Ingyen osztottak maguk termesztette zöldséget a gazdák pénteken Dunaharasztiban a Lindl Áruház előtt, hogy ily módon hívják fel a figyelmet: a bevásárlóközpontok a dömpingáron kínált zöldségekkel lehetetlen helyzetbe hozzák őket. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint az ügyben a törvényi feltételeket kellene elsősorban felülvizsgálni, ugyanis a jelenlegi viszonyok között nehezen ellenőrizhető a beszerzési ár alatti értékesítés szabályszerűsége.
A kérdés nem légbőlkapott. A napokban a Tecskóban 69 Ft volt a narancs, 45 az alma, 155 a tégébanán. Emberek a fél bevásárlókocsijukat teletömték ezekkel (külön-külön is).
Régen lehetett kapni előre panírozott, mélyhűtött karfiolt, brokkolit és répát egy dobozban, de valamiért már nem árulják. (Vagy csak én nem találok mostanában.)
Pedig a répa nem csak narancslébe jó ám! Ettél már például rántott répát? Nagyon fincsi (főleg mindenféle mártásokkal pl. gombamártással, de családtagjaim állítása szerint majonézzel is jó, csak én nem szeretem a majonézt).
Egy kis kirándulásnak kell felfogni.. az ember átmehet már személyivel (ráadásul a régi, Kádár-címeressel is), lehet olcsón jót kajálni (pl. sztrapacska :), és bevásárolni..
A tótoknál lehet kapni egy Delissa nevű nápolyit is, itthon nem láttam még ahoz hasonlót.. :)