Keresés

Részletes keresés

ssv Creative Commons License 2021.03.06 0 0 106

 

 

Én most,múlt héten 2021 február 23.-án voltam multifokális lencseműtéten Győrben. Roppant kedves,türelmes,segítőkész és közvetlen volt mindenki,mindenféle lekezelő stílustól mentesen! -a recepciósok,az orvos, a főorvos Dr. Bereczki Árpád,a nővérek...szóval,nagyon megnyerő és otthonos érzetü hangulat van a központban. TÉNYLEG LE A KALAPPAL!!! Egyelőre lábadozom.Azt ígérték ,2 hét múlva lesz kialakulva a látásom. Sima "öregkori látásromlásom" volt,a közeli olvasás okozott csak "gondot". Mostanra tökéletesen elolvasok bármilyen kicsike betüket is(gyógyszeres dobozokon,apró kozmetikai dobozokon, stb...). A fények,a színek is határozottan élénkebbek és szebbek lettek. Most, a kilencedik nap után pedig a kinti fényviszok mellet(borús időben is!) a látásom minősége tökéletesen megfelel az általam elvártaknak,TÖKÉLETESEN,100%-osra ELÉGEDETT VAGYOK!!! P E R F E C T❗....viszont van pár aprócska dolog is,ami egy kicsikét zavaró még számomra(pl. zárt térben való látás minősége),de remélem idővel minden a helyére kerül 🙂

 

ÉS,HA VALAKI MÉG INFÓRMÁLÓDNI SZERETNE,VAN EGY NYILVÁNOS OLDAL FACEBOOKON;

 

 

https://www.facebook.com/groups/1081611362322546/?ref=share

saslvlfemto03 Creative Commons License 2020.11.25 0 0 105

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy van- e valakinek negatív tapasztalata a Sasszemnél? elkezdtem olvasgatni a hozzászólásokat, de rengeteg van, ezért örülnék ha  a friss véleményeteket megosztanátok velem  :) 

 

Előre is köszi!

Árpika02 Creative Commons License 2015.10.18 0 0 104

Lehet, hogy új topikot kellene indítanom a témára, de megpróbálom itt, hátha tud valaki segíteni a SUPRACOR vagy EXTRACOR lézeres eljárásról. 

Persze a tapasztalatok érdekelnének vagy bármi, ami nem a prospektusról van.
Köszi!

lasik Creative Commons License 2005.03.29 0 0 102

Semmi gond-A focusban műtöttek

Örülök, h jó a szemd!

Előzmény: Cindy65 (100)
Macika Creative Commons License 2005.03.28 0 0 101
Ugyanott, ahol Téged.
Előzmény: Cindy65 (100)
Cindy65 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 100

Bocs lasik, baromi régóta nem jártam itt... valahogy halódik a topic. Mindenki odamegy, ahol történések vannak... Itt úgy látom nyugalom honol valami miatt. A másik topicon hetente vannak "bonyodalmak".

Kérdésedre válaszolva: nagyon jól látok. 8 feletti D-ről indultam, a kéthónapos kontrollon 100%ot láttam. Ez már csak jobb lehet, de ezzel is meg vagyok elégedve!

Már az egynapos, egyhetes eredmények is hihetetlennek tűntek számomra.

Téged hol műtöttek? (bocs lehet, hogy írtad, de most elvesztettem a fonalat.

Előzmény: lasik (96)
lasik Creative Commons License 2005.03.24 0 0 99
a focus med honlapján amúgy az volt, h -2,5felett qjánlják a lasikot, csak azért irok ide mert valaki nemrégirt, h miért ezzek műtötték a szemem, miért nem prk-val, hat ez egyik oka ez volt, h emellett döntöttem.
Előzmény: Törölt nick (97)
lasik Creative Commons License 2005.03.24 0 0 98

nagyon köszönöm a tanácsokat, megerősítettél abban amire már én is gondoltam, h elmenni máshova és megnézetni. mert igazából nem az a gond, hogy nem sasszemem van, hanem kicsit bosszant, h nem is folalkoznak vele, majdnem ugy néz ki, h mi a francnak járkálok még oda a műtét után 1 évvel. 70 és 80%-os a szemem, szerintem ez rosszabb 0,5 D-náll, legalábbis ugy érzem a látásomon, mert persze azt már nem közölte, hogy milyen D.

Engem sem zavar a hétköznapokban, ugy ahogy mondtad, azért nem borítottam rájuk az asztalt még:) mert ha 2-es lenne műtét után akkor jobban kapkodnék. De azért suliban, vagy este vezetésnél pl. jobban zavar!

nagyon hasznos amiket irtál, és köszönöm mégegyszer.

az újraműtésen azért gondolkoznék!

Téged hol műtöttek?

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.09 0 0 97

Az a szitu, hogy engem egy másik klinikán műtötték, ahol az a szokás, hogy garanciát vállalnak: tehát azt mondják, ilyen és ilyen eredményt garantálnak (ez persze egyénenként eltérő), és ha ennél rosszabb lesz, újra műtik, vagy ha vmi miatt nem lehet műteni, akkor visszaadják a pízt. Már nem emlékszem pontosan, mit ígértek, de úgy rémlik, hogy a fél dioptria még beletartozott abba a sávba, ami után még nem jár garancia. Vagyis: fél dioptria mindenkinek visszanőhet, és állítólag ez elő is fordul.

 

Valahogy nekem úgy tünt, hogy a te szemed ennél rosszabb lett, de most jövök rá, hogy a fél dioptria még nem olyan gáz. Persze én könnyen beszélek, de amikor nekem kellett döntenem (kb ugyanolyan volt a szemem, mint a tied, egy picivel rosszabb), én tudtam, hogy ez is előfordulhat, és úgy gondoltam, hogy még mindig jobb, ha egy feles szemüveget felteszek a színházban, de tudok nélküle közlekedni, mint az akkori állapot, vagyis az elmosódó színfoltok arcok helyett stb.

 

Tudodm, hogy az ember azért műtet, hogy kidobja a kukába a szemüveget meg a lencsetartót, hogy csak úgy csattanjon, de ez mégiscsak egy műtét, és senki nem tudja garantálni, hogy az egyéni gyógyulásod úgy alakul, hogy szupertuti sasszemed lesz. Más kérdés, hogy az esetek nagy részében az lesz.

A klinikának figyelmeztetnie kellett volna erre Téged is. Remélem, aki ezt olvassa, és ilyen műtétet tervezget, végiggondolja ezt. Szerintem nagyon-nagyon megéri a műtét, de nem varázsszer, erre föl kell készülni.

 

Visszatérve a te konkrét esetedre, szvsz az a fő baj, hogy fél dioptria miatt nem szokták piszkálni a szemet, 1 D alatt szerintem nem is műtenek. Szemcseppel lehet korrigálni, csak kérdés, hogy a lasik esetén a csepp mennyire jut be a lebeny alá... Ha zavar a visszamaradt dioptria, ne hagyd annyiban, kérd ki egy másik klinika véleményét is. Lehet, hogy visszarettentenek az összefonódások, vagy hogy mit fognak szólni, de őszintén: mit veszíthetsz? Talán azt is kiharcolhatnád, hogy hajtsák fel a lebenyt, és lézerezzenek meg újra, csak félő, hogy a megpiszkált javítósejtecskék ezt felhívásnak értelmeznék keringőre, és még jobban visszanőnének... Ezért mindenképp beszélj valakivel, aki rászán annyi időt, hogy elgondolkozzon a lehetőségeken, és elmagyarázza neked, miszól mellettük, mi ellenük stb.

 

Előzmény: lasik (95)
lasik Creative Commons License 2005.03.09 0 0 96
És jól látsz?
Előzmény: Cindy65 (92)
lasik Creative Commons License 2005.03.09 0 0 95
nem adom fel én se csak kicsit úgy érzem, hogy nem is érdekli őket, hogy mi van, meg, hogy nem ugy látok ahogy kellene! Nem azt várná az ember, hogy azt mondja a műtét után 1 évvel, h felírja a szemüveget...
Előzmény: Törölt nick (91)
lasik Creative Commons License 2005.03.09 0 0 94
Nem bántasz meg egyáltalán. Én se értem az egészet, azért is írtam ide, hátha kapok infokat. mert számomra felfoghatatlan, hogy a műtét után  fél évvel ugy elkezdett romlani, hogy szinte alig láttam, felírta a fluucont, becsepegtettem, beállt 0D-ra. eltelt 3-4 hónap ujra éreztem, hogy nem llátok rendesen, visszamentem, megint a flucont felírta, h csepegtessem, mikor mondtam ,hogy már megvolt 1x, azt mondta, hogy akkor ő felírhat egy feles szemüveget is! és most ott tartok,  hogy becsepegetettem a 2. flucont is de ugy érzem nem igazán javult.
Előzmény: Macika (90)
lasik Creative Commons License 2005.03.09 0 0 93
igen, azt, hogy lasikkel mindenképpen 0D-ra lehet hozni.És az a szomorú, hogy nem tudja megmondani, hogy mitől van, mert ha csepegtetem a flucont, akkor javul. nem igazán hiszem el, hogynem találkoztak volna még ilyen esettel!!vagy miért nem mondja auzt, hogy bocs 0,5D-s lett és kész! De mikor mondtam neki a múltkor, hogy már 2 doboz flucont becsepegtettem és megint ugyanaz a helyzet, azt reagálta, hogy írhat fel egy feles szemüveget is!!?  ez számomra elkeserítő, mert aki megműtteti a szemét, szerintem elvárja, hogy ne kelljen szemüveget v. lencsét használni, mert kis túlzással mindegy, h a feles vagy a 4D-s lencsét tesem a szemembe! Nem?
Előzmény: krumplicsku (89)
Cindy65 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 92

Hello Lasik!

megszólítottál - hát itt vagyok!

Segíthetek valamiben? Másfél hónapos lasikes vagyok...

Előzmény: lasik (86)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 91
A másik fórumon volt már szó valakiről, akinek 1 év után hozdták rendbe. Mondjuk az PRK-s volt. Én is úgy tudom, hogy lasik-nál ez a dolog bonyolultabb, de azért szerintem semmiképp sem szabad feladni, főleg, ha a dokik még nem adták fel!
Előzmény: Macika (90)
Macika Creative Commons License 2005.02.17 0 0 90
Előre bocsájtom, hogy egyáltalán nem kívánlak megbántani!!!

De úgy tudom, hogy a szem szaruhártyájának visszarendeződését ~6 hónapig lehet szemcseppel befolyásolni. Kifejezetten érdekes, amit írsz, hogy 1 év után adnak Flucont Neked.
Előzmény: lasik (88)
krumplicsku Creative Commons License 2005.02.16 0 0 89
Mit igértek anno, hogy be fog állni 100%-osra?
Előzmény: lasik (88)
lasik Creative Commons License 2005.02.16 0 0 88
ok, köszi. Megérni megéri szerintem.Mondjuk nekem 4.5-ös volt mind a két szemem és most van egy éve, hogy lasikkel műtötték, még nem 100%-os. Flucont kell csepegtetnem, és kb. 0,5 dioptria körül van. nem tudom mi lesz, ilyen marad vagy amjd beáll valamikor 0-ra.
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 87
Gyere át a Látásjavító szemműtét-megéri? topikba, ott vannak többen is.
Előzmény: lasik (86)
lasik Creative Commons License 2005.02.09 0 0 86

Hello!

Van valaki aki már túl van a lasik-es műtéten a Fm-ben??

Macika Creative Commons License 2005.02.04 0 0 85
A modernebb technológia nekem meggyőzőbb,

Igen, úgy tűnik, az intralasik lesz az az eljárás, ami méltó lesz arra, hogy átvegye a PRK-tól az elsöprő vezető szerepet nálunk is.
Ahogy sikerül összehozni egy flying spottal. A baj csak az, hogy a lebenykészítést oldja csak meg az új technológia.
Nem véletlen, hogy az FM nem ajánl külön pénzért sem wawefront (sasszem az OM-nél, Zyoptrix az Optimumnál) lehetőséget, mert a régi full beam lézerük nem alkalmas rá. Tehát hiába "vágják" professzionálisra femtolézerrel a nyeles lebenyt, attól a végrehajtott látáskorrekció lehetne sokkal pontosabb egy flying spot lézerrel.

Sánta hasonlattal olyan ez a dolog, mintha egy Ladákhoz és Daciákhoz készített futóműbeállító géppel akarnák egy 7-es BMW 19"-os aluminiumfelnis futóművét beszabályozni.
Előzmény: Hundertwasser2004 (83)
Macika Creative Commons License 2005.02.04 0 0 84
Biztosíthatlak, hogy nagyon érdekel a technológia. Hiszed vagy nem (vissza lehet keresni) én is LASIK-ot akartam magamnak 2000-ben. Csak akkor még nem tudtam semmit az eljárásról, pontosan csak annyit, mint nagyon sokan, akik a LASIK-ot választják, hogy fájdalommentes, gyors és hamar panaszmentes.
A szemem alkalmas lett volna a LASIK-ra is egyébként, a saját döntésem volt a PRK.

Az FM igen régi lézere nem abban problémás, hogy nincs szemkövető rendszere, hiszen védelem így is van, mert a beavatkozást végző orvos le tudja állítani a kezelést, ha nem tud a páciens uralkodni a szemmozgásán. Tehát nagy baj nem történhet.

A két lézer között a másik különbség a fontosabb. Egy 3. évezredes femtolézerhez "kötelező" lenne - szerintem - egy flying spot lézer. Sajnos a Schwindt-jük még full beam. Erről egyáltalán nem esik szó, pedig a későbbi látásminőségbe igencsak beleszámít! Nem véletlen, hogy a budapesti lézerklinikák közül senki nem használ már legalább 4 éve full beam lézert, csak a Focus Medical.
Előzmény: Hundertwasser2004 (83)
Hundertwasser2004 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 83

A lézereket is körbejártam, de nem volt kedvem beleszólni a másik topic veszekedéseibe, most sem teszem ezt. Több refraktív szemorvossal beszéltem, és tök véletlenül kiderült, hogy a Sacramento-ba szakadt családomban is van olyan, aki átesett szemműtéten. (Őt is Lasik-ezték, de nincs jelentősége).

A lényeg, hogy most már pontosan tudom, hogy az FM lézere néhány évvel korábbi születésű, mint az Optik vagy az Optimum (de náluk nem is voltam) lézere.

A két lézer között is megoszlanak a vélemények, természetesen biztos modernebb a szemkövető megoldás, de itt is egyéne válogatja / befolyásolja a végső eredményt. A műtétet befolyásolja többek között etműködési hajlama, típusa, szemproblémája stb.

Nem találom olyan komoly gondnak, hogy engem a femto után betolnak egy 7 éves lézer alá. A modernebb technológia nekem meggyőzőbb, de még egyszer hangsúlyozom, nem kívánok részt venni a másik topic veszekedésében.

Részemről örülök, hogy már duzzad a csapat, akik az IntraLASIK-re várnak, és ha valakit majd még érdekelnek az eredmények, szívesen megosztom.

Előzmény: Macika (82)
Macika Creative Commons License 2005.01.07 0 0 82
Arról véletlenül nem tudsz/nem mondtak valamit, hogy tényleg csak a lebenykészítéshez használatos lézert (ez a femtosecundumos infralézer) vesznek újat, vagy az igen elavult excimer lézerük helyett is jön valamikor a közeljövőben a femtohoz méltó, új, tényleg modern gépük?
Előzmény: Hundertwasser2004 (81)
Hundertwasser2004 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 81

Bocs, de kicsit elmaradtam, meg nem is igen volt kedvem felvenni a kesztyűt ezzel a társasággal. Igazság szerint jót szórakoztam a másik topic-on, az emberi hülyeség nem ismer határokat.

Tegnapelőtt futni voltam a szigeten, és gondoltam benézek a klinikára, mert megígérték, hogy hívnak, amint megjön a femtolézer.

A gép még sajnos nincs itt, de már kaptam egy árlistát, ami tartalmazza az IntraLasik árát (jan.11-től), ez mindenképp reményteli. Ez megvígasztalt, mert kezdetben Lasik áron csinálják majd a műtétet, és megerősítettek abban, hogy ne aggódjak, mert a várólista elején vagyok, és januárban biztos beférek, de már sokan várakoznak a Femto-ra.

Amikor bent voltam, akkor beszéltem egy másik pácienssel, aki épp az IntraLasik-re jegyeztette elő magát, és neki is csak a január jó, mert utána külföldre távozik. Tehát türelem nektek, mert én már féllábbal is kibírom, úgy érzem elérhető közelségbe került.

Előzmény: Kuszu (80)
Kuszu Creative Commons License 2004.12.21 0 0 80
Hello Hundert! Valóban én is kaptam megkeresést már, hogy adjak információt! Neked van már konkrét időpontod? Nekünk azt mondták, hogy amint itt a készülék és látják, hogy mikorra lesz itt az amerikai orvos, azonnal értesítenek, mert az elsők között leszünk. Talán ott személyesen is találkozunk...:)))
Előzmény: Hundertwasser2004 (79)
Hundertwasser2004 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 79

Már több megkeresést kaptam a privi mail-embe, hogy osszam majd meg a műtéti tapasztalataimat.

Arra még várni kell, mert ugyan az első páciensek között leszek, de valószínűleg január 2. felében. Még nincs pontos időpontom. Ha jól olvastam itt akkor rajtam kívül mást is műtenek januárban, talán Kuszut, vagy valakijét - bocs de nem követem teljesen az eseményeket. Épp emiatt sem értem mi is folyik igazán itt, de remélem megérted, ha felb...tam az agyam, amikor számomre ismeretlenekkel azonosítanak.

Időközben azért benézek, úgyhogy amint jól látok majd befirkantok valamit, de belőlem sosem válik olyan szakértő mint belőletek.

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 78
Engem is érdekelne, szerintem hírdesd itt meg, ha fenn lesz :-)
Előzmény: Lyana (76)
foldesgabo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 77

off

Előre is köszi!!!!

on

Előzmény: Lyana (76)
Lyana Creative Commons License 2004.12.15 0 0 76

Persze csak az iszonyú sok emilben elküldeni. Inkább felteszem egy ftp-re ha az úgy jó Neked.

Amúgy lesz Tanár Úr kérem is csak az még nincs bedigitalizálva:))

Előzmény: foldesgabo (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!