Keresés

Részletes keresés

alto Creative Commons License 2004.11.29 0 0 60

a parlament nem szavazta meg a világszövetségnek szánt pénzösszeget. Annyit sem, amennyit az előző évben kapott, "sőt semennyit sem

 

Jah, ezért teccett, amikor a mi derék Máriuszunk (ha Marius tudta volna, hogy rettegett nevét valaha ez a fiú fogja viselni, hát önként kardjába dől Sulla szeme előtt) kijelentette, hogy a  kormány adjon pénzt az MVSZ-nek az IGEN kampányra.

 

Mellesleg az a pénz rohanvást a Fidesz kasszájában kötött volna ki. Lett volna belőle óriásplakát, vagy szőlőtelepítés.

Előzmény: Törölt nick (59)
alto Creative Commons License 2004.11.29 0 0 58

Nézd, nekem kezd tele lenni a tököm ezzel a "ne merjenek Erdélybe menni" dumával.

 

Mi a fészkes fityfenével adott többet az erdélyieknek Orbán Viktor és kormánya, mint Horn Gyula vagy Medgyessy Péter vagy Gyurcsány Ferenc kormánya?

 

Semmivel. Csak kiment hozzájuk, megsimogatta az erdélyiek buksiját, kiállt eléjük és együttérző arckifejezéssel belemondta az arcukba: de szar is nektek. Kicsit zokogott együtt velük, sóhajtozott a nemzeti sérelmeken és kicsit felszaggatta a nehezen hegedő trianoni sebeket. Pusztán emberbaráti szeretetből, nemdebár?

 

DE KONKRÉTAN semmivel sem adott többet. Nem támogatta őket jobban, csak amit adott, annak nagy harsonázást csinált. Én megértem, hogy valaki örül, ha bújában-bajában együttéreznek vele, de gyermeteg viselkedésnek tartom, ha CSAK EZ számít és semmi más. Mint a gyerekek.

 

A napokban kitárgyaltam ezt a témát egy pár éve áttelepült ismerősömmel. Tőle is megkérdeztem, hogy mit esznek az erdélyiek Orbánon. És láss csodát: szinte szó szerint ugyanazt mondta, amit én a magam gondolataként ide leírtam. Ő már itt él évek óta és látja, hogy nem minden Orbán, ami fénylik.

 

Szóval jobb, ha nem fenyegetőznek Erdélyben, mert könnyen meglehet, hogy erre a nagy népszavazásosdira ők fognak legjobban rácseszni. Esetleg azért, mert bejönnek Magyarországra nehányan és nem értik, hogy miért fogják őket nagyon utálni.

 

Azt nem tudom, mit mondott GyF "egy külföldi" újságban, de valószínűleg valami kemény igazságot mondhatott ki és a nép erre általában haraggal reagál, akármennyire is igaz. Soha nem azt utálják legjobban az emberek, aki lop, csal, hazudik és nyilvánvalóan átveri őket - ezt megbocsátják, hiszen ilyen bűnökben mindenki sáros valamennyire -, hanem azt, aki nemszeretem igazságokat vág a szemükbe. Ezt a nagy tanulságot javaslom, ne feledd el és akkor picit megértesz valamit a tömeg viselkedéséből.

 

Szokratész védőbeszéde is szól erről.

Előzmény: budai93 (57)
budai93 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 57
Igen a " Lapozó " volt a műsor, csak ugye miér is ne, 24-h után kezdődött.
Az volt a lényege , hogy a gazdasági határok kiterjesztésével , csak nyerhet az ország.
Az Mszp nem jöhet ki ebből a csapdából amit maguknak állítottak az elhamarkodott nemmel.
Gyúrcsány most kezdte volna lengetni a zászlókat erre belesétált egy kiütésbe, ami azt jelenti , hogy ha a nem győzne ill. nem lesz érvényes az igen ,jobb ha nem mennek határon túli helyekre mert le lesz verve a gerincük.
Hiller ugye már nem is mert menni.
Ja , meg volt valami külföldi újságból valami Gyúrcsány nyilatkozat , amit nem olvastak fel , mert szerintük holnap az utcán a miniszterelnököt meglincselné a jó nép.
Ja és azt mondták , hogy a Fidesz ezt akkor is vállalta volna , ha ő lenne kormányon.
Előzmény: mos (55)
alto Creative Commons License 2004.11.29 0 0 56

2. Az ellenzék úgy gondolta, hogy a státustörvénnyel lehet kezelni a kérdést, ám ez nem sikerült, nem utolsósorban azért, mert a szocialista kormány kiherélte.

 

Tévedsz barátom,  a státusztörvényt nem a szocik herélték ki, hanem az a nemesen egyszerű tény, hogy sem Szlovákia, sem Románia nem volt hajlandó a maga területén annak hatályát elfogadni és az EU is súlyos aggályait fejezte ki.

 

Namármost akármekkora géniusz is Orbán Viktor, ekkora kárpáti szél ellen még ő sem tudott pisilni, vagy csak úgy, ha szépen lepisálja a nadrága szárát.

 

Mikor Nastase közölte vele, hogy fiacskám, ebből csak akkor lesz valami is, ha én akarom, én pedig nem akarom, akkor OV megpróbálkozott a munkaerőpiac megnyitásával ellentételezésként. Elképzeltem, ahogy erre Nastase reagált a tárgyaláson: valószínűleg pókerarccal vette tudomásul, hogy egy a kudarcélménytől berittyentett kis mitugrásszal áll szemben, aki kétségbeesetten próbál kievickélni a maga ásta gödörből és olyasmit tesz, amiért jobb országokban a miniszterelnököt a saját pártja heréli ki - mármint politikailag. A nép meg kivonul az utcára és kórusban közli az illetővel, hogy mehet a fenébe.

 

Az már a szocik kommunikációs töketlenségéből fakad, hogy OV az egész kudarcot képes volt a ballib nyakába varrni és ez így is rögzült a nép tudatában. De ettől még nem igaz.

Előzmény: mos (2)
mos Creative Commons License 2004.11.29 0 0 55

Kóczián műsora? Sajnos csak a végét láttam, részleteznéd egy kicsit?

Azt láttam, hogy a népszava-s Lakner, a Kuncze-fan Török és az Orbán-fóbiás Debreczeni:-) Mondjuk, jó is hogy lemaradtam, ha ilyen "elemzésekre"  vágyok, akkor elolvasom Mester Ákos lapját:-)

Előzmény: budai93 (53)
mos Creative Commons License 2004.11.29 0 0 54

Te meg azt hagytad le, hogy a cikkíró - aki, mint megélhetési jobbos keresi kenyerét, Orbán és az ellenzék fikázásával - is az igen mellett teszi le a voksát, mert szerinte hatalmas traumát okozna a nem.

 

jónéhány hozzáértő, és a határon túli szervezetek is azt mondják, hogy épp a nem gyorsítani fel az asszimilációt és az elvándorlást. A cikkíró sem mondja azt, hogy a nem ebből a szempontból jobb lenne.

Előzmény: drzyx (52)
budai93 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 53
Először is azért nem nyúltam hozzá , mert nem erről szól a topic.
Másodszor Debreceni bajuszát tegnap este e cikk általad beidézett részletéért igen megcincálták a MTV-2-es csatornán az éjjeli órákban igencsak pártatlan politológusok.
Nem láttad?
Előzmény: drzyx (52)
drzyx Creative Commons License 2004.11.29 0 0 52
Nem nyúltál hozzá, de ez elmaradt:

¨Csakhogy mindennek fájdalmas ára lesz. Az, amiről - épp a jobboldalon - ma senki sem beszél: a határon túli magyar közösségek gyors fogyása, elöregedése és felszívódása. Hamarosan elvesztik politikai érdekképviseletüket, elitjüket és rájuk zárul a demográfiai csapda. A Vajdaságban az előbbi már megtörtént, Erdélyben az RMDSZ az ötszázalékos választási küszöb eléréséért küzd. Az eddigi parlamenti, sőt kormányzati szerepvállalással az elmúlt években sok mindent sikerült kialkudnia az erdélyi magyarságnak. Ám Markó Béláék a választások előtt jobb meggyőződésük ellenére kénytelenek igent mondani a magyarság politikai státusát már rövid (lásd Vajdaság), közösségi létét pedig hosszabb távon fenyegető népszavazásra, mert választóik 90 százaléka részben érthető egyéni előnyök reményében, részben érzelmi alapon (Orbán bűvöletében) ezt követeli tőlük.

Azok a magyarországi jobboldaliak pedig, akik szintén a saját - ugyancsak Orbán által felajzott - érzelmeiktől megittasodva most azt hiszik, a népszavazással visszacsinálhatják Trianont, nem is sejtik, hogy épp az ellenkezőjét teszik: segítenek azt beteljesíteni.˝
Előzmény: budai93 (48)
Profán Béni Creative Commons License 2004.11.28 0 0 51

Most akkor 14 millió, vagy 15 (mint pl. tegnap a Városligetben)?

Vagy esetleg 13? Én kb. 3 millió magyarról tudok a környező országokban, azt meg nem hiszem, hogy valaki nyugatról hazajönne ápolónőnek vagy esztergályosnak.

 

Blöfföljünk együtt!

Előzmény: Törölt nick (47)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 50
Elnézést, most látom , hogy a tööbi , már az idézőjel után van.
Mindenesetre ,Orbán igen egyenes beszélt .
Előzmény: Törölt nick (47)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 49
http://www.nol.hu/cikk/342210/
Előzmény: Törölt nick (46)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 48
Ejnye már.:))
Nem nyúltam a nol cikkéhez.
Debreceni glosszája.
Előzmény: Törölt nick (46)
mibi Creative Commons License 2004.11.28 0 0 45
Ja! No most vagy gatlastalanul valamifele kimeritheto es kimeritendo emberi eroforras-utanpotlasnak tekinti a kinti magyarsagot, vagy van valami konkret elkepzelese is arrol, hogy hogyan lehet ugy megoldani a dolgot, hogy a kinti magyarlakta teruletek ne neptelenedjenek el.
Előzmény: budai93 (44)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 44
Lehet, hogy elsiklottál felette:" ". Orbán három éve szó szerint ezt mondta a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara 2001. június 7-i ülésén: "Ha fenn akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez tízmillió magyar nem elég. Több mint négymillió magyar él a határokon túl… Tehát mi nem tíz-, hanem 14 milliós munkaerő-kapacitással rendelkezünk. Ha ezt megfelelően tudjuk szabályozni, és képesnek bizonyulunk a kintiek érdekeit az itthon élők érdekeivel összhangba hozni, az javára válhat a magyar gazdaságnak." Az állampolgárság megadása ebbe a nemzetpolitikai stratégiába illeszkedik bele, s ezt előbb-utóbb alighanem el kell fogadnunk"
Előzmény: Törölt nick (42)
matchbox Creative Commons License 2004.11.28 0 0 41
Elolvastam. Ezek szerint minden maradhat a jelenlegi állapotban. Kedvezményesen 1 év alatt megkaphatja az állampolgárságot aki át akar települni. Aki meg nem akar annak minek az állampolgárság? Jobban magyarnak érni magát ha van magyar utlevele??
Előzmény: budai93 (40)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 40
No barátom , akkor olvasd el amit beidéztem.
Előzmény: Printsch (39)
Printsch Creative Commons License 2004.11.28 0 0 39

Ha jól értem a ballibesek

 

Nem jól érted ptiszai. Ezt se.

Viszont olyan jó szembesíteni a szélkakas, gyáva karizmatikust és a többieket a régi dumáikkal. Persze ti ettől még párás szemmel könnyeztek értük.:DDD

 

Előzmény: Wertek (38)
Wertek Creative Commons License 2004.11.28 0 0 38
Ha jól értem a ballibesek azért is nemmel szavaznak majd, mert netalántán Orbán 2000-ben nem úgy nyilatkozott erről mint most?
Ti politikai beállitottság alapján szavaztok?
Hmmm...ez szomorú.
Ha a maszop és szadesz igent nyomatná, akkor ti is?
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 37
Bocs .
Kicsit hosszabbra sikeredett, de ott van a lényeg benne.
Előzmény: budai93 (36)
budai93 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 36
Nol cikk.
Orbán nyilatkozata 2001. június 7

"A jelenlegi népszavazási játszma hosszabb távon az orbáni nemzetpolitika szerves részét képezi. (Ez az egyedüli cél, amelyet a magam részéről elfogadok.) Ennek központi eleme az a felismerés, hogy a magyar (és általában az európai) társadalom legsúlyosabb problémája az, hogy elveszítette biológiai újratermelő képességét. A kialakuló demográfiai csapda lényege: az egyre kevesebb újszülött és az egyre növekvő átlagéletkor miatt a társadalom fogyása és öregedése. Így mind kevesebb aktív adó- és járadékfizető kénytelen eltartani mind több passzív járadékost. Ez a gazdaság megtorpanásához, a társadalom- és nyugdíjbiztosítás összeomlásához vezet. (A másik népszavazási kérdés, az egészségügy válsága ugyanerre a problémára megy vissza!) A nyugati társadalmak külföldi (idegen kultúrkörből érkező, asszimilálódni képtelen) vendégmunkások segítségével próbálták enyhíteni a problémát, ám ezzel új társadalmi és politikai konfliktusok melegágyát vetették meg. Mi magyarok - trianoni szerencsétlenségünk okán - szerencsések vagyunk: a határokon túliakkal többmilliós, könnyen befogadható munkaerő-tartalékkal rendelkezünk, amelynek segítségével évtizedekre elodázhatjuk a demográfiai csapda ránk záródását. Kintről ugyanis - amint azt a felmérések egyértelműen bizonyítják - a mobilis, újra fogékony, képzett, fiatal korosztályok áttelepülése várható. Akik (a kormányoldal hamis riogatásával szemben) nem a költségvetés kiadásait, hanem bevételeit növelik majd. Orbán három éve szó szerint ezt mondta a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara 2001. június 7-i ülésén: "Ha fenn akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez tízmillió magyar nem elég. Több mint négymillió magyar él a határokon túl… Tehát mi nem tíz-, hanem 14 milliós munkaerő-kapacitással rendelkezünk. Ha ezt megfelelően tudjuk szabályozni, és képesnek bizonyulunk a kintiek érdekeit az itthon élők érdekeivel összhangba hozni, az javára válhat a magyar gazdaságnak." Az állampolgárság megadása ebbe a nemzetpolitikai stratégiába illeszkedik bele, s ezt előbb-utóbb alighanem el kell fogadnunk"
Printsch Creative Commons License 2004.11.28 0 0 35

Nehéz neked ptiszai. Terelnél,offolnál.

Hess.

Előzmény: Wertek (31)
Don Alfonso Creative Commons License 2004.11.28 0 0 32

"Egy sváb vagy zsidó gyökerekkel is rendelkező honfitársunk nem jelent segítséget, némi önazonosságtudatot, hogyha az anyaországa megkínálja állampollgársággal?"

De nem kínálja meg. Akkor kaphat állampolgárságot, ha le akar települni Németországban vagy Izraelben. Az egy másik kérdés, hogy a letelepedési szándék lehet komolytalan is, vagy a körülmények változhatnak, és a megszerzett új állampolgársággal vissza is lehet költözni. Bizonyára van is néhány száz -- na jó, legyen néhány ezer -- ilyen magyar állampolgár. De az állampolgárság nem az identitástudat acélozását szolgálja. Tömeges, kollektív, törvény erejénél fogva biztosított állampolgárság más -- ráadásul szomszédos -- országok állampolgárainak nem létezik sehol.

 

Előzmény: mos (10)
Wertek Creative Commons License 2004.11.28 0 0 31
A kummunista mszp mit is mondott 2002-ben a kampány alatt?
És mi valósult meg?
Ha nem 30 évvel és nem 6 évvel, akkor menjünk vissza CSAK 2 évvel.
Előzmény: sanyatany (8)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.11.28 0 0 30

ARTICLE 16
(1) Citizens are equal before the law and public authorities, without any privilege or discrimination.

(2) No one is above the law.

(3) Access to public, civil, or military positions or dignities may be granted, according to the law, to persons whose citizenship is Romanian and whose domicile is in Romania. The Romanian State shall guarantee equal opportunities for men and women to occupy such positions and dignities.

...ez a román alkotmány vonatkozó cikkelye. eredetileg ez volt:

(3) Access to a public office or dignity, civil or military, is granted to persons whose citizenship is only and exclusively Romanian, and whose domicile is in Romania.

2003-ban változtatták meg. basszus, HírTV politológus szakértők, naprakészek.
Előzmény: Törölt nick (29)
sanyatany Creative Commons License 2004.11.28 0 0 28

"Az a pár ember aki képviselő (netán román elnök:-)) kíván lenni, az nem folyamodik magyar állampolgárságért."

 

Akkor végülis kinek/minek/miért is van szüksége a kettős állampolgárságra? Aki képviselő akar lenni, donthet arról, hogy képviselő vagy magyar lesz?

 

"Amúgy tegnap Giró-Szász András nyilatkozta, hogy ezt az EU miatt kötelező lesz megváltoztatni a románoknak."

 

Pontosan az EU miatt nincs értelme az egész történetnek.

Előzmény: mos (26)
sanyatany Creative Commons License 2004.11.28 0 0 27

Szerintem egyébként felesleges ezen a kérdésen túl sokat rágódni. Ez a népszavazás nem a kettős állampolgárságról vagy a határon túli magyarokról szól, mégkevésbé a kórház privatizációról. Ezek csak eszközök. A lényeg a 2006-os választási győzelem, aminek érdekében minden kártyát ki kell játszani, mindegy milyen áron. Az egészben az a gusztustalan, hogy pont a határontúliakat használják eszközként mindehez. Ez teljesen egyértelműen látszik az egymásnak tökéletesen ellentmondó nyilatkozatokból is. A buta emberek persze nem fogadnak el semmilyen érvet a másik oldalról mert egész egyszerűen nem akarják elfogadni, hallani sem akarnak róluk. Ha már semmi más érvük nincs, akkor jön az, hogy "magyar ellenes az aki nemmel szavaz". Ennyi.
Bízom benne, hogy mindkét oldalról az okosabb emberek lesznek többségben 5.-én.

 

mos Creative Commons License 2004.11.28 0 0 26

Vagy másként fogalmazva: az RMDSZ ezzel lemond akár a parlamenti képviseletről is?

Miért mondana le? Az a pár ember aki képviselő (netán román elnök:-)) kíván lenni, az nem folyamodik magyar állampolgárságért. Amúgy tegnap Giró-Szász András nyilatkozta, hogy ezt az EU miatt kötelező lesz megváltoztatni a románoknak.

Előzmény: Probatbicol (23)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.28 0 0 24
Mintha Tőkés is mondott volna valamit, hogy a KÁP veszélyezteti az autonómiatörekvéseket, amelyekkel többet lehet elérni.
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.28 0 0 23

Semmi probléma ezzel, az IGEN-nel szavazók ne olvassák ezt a feltűnően ellentmondásos topikot.

 

Például: változott-e azóta az a román rendelkezés, hogy kettős állampolgárok nem tölthetnek be közmegbízatást? Vagy másként fogalmazva: az RMDSZ ezzel lemond akár a parlamenti képviseletről is?

 

 

Előzmény: útlegeázodás (3)
szembeszél Creative Commons License 2004.11.28 0 0 15

Az EU tagságunkat megelőzően, Mo-nak merőben más lehetőségi voltak.

 

Ezzel az erővel kérdezhetnénk a 89-et megelőző véleményeket is.

 

Dőreségnek és sehova sem vezető maszatolásnak tartom a kérdés puszta felvetését is.

 

Előzmény: Probatbicol (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!