Keresés

Részletes keresés

Medalaine Creative Commons License 2014.11.09 0 0 34

Sziasztok!

Nekem több mint tíz éve van tejfehérje allergiám, ezért döntöttem úgy, hogy a szakdolgozatom témája az allergénmentes élelmiszerek lesznek (marketing mesterszakos hallgató vagyok a Corvinuson). Nagyon sokat segítenétek az igényfelmérésben, ha kitöltenétek a kérdőívemet:

https://qtrial2014az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_d4hkeQFZUBXpAJ7

Vik 23 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 33
Az én kislányomnak is antibiotikum-allergiája van. Kétszer voltunk vele kórházban, mire elhitte az orvos, hogy az Augmentinre allergiás (főleg arra). Mióta nem kapott ilyesfajta antibiotikumokat (hasonló hatóanyagút sem) egyszer sem jöttek ki rajta a tünetek (szerencsére már 2 éve!).
Előzmény: Én mondom... (32)
Én mondom... Creative Commons License 2004.12.16 0 0 32

Antibiotikum allergiája volt már valakinek? Az én kisfiam most lett tele piros foltokkal, miután egy betegségre antibiotikumot voltam kénytelen adni. Kapott már máskor is, de még sosem volt belőle probléma. Bár a mostani valami újfajta volt, ilyet még nem szedett. Franc se érti, hogy a doki minek ír fel olyan gyógyszert, amit még nem kapott a gyerek? Néha az agyamra mennek az orvosok. Miért nem lehet a jól bevált gyógyszert felírni, amire nem volt a gyereknek semmi negatív reakciója?

Ráadásul nem akar elmúlni szegénynek, és az is érdekes, hogy megjelenik egy nagy folt a testén valhol, viszket neki, és kb. 1-2 órán belül nyom nélkül eltűnik. Később pedig megjelenik máshol ugyanez, az arcától kezdve a lábszáráig. 

Gyűlölöm ezeket az isten verte vegyszereket. Ki tudja, mit szedetnek a gyerekeinkel.

Tipetupa Creative Commons License 2004.12.04 0 0 31
Felhozom.
Tipetupa Creative Commons License 2004.12.02 0 0 30

Most kaptam emilt, 22-24 hónapos a kisfiú. Anyukánál van net, csak még nem tudja, hogy itt kérdezhet. Remélem a napokban eljut hozzá az info.

Az elkövetkezendő napokban majd néha felhozom a topikot, hogy amikor géphez jut, könnyebben megtalálja.

Köszönöm nektek a tanácsokat.

rollller Creative Commons License 2004.12.01 0 0 29
szerintem a sunval markara gondolsz
Előzmény: allergiás (26)
rollller Creative Commons License 2004.12.01 0 0 28

ha pontos info kell arrol, hogy mit nem vagy mit igen lehet adni, itt mindig van friss info http://www.taplalekallergia.hu/ olcson meg lehet venni a tajekoztatot

plusz a bioboltokban van meg nagy valasztek sajna nem olcson olyan etelekbol, amelyeken pontosan fel van tuntetve mi _nincs_ benne

Előzmény: allergiás (20)
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 27
Az én kislányom 2 és fél éves korára teljesen kinőtte a tejallergiát. (Más kérdés, hogy pl. a sajtot, túrót azóta sem eszi meg, mert nem szokott hozzá.)
Előzmény: allergiás (26)
allergiás Creative Commons License 2004.12.01 0 0 26

Nálunk a tízórai és az uzsonna mindig gyümölcs, igyekszem sokfélét venni hogy változatos legyen. Aztán van még Holle márkájú rizspehelyünk, amelyet meleg vízzel felöntök, így olyan lesz mint a tejpép, keverek bele reszelt gyümölcsöt, isteni finom. A Holle többféle gabonapelyhet is gyárt, Kenguru Gold bababoltban vettem. Van még egy hasonló márka, csak most nem jut eszembe, azt bioboltban vettem.

Uzsonnaétel még a sült tök, a buláta, a kölesgolyó.

Húsok közül a Póka csomagolt szalámi is jó.

Liga margarin és Delma light...

Ennyi jutott még eszembe.

Azt a tojásport nem láttam máshol, csak a Lehelben.

Ugye ti is bíztok benne, hogy legkésőbb 3-4 éves korukra kinövik az allergiát?

Vik 23 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 25
A honlapom egy gyerekszakácskönyv. Nézd meg a "falatkák" című ételt, pont uzsonnára való, bár vannak benne sajtos, túrós falatkák is, azokat értelemszerűen nem ajánlom.
Előzmény: MAYa (22)
MAYa Creative Commons License 2004.11.30 0 0 24
Réka sem nagyon tűri már az etetést. Irigyellek, hogy a kisfiad szereti a zöldségeket, Rékánál az abszolút nem megy. Gyümölcs se sok fogy, egy nap talán egy banánt meg egy fél almát hajlandó megenni, a többi gyümölcsöt bekapni sem hajlandó. A tápszert nem fogadja el, ami mostanában még aggasztóbb nekem, mert eddig legalább sok húsfélét evett fehérje gyanánt, az utóbbi időben viszont gyakorlatilag kiválogatja az ételből és félreteszi. Komolyan, régen azt gondoltam, jó evő, de a helyzet egyre romlik:-(
Előzmény: torkrisz (23)
torkrisz Creative Commons License 2004.11.30 0 0 23

enyém gyerek rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik

ébredéskor(6-7 között) 1,5 dl tápi, de ha f8-8-ig alszik, az elmarad, egyből reggeli: szendvics+zség

11 körül eszik gyümölcsöt

alvás után ebédel: 1-3 között, ahogy ébred

du gykorlatilag folyamatosan enne, mivel apja hazaér eszik, kicsit később már én vagyok éhes......1-2 falat kunyiba, de inkább zség, gyümölcs ( ja a reggelinél is a zség fogy el először)

vacsif7-7 között vacsi, szintén szendvics+zség, de csak a zség és a felvágott szokott elfogyni.

fürdés után tápi: 1,5-2,5 dl

ez nálunk is nagy probléma, mert nem szereti ha etetem, olyan kell amit kézzel sk ehet

Előzmény: MAYa (22)
MAYa Creative Commons License 2004.11.30 0 0 22

Sziasztok!

Az én kislányom másfél éves, szerencsére "csak" tejallergiás, de azért eléggé küzdünk ezzel is. Tudom, hogy ez nem a babakonyha topic, de hátha idefér: hogyan néz ki nálatok a babák napi étrendje? Nekünk későn kezdődik a napunk, így például nem tízóraizik Réka, de az uzsonna egy merő kínlódás nekem. Egyszerűen nincs ötletem, mert az én fantáziám ilyenkor a joghurtra, túróra ilyesmire terjedne ki, azt meg ugye nem lehet. A többi étkezés még csak-csak.

Maya

torkrisz Creative Commons License 2004.11.30 0 0 21

pont ezt akartam kérdezni:)

tojáshelyettesítő port én még csak olyat találtam amiben van savópor:(

ezt máshol nem láttad esetleg, csak a Lehel téren?

És mindenre lehet használni?

főzésben szerintem sem gond kikerülni a tejet- tojást

örök hála ezért a hsz-ért

én kekszeket nem is nézem, mert amit eddig megnéztem abban mindben volt

a háztartásit tudtam, de a győrit nem!

holnap megnézem, mert mindig gond, főleg vendégségben, ha kínálnak minket, ő pedig nem ehet

A legtöbb pick termék sem tartalmaz tejet, tejszármazékot, szójafehérje van szinte mindben. Én szoktam venni pick sonkás felvágottat.

Az én kisfiam 15 hós és szintén tej és tojásallergiás:(

Előzmény: allergiás (20)
allergiás Creative Commons License 2004.11.30 0 0 20

A gammaglobulinról most hallok először, nekünk nem említette az orvosunk, hogy kellene.

Rizstej: Tescoban, Sparban is kapható. Kakaó, tejbegríz, meg mindenféle tejes étel készíthető vele, a kisfiam minden reggel issza. Kapható még zabtej is.

Tojáshelyettesítő por: a Táplálékallergia Centrumban (Lehel piac) vettem, vigyázni kell, mert a legtöbb fajta tejport tartalmaz. A Sibylle Diat márkájú jó. itt egyébként rengeteg gluténmentes élelmiszer kapható, de erről nem tudok többet, mert gluténallergia nálunk szerencsére nincs.

Érdemes beszerezni egy kenyérsütő gépet, és gluténmentes lisztből otthon sütni a kenyeret. Nekünk is van ilyenünk, mert a legtöbb péksütemény és a rozskenyér is tejes, a kifli is. A zsemle és a sima fehér- meg barna kenyér jó. A tescos krumplis pogácsa is jó.

Kekszek: a legtöbb fajta háztartási keksz, Albert keksz, a győri édesből az "eredeti" és a kakaós, valamint a Stickletti ropi nem tartalmaznak sem tejet sem tojást, bár ezek nem gluténmentesek.

Húsok: az előre csomagolt felvágottak és az ömlesztett jellegű húsok, mint például a párizsi, ált. mindig tejesek, legalábbis savó van bennük. Én csak friss csirke és pulykasonkát szoktam adni a kisfiamnak. Jó még az Orsi baromfivirsli, és van még egy májas is, de most nem emlékszem a márkájára. Kolbásszal sem merek próbálkozni.

Az édességek közül a túrórudira hasonlító gesztenyerudi nem tejes, és jó a fitness szelet is, de a többi müzliszelet mind tartalmaz tejszármazékot.

Nagy örömömre ma találtam tejmentes szaloncukrot: a Sweet Pointnak a dobozos marcipános szaloncukra az egyedüli. ( Az Intersparban az összesfajta szaloncukros dobozt és zacskót áttanulmányoztam). Ja igen, ha cukrászdába megyünk, a szegény kis tejallergiás csak marcipánfigurát kaphat:-( 

Most ennyi jutott eszembe.

Előzmény: Tipetupa (18)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.30 0 0 19
Hát nem tudom, de anno a lányom 3 évig kapta fél éven át a gammaglobulint.
Előzmény: Tipetupa (17)
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.30 0 0 18
Minden infonak örülök, és továbbítom az anyukának. Köszönöm, ha leírod.
Előzmény: allergiás (16)
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.30 0 0 17
Immunhiány??? Én eddig úgy tudtam, hogy az immunrendszer TÚLZOTT reagálása.
Előzmény: AliceCsodaországban (15)
allergiás Creative Commons License 2004.11.30 0 0 16

Az én kisfiam másfél éves, tej- és tojásallergiás. A főzésben ez nem okoz gondot, rizstejet és tojáshelyettesítő port használok, mindent el tudok készíteni, főzelékeket, süteményeket is. Sok húst eszik hogy elegendő fehérjéhez jusson, emellett még kétszer szopik.

Én még örülök is, hogy nem eszik csokoládét...

Ha valakit érdekel, szívesen ideírom, mely bolti termékek, kekszek, húskészítmények stb. nem tartalmaznak tej és tojás-származékokat. 

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.29 0 0 15
MIvel az allergia - tudtommal - vaahol immunhiány, vagy ygenge immunrendszer kérdése is, ezért írtam a gammaglobulint, ami immunerősítő...
Előzmény: Tipetupa (13)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 14
Iszonyú nehéz lehet egy ilyen kicsi gyereknek elmagyarázni, hogy miért nem ehet olyan dolgokat, amiket más igen. Rettenetes ez az egész (mármint, hogy nem egészséges minden gyerek).
Előzmény: Tipetupa (12)
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.29 0 0 13

Semmi gond. (És továbbítottam amit írtál. A Babakonyha elérhetőségét tegnap én is kikerestem, elküldtem nekik.)

Előzmény: illdii (11)
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.29 0 0 12

Nem tudom. De megkérdezem.

Ha az, akire gondolok, hogy már láttam, akkor talán 3 körül lehet.

Előzmény: Vik 23 (10)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11

Bocsánat, nem olvastam figyelmesen!

Előzmény: Tipetupa (9)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 10
Hány éves a kisfiú?
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9

illdii, köszönöm a tippet!

Ha csak a tojásra, akkor valóban nem, de a kisfiúról szó szerint ezt írták:"tejre, tojásra, gluténre, és még számtalan egyéb dologra"

Előzmény: illdii (8)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 8

Tipetupa, a Svábhegyi Gyermekklinika Allergológiai osztályát javaslom nekik felhívni. Nem orvosi segítségért, hiszen azon már nyilván túl vannak, hanem mert náluk be lehet gyűjteni egy halom alapítvány, meg szülői csoportosulás elérhetőségét, amelyek hasonló problmákkal foglalkoznak.

A telefonszám: 395-2592/119-es mellék.

Mondjuk ha "csak" a tojásra allergiás, az azért szvsz még messze nem halmozott. Érdemes lenne átnézegetnie az anyukának a Babakonyha nevű itteni topik felhozatalát, ott sok ötlet található tojás- és tejmentes étrendhez.

ildi

Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 7
Nem tudjuk, hogy melyik összetevőre allergiás, de még csak a chips váltotta ki. Szerencsére a Pom-Bar-macira nem allergiás, azt szokott kapni néha. De ő ezeket a nagyon "fűszeres"-vegyszereseket szeretné a legjobban.
Előzmény: Tipetupa (6)
Tipetupa Creative Commons License 2004.11.29 0 0 6

Azt tudjátok, hogy a chips melyik összetevőjére? Azért ezt meg kéne nézni. Mert ugye most ritkán eszik chipset, de ha pl. a tartósítóra?

(Otthon is tudsz neki chipset csinálni, nem nagy ügy. Egy szem krumplit vágj hajszálvékonyra és simán friteuse-ben süsd ki. Hátha elfogadja, hogy ő azt egye. )

Előzmény: Vik 23 (5)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 5
Sajnos nagyon gyakori. A fiam tudod mire allergiás? A chipsre! De ez viszonylag komolytalan dolog a tej-, tojás-, gluténallergiához képest. Bár neki, szegénynek rémes lehet a 7 évével, amikor a többi gyerek falja a chipset, ő meg nem ehet, pedig nagyon szereti (mint minden gyerek). Egyszer nem is tudta megállni, és egy szülinapi bulin teletömte magát vele. Csupa kiütés lett tetőtől-talpig. Rémesen nézett ki. A tej-, tojás-, gluténallergiánál az is szörnyű, hogy az ember napokat tölt a boltokban, mert órákig böngészi az élelmiszerek összetételét (persze előbb meg kell tanulni, hogy hányféleképpen írják a gyártók az allergiát kiváltó élelmiszert vagy annak egyes részeit a csomagolásra!).
Előzmény: Tipetupa (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!