Egy törvénysértésre akkor is fel lehet készülni, ha az adott cselekményt a Btk. nem rendeli büntetni - például csak szabálysértés - ez is előkészületi szakasz.
"Az OVB-t meg lehet kérdezni arról, hogy közvetithetõ-e a kampánycsend alatt a FIDESZ hepaj. "
Az OVB-t bármiről meg lehet kérdezni. Nosza.
Biztos vagy te abban, hogy sem Kuncze, sem Szili nem beszélt arról, hogy a népeknek miért jó, ha az országot vagy egy települést az ő embereik irányítják. Tudod nehezen tudom elképzelni, hogy egy helyi, egy területi váalsztási bizottság és egy megyei bírósági tanács egyszerre legyen hülye. Ja, tudom, arrafelé mindenki fideszes...
Előkészületi szakasz? Csak bűncselekményeknél, ott is csak akkor, ha az előkészület önálló tényállás. A ráutaló magtartás meg polgári jogi kategória, mint kötelemkeletkeztető tény.
Az OVB-t meg lehet kérdezni arról, hogy közvetithetõ-e a kampánycsend alatt a FIDESZ hepaj.
Az biztos, hogy FIDESZ-es ügyvédek támadták azt a regionális müsort amiben nem volt szó a kabai polgármester választásról, és ami Kabán jó minõségben nem volt fogható. es a hajdú-bihar megyei biróság emiatt megsemmisitette egy választás eredményét, komoly költségeket okozva. Te leadnád a tudósitást ennek fényében ?
Elénzést, rosszul fogalmaztam: végülis az a kampánycsendsértés, amit a bíróság annak nyilvánít. Szóval, ha bizonyíthatóan az igen mellett agitálnak a templomokban 5-én, de a bíróság lesöpri a beadványokat.
Azért nehéz azt elhinni, hogy embereket az utolsó pillanatban be lehet folyásolni. Pláne templomban. Ha a plébánatos úr úgy akarta, hónapokon keresztül győzködhette- gyömöszölhette a híveket. Ne diszkrimináljuk már azt a lúzer papot, aki trehányságból az utolsó pillanatra hagyta. :-)
Épp ellenkezőleg. Ha mondjuk nyilvánvaló lesz, hogy kampánycsendsétések történnek, de az OVB és a bíróság lesöpri az asztalról arra hivatkozva, hogy a pap azt prédikál, amit akar.
A legegyszerűbbnek a kampánycsend eltörlése tűnik. Idejét múlta intézmény
Nahát, végre valami, amiben tökéletesen egyetértünk. Valamikor valamelyik topicban már alírásgyűjtésbe is kezdtem ez ügyben. Ha nincs ellene kifogásod, akkor téged is felveszlek majd a listára, ha megtalálom.
Ebben lehet némi igazságod. Viszont amennyiben nagyon durván visszaél ezzel a jobboldal 5-én, én arra biztatnám az MSZP-t, hogy gondolkozzon el azon, hogy biztos Vasárnap akarjuk-e tartani majd a 2006-os választásokat. Végülis törvény nem kötelez a Vasárnapra, ha jól tudom, és addigra már új Köztársasági Elnökünk is lesz.
Szili Katalin nem számolt be semmirõl a kabai polgármester választás idején. Kuncze Gábor sem.
Mégis úgy döntött a Hajdú Bihar megyei biróság, hogy megvalósult a kampánycsendsértés. A biróság szerint alkalmas volt a dolog a választók befolyásolására, noha jó eséllyel Kuncze nem is tudta, hogy Kabán volt polgármester választás. A döntés fent van a neten. Az OVB az illetékes az ügyben. Mármint állást õk tudnak a legszexisebben foglalni ilyesmirõl.
Ha, és amennyiben Orbán nem tesz említést az időközi választásokról akkó' nem sértett kampánycsendet. Ha tesz, akkó' tartalmilag köll vizsgálni - de erről 1900-ig a média nem számolhat be...
Kérlek, mit is tilos folytatni? "Választási kampányt" Ez meg népszavazás... Kodifikációs hiba - egyrészről. Másrészről, egy igehirdetés honnantól számít kampánynak? Milyen szó-, mondatszerkezet az, ahonnan nem lelkipásztori feladatokat lát el az lelkész, hanem politikai kampányt folytat?
Persze tuggyuk mi ezt, csak jogi szempontból foghatatlan, ezért tartom visszaélésnek a demokrácia adta lehetőségekkel.
A kampánycsendsértés esetén az OVB intõleg emeli fel az õ kezét, megrovólag tesz emlitést a dologról, de aránylag ritkán változtatja az elkövetõt büdösborzzá. Református lelkész prédikál, OVB int, biróság itél. Ha megismétlik a választást akkor elvileg perelhetõ a református egyház, a költségek miatt, de amig nem hál az anyósával, vagy nem eszik hasitott patást reggelire súlyosabb szankciót nem lehet alkalmazni. A kérdés az, hogyha mondjuk én vagyok az MTV, akkor beszámolok-e arról, hogy Orbán Viktor szólt az övéihez, vagy nem számolok be, hadd piruljon a médiatörvény.
Az már más kérdés, hogy micsoda hisztit fog rendezni a jobboldal, ha valaki hangfelvétellel bizonyítja majd a kampánycsendsértést. (Mert hogy lesz, afelől nincs kétségem.)
A média kapcsán ottan van a médiatörvény - viszonylag eccerű a képlet. Ellenberger a lelkiismereti- és vallásszabaccságba való beleugatás könnyen sértheti az egyházak szuverenitását. A lelkész arról prédikál, amiről akar, az megy be meghallgatni, aki akarja.
Hogy ez sérti az állam és az egyház szétválasztásának elvét? Arról nem tehetünk.
A Hajdu Bihar megyei birosag azert semmisitette meg a kabai polgarmester valasztas eredemenyet
mert az MTV regionalis adoja olyan musort sugarzott a kampanycsend alatt, amelyikben megszolaltattak
Szili Katalint es Kuncze Gabort. Olyan adorol volt szo, amelyet Kaban csak rossz minosegben lehet
fogni. Ugy gondolom, hogy az OVB-nek allast kell foglalnia a kerdesben meg a heten.
Azért ez az 500 elég jelentős egy szám. Elgondolkodtató.
Bármelyik megyében laksz, tegyél rá a megyére 25 piros pöttyöt. Elég alaposan lefedi! Vagy gondold meg, hogy kb. 3000 a magyar települések száma, a piciket is beleértve: a két vasárnapot figyelembevéve minden harmadik faluban lesz kampányolás. Isten házában! A Gonosz ellen?
Hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével a református egyház, hiszen egy kitöltetlen csekk aláírására buzdít, arra, hogy vontassuk be a várba nyugodtan a KÁP trójai falovát! Vagy már eleve szentnek nyilváníttattak azok, akik elindították a népszavazást, és így minden cselekedetük, minden rezdülésük eleve kritika nélkül bírja az Egyház teljeskörű, 100%-os jóváhagyását? Előzetes bűnbocsánat a Hit nevében? Szenttéavatják az egykori pártkorifeust? Meg kell majd ünnepelnünk néhány év múlva Szent Patrubány napját?
Valóságos kereszteshadjárat! Micsoda pénz, micsoda logisztika kell ehhez - hány református lelkész él odaát, hogy 12 - 15 autóbusznyi csak úgy át tud jönni? A jpbboldal hatalomátvételének elősegítéséért semmilyen ár nem drága?