Keresés

Részletes keresés

Franky13 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 17
Imi11!

Sehováse szokott járni Imi fogd fel.
Előzmény: imi11 (16)
imi11 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 16
Ide szokott jönni az Imre?
szimbol Creative Commons License 2005.11.17 0 0 13

ÁLL AZ ALKU JÁTÉK AZ INTERNETEN:o))

Áll az alku játék az Interneten

A játék weboldala

Dubois Creative Commons License 2005.02.11 0 0 12

A Blikk szerint ma este nagy nyereményt vetítenek

 

 

-----------------------

Rekordösszeget rejt a mai adásban Zsuppán Péter táskája

 

Fridi könyvelője húszmilliót nyer

Blikk, 2005-02-11

 

Budapest - Véletlenül került játékba Zsuppán Péter (34), aki ma este rekordösszegű nyereménnyel távozik az Áll az alku című műsorból. Több mint húszmillió forintot zsebel be. Mint elmesélte, imád játszani, de eddig a szenvedélye az ultizásban merült ki. Kéthetente játszik megszokott partnereivel, és általában ő a nyerő.

Gundel Takács Gábor együtt nevet Zsuppán Péterrel

- Én biztosan nem mentem volna magamtól a műsorba - mondta el Zsuppán Péter. - A sógorom szúrta ki a játékot, és jelentkezett. Arról volt szó, hogy a feleségemet viszi magával, de végül úgy döntöttünk, hogy én jobban szeretek játszani, és ő inkább otthon maradt. Aztán úgy alakult, hogy én jutottam be a játékba, és a sógorom lett a segítség. Nem irigykedett, amikor nyertem. Ô is részesedik a nyereményből, ebben megegyeztünk, hiszen közösen játszottunk. A játékban jól döntöttem, hiszen nagy pénzt nyertem.

Zsuppán Péter elárulta, hogy most különösen jól jött nekik a pénz, mivel építkezésbe kezdtek. Azt egy kicsit sajnálja, hogy nincs több ilyen típusú játék, mert úgy érzi, hogy például a Multimilliomos vagy a Legyen ön is milliomos! című játékban már másféle tudásra lenne szüksége. Pedig szívesen játszana. Egyébként már kiszámolta, hogy az államnak is keresett mintegy nyolcmillió forintot, hiszen ennyit kell majd adóznia. Ô pedig csak tudja, hiszen információink szerint Zsuppán Péter Friderikusz Sándor könyvelője.

sebes

HondaVuk Creative Commons License 2004.12.22 0 0 11
A magyarázat az, hogy a 10 milliós vagyonnal rendelkező számára a 20 milliós nyeremény hatalmas előrelépés, ahhoz képest az 50 millió már nem nyújt annyi többletet. A 20 milkából vehet a családnak egy házat, 1-2 új autót és még nyaralni is elmehetnek. Az 50 milka ehhez képest annyit ad, hogy nagyobb házat vehet, és jobb autót. De a nagy ugrás jól láthatóan a 0 és a 20 milliós nyeremény, nem pedig a 20 és az 50 milliós között van.

A lent leírt számítást persze biztos lehet finomítani, de első közelítésnek ez is megteszi. És persze a játékos pszichéjétől is függ, ha valaki szereti a kockázatot, és nem esik kétségbe egy kis veszteségtől, akkor ő könnyen lehet, hogy továbbmegy, egy biztonságra törekvő meg esetleg egy 1 Ft vs. 10 vs. 50 esetén sem megy tovább.
Előzmény: HondaVuk (10)
HondaVuk Creative Commons License 2004.12.22 0 0 10
Ebben a taktikában van ráció. :-))

Ezt a kérdést nem lehet csak matematikai alapon eldönteni. Illetve el lehet, de csak úgy, ha figyelembe vesszük a játékos pszichéjét és anyagi helyzetét is, vagy inkább úgy mondanám, hogy az anyagi helyzetének a megváltozását.

Számoljunk úgy, hogy ha valakinak a vagyona változatlan marad, akkor a mérőszám legyen nulla, ha duplázza, akkor legyen 1, ha triplázza 2, ha felezi, akkor -1, ha harmadolja, akkor -2, és így tovább. Ez normál esetben (ha a gyarapodása pozitív) épp megfelel a normál valószínűségszámításnak, veszteség esetén azonban nem. Viszont ez a modell reálisabb képet ad.

Ha például valakinek az összvagyona mondjuk 10 millió forint, akkor számára egy 1 Ft vs. 20 millió vs. 50 milliós kérdésnél a három érték 0, 2, 5. Ez alapján tovább kell játszania. Azonban van egy trükk a dologban: a 20 milliót "már megnyerte", mert az garantáltan az övé, így a számítás rossz. A "már megnyert" vagyonhoz kell viszonyítani a dolgot, ebben az esetben pedig így néznek ki az értékek: -2, 0, 1. Jól látszik, hogy a (-2, 1) a fix nullával szemben már nem nyerő, így érdemes a fix 20 milliót választani. Ezt a fajta taktikát a pszichológia kutatások is bizonyítják, valóban az emberek inkább a fix alacsonyabb összeget választják, mint a kockázatos nagyot.

Nyilván a modell szerint ha valakinek 100 milliós vagyona van, akkor nem érdemes a fixre mennie, mert az értékek -0.2, 0, 0.5. Tehát a stratégia a vagyoni helyzettől erősen függ.
Előzmény: Munchausen (9)
Munchausen Creative Commons License 2004.12.22 0 0 9

Az optimális stratégia? Kétmillió forint fölötti összeget habozás nélkül el kell vinni, ennyi...

 

v_peti Creative Commons License 2004.11.27 0 0 8
Kiegészítés:
A múlt héten az 1 Ft ellenében korábban pár százezer, majd pár tízezer Ft-os ajánlatok voltak. Aztán a milliós böröndök hamar kiestek, így már a nagy nyereménynek búcsút lehetett mondani.
Előzmény: v_peti (7)
v_peti Creative Commons License 2004.11.27 0 0 7
A múltkor (két hete?)valaki ráment az átlagra, de úgy, hogy minimáliskockázattal sokkal többet nyerhetett volna. Főleg milliós böröndök voltak bent. Tehát ha tovább lép, akkor kis valószínűséggel csökkent volna a bank által felajánlott összeg, és nagy valószínműséggel nőtt volna. De mivel a játékot akkor is végigjátsszák, ha valaki kiszált, ezért látható volt, hogy ebben az esetben a 3 milliós ajánlat elfogadása rossz döntés volt.

A múlt héten viszont hamar kiestek az értékes böröndök, ezért nem volt érdemes kiszállni, mert rossz volt a bank ajánlata. Viszont a leszegett fej stratégia (bruttó) 1 Ft-hoz vezetett. :(((
nadamhu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 6
Igen:)
Előzmény: Dubois (5)
Dubois Creative Commons License 2004.11.24 0 0 5
Elég hasonlót írtunk. :)
Előzmény: nadamhu (3)
Dubois Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4

Kezd úgy tűnni nekem, hogy a Leszegett fej stratégia a legjobb. Ennél többet nem lehet elérni, ha a bank stratégiája olyan, hogy a még bent levő összeg átlagánál többet nem ajánl. Miért ajánlana?

 

Csak még van olyan szempont is, hogy a bank ezekehez az összegekhez képest gazdag, tehát játszhat átlagra.

Ezzel szemben a játékos nem biztos, hogy gazdag.

Ha például 1 forint és 50 millió van az utolsó két táskában, akkor kevesen tennék fel korrekten megajánlott 25 millió t egy "dupla vagy semmi" fogadásra.

 

Nem is értem, hogy ilyenkor a bank miért ajánl mindig átlagot.

Szerintem ha kevesebbet ajánlana, azt is elfogadnák a játlékosok, ha nagy összeg van még a két táska valamelyikében.

Előzmény: Dubois (-)
nadamhu Creative Commons License 2004.11.24 0 0 3

A nyerő stratégia rendkívül egyszerű:

A nyeremény várható értéke a még bent lévő összegek átlaga.

Tehát ha a bank legalább ennyit ajánl (nem jellemző, hiszen az az érdekük, hogy a játék ne legyen túl rövid), el kell fogadni, ha kevesebbet ajánl nem szabad elfogadni.

A nyerő stratégia ilyen egyszerű volta miatt elég bárgyú ez a játék.

 

Az optimális stratégia módosulhat egyéni preferenciák torzulása függvényében.

Pl., ha valakinek 1 millió forint kell egy életmentő műtéthez, az nemigen kockáztat ez felett. Aki elég jómódú, az nem fogad el 50 ezer forintot, akár a játék öröméért játszhat tovább.

Előzmény: Dubois (-)
Dubois Creative Commons License 2004.11.24 0 0 2

Itt van az egész játék leírása:

.

http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000094454&oldal=2

 

Minket itt most a végjáték érdekel, ami a leírásban az 5. ponttól olvasható.

 

Itt pedig egy Index topic található, amiben a játékot tárgyalják

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9107763&la=39834042

Előzmény: elterito (1)
elterito Creative Commons License 2004.11.24 0 0 1
Milyen is pontosan ez a játék, és mi ennek a stratégiának a lényege?
Előzmény: Dubois (-)
Matt Creative Commons License 2004.11.24 0 0 0
0 ilyen stratégiát tudok.
Dubois Creative Commons License 2004.11.24 0 0 topiknyitó

A TV2-n péntekenként este folyó "Áll az alku" játékról van szó.

 

Az össznyeremény 100 millió körül van, vagyis játékonként 5 millió körül lenne az átlagos nyereség a "Leszegett fejjel" stratégiával. A "Leszegett fejjel" stratégia azt jelenti, hogy elutasítjuk a bank minden ajánlatát és elnyerjük a végén a táskánkban levő pénzt.

 

Az eddigi játékokban azonban messze nem érték el a játékosok ezt az átlagos nyereséget tehát valószínűleg rossz stratégiával játszanak, hiszen a "Leszegett fejjel" stratégia feltehetően nem a legjobb és még azt sem érik el.

 

Tudunk-e segíteni rajtuk? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!