Keresés

Részletes keresés

rettentó Creative Commons License 2004.11.22 0 0 5
Ha a gyerek nem alszik (vagy Ha nem alszik a gyerek) c. könyv.
Előzmény: MentátNé (-)
MentátNé Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4

A gyerekorvosunk szerint is lelki - idegrendszeri eredetű.

 

Azért írtam le, hogy 4. gyerek, hogy ne legyen az, hogy leírja mindenki, hogy mit csinálok valszeg rosszul. Hiszen 3-nál jól csinálom akkor a negyediknél is.

Előzmény: Orso-borso (3)
Orso-borso Creative Commons License 2004.11.22 0 0 3
Én az ELTE Magataráskutató Intézetébe futottam bele. Ott fölvették az anamnézist, majd beosztottak egy pszichológushoz, akivel pszichoterápiát kezdtünk, mert szerinte (szerintem is) az alvásproblémák nagy része lelki eredetű. Gyereknél ez nem valószínű így, de valamiképpen igen. Nos tehát, jártam/járok pszichoterápiára, és befeküdtem alváslaborba, vagyis egy éjszakát aludtam mindenféle érzékelőkkel a fejemen. Állítólag holnapra meglesz az eredmény.
Előzmény: MentátNé (1)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 2

Szia,

 

a fiam, bár úgy alapjában véve nem volt rossz éjszakai alvó, rendszeresen felébredt éjszaka és rendszeresen ugyanazokban az időkben. (Fura ellentmondás, tudom.)

 

Mivel nagyon nem értettem a dolgot, elhatároztam, hogy utánajárok. Házunk előtt nappal nagy forgalmú út megy, éjszaka elég kihalt. Busz is jár arra, éjszaka pedig egy éjszakai járat. Minden órában elhúz egy busz felfelé (domboldal!), megfordul és nagyjából fél óra múltán jön vissza lefelé. ... Kiderült, akkor-arra ébred föl a gyerek, mikor a busz a nagy csendben felfelé indul - ilyenkor mindig hörren egy-két nagyot a motorja. Mi már annyira megszoktuk a dolgot, hogy nem ébredtünk fel rá, nem is tudtuk mi a probléma, a gyerek viszont igen. (Mellesleg ő is megszokta, meg át is került azóta egy másik szobába.)

 

(Mellesleg élete első három hónapjában elég hasfájós baba volt a lelkem és voltak nagy délutáni sírásrívások. Ez viszont nem függött össze az éjszakai ébredéseivel.)

 

(Rajtad nem segít, sőt, de megnyugvás lehet egyes anyukáknak az eseted: sírós elsőbabák anyukájának szoktak egyesek olyat beszólni, hogy nem valamit nem csinálsz jól, mert nekem egyik gyerekem sem sírt ... Erre itt vagy te, három gyerkőc tapasztalatával, a negyedik gyerkőcödnek vannak felébredős problémái...)

Előzmény: MentátNé (-)
MentátNé Creative Commons License 2004.11.22 0 0 1
Az az igazság, hogy egyéb bajok miatt amúgy is neurológiára járunk, így gondoltam, hogy nincs kedvem egy újabb dokihoz. Most beszéltem a gyerekorvosunkkal, azt mondta, hogy ezen segíteni kell. 7-én úgyis megyünk kontrollra, kíváncsi vagyok mit mondanak. Mit csináltak az alvásambulancián?
Előzmény: Orso-borso (0)
Orso-borso Creative Commons License 2004.11.22 0 0 0

Miért hagynád ki az alvásambulanciát? Még kiderülhet, hogy valami olyan miatt nem alszik, ami kezelhető. Nem adnak altatót, ha nem kérsz. Én nemrég voltam, most várom az eredményt.

Vagy próbáld meg a Rooi-bush teát. Ez egy dél-afrikai növény része, nincs benne koffein, erősíti az immunrendszert, megköti a szabad gyököket. Este kellemesen elbágyaszt, és jól és mélyen tudok tőle aludni.

Előzmény: MentátNé (-)
MentátNé Creative Commons License 2004.11.22 0 0 topiknyitó

Gergő fiam 10 hónapos, 4. gyermek. És nagyon rossz alvó. Éjszaka  ha felébred - teljesen mindegy hány óra van - nem hajlandó visszaaludni. Ma 1 óra óta vagyunk fennt. 1/2 9-kor aludt el. Az 4,5 óra, tehát semmi egy ekkora gyereknek. Feladtam már minden korábbi elvemet és odavettem az ágyunkba, de ez sem segített. A múlt héten egyik nap 1/2 3-kor kelt, de legtöbbször 5-kor már mindenképp fennt van. Én már nagyon fáradt vagyok, pedig hétvégén a férjem kel fel, hogy valamikor alhassak. De neki is szüksége lenne pihenésre, mert hétközben dolgozik. És szerintem ez a gyereknek sem jó, hogy ennyire keveset alszik. Tudom, hogy létezik alvásambulancia, de ha lehet azt kihagynánk - legalábbis egyenlőre. Ha van valakinek hasonló tapasztalata kérem ossza meg velem, hogy megszüntethessük ezt az állapotot.

 

MentátNé

 

azt még hozzáteszem, hogy a másik 3 alvásával nincs és soha nem is volt probléma

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!