat: "Motorsörg werkstatt".
És villogott az izzítás lámpa. Ezt tartott kb egy percig, majd eltűnt (a villogással egütt), hogy biztos legyek mit is láttam, meg akartam nézni az MFA-ban is, de nem volt ott.
Kiolvastam a hibakódokat, és ezek azok a hibaüzenetek, amik nem ismerősek, ezeket eddig még nem láttam: