Keresés

Részletes keresés

ebayhun Creative Commons License 2009.08.15 0 0 28
Hat, mondjuk ugy, hogy "elhuzodo szemelyes problemaim" + melo allandoan lekotott, es kicsit feledesbe is merult, hogy hoppa, nekem meg tartozik vki...
Szoval mire szamithatok lopikula?!?
Előzmény: lopikula (27)
lopikula Creative Commons License 2009.08.14 0 0 27
Egy kicsit elaludtál, mert már bírósági szakaszban van az ügyed.
Eddig miért nem érdekelt?
Előzmény: ebayhun (26)
ebayhun Creative Commons License 2009.08.14 0 0 26
Kedves Karosultak,

tudtok vmit a kifizetes reszerol is a dolognak? Mert hogy bevarrjak a tagot 6, 10, 100 evre az oke, dogoljon is meg, de nekem attol nem lesz jobb. Melyik rendorsegnel futott az ugy, hol erdemes erdeklodnom? Jovo heten utanajarok...

Udv.
Előzmény: kábelbúvár (25)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.05.26 0 0 25

A Vertical Invest (V.I.) ingatlanszövetkezet bűnügyében hétfőn háromtól hat évig terjedő szabadságvesztés büntetéseket osztott ki a bíróság, pedig Klivinyi Zoltán első rendű vádlott érdekében még az FBI is szót emelt.

http://hvg.hu/itthon/20090526_vertical_invest_itelet_klivinyi_fbi.aspx

Előzmény: lopikula (24)
lopikula Creative Commons License 2009.05.25 0 0 24
Totális érdektelenség a "megcsaltak" köréből, pedig a drákói szigor műxött a szökésban lévő, "FBI ügynök" Klivínyivel szemben.
Előzmény: kábelbúvár (23)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.05.25 0 0 23

Első fokon hat év szabadságvesztésre ítélte hétfőn Klivinyi Zoltánt a Vertical Invest perében a Fővárosi Bíróság több mint nyolcszáz millió forintos, mintegy ötszáz rendbeli csalás miatt. Klivinyi öt vádlott-társa 3 év és 5 év hat hónap közötti szabadságvesztést kapott. Az egyik vádlott-társ szökésben van és hónapok óta ismeretlen helyen tartózkodik. A 2003-ban alakult Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1500 tagja volt, akik hozzávetőleg másfél milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza a pénzét.

BLIKK

lopikula Creative Commons License 2009.02.16 0 0 22
Amint látom a Corvin (maffia) project feléledt hamvaiból:

Nagyot zuhantak a telekárak a VIII. kerületben!
Előzmény: lopikula (11)
xmx Creative Commons License 2008.08.22 0 0 21
Szerinted?
Előzmény: apacuka2 (20)
apacuka2 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 20
Hol tart most az ügy? Kifizették a követeléseket?
Előzmény: gal gyula (19)
gal gyula Creative Commons License 2007.12.04 0 0 19

Engedjétek meg, hogy tájékoztassalak titeket arról, hogy dec.5.-én kezdődik a bírósági eljárás a Vertical Invest ügyében.Gondolom senki számára nem titok, hogy miért is övezi ekkora csend az egész ügyet...Klivinyi az SZDSZ szineiben indult a 90-es években a 3. kerületi polgármesterválasztáson... Az egész országot átfogó csalássorozatot bonyolított a Vertical Investet felhasználva és mégis a 3. kerületi bíróság tárgyalja az ügyét. Beültetett pár együgyü szépséget a cég vezetőségébe és többszáz magyar pénzét egyenlőre büntetlenül elosztotta a támogatóival.

Nem szégyenlős lévén, bátran hangoztatja is politikai erejét és az FBI kapcsolatát amely érinthetetlenné teszi őt.

Csodák nincsenek!!!

Számára minden levan zsírozva, de mi lesz velünk?

lopikula Creative Commons License 2007.10.11 0 0 18
Semmi különleges "prosciutto" kérdéssorozatában.
Az összes többi szövetkezet nyomozásában is leállították az eredeti nyomozókat.
Túlságosan nyilvánvaló volt a az eredendő bűncselekmény, a pénzmosás.
Ott tököltek a rendőrök, hogy most mi légyen.
Egy gyors fordulattal átadták az egész ügyet egy "buldózer" csapatnak, akik kaptak kb. 3 hónap határidőt.
A határidő annak rendje és módja szerint teljesült is. A végeredménynek igazán semmi köze nincs az eredendő bűnökhöz, nem beszélve arról, hogy kizárólag abban az esetben fabrikáltak bűnvádat, ahol a felszámoló hiénáknak még van keresni valójuk.
A Vertical esetében még az is szerepet játszhatott (ld. 11-es hsz.), hogy T.(úri?) Tibor védelmét élvezték, akit sikerült megóvni a Radnai féle maffia csapattól.
Előzmény: xmx (17)
xmx Creative Commons License 2007.10.11 0 0 17
Nem tudom prosciutto. Vagyis a 3. kerdesre tuti igen a valasz, ill. az van, hogy en anno az 5. ker.i rendorseggel beszelgettem az ugy elorehaladtarol erdeklodve, persze csak a remeny hajtott, nem az ertelem.
Majd megjon lopikula s helyesel vagy cafol.
Előzmény: prosciutto (16)
prosciutto Creative Commons License 2007.10.11 0 0 16
Jól tudom, hogy eredetileg a XI. kerületi rendőrség foglalkozott az üggyel?
Jól tudom, hogy az eredeti nyomozó már nem tartozik a rendőrség állományába?
Jól tudom, hogy Klivinyi Zoltánnak érdekeltsége volt az Esti Hírlapban?
Jól tudom, hogy az egyik gazdasági hetilap munkatársai nagyobb összeget fektettek a Vertical Investbe, és hoppon maradtak?
Igaz az a pletyka, hogy egy jelenleg is magas beosztásban lévő kormányzati tisztviselőt és parlamenti képviselőt hoznak összefüggésbe a pletykák a Vertical Investtel?
Előzmény: ghora03 (0)
lopikula Creative Commons License 2007.10.10 0 0 15
Nyugi higgadj le egy kicsit.
Az ügy érdekében inkább az segít (már csupán okulásul is), ha feltárjátok milyen mesével szedték ki tartalék pénzeteket.
Az ügyben sincs kétségem, hogy felhasználtak benneteket mások koszos pénzének pucoválásához.
(Egyébként nem buktam egyik szöviben sem, de rálátásom azért lehet.)
Előzmény: xmx (14)
xmx Creative Commons License 2007.10.10 0 0 14
A kurva eletbe basszameg, hogy az osszes nagy adosom szabadlabon koborol mindenfele felelem nelkul ebben a kibaszott orszagban... En meg nem merek semmi "olyat" csinalni, mert akkor engem csuknak le onbiraskodasert vagy faszomtudja miert... lopikula neked itt is volt penzed vagy csak a Baumagban?
Előzmény: lopikula (13)
lopikula Creative Commons License 2007.10.10 0 0 13
Nem szeretnélek elkeseríteni, de szerintem ez az ügy a legnagyobb csendben fog kimúlni.
Ez az a kategória, ahol nincs már több lenyúlni való vagyon.
Az meg ki a fene bűnüldözőt érdekli, hogy az összes többi jelemzőjében hasonlít a többi szövetkezethez.((:
Előzmény: xmx (12)
xmx Creative Commons License 2007.10.09 0 0 12
lopikula,

meg mindig semmi uj hir? azota ezer helyen laktam, fogalmam sincs hogy a rendorseg kuldott-e tajekoztatast vagy sem.

udv,
xmx
Előzmény: lopikula (11)
lopikula Creative Commons License 2007.04.16 0 0 11
Ez várható volt, hiszen ha Klivinyi kinyitná a száját sokaknak kellemetlenséget okozna.
A maffia perhez kapcsolódva még találtam némi csemegét.
----
A milliárdos áfa-csalás a tanú szerint a Vertical Invest Ingatlanhasznosító Szövetkezet nevében elsíbolt milliárdokkal azonos. A tanú azt mondta a bíróságon, hogy a szövetkezeti csalással meggyanúsított „Klivinyi Zoltán testőrétől tudom, hogy a milliárdos bűncselekményt H. Tamás követte el”. A tanú szerint Radnaiék H.-tól követeltek részesedést, ám ő T. Tibortól kért és kapott védelmet. A Vertical-ügy érdekessége, hogy azt a BRFK vizsgálja, és hiába fogadták el a schwechati repülőtéren Klivinyi Zoltánt, és hozatták haza, az ügy csak nem akar befejeződni. Klivinyi az egyetlen gyanúsított. Ráadásul több jel arra mutat, hogy a Vertical-ügy összefüggésben – vagy azonos személyeken át kapcsolatban is – állhat a Corvin-Szigony projekttel. Utóbbi esetében milliárdos sikkasztás gyanújával nyomoznak a rendőrök.

( http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=16192 )
------

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a Corvin project áfa csalása a Vertical-on keresztül lett lefedve. A rendőrök meg gondolom azóta is 1folytában nyomoznak az áfa-csalás ügyében.
Előzmény: gyula99 (10)
gyula99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 10
Akit érdekel esetleg: Klivinyi Zoltán "üzletember", aki a rendőrség gyanúja szerint a Vertical Invest mögött állt (mint szellemi motor, ötletgazda), nemrég nyitott egy exkluzív éjszakai klubot Óbudán, a Bécsi úton (ALLSTAR GETLEMAN CLUB), és az egyik internetes bulvárlapot működteti (esti hírlap.hu). Amúgy, köszöni, jól van. Éli világát, beleröhög a megkárosítottak arcába. :-( Ez Magyarország...
Előzmény: lopikula (9)
lopikula Creative Commons License 2005.06.24 0 0 9
Vertical Invest: részt kértek a maffiózók?
2005. június 23. 11:28

MNO
A Vertical Investhez kapcsolódó panamából az alvilág állítólag 1-2 milliárd forinthoz jutott, ebből kértek volna részt a vádlottak – vallotta egy tanú a kecskeméti maffiaper tárgyalásán.

Egyelőre bizonytalan, hogy lehetett-e köze a kecskeméti maffiaper vádlottjainak a Vertical Investtel kapcsolatos panamákhoz. Egyebek között ez is kiderült az ügy 4. számú védett tanújának a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon zajló kihallgatásán. Délelőtt a bíró a férfi korábbi, rendőrségen tett vallomásait olvasta fel, ezek tartalma csaknem teljesen megegyezett a tanú bíróságon elmondott állításaival - írja a HavariaPress.

Eltérés viszont, hogy az egyik rendőrségi vallomásban a férfi azt állította, hogy az alvilági leszámolás-sorozat - amit a vád szerint az ügy vádlottjai terveztek - a Vertical Investhez kapcsolódó panama miatt történt volna. Abból ugyanis az alvilág állítólag 1-2 milliárd forinthoz jutott, és a tanú korábbi vallomásai szerint ebből kértek volna részt a vádlottak. A bíróságon viszont arra a kérdésre, hogy fenntartja-e állításait, a tanú azt mondta, hogy nincsenek erre vonatkozó konkrét információi.
------------------------
Jó..jó, de kiket testesít meg a Vertical-os alvilági csoport akiket jól megvédtek a másik alvilági csoporttól.
ghora03 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 8

Hello Emberek,

Megint eltelt egy fél évecske, s szeretném kérdezni, hogy tud-e vki vmi fejleményről a hírhedt szövetkezet ügyével kapcsolatban.

Hívtam a VIII. ker.i rendőrkapitányságot (akik elvileg foglalkoznak vele), s szinte asse tudták miről beszélek...

g

lopikula Creative Commons License 2004.11.29 0 0 7
Eszembe sem jutott lenézni Juli nénit, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a másik oldalnak jól bevált fegyverzetei vannak(ügyvédek,média..).

A szövetkezet további működésével nem valószínű, hogy ugyanazon formában(Kp+kamat) mint ahogy befektettetek ki tudnak elégíteni benneteket. Majd Gyenesdiáson jó drága pénzé üdülhettek a befektetések ellenértékeként. No ettől szeretném óvni Juli nénit.
Előzmény: ghora03 (6)
ghora03 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 6

"A Vertical-Invest Igazgatósága örömmel tájékoztatja Önöket, szövetkezetünk legújabb befektetéséről, egy Gyenesdiáson, a Balaton Északi partján fekvő, 1.000 nm alapterületű, kényelmes, szépen felszerelt szobákkal rendelkező panzió és étterem megvásárlásáról."

Ez van a honlapon + sok más helyen is olvastam.. Ennyire talán nem kéne naívnak nézni szegény Juli nénit + tsait. Kik most a vezetőség tagjai? Hogy lehet felvenni velük a kapcsolatot? Összehívnak-e közgyűlést mostanában?

Előzmény: lopikula (5)
lopikula Creative Commons License 2004.11.27 0 0 5
Igen tudom, hogy Juli néni most már pályázhat a vezetőségbe.
Úgy néz ki hogy egy vezetőségnyi bért még ki tud izzadni a Vertical, de ezt időhúzásnak tudom be.
Az egészen nyilvánvaló, hogy a Verticalnál sincs meg a fedezet a követelésekkel szemben és amíg látszólag műxik a szövetkezet addig a büntetőjogi felelősség is ráér.

Vertical honlap

A honlap tartalmából látom, hogy mennyire egyhúron pendülnek ezek a szövetkezések.
Előzmény: xmx (4)
xmx Creative Commons License 2004.11.27 0 0 4

Kedves Lopikula, kösz a hozzászólást..

Elolvastam a cikkeket, de talán a legviccesebb "hír" az összes közül a következő: "A rendőrség tavaly augusztusban zároltatta a Vertical-Invest számláját, ám az ügyészség azt feloldotta, így azonban az ott lévő néhány millió forint is eltűnt."

Mégis milyen alapon csinálhat ilyet a -term. mélyen tisztelt, vélehtően csupa agysebészből álló- ügyészség a szerencsétlen lakosokkal? Közben esetleg kiderült 2napra, hogy mégis minden a jogi szabályokkal teljesen ekvivalensen zajlott? Nem hinném... Ha vki tudja/sejti, megírhatná!

Úgy tudom, hogy a jelenlegi tagokból tevődik össze "mostanában" vezetőség, így elméletileg Juli néninek is uolyan esélye van erre, mint bárki másnak..

Milyen lehetőségeket látsz te Juli néninek egy esetleges alelnöki pozícióban?

Előzmény: lopikula (3)
lopikula Creative Commons License 2004.11.27 0 0 3
Attól tartok Juli néni az "ingatlanszövetkezet" fedőnevű pénzmosoda egyikében ragadt be pénzével a többiekhez hasonlóan.
Hogy kik mozgatják a hátteret nem tudni. De azt igen, hogy 1 év után még többeknél ismeretlen tettes gyanúsításnál tartanak. Ahol néven nevezett gyanúsítás van ott pedig vagy szabadlábon vagy házi őrizetben várják az elévülést vagy a messiást.

Egy pár link a témáról:

Ismét vezetőséget cserélt a Vertical-Invest
Vád van, pénz nincs

(Juli néninek a történések alapján pályázni kell a vezetőségbe, hogy előbb pénzéhez jusson)

Műtét vár a Klivinyi Zoltánra
Klivinyi Zoltán: b?nöző irányítja a rendőröket
Előzmény: ghora03 (0)
ghora03 Creative Commons License 2004.11.27 0 0 2
Kösz Tombi a konstruktív hozzászólást a Tmához.
Előzmény: Tombolda (1)
Tombolda Creative Commons License 2004.11.27 0 0 1
0
Előzmény: ghora03 (-)
ghora03 Creative Commons License 2004.11.27 0 0 0
Talán mindenki emlékszik arra az óminózis esetre, mikoris kiderült hogy a Vertical Invest befektetői csalás áldozatai lettek. Volt egy emberke ugye, Klivinyi mester, aki még benne se volt az alapító tagok között, de ő lett megvádolva a befektetett pénz sikkasztásával. Tudja valaki hogy most hogy áll az ügy? Számíthat-e Juli néni némi "vígaszdíjra", miután egész élete megtakarítását ebbe a bombabiztos üzletbe fektette? Én úgy tudom, a XI. kerületi rendőrség eleddig még arra se volt képes, hogy a kedves Klívinyi bácsira rábizonyítsák az egészet...
ghora03 Creative Commons License 2004.11.27 0 0 topiknyitó
a

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!