Keresés

Részletes keresés

morgos Creative Commons License 2005.01.24 0 0 24
Sajnállak, ezért segítek. Ha most te -elköltözöl egy másik országba, -véglegesen, leadod a Magyar állampolgárságodat, a szavazati jogodat, stb? Ha nem, miért nem? Etyelepetyele…………
Előzmény: Törölt nick (23)
morgos Creative Commons License 2005.01.24 0 0 22
"a magyar kevesebbet kap mondjuk egy gyilkossagert, mint egy nem magyar.:)))))" „Az EU kiegyenlítésre törekszik, a szegény többet kap, mint a gazdag!” Itt van egy régi ismerős MSZP-s lózung. Az alkalmatlan Kovács hangoztatta naponta háromszor -reggel, -délben, -este............Stb. Na szóval, -először is korlátokat kell bontani, aztán beszélgethetünk. Ez a Tomikára is érvényes!
Előzmény: Törölt nick (21)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.01.23 0 0 18
Kicsit lassan tartott neked a válasz, de talán nem is volt érdemes ezt a topicot felhozni, igy post festam, nem gondold?
Már a gyászhónap is letellt a szélsőjobb számára December 5.-e után.
Előzmény: morgos (4)
netron Creative Commons License 2005.01.23 0 0 17

"Szerinted mi az az allampolgarsag? Mint fogalom, kategoria vagy hasonlo. Hogyan tudnad megfogalmazni az allampolgarsagot?"

Itt a segítség: Nemzet, állam, polgár (Fogalmi rendteremtés)

www.intakt.hu (Jogtrend rovat)

morgos Creative Commons License 2005.01.23 0 0 15
Ja.
Előzmény: tarolo (14)
tarolo Creative Commons License 2005.01.23 0 0 14
Az ”állampolgárság” mint fogalom -elavult. Újra kéne definiálni.(EU) Ez okozza a problémát, szerintem.
Előzmény: Törölt nick (13)
morgos Creative Commons License 2005.01.22 0 0 12
Te is nagyon jól tudod, hogy az Alkotmány sem tökéletes. Sőt! Szerintem szabályozás kérdése.
Előzmény: Törölt nick (11)
morgos Creative Commons License 2005.01.22 0 0 10
Na! Az alkotmányt ki módosíthatja? A népszavazás miről szolt? „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy…….”
Előzmény: Törölt nick (9)
morgos Creative Commons License 2005.01.22 0 0 8
Igazad van. Csak egy kérdés, Ki, és mi szabályozza? Szerintem ez a lényeg. Üdv!
Előzmény: Törölt nick (7)
morgos Creative Commons License 2005.01.22 0 0 6
Aranyos vagy. Megmondom őszintén, most nincs hozzá hangulatom. Komolyan, jó a kérdés. Üdv!
Előzmény: Törölt nick (5)
morgos Creative Commons License 2005.01.22 0 0 4
Nem ez volt az eredeti cím. Csak nem bírtam az Index géppel. Folyamatosan visszadobta.
Előzmény: eremit (3)
eremit Creative Commons License 2004.11.20 0 0 3
A topic cime az kiváló: Ugyan semmi köze a topichoz, de azért blickfangos, elvégre azt általánosságba el lehet mondani, hogy a világot a pénz, a hatalom, és és a nők utáni rohangálás irányitja. A népszavazással a háromból az első kettő világos, hát miért ne lehetnénk nagyvonaluak a harmadik hiányával kapcsolatban.

Jöhet ide még egy nagyfantáziáju alak, aki majd jól elmagyarázza, hogy a népszvazással ki gyak meg kit, és ki volt a gyengébb NEM.

Előzmény: eremit (2)
eremit Creative Commons License 2004.11.20 0 0 2
Szóval aki nem ért veled egyet, az beteg?

Vogyázz ugy ne járj, mint a viccben az egyszeri pali, aki szembe ment az forgalommal az autópályán!
Előzmény: morgos (-)
morgos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 1
Most látom, van benne hiba is. Lehet keresgélni. A lényegen nem változtat!
morgos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 0
Sajnálom! A gép az eredeti címet visszadobta.
morgos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 topiknyitó
Gondolatok, szív, ész, pénz –harca. Gondolatok, „Miért megyek el szavazni” Kiss János cikkéhez. http://www.nol.hu/cikk/340838/ „A népszavazás elsődleges tétje nem az, hogy a Fidesz vagy az MSZP szerez-e pontokat, hanem az, hogy hagyjuk-e politikai zsákutcába lavírozni hazánkat, ahonnan nagyon nehéz lesz kikecmeregnie.” A szerző szerint! (Az én véleményemet a végére hagytam.) „Ha a kórház-privatizáció megtiltására tett javaslat győz, biztosan tovább folytatódik a magyar egészségügy agóniája.” Ez nem vitás! A kérdés az hogy -miért? Miért és kinek fizetnek az állampolgárok? Stb. Ha a korház-privatizáció megtiltására tett javaslat nem győz akkor a magyar egészségügyben, felerősödik a töke kiáramlás, amit végeredményképpen a beteg emberekkel fizetetnek meg. Erről a szerző nem beszél, nagyokat hallgat „Ha a kettős állampolgárság bevezetésére tett javaslat győz, beláthatatlan zűrzavar keletkezik a magyar-magyar viszonyban, a határok körül élő magyarok és a többségi nemzetek viszonyában, a magyar állam és a szomszéd államok viszonyában, továbbá Magyarország és az Európai Unió viszonyában.” A beláthatatlan zűrzavar, a zavaros gondolatok, a -viszonyok rendezése a magyar parlament feladata! Ostoba megnyilatkozás az, amikor valaki azt álltja, hogy „A népszavazás tétje az, hogy meg tudjuk-e óvni demokráciánkat a populista demagógia felülkerekedésétől.” Kedves Kiss úr, a népszavazás tétje az, hogy foglakozzon e a parlament a kérdéssel. A kérdés pedig ez, „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. paragrafus szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?" (MTI) Az "igen"-ek veresége önmagában semmit nem oldana meg. De legalább nyitva tartaná a lehetőséget az ésszerű és méltányos megoldások előtt.” Ja! Ezt akartátok, a nép döntött! A magyarnép véleményt mondott, ezért nem foglalkozunk tovább vele. Szerintem, végtelenül cinikus ez a megállapítás! „Az "igen"-ek győzelme hosszú időre lezárná ezt a lehetőséget; álkérdések és álválaszok körüli álharcokba kényszerítené a magyar politikát.” Jól látja a dolgokat, de ez nem a demokrácia hanem a parlament hibája. Nyilvánvaló, hogy az "igen" győzelme lehetővé tenné a kérdés elodázását, mivel a koalició parlamenti úton nem kötelezhető a probléma megoldására. Azt határoz létszámfölénye alapján, amit éppen akar. Csak arra kell ügyeljen, hogy ne legyen 2/3-os törvény s hogy az AB ne dobja vissza. Az államelnök véleménye meg amúgy sem számit nekik. Éppen ezért érthetetlen az a kormánypárti reakció,(oszd meg és uralkodj politika) ami a népszavazással szemben megnyilvánul. Megálltam, nem folytatom. Ez már a harmadik beteg -írogató.(TGM, Öpistike) Akkor már inkább az aranyos Vitrai vagy a Töröcsik Mari. "A népszavazás fordulópont lesz a magyarság életében, ha nem győz az igen. Akkor a magyarság nem tekinthető -többé nemzetnek, csak ország lakosoknak. Soha senki nem fogja megvádolni a magyar népet, hogy a nemzet egyesítése érdekében valamikor -rossz döntést hozott meg!”

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!