1. roncstelep: Kelenföld (4-es Metró kocsiszínjének a helye), egy haverom szerint a roncstelepen lévő betonépítmény Kőbánya felső közelében van, tehát ezt két helyszínen is fel vehették
2. lakótelep: József Attila lakótelep
De mondom, a roncstelep és a lakótelep az csak tipp.
Érdekelnének a forgatási helyszínek: a jósolós buszvégállomás, a roncstelep, a buszvezető-féle lakótelep, a kivégzés helyszíne. Aki tud valamit, legyen kedves, írja meg.
Évek óta próbálom megszerezni, mert annak idején egy haverom felvette videora, megnéztük csilliószor, de a kazetta azóta tönkrement. Most végre újra! Csodálatos egy film. Csuka
Ma találtam meg a filmet is a neten ill. ezt a fórumot is! A jo.zan.hu-n videók/magyar-hungarian/galla_jon_a_medve-jo.zan.hu.avi
Én is gyerekként láttam, és azóta keresem! Még a cikk is sokáig megvolt nővérem -talán- Popcornjából! Nem emlékeztem mikori, de meglepődtem a dátumon: a stáblista végén ez áll :1989-1991!
Én is kb. 14 éves voltam, mikor láttam, mégpedig egy "olvasótábor" névre keresztelt napközis kultúrsokk keretében néztük meg egy délelőtt - sajnos azóta se láttam sehol, és semmire nem emlékszem a filmből.
Remélem hogy nem sokáig lesz ez így, mert nekem van egy bandám, az Önképző Szakkör, ahol szintén az abszurd humort műveljük, illetve akarjuk művelni. Nemsokára filmet szeretnénk forgatni, amelyben követnénk a Jön a medve hagyományát, az igazi, nyers abszurd humor hatásmechanizmusaival, persze némi Monty Pithon ízzel. Sőt, terveink szerint a Radafuk Ernő alakját is megjelenítjük a filmben, de ez még nem biztos. Szóval reméljük méltó követők leszünk...
Ki kell mondani: sajnos Mo-n nem kezelnek semmit a megfelelő szinten, illetve a produkcióhoz méltón. Egy bizonyos idő eltelte után mutatkozik meg igazán, hogy mi korszakalkotó produkció. Ez így van a L'art Pour L'art-tal is, minden tekintetben megreformálta a magyar humort, olyan szintre emelve az abszurd műfajt, amelyet még Örkény (és hadd ne soroljam a többi nagyszerű írót) sem tudott sokáig a felszínen tartani.
A sajnálatos csak az, hogy ma a fogyasztói társadalom kielégítésére szakosodtak a kiadók, lehetőleg extraprofitot szeretnének termelni, és nem pedig ápolgatni egy-két műalkotást.
Tulajdonképpen csatlakoznék: egyrészt a méltatlanság, másrészt pedig az ős-Lart Pour Lart feloszlása játszhat közre egy esetleges DVD kiadatlanságában - egy dologban azonban mégis reménykedhetünk: talán ha a tagok között enyhülnek az ellentétek, (és ha már nem kapnak másból pénzt :) )akkor lehet hogy megjelenik a Vastyúk is talál szeget sorozat DVD-n (mint ahogy nagy meglepetésre megjelent a Monty Pithon repülő cirkusz sorozat is), amelyhez remélhetőleg mellécsapják majd a "Jön a Medvét" is.
szerintem több is lehetett volna és akkor most nem csak arra emlékeznék, amikor a Galla a buszgarázsban sétál a buszok közt és egyszer csak felkiált : jaj, jön a medve!
Úgy fogalmaznék, hogy érdeklődéssel hallgatták az osztálytársak (14-15 évesek voltunk). Többen felkapták a fejüket, hogy mi lehet ez a szürreális marhaság.
Én attól tartok, hogy a hivatalos megjelenés akadálya lehet, hogy a társaság már szétszéledt. (Leglábbis nehezíti a helyzetet.)
Mesélted...és volt, aki értékelte? Én megmutattam sok haveromnak, de 10-ből 9 nem tudta értékelni (max. a Jóska a strucc c. poént).
Mert előtte én sem igen hallottam a Galláékról, csak a tartalomból úgy tűnt, hogy ez jó lesz, akár 2-3 percet is lehet rajta nevetni (tévedtem, majdnem végigröhögtem)
Én is csak akkor láttam, most mégis ahogy végigolvastam a forgatókönyvét beugrott szinte minden kockája. Kár hogy az eredeti felállású társulat szétugrott. Az lehetett a baj, hogy egyszer csak besűrűsödtek a a műsoraik a tvben, és ez egy olyan műfaj amitől a nézők java képes besokallni.
Óriási ez a film, sajnos csak 1992 őszén láttam a királyin. Azt sem tudtam, hogy ki az a Galla & co. - egyszerűen csak ottragadtam a tévé előtt. A következő hétfőn mindenkinek elmeséltem a suliban a sztorit jelenetről jelenetre.
Nem értem, hogy miért nem jelent meg hivatalosan semmilyen adathordozón. Honnan lehet megszerezni?
Én is nagy rajongója vagyok a filmnek, meg persze a L'art Pour L'artnak is, meg a Gallának is külön (meg a Monty Pythonnak is, stb.) Akkor persze nem láttam a filmet...
Az a tény pedig, hogy ez a film feledésbe merült, ill. mellőzött volt, az köszönhető a királyi TV felfogásának is, mert ha jól tudom, akkoriban ment éjszaka a Monty Python Repülő Cirkusza is, és azzal is mostoha módon bántak... Az én véleményem szerint a magyar közönségnek igenis lettek volna ilyenirányú igényei, persze nem annak a rétegnek aki most is csak a különböző csatornák szappanoperáit nézi. Ha máshogy történik, talán ma nem így nézne ki az egész abszurd-humor vonal, és nem csak 1995-ben ismerte volna meg az ország a L'art Pour L'artot a Besenyő Családdal... De hát ez van.
Nemrég megtaláltam a film forgatókönyvét, txt-ben itt, ha érdekel valakit:
Amit még érdekességként meg lehetne említeni, hogy a "Radafuk Ernő" név, bármennyire is hülyén hangzik - nem L'art Pour L'art agyszülemény, hanem Hamvas Béla - Karnevál című regényéből való, ami talán témájában, és Hamvas Béla munkásságának tekintetében leginkább Láar Andrásra jellemző.
A filmet csak nemrég sikerült megszereznem, de egyből ismerősek voltak a dallamok belőle, például a Galla (ill Holló Színház) egyik lemezén hallható "Szívszerelem" című szám egyik korai változata, valamint Dolák-Saly Róbert "Nőt akarok..." című számának zenei alapja, amelyet akkor csak filmzeneként használtak fel, ja és nem szabad kihagyni a "Lám csak lám" című dalt, amelyet Laár András énekel a filmben, az pedig rajtavan egy L'art Pour L'art lemezen (Asszem a 3 testőrön)
A film elején egy magnó látható a Tompika-taxi anyósülésén, amiből Dolák-Saly egyik száma hallható, elképzeléseim szerint a dal DSR egyik nyolcvanas évekbeli albumán van rajta, mert ő már ugye akkor is aktívkodott zenei téren, noha leginkább a háttérben volt, mint dalszerző. Nincsenek meg valakinek a szóló-lemezei? :)
Hihető, volt pár jelenet a belvárosi bérházak közt. De nehéz őket pontosan azonosítani. Engem pl. érdekelne, hogy melyik 4 emeletes tetejéről jött le a Főhős (helyett a kaszkadőr), a buszsofőr lakásába.
Damjanich u. 26/B alagsora. Egyébként később nyílt mellette (26/A) egy étkezde, és ott gyakran megfordult civilként DSR. Az biztos, hogy Laárt láttam akkor; hogy melyik jelenet arra nem emlékszem, újra kell nézni hozzá a show-t.
Ó, nekem is megvan videllyón! Sőt arra is emlékszem, hogy valóban jóval korábban forgatták, mert egyik nap, amikor mentem haza, láttam, hogy a házunkban levő zöldséges elég furán átalakult, és ott van benne 1 db Laár András, aki nagyon furcsán viselkedik: éppen úgy, mintha Jön a medvét forgatna.