A miniszterelnök a leghatározottabban visszautasította hétfőn a parlamentben Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökének állításait, miszerint beavatkozott volna a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációjába. A kormányfő felszólította az ellenzéki politikust, hogy ha nincs bizonyítéka állításaira, kérjen bocsánatot tőle.
Megsértette a Fidesz alelnöke Gyurcsány Ferenc jó hírnév védelméhez fűződő jogait, döntött pénteken nem jogerősen a Fővárosi Bíróság. Pokorni kijelentései 2004 novemberében hangzottak el egy, a tankönyvkiadó privatizációja körüli furcsaságokról tartott sajtótájékoztatón.
Első fokon, nem jogerősen elmarasztalta Pokorni Zoltánt a Fővárosi Bíróság pénteken, mert a Fidesz alelnöke tavaly novemberben egy sajtótájékoztatón azt állította: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üzleti partnere Erdős Ákosnak, a Láng Rt. vezetőjének, illetve, hogy Erdős Ákos a miniszterelnök vagyonának kezelője lenne.
Egyetlen kérdésem van: a leírtakat honnan idézted?
"Török Zoltán, a Mozaik Kft. ügyvezető igazgatója az Info Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy az ÁPV Rt. eljárását – nem csak az utolsó fázist – rendkívül méltánytalannak tartja"
Ezen meg nem csodálkozom,hiszen Ő a vesztes fél, persze hogy nyafog.
Itt csak egészen alacsony színvonalú hozzászólásokban használják a többesszám második személyt. Mi lenne, ha csak nekem írnál. Én nem képviselek itt senkit, csak magamat.
A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a tankönyvkiadót megvásárló Láng Kiadó tulajdonosa, Erdős Ákos, a kormányfő üzleti partnere.
"Ez az állítás igaz és helytálló, és ezt a parlamentben Gyurcsány Ferenc sem tudta cáfolni" - mondta a politikus. Hozzátette: a tényt nem is lehet cáfolni, mert Erdős Ákos irányítja, tulajdonolja jelenleg Gyurcsány Ferenc két volt cégét.
Szerintem ez a legszebb rész. Erdőd Ákos megvette Gyurcsány Ferenc két cégét, amikor a kormányfő kiszállt az üzleti életből. Ő lett a tulajdonos, tehát tényleg irányítja ezeket a cégeket.
Én viszont megbízható tanukkal tudom igazolni, hogy Pokorni Zoltán ivott már wiskit, és ez nyilvánvalóan bizonyítja, hogy Pokorni egy rabló bűntársa, hiszen az ivászat bűn.
Hát ha Te úgy érzed , hogy neked szólt akkor sajnálom.
Én most félre téve a politikát , igennel szavazok a Káp -ra.
Sokat vagyok "odaát".
Tudom , hogy mit jelent ez nekik.
Talán egyszer nem lesz közöttünk nézetkülönbség.
Szvsz Gyurcsány 2006-ban megnyeri a választásokat az mszp-vel/nek.
(Mondjuk még eléggé elhamarkodottnak tűnhet a kijelentés, mert a választás 2005 végén, 2006-ban fog eldőlni, de egy dologban biztos vagyok: oxv soha nem lesz me.)
Te komolyan azt hiszed, hogy GYF sikeres lesz? Csak így kettőnk között: súgd meg nekem a véleményedet.
Én nem értettem egyet a lottóötös-hasonlattal, mert úgy gondoltam, hogy kell egy kis időt adni neki, hogy lássuk mire viszi. De most már látom, hogy volt benne igazság. Nagy a csalódás szerintem az MSZP-ben is.
Ha Fidesz megnyeri is talán a választást 2006-ban akkor is csak a politikai hatalmat kaparinthatja meg.
A gazdasági teljes egésszében az Mszp kezében marad.
Erre megy ki a játék.
A Fidesz semmihez nem fog tudni hozzáférni.
Nem a lenyúlásokra gondolok , hanem programokra.