Ebbe a topikba olyan hatalmas sztárokat és tehetséges zenészeket gondoltam összegyűjteni, akik mástól lopnak nemegyszer komplett nótákat és ettől nagyon tehetségesek. Felsorolok néhányat, ami nekem feltűnt:
A mindenkori első ugye az Offspring azzal a hatalmas, pofátlan Smells Like Teen Spirit nyúlással. Nekik nagyon bejön a másolás, volt valami nótájuk "Get a job" vagy ilyesmi, na arra is egy az egyben rá lehet énekelni a Beatlestől az Obladi-oblada-t. Gratulálunk, nem hiába világsztárok.
Kishazánk területén is vannak, akik bár zenészek is, hosszú hajuk is van, tetováltak is, mégsem tudnak egyedül épkézláb ötletet összedobni, ezért full ellopnak más, már befutott nótákat.
Itt van ugye a Zanzibár. A "Táncolj" című csoda bizony a szintén hatalmas színvonalú Backstreet Boys "Backstreets back" örökbecsű, húzós basszusmenetét vonultatja a feledékeny hallgató elé, hatalmas fantáziával, gitárral játszva. De Zanzibárék nem elégednek meg egy slágerrel: nagyon megtetszhetett nekik a No Doubt "Don't speak" c. vitatható értékű slágere, melyet a "Szólj már" c. nótájukban fel is dolgoznak magyarul. Kár, hogy ez a tény ("feldolgozás") sehol sincs feltüntetve. Talán egyeseknek félrevezető lehet, hogy a két szám címe épp az ellenkezője egymásnak.
Michael Jackson viszont igazi sztár. Olyannyira, hogy önmagától lop, így a nagysikerű We are the world-öt megismételve piacra dobta a Heal the world-öt, épp csak más szöveget kellett ráénekelni és meg is van az új opusz. Ezt nevezem.
Van olyan is, ami szerintem nem lehet nyúlás, mégis egyezik. Pink Floydtól az "Another brick in the wall" refrénje bizony egyezik a "Kétforintos dal" refrénjével, de nem hiszem, hogy ők egymástól nyúltak volna :DD
Szóval ilyeneket várok ide, van biztos rengeteg hasonló.
UFO-nál maradva, itt zeneileg nem annyira direkt koppintás, de alighanem merítettek inspirációt, pláne vizuálisan. Külön érdekesség, hogy rövid idő alatt mennyire megváltozott a hölgy énekhangja. ;)
Csak szerintem hasonlít nagyon egymásra ez a két számrészlet? Lehet hogy lekoppintották?Szerintem a Naruto shippuuden openingjének az eleje(00.00-00:16) és a disney csatorna egyik új klippjének az eleje (00:19-00:33) nagyon hasonlítanak,szerintetek van rá esély,hogy a disney csatorna lekoppintotta,vagy ez csak egy véletlen?
Fluor Tomi és Sp "Partyarc" című dala egy az egybe lenyúlta Lady Gaga és Beyonce "Telephone" című dalának felépítését és ütemét. A "Telephone" instrummentális változatára tökéletesen rá lehet énekelni a "Partyarc" dallamát!
Ja, és hadd mutassam be a Zenebetyár blogot, mely popzenei lopások gyűjteménye az ABBÁtól a Linkin Parkon át a Red Hot Chili Pepperst útbaejtve a Vénuszig.
Ebből a topikból is szerepel benne jó néhány, de remélem, néhány újdonságot is tartogat és folyamatosan frissül. (leginkább rendszertelenül frissül; a zenebetyar.blog.hu nem kifejezetten blog, hanem gyűjteményes oldal)
Azt mondjátok meg, a Hobo Blues Band 3:20-as blues-ának mi az eredetije? Vagy legalább ki írta? Valami delta blues szám, már hallottam egyszer, csak most nem találom.
Hendrix által is játszott Hey Joe szerzője Billy Roberts. Hendrix előtt Tim Rose játszotta lassú formában Amúgy tempósabb a dal, mint a Hendrix előtt azt eljátszó The Byrds, Leaves vagy mások megcsinálták.