Miert tartjatok meg a nyugati/magyar/stb. allampolgarsagot ha ott/itt eltek? Ha csak szimbolikus/llki okokbol akkor miert akartok olyan temaban szavazni aminek kovetkezmenyeit nem viselitek es nem akartok hazatelepulni?
A külhoni nemzettársaink számára mostani hazájukhoz való viszonyuk egy kényszerű házassághoz hasonlit. Minden jogot biztosit, de kölcsönös szerelem nélkül. Ők viszont hűtlenkedő első szerelmükhöz akarnak tartozni.
A válópert már feltalálták. Ha nem tetszik az hazájuk, hát váltsanak hazát. Megvan rá a mód. De a bigámiát a törvények büntetik.
A Topicnyito olvtárs igen megkülömbözteti az állampolgárok bizonyos csoportját..!!
Ráadásul,sokan itt élnek,és a komcsik miatt vannak most ebben a helyzetben,lehet,hogy soha nem disszidáltak volna,ha nem fenyegeti életüket a komcsi rémuralom!!
Sőt sokan adófizető állampolgárok,mely sok,csak itt élő emberről nem mondható el....Ők meg szeretnek folyton beleszólni,míg mástól az alapvető állampolgári jogokat is eltagadják,pedig egy országos választás az nem helyhatósági,ott igen is még a külföldi magyarnak is joga kell legyen a szavazás.....
ja,hogy ezek értelemszerűen nem komcsi szimpatizánsok;-(((
Gonda László (Budapest, 1948. szeptember 25. - ) a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetője, mely szervezet a 2006-os magyarországi titakozási hullámban résztvevő, önmagukat „Kossuth térieknek” definiáló, illetve a hozzájuk csatlakozó egyéb szervezetek vezetője, a Kossuth téri demonstrációk főszervezője.
A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát 1974-ben. 1976-ban feleségével és 3 temesvári unokatestvérével együtt Németországba emigrált, ahol 12 évig a KUKA (Keller und Knappich Augsburg GmbH) tervező- majd CAD/CAM-mérnökeként dolgozott. 1990 óta szabadúszó, kettős (német–magyar) állampolgár.
Ujra egy kettosallampolgar mondja be a frankot! Ha nmar ilyen nagy magyar MIERT is nemmond le a franciarol (pont francia egy ubermagyar?!)
Igenis van Magyarországon társadalmi ellenállás - véli Hegedűs Zsuzsa, aki szerint Fekete-Afrikánál is rosszabb helyzetben van a hazai társadalom. A francia-magyar kettős állampolgár szociológus úgy látja, Gyurcsány Ferenc napjai meg vannak számlálva.
lehet, hogy nem ment volna el, de elvitték, ugyanoda, a Bregenz lagerbe, ha jól emlékszem, Borba, (csak ő be tudott kerülni az első transzportba, az apám meg akkor már közönyös volt, nem tülekedett, és így szabadították fel Titóék) ahová az apámat, aztán meg visszahozták, és vitték volna megint. Ez visszamenőleg is újraértékeli az ő álláspontját, hogy fiinoman fejezzem ki magam, legalábbis szerintem.
en is melegnek erzem a szavaidat es orulok ilyeten valaszodnak. legyen veled a magyarsagod es legyen veled a zsidosagod. es gondolj ra neha hogy van akinek ITT hianyzol.
s ha neha labadhoz terdepel egy egy bokor gondolj arra hogy olyan irta ezt aki nem ment el volna INNEN!
1. A kettős magyar állampolgárok kapjanak egyenértékű állampolgárságot
2. Ha egyenértékű, akkor szavazhatnak is, ha akarnak
3. Az hogy valaki magyar állampolgár és milyen szociális juttatást kap - nyugdíj, TB stb. az nem az állampolgárságától, hanem "gazdasági múltjától - jelenétől" függ
Hol a nagy liberalizmus, ha magyar testvéreinket ki akarjátok zárni a magyar közösségből?
Hol a szociális érzékenység, ha magyar testvéreinket ki akarjátok zárni a magyar közösségből?
Szeretném, ha azok a határontúli magyarok akik akarják, alanyi jogon hozzájuthatnának a magyar állampolgárásghoz.
" Az izraeli "hazatérési törvény" értelmében az izraeli állampolgárság megillet minden zsidó származású személyt."
Ennek a fenti törvénynek a magyar változatát szeretném látni!
Szerintem egyszerűen a lehetőségek kihasználásáról van szó, tehát szerintem én élek és nem visszaélek velük. Mindenesetre számomra ez gyakorlati és nem magasztossági meg nemzeti kérdés.
Mondjuk olyan, mintha valaki, aki közszolga és van neki egy külföldi anyanyelve, lerakja az államvizsgát, mert akkor kap nyelvpótlékot. Hülye lenne nem lerakni.
Vagy mondjuk kohómérnök és okl. bitszámláló 2 in1 vagyok, mert mindkettőből van diplomám. Ha a munkaerőpiacon hol egyikre, hol a másikra van szükség, akkor hol ezt, hol azt fogom felhasználni, nem? Naná, hogy de.
Rövidebben: nem tartom sértőnek a kérdésedet, de a lehetőségeimmel a jövőben is élni fogok. Mármint amíg nem megy más kárára (a más kárának a mértékét vö. a munkaerőpiaci hasonlattal).
Az igaz, csak sikerült olyan ellenszenvet kialakitani iránta, hogy jóérzésű külhoni magyar szégyeli Mo-n elővenni, nemhogy ráhivatkozni. Rokonaimnak van ilyen, de csak egyszer-kétszer próbáltak vele büszkélkedni. A vasuti kaluzoktól, a múzeumi jegyzsedőkig, stb szinte mindenütt méla undorral találkoztak, S ők szégyelték emiatt magukat!
Azt meg kétlem, hogy a hozzád hasonlóan gondolkodók, nemhogy papirt, hanem hideg vizet is adnátok nekik!
A világon rengeteg kettős - sőt többes - állampolgár van, a hazájuktól huzamosan távolélők száma még nagyobb. Nem értem miért berzenkedsz ellene, pláne hogy valamennyien egyuttal EU- állampolgárok is lettünk s pár év múlva bejön a kötelező Eu útlevél is (újlenyomattal, iriszképpel, hanggal, stb, stb).
Aki kéri, annak biztos meg van rá az oka, s ez vajon nem tartozik az egyetemes emberi jogok közé?
A háború felvetése már nevetséges. EU tagként nem külön országok, hanem a NATO illetve a létrehozandó EU haderő fog hadbaszálni. s mivel majd mindenütt zsoldos, profi katonák vannak/lesznek, a kérdés okafogyott. A francia idegenlégióban kinek az oldalán harcoltak a különböző nációjú légiósok?
Már adtunk neki okiratot arról, hogy magyar. Értsd meg, az állampolgárság, pláne az útlevél, az olyan, mint a lakcímkártya, azt sem mondhatod, hogy te lélekben szbolcsi akarsz lenni, adjanak neked ottani lakcímkártyát.
A koronás, pecsétes papírt meg megkapták, hogy magyarok. Megkaphatják még egyszer, akinek olyan gyenge a nemzettudata, hogy papírok kellenek hozzá.
Sőt, van egy olyan terv is, hogy, modern világban élünk, minden határontúli magyar igénylő minden nap kap egy központi smst a mobiljára, echt magyarországról, ingyen oplogóval és választható csengőhanggal, hogy "magyar testvér, egyek vagyunk veled".
Én ezt gondolnám a senyvedő nemzettudat erősítése huszonegyedik századi megoldásának.
En magam dicsertem meg alabb, hogy volt aki nyiltan bevallja. En magam mondtam hogy elljen ott mindenki ahol szeretne, de akkor legyen oda huseges! En csak azt mondom, hogy szemelyszerint nem ertek egyet vele.
Irtam mar a peldat ami eldonti az2igaz allampolgarsagot
1, Mutass nekem egyetlen egy fiatalmebert aki miutan letoltotte a roman/nemet stb. katonai szolgalatot idejon es keri, hogy itt is toltse le, mert o a kotelezettsegeket is vallalja nem csak a jogokat!
2, Haboru eseten melyik oldalon, melyik hadseregben harcolna (mondjuk szerb/roman-magyar)?
Ha ellenunk, milyen alapon akar magyar allampolgarsagot?
Ha meg mellettunk akkor minek akar olyan allamban elni, annak polgara lenni ami ellen egybol harcolna?
Háát, ami a kötelességek és jogok gyakorlását illeti, azt az illető országok törvényei szabályozzák, az egyén csak a megadott keretek közt lavirozhat.
Nem olvasol figyelmesen. A külhoni nemzettársaink számára mostani hazájukhoz való viszonyuk egy kényszerű házassághoz hasonlit. Minden jogot biztosit, de kölcsönös szerelem nélkül. Ők viszont hűtlenkedő első szerelmükhöz akarnak tartozni. Még akkor is ha nem tudnak hozzá költözni. De szeretnék, ha erre lenne lehetőségük, még ha nem is élnek vele.
Nehéz megérteni, hogy minimum 7o%-uk nem akart/akar/fog akarni Mo-ra költözni, az itteni esetleges jogaival élni (s igy milyen kötelezettségei lennének?), de igényli, hogy okirata legyen róla, hogy magyar? Ez egy olyan biztonságot ad, amit azok akik születésük helye alapján eleve élveznek nem érthetnek meg.
Megjegyzem: rengeteg izraeli vett lakást magának Magyarországon. Bejelentett lakcímmel, oda kiküldött szavazócédulával pedig vígan jöhettek szavazni azokkal a bizonyos Charter-gépekkel. Mint ahogy jöttek is.
Ez egy teljesen idejétmúlt kérdés, kedves geszthi,
mi az, hogy valaki csak egy helyen él?
A röghözkötöttség elmúlt, a vasfüggöny lehullt, egy embernek lehetnek több országban is érdekei, cégei, személyes kapcsolatai, még gyerekei is, meg élhet egy hónapig itt, más hónapban amott, tervezheti, hogy öregkorában floridába vagy montecarlóba költözzön, vagy úgy gondolja, hogy magyarországi létére a székelyföldön akar politikai tevékenységet folytatni, és azonkívül miért ne élhetne bárki a számára adott jogokkal és miért ne próbálná kötelezettségeit a saját erkölcsi belátásához szabni, vagy esetleg egy olyan ország nemzeti ügye érdekében adakozni és tevékenykedni, amelynek nem állampolgára, ki kéri ezt számon rajta és milyen alapon?
Ha én Indiával akarok azonosulni, akkor ezt én megtehetem, igazából persze monacói állampolgárságot szeretnék, bár egy carte de séjour se rossz.
Az igazi probléma ezzel az, hogy az állampolgárság az egy tipikusan individuális dolog, már persze akkor, ha az ember nem automatikusan születik bele, az egy személyes döntés személyes érzelmek és érdekek alapján, és nem lehet egy tömbszerűen más országban élő népességnek adományozni, pláne nem, ha az illető országgal kapcsolatban esetleg felmerülhetnek valakiben a terület birtoklásának jogosságával kapcsolatos kérdések is, hogy finoman fogalmazzak, egy idegen országban vagy területen élő és ott élni kívánó népcsoportnak kollektíve állampolgárságot adományozni, az ugye az illető ország vagy országok szuverenitásának megkérdőjelezése, vagy legalábbis az érintett országok joggal vehetik így, mindenféle argentin párhuzamok ellenére, és így is fogják venni és nem lesznek vele egyedül.
Az útlevél meg pláne egy individuális dolog, azt meg még kevésbé lehet kollektíve adományozni egy idegen ország egy etnikailag determinált népcsoloprtjának, mert az illető ország nagyon meg fog haragudni, és joggal, hatáskörelvonásnak tekinti, míg viszont az államközösség, amelynek részei vagyunk, az meg hatásköri túllépésnek fogja venni és ezt elég jól tudja mindenki, aki ebben az ügyben nyilatkozgat, megjegyzem egyre egyértelműbben, ma már ugye Duray is azt mondta, hogy ezt a kérdést nem lehet népszavazással rendezni és hogy azt remélte, hogy az alkotmánybíróság elkaszálja és nem is buzdít az igenre, persze a nemre se.