Keresés

Részletes keresés

blue-dragonfly Creative Commons License 2006.06.12 0 0 33
Pyromaster Creative Commons License 2005.03.10 0 0 32
még nem olvastam el:

http://www.lasertagparts.com/mtdesign.htm

by
kisznyér Creative Commons License 2005.01.31 0 0 31

fojtsd el a hányingered barátom: így születik újá a nyelv.

szarok arra, te hogy olvastad, cserébe elnézem neked ezt a kis kiigazítást.

:)

Előzmény: hunserv (30)
hunserv Creative Commons License 2005.01.26 0 0 30
"gázcsokkal" Kurvara nem megy nekem a magyar terminologia.... eddig a soreteseknel a szukitesre hallottam szakertoket csok megnevezest hasznalni, gondolom te a "gas check" re gondoltal, de akkor miert nem aztat mondod... szerintem eleg gusztustalan amikor csak felig magyaritanak le valamit (bojler, csokk, meg ilyenek)
Előzmény: kisznyér (29)
kisznyér Creative Commons License 2005.01.26 0 0 29

oké oké, tudom, hogy most frászt fogsz kapni, de a para hüvelyből a csappantyú erejével egy papír gázcsokkal a talpán simán lehetne lőni vele.

az olyan jópofa, amikor a lőtéren rögtön látja az ember, hova is ment az első kapáslövése?

vagy a második idővel, ha az első már legalább kétszer ötvenből a lapon van.

egyébként tök jó játék.

Előzmény: gvass1 (27)
kisznyér Creative Commons License 2005.01.20 0 0 28

talán helyet adna a mindennapoknhoz, ha elöltöltősökből lőnék ki őket, azokhoz meg nem kell hüvely.

nem?

Előzmény: gvass1 (27)
gvass1 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 27

"lehet ilyen lövedéket venni itthon?"

Mivel a tobbseguk loszernek minosul igy csak engedelyre, a Combatban szokott lenni 9 mm Luger, de:

1. kurvadraga (180-200 ft/db)

2. Nem simunition atalakitoszettes fegyverbol love beragad a toltenyurbe, ugy kell kikalapalni a huvelyt

Előzmény: kisznyér (24)
kisznyér Creative Commons License 2005.01.20 0 0 26
szerintem remek eszköz lenne, hiszen nem árt senkinek, de elég jól beazonosítja a meglőtteket, és így meg lehetne kérdezni tőlük, ugyan mivel érdemelték ezt ki?
Előzmény: blue-dragonfly (25)
blue-dragonfly Creative Commons License 2005.01.19 0 0 25

Nem tartom valószínünek. Esetleg, ha a Rendőrség szerzi be...

Üdv

dragonfly

Előzmény: kisznyér (24)
kisznyér Creative Commons License 2005.01.15 0 0 24
lehet ilyen lövedéket venni itthon?
Előzmény: gvass1 (23)
gvass1 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 23

"Annyi a kulonbseg hogy a simunition egy 9 mm-es pisztolyloszer "szeruseg", amelynek a lovedeke egy puha muanyag mag, amely festekkel van toltve. Gondolom "

Pontositok: van az sokfele kaliberben, .38 Special, 12-es shotgun, .223 Rem stb stb.

Lasd vmelyik tavalyi Kaliberben irt egy kollega egy rendkivul atfogo cikket a simunitionrol es az azzal valo kikepezesekrol, sajat tapasztalataival megfuszerezve.

(A cucc egyebkent csak 2-3 J-lal lovi ki a kb. 8 mm-es lovedeket 9 mm Luger kaliberben, ennek ellenere elegge erezheto valoban a talalat.)

Előzmény: recon (21)
Magnat Creative Commons License 2005.01.06 0 0 22
Hát a való élethez hasonlítani tényleg elég érdekes lenne ... :-)
De ott lealább már láttam a MILES-t ... :-)
1ébként a Spektrumon ment egy sorozat a Westpoint -ról és ott láttam, h az ottaniak is gyakorlonak ilyen játékokkal különböző takitikákat az órákon. Americasarmsyt meg tutira tudom, h ottani használatra (is) készítik, mert kaptam már levelet is emiatt a Westpointról (nem emailt).
Előzmény: recon (21)
recon Creative Commons License 2005.01.04 0 0 21

"De a vaklőszernél találatjelzés sincs, nem ?"

Igy van, itt tobbnyire csak talalomra megy a dolog, vagy jobb esetben van egy "biro", aki itel. Ezert is nem nagyon van tetje a dolognak.

"A simunition hogy műxik?"

A simunition nagyjabol a paintball-hoz hasonlithato. Annyi a kulonbseg hogy a simunition egy 9 mm-es pisztolyloszer "szeruseg", amelynek a lovedeke egy puha muanyag mag, amely festekkel van toltve. Gondolom a lopor is erosen csokkentett. Azert igy is elegge odabaszos, nekem honapokig meglatszott a nyoma a karomon. Az volt a szerencse, hogy volt rajtunk lovedekallo melleny, meg sisak. Az elottunk levo csoportban az egyik gyereket szajba lottek, ot varrni kellett. A simunition-ban az a jo, hogy nem jatekfegyverekkel gyakorol az ember, hanem azzal, ami a harcban is nala lesz. En amerikai M4-el hasznaltam, egy kozos kikepzes keretein belul nehany eve. Az M4-nel eleg nehezkes elokeszuleteket igenyel a dolog, mert a teljes upper receiver-t ki kell cserelni. Nalunk egyebkent a rendorok is hasznaljak, pisztolybol. Ezzel gyakorol a NOK es a TESZ is. Ez eleg durva leiras, aki meg tudja fogalmazni szakertobben, attol elnezest.

"Jaja, Milest ismerem egy picit, Americasarmy-ban van néhány pálya, ahol azzal megy a game ... ismered a játékot? US Army fejlesztés ... úgy tudom, ezzel is gyakorolnak."

Nem nagyon szoktam videojatekokkal jatszani es ha igen, akkor sem hasonlitom oket a valo elethez.

Előzmény: Magnat (20)
Magnat Creative Commons License 2005.01.04 0 0 20
De a vaklőszernél találatjelzés sincs, nem ?
A simunition hogy műxik?

Jaja, Milest ismerem egy picit, Americasarmy-ban van néhány pálya, ahol azzal megy a game ... ismered a játékot? US Army fejlesztés ... úgy tudom, ezzel is gyakorolnak.
Előzmény: recon (19)
recon Creative Commons License 2005.01.04 0 0 19

Valamilyen merteku fajdalom azert kell, amiert mar azt elottem is kihangsulyoztak: igy sokkal komolyabban veszi az ember a dolgot. A leggyengebb a vakloszer (itt igazabol semmi tet nincs), masodik a MILES (itt sem sok), a csucson pedig a simunition helyezkedik el (ami elegge faj es egy jo ideig megmarado nyomot hagy, ha olyan helyen talal el). Nekem volt szerencsem mind a harommal "jatszani" es nincs osszehasonlitasi alap, a simunition viszi a palmat. Nem veletlen, hogy erre ter at mindenki, aki teheti. Ha ez nincs, akkor termeszetesen a MILES is hatekony kikepzesi eszkoz.

Amiket te irtal az mar mind letezett a regebbi MILES rendszerrel is. Mivel a fegyver csovere helyezett lezer jelado a loves hangjara indul be, ezert a sorozat, egyesloves, illetve a tarcsere mar eleve szimulalva van. "Kis talalt" eseten a testeden elhelyezett jelado csipog nehany rovidet, figyelmeztetes keppen, "nagy talalat" eseten pedig folyamatosan sipol, amit egy kis kulccsal lehet leallitani. Ez a kulcs a "bironal" talalhato. A kikepzest lehet fokozni azzal, hogy kezdes elott minden katona kap egy lezart boritekot, amit akkor nyit fel, ha "nagy talaltot" kap. Ebben a boritekban le van irva, hogy mi a serules merteke, igy az orvosok is tudnak gyakorolni, mint azt mar elottem is irtak. Az egyetlen problema, hogy a lezer szorasa elegge nagy, igy velem is elofordult, hogy a sajat geppuskas lott le, aki tamogatta a rohamot :-((( 

Előzmény: Magnat (17)
Magnat Creative Commons License 2005.01.04 0 0 18
MILES
Magnat Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17
Hi,

én sem értem, minek a fájdalom ... ha valak találatot kap, akkor az kiesett a játékból arra a körre, a Miles is így vhogy műxik, bár biztos differenciálja a találatot -lusta vagyok elolvasni, pontosan hogy :-) - ... persze a valóságban lehet sebesülni, tudom, dehát teljes mértékben úgysem lehet reprodukálni a real world-ot ... házi körülmények között sztem már az is poén lenne, ha lézerpointerekből gyártana az amber fegyvereket (áramkörrel lehetne szaggatni a jelet, szimulálva a sorozatlövést, és mondjuk 30 lövésenként tárcsere), és mondjuk lenne valami mellény, meg álarc, ami érzékelné a találatot ... mellre 2 lövés, fejre egy is elég lenne a kampechoz , ami után kigyulladna valami lámpa.
Előzmény: LRRP (15)
blue-dragonfly Creative Commons License 2004.12.15 0 0 16

Szia,

A MILES rendszerről csatolok egyanyagot. Sajna angolul van és most nem vállalom a fordítását.

A MILES rendszer célja, hogy előszegítse a force-on-force kiképzés és gyakorlatok realizmusát (Bocsi a fogalmazásért, de rohanok)

A rendszer lényege, hogy a fegyver csövére erősített "jeladó" bocsájtja ki a lézer hullámokat, amelyeket a katona testén elhelyezett érzékelők vesznek és bejeleznek. (az ujjabb változaton van egy kütyü, amelyik a sebesülés mértékét is megadja, szóval a medicek is tudnak gyakorolni (c: ). Hasonló elven működik a harcjárművekre szerelhető változat is, amellyel szimulálni tudod a harckocsik és a többi gép és harcjárművet is. A rendszer úgy van beállítva, hogy az M16-os jele, nem fogja kilőni a harckocsit:))))  

Az egész rendszerben az az érdekes, hogy stacioner vagy mobil vevőkkel az egészet összesíteni tudod egy központban, ahol látod, hogy ki, hol mit csinál, milyen eredményeket ér el, hogyan teljesít, stb.

üdv

dragonfly

Itt az anyag:

The Multiple Integrated Laser Engagement System (MILES) is a training system that provides a realistic battlefield environment for soldiers involved in training exercises. MILES provides tactical engagement simulation for direct fire force-on-force training using eye safe laser "bullets". Each individual and vehicle in the training exercise has a detection system to sense hits and perform casualty assessment. Laser transmitters are attached to each individual and vehicle weapon system and accurately replicate actual ranges and lethality of the specific weapon systems. MILES training has been proven to dramatically increase the combat readiness and fighting effectiveness of military forces.

Soldiers use MILES devices primarily during force-on-force exercises, from squad through brigade level, to simulate the firing and effects of actual weapons systems. These weapons systems include the M1 Abrams Tank, Bradley Infantry Fighting Vehicle, M113 Armored Personnel Carrier, wheeled vehicles and other non-shooting targets. Additionally, Basic MILES simulations address anti-armor weapons, machine guns, rifles, and other ancillary items, such as a controller gun, within the program.

MILES requires the sound of a blank cartridge to discharge a laser transmitter that sends simulated laser "bullet" to kill or wound opposing forces (OPForces) during training exercises. The MILES fires coded laser beams at laser detectors attached to soldiers or vehicles. When the laser bear hits a detector, the laser detector records a kill or near miss. The detectors are sensitive to the source of fire. For example, the laser beam for a soldier simulating the firing an M16 rifle will not register on a detector mounted on an armored vehicle. Blank firing attachments (BFAs) were developed to promote realism by enabling soldiers to simulate firing their weapons as they are actually used on the battlefield.

Both combat vehicles, such as the M1 Abrams tank, and various support vehicles can be instrumented using vehicle-specific Vehicle Detection Device (VDD) kits. Vehicle kits are comprised of a VDD console that mounts inside the vehicle and provide the functions of MILES decoding, SAWE indirect fire and mine effects events decoding and damage assessment. The console includes the GPS recevier for position location determination. Position location, and direct and indirect fire event reporting is accomplished through the associated DCI which is also mounted within the vehicle. A system of MILES detector belts designed to fit specific vehicles are mounted on the exterior of the vehicle using velcro. The GPS and DCI antennas are also mounted on the exterior of the vehicle.

The Army developed the original family of MILES devices ("Basic MILES") in the late '70s and early '80s using state-of-the-art technology of that time. Basic MILES is the primary training device for force-on-force training at Army home stations. However, today's training battlefield requires an improved performance level Basic MILES cannot meet. Existing Basic MILES technology does not support the level of fidelity Army commanders and trainers require. Basic MILES fails to record any event data for use in After Action Reviews. This is a major handicap in providing soldiers feedback.

Basic MILES systems have reached the end of their useful economic life cycle. Repair parts required to maintain the Basic MILES inventory are no longer available on the open market. Expensive reverse engineering of Basic MILES components is a common support practice. As a consequence of these circumstances, the US Army has reassessed its acquisition alternatives.

Due to these shortcomings, the Army made the decision to buy devices reflecting improved weapon fidelity and reduced logistics burden. Examples of logistics support advances found in the latest generation of MILES include longer life batteries, reduced power consumption by components, advanced electronics design, and more rugged and robust equipment with reduced operation support costs.

In 1993, the US Army initiated the MILES 2000 program with Operational Requirements Documents entitled MILES 2000. The purpose of this program is to replace the basic MILES training systems. The Army intends to field MILES 2000 training equipment at all USA home stations.

The MILES 2000 program ORD included Basic MILES functionality, compatibility with the direct fire component of Simulated Area Weapons Effects-Radio Frequency/MILES II (SAWE-RF/MILES II), usability improvements, and training effectiveness increases made possible through commercial off-the-shelf integrated circuit and laser technologies.

MILES 2000 uses laser light in the form of pulses to transmit weapon information to a target. These pulses are transmitted each time a weapon is fired. Information contained in the pulses includes the player ID and the type of weapon used. The target entity processes the information to produce a casualty assessment. The casually assessment for a dismounted soldier can produce a state of killed or wounded. The casualty assessment for a mobile weapon system can produce several outcomes, which include catastropic kill, mobility kill, and communication kill. Both dismounted soldiers and mobile weapon system platforms are equipped with a laser transmitter and laser receiver. The ability to support an After Action Review is an essential feature of the MILES 2000 training system. This is possible because all player activity is recorded during an exercise.

Army STRICOM competitively awarded the initial (current) MILES 2000 contract to Cubic Defense systems. This contract is currently producing MILES 2000 systems and has options through FY 01. STRICOM intends to use competitive acquisition for the follow-on award at the conclusion of the currently priced contract options.

forrás: www.globalsecurity.org

LRRP Creative Commons License 2004.11.29 0 0 15
Ezzel a fájdalom, nagyobb élethűség tökéletesen egyetértek. Kerülni fogja mindenki a találatot, nem lesz rambózás... Ezt oldaná meg az apró áramütés, ennek fokát állítani lehetne, így egyben lenne gyerekjáték, és kicsit komolyabb valami is.
Előzmény: hunserv (14)
hunserv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 14
Utalom, ha faj valamim, de azert nem tartom magam annyira nyuzugenek, hogy ilyesmit ne viseljek el... nagyobb a visszatartoereje a talalatnak, meg a stophatasa is... tudod, ha mondjuk ketten szembevagytok egymassal, te ralosz egy sorozatot, akkor ha jobban faj, kevesebb az eselye, hogy vissza lo, vagy hogy pontosan lo vissza (azaz teged nem fog eltalalni0 igy eletszerubb a dolog....
Előzmény: mcpie (13)
mcpie Creative Commons License 2004.11.29 0 0 13

"Paintballban legalább érzed, hogy eltaláltak, lézeres, airsoft, meg egyéb csodákkal meg nem igazán..."

AirSoft: ha húsz méterről bekapsz egy sorozatot, akkor azért megérzed. Ha nincs rajtad zubbony, csak laza nyári póló-rövidnadrág, akkor még a véraláfutás is garantált... ;)

Másrészt: kinek kell, hogy fájjon a találat? Elég, ha érzed...

Előzmény: hunserv (4)
LRRP Creative Commons License 2004.11.29 0 0 12
A router nagyon messzire elviszi a jelet, és nem nyelődik el számtalan falon keresztül sem, csak hát az szétszór minden irányba...
Előzmény: hunserv (9)
hunserv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11
Annak is lesz jo nagy szorasa am... vagy kicsi a szoras, de az antenna bazinagy.
Előzmény: fenrir (10)
fenrir Creative Commons License 2004.11.29 0 0 10
Koncentrált rádió sugarat elő állítani elég egyszerű, csak egy parabola antenna kell hozzá.
hunserv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9
A te interferencias kacatodat is siman bezavarna egy fal..., ja, meg par sor bokor is.
Előzmény: LRRP (7)
LRRP Creative Commons License 2004.11.28 0 0 8
a ?-et kihagytam :(
Előzmény: LRRP (7)
LRRP Creative Commons License 2004.11.28 0 0 7
Értem, de mit értesz azon, hogy nagyobb. A lézer nem fog elnyelődni a falakon, leveleken, farakásokon, mert ezeket egy puska simán átlövi, és ha valaki bokorba fut védelemért mondjuk egy meccs alatt, akkor az már durván nem hasonlítani semmiféle csatához...
Előzmény: hunserv (6)
hunserv Creative Commons License 2004.11.27 0 0 6
Arra a lézer is jó. Nem kellpici pontra fókuszálni, hanem mondjuk egy nagyobb nyaláb villant, és abból már érkezik acélszemélyen viselt vevőre.
LRRP Creative Commons License 2004.11.27 0 0 5

Mert a paintballnál nagyon kicsi a fegyver hatótávolsága, és pl. a bokron sem visz át egy lövés (lézer, de paintballnál sem nagyon) + elfújja a szél a lövedéket, kültérre abszolút 0 a paintball, inkább csak egy játék, harchoz 0 köze van.

A miles, amit az am hadsereg használ lézerrel működik, ezért elnyelődik kisebb akadályokon, de messze jobb mint a paint/softball.

Egy aláöltözet ruha elég lenne az érzékeléshez, ez ha eltalálná a hullám csipogna, vagy felvillanna, v picit árammal megcsípné a viselőjét, vagy ahogy akarjuk:)  

Előzmény: hunserv (4)
hunserv Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4
Akkor hajrá :) AMúgy azt nem értem az egészben, hogy ez miért lenne jó... Paintballban legalább érzed, hogy eltaláltak, lézeres, airsoft, meg egyéb csodákkal meg nem igazán...
Előzmény: LRRP (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!