igen, valoban kiraly sorozat a gothic, nem nagyon van jatek, ami megkozeliti hangulatban. en igazan a masodik reszbe szerettem bele, es a harmadik dobott ra meg egy lapattal. a hw-igenye viszont tenyleg udvariatlan kicsit, en foleg azt serelmezem, hogy 1 giga ram az meg boven keves neki, es akadozik a swap-eles miatt. a tobbi az fogjuk ra elfogahato. nekem amugy az 1.12-es patch-al nem bugzott, regebben valoban velem is volt mentes kozbeni elszallas, akkor kapartam is a falat. (mondjuk ennek elkerulesere lehtett volna olyan csinalni, mint a heroes5-ben, hogy tobb quicksave slot van, es ciklikusan menti mindig a kovetkezore).
Én letöltöttem, amint megjelent, tavaly októberben.
Harmadik nekifutásra sikerült összeállítanom egy olyan konfigot (csillagászati összegért - legalábbis magyar átlag pénztárcához mérve), amin normálisan fut (de még ezen is meg-megakad) pl. Nvidia 7900 GTO 512 Mb-s videokártya....
Mostanra nagyjából végignyomtam, de mivel hack-elt verzió, egy ideje egyszerűen eltűnt az emberem feje (!) - még szerencse hogy sisak van rajta(m) és így hátulról nézve nem annyira zavaró... :)
Amíg nem megy le az ára, csakazértsem veszem meg (és bizony még mindig 10 000 Ft mindenütt, pedig lassan fél éve jelent meg).
Zseniális a game amúgy, nagyon élvezetes vele játszani és azt hallottam, hogy teljesen egyedülálló a Gothic trilógia! Egyszerűen nem létezik párja, nincs hasonló! Az Oblivion, amit riválisának tartanak (játszogattam vele, de pár óra után már untam), szerintem messze van tőle (bár azért azt nem mondanám hogy egy rossz játék)..
Ami a Gothic egyedülállóságának a titka, hogy RPG, FPS akció és kalandjáték ötvözete. Nincs túlkomplikálva, könnyen kezelhető és lenyűgöző a grafikája.
Embertelen sok hiba (bug) van ugyan e 3-ik részben (szinte havonta jelennek meg a patch-ek), pl. ami legőrjítőbb, hogy mentés közben hajlamos fagyni és ha belefagyott egy mentésbe, az a visszatöltésbe is belefagy, tehát azt a mentett állást buktuk... De lehetne még hosszan sorolni, és ezzel együtt mégis szerintem minden idők egyik legjobb játéka. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően ki nem állhatom az RPG (szerep) játékokat...
hat, sajna tenyleg elegge akadozik a draga. azt nem mondom hogy teljesen jatszhatatlan, de kozel sem olyan a jatekelmeny, amilyen lehetne. ugyhogy egyelore jegelem a jatekot kicsit.
van night of ravenem, de eredetiben, a gothic2 gold "kereteben". ha hajlando vagy penzt aldozni, akkor ajanlom neked is, en a MediaMarktban vettem kb 4200 penzert. ennyit szerintem megert. (bar a kiegeszitovel egyutt meg nem jatszottam vele tul sokat, de az alapjatek iszonyat bejott, azt vegig is vittem).
no, most hogy kijott a jatek, gondoltam kezdodik valami lazas diskurzus, de nem lattam masik topicot a temaban, ugyhogy - eliras ide, vagy oda - felhozom ezt a topicot. :)
hat, egy jo multi az sosem art, viszont ahhoz ugy kell megcsinalni a jatekot, hogy multiban is elvezheto legyen. a gothic sorozatbol ebben a formaban nekem soha nem hianyzott, mivel alapvetoen egyjatekos temara lett megirva a sztori.
a morrowindbe mondjuk meg inkabb el tudnek kepzelni multiplayert mnt a gothicba.
de lehet csak az a baj, hogy keveset szoktam multizni, ezert nem is hianyzik. :)
bar latom nincs tul nagy forgalom erre, de azert beidezem azt a rovid cikkelt, ami meg a hcgameren jelent meg.
2001-ben váratlan s kellemes meglepetésként robbant be a köztudatba a germán Piranha Bytes hatalmas bejárható területeivel és látszólag végtelen szabadságával domborító Gothic-ja. A siker természetesen a folytatás megszültével is együtt járt, mely bár nem kapott akkora publicitást, mint elődje, szinte minden szempontból felülmúlta azt. Remélhetőleg ez az állítás a közelgő harmadik elgondolásra is igaz lesz - sajnos képekkel ezúttal sem szolgálhatunk, némi információ viszont elhangzott a Mike Hoge által tartott előadás alatt. A trilógia utolsó(?) darabja egy 3 részre oszható kontinensre invitál - egy sivatagos helyszín, egy hideg északi lokáció, valamint a Gothic 2 világának triumvirátusa alkotja a repertoárt. Üröm az örömben, hogy a változatosabb arénák miatt össze kellett húzni a nadrágszíjat: a technikai korlátok és a közelgő határidő könyörtelen ellenség. Ennek köszönhetően ezúttal sem lesz multiplayer módusz, kidolgozottabb evési/ivási alrendszer viszont igen.
a hardwireden lattam, hogy elkezdtek csorogni az informaciok a jatekkal kapcsolatban. ez ugyan egyelore nem sok, de azert leirom:
* Játék közben is lehet állítani a nehézségi fokozatot.
* Nem kötelező immár céhhez - Guild - csatlakozni
* Több befejezés lesz a viselkedésünknek megfelelően
* Nem zöldfülűként kezdünk, hanem már az elején keményen elláthatjuk a bunkókkal hadonászó Orkok baját.
* Még több cselekvés szabadságot kapunk, mint az eddigi részekben.
* Végtelen tároló kapacitású hátizsák lesz.
* Harc közben speciális mozdulatokat hajthatunk végre.
* Khorinis kellemes falucskáját felprédálták az Orkok és a lakosokat megették ebédre, szóval ne keressétek a térképen. Emiatt három fő területből áll a Gothic 3 világa, melyek klímája eltérő!
irnak meg valami kis animaciorol is, ami a www.worldofgothic.de oldalrol leszedheto allitolag, de en igy modemmel nem allok neki. :)
ha esetleg valakinek van/lesz infoja a dologrol, az ne tartsa vissza.