Keresés

Részletes keresés

qncogi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 53

off

KBS!

Eljönnél és megmagyaráznád, hogy mitől vagyok én rasszista?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9116663

on

Előzmény: Kovács Béla Sándor (50)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 52
Egy törvénysértésre akkor is fel lehet készülni, ha az adott cselekményt a Btk. nem rendeli büntetni - például csak szabálysértés - ez is előkészületi szakasz.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (50)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 51

"Az OVB-t meg lehet kérdezni arról, hogy közvetithetõ-e a kampánycsend alatt a FIDESZ hepaj. "

Az OVB-t bármiről meg lehet kérdezni. Nosza.

Biztos vagy te abban, hogy sem Kuncze, sem Szili nem beszélt arról, hogy a népeknek miért jó, ha az országot vagy egy települést az ő embereik irányítják. Tudod nehezen tudom elképzelni, hogy egy helyi, egy területi váalsztási bizottság és egy megyei bírósági tanács egyszerre legyen hülye. Ja, tudom, arrafelé mindenki fideszes...

Előzmény: Jo Tunder (47)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 50
Előkészületi szakasz? Csak bűncselekményeknél, ott is csak akkor, ha az előkészület önálló tényállás. A ráutaló magtartás meg polgári jogi kategória, mint kötelemkeletkeztető tény.
Előzmény: Indián (46)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.11.19 0 0 47

KBS,

Az OVB-t meg lehet kérdezni arról, hogy közvetithetõ-e a kampánycsend alatt a FIDESZ hepaj.
Az biztos, hogy FIDESZ-es ügyvédek támadták azt a regionális müsort amiben nem volt szó a kabai polgármester választásról, és ami Kabán jó minõségben nem volt fogható. es a hajdú-bihar megyei biróság emiatt megsemmisitette egy választás eredményét, komoly költségeket okozva. Te leadnád a tudósitást ennek fényében ?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 46
Hmmm... előkészületi szakasz nem jácc? Ráutaló magatartás nem jácc?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 45
Uraim, kampánycsendsértést csak utólag lehet megállapítani. Ha valaki előre teszi, az prejudikál.
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.19 0 0 44

"Harminchárom éves kampánycsendre vágyom."

Sanyi bátyám, maga visszasírja a Kádár-rendszert...

Előzmény: özv. Bitera Sándor (16)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 43
Hogyan bizonyíttyák?
Előzmény: szutyok (41)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 42
Nem feltétlenül utolsó pillanat, hanem megerősítés egy a sezmében tiszteletreméltó egyházi személytől...
Előzmény: carl solomon (40)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 41
Elénzést, rosszul fogalmaztam: végülis az a kampánycsendsértés, amit a bíróság annak nyilvánít. Szóval, ha bizonyíthatóan az igen mellett agitálnak a templomokban 5-én, de a bíróság lesöpri a beadványokat.
Előzmény: szutyok (39)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.19 0 0 40
Azért nehéz azt elhinni, hogy embereket az utolsó pillanatban be lehet folyásolni. Pláne templomban. Ha a plébánatos úr úgy akarta, hónapokon keresztül győzködhette- gyömöszölhette a híveket. Ne diszkrimináljuk már azt a lúzer papot, aki trehányságból az utolsó pillanatra hagyta. :-)
Előzmény: szutyok (36)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 39
Épp ellenkezőleg. Ha mondjuk nyilvánvaló lesz, hogy kampánycsendsétések történnek, de az OVB és a bíróság lesöpri az asztalról arra hivatkozva, hogy a pap azt prédikál, amit akar.
Előzmény: Indián (38)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 38
Mit jelent a nagyon durván? - mármint bíróság előtt számonkérhető módon...
Előzmény: szutyok (36)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.19 0 0 37

A legegyszerűbbnek a kampánycsend eltörlése tűnik. Idejét múlta intézmény

Nahát, végre valami, amiben tökéletesen egyetértünk. Valamikor valamelyik topicban már alírásgyűjtésbe is kezdtem ez ügyben. Ha nincs ellene kifogásod, akkor téged is felveszlek majd a listára, ha megtalálom.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (10)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 36
Ebben lehet némi igazságod. Viszont amennyiben nagyon durván visszaél ezzel a jobboldal 5-én, én arra biztatnám az MSZP-t, hogy gondolkozzon el azon, hogy biztos Vasárnap akarjuk-e tartani majd a 2006-os választásokat. Végülis törvény nem kötelez a Vasárnapra, ha jól tudom, és addigra már új Köztársasági Elnökünk is lesz.
Előzmény: Indián (32)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 35

"Mármint állást õk tudnak a legszexisebben foglalni ilyesmirõl."

Stimmt.

Előzmény: Jo Tunder (34)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.11.19 0 0 34

Szili Katalin nem számolt be semmirõl a kabai polgármester választás idején. Kuncze Gábor sem.
Mégis úgy döntött a Hajdú Bihar megyei biróság, hogy megvalósult a kampánycsendsértés. A biróság szerint alkalmas volt a dolog a választók befolyásolására, noha jó eséllyel Kuncze nem is tudta, hogy Kabán volt polgármester választás. A döntés fent van a neten. Az OVB az illetékes az ügyben. Mármint állást õk tudnak a legszexisebben foglalni ilyesmirõl.
Előzmény: Indián (33)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 33

Májdír Tündér!

Ha, és amennyiben Orbán nem tesz említést az időközi választásokról akkó' nem sértett kampánycsendet. Ha tesz, akkó' tartalmilag köll vizsgálni - de erről 1900-ig a média nem számolhat be...

Előzmény: Jo Tunder (31)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 32

Kérlek, mit is tilos folytatni? "Választási kampányt" Ez meg népszavazás... Kodifikációs hiba - egyrészről. Másrészről, egy igehirdetés honnantól számít kampánynak? Milyen szó-, mondatszerkezet az, ahonnan nem lelkipásztori feladatokat lát el az lelkész, hanem politikai kampányt folytat?

Persze tuggyuk mi ezt, csak jogi szempontból foghatatlan, ezért tartom visszaélésnek a demokrácia adta lehetőségekkel.

Előzmény: szutyok (28)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.11.19 0 0 31

dear Indián,

A kampánycsendsértés esetén az OVB intõleg emeli fel az õ kezét, megrovólag tesz emlitést a dologról, de aránylag ritkán változtatja az elkövetõt büdösborzzá. Református lelkész prédikál, OVB int, biróság itél. Ha megismétlik a választást akkor elvileg perelhetõ a református egyház, a költségek miatt, de amig nem hál az anyósával, vagy nem eszik hasitott patást reggelire súlyosabb szankciót nem lehet alkalmazni. A kérdés az, hogyha mondjuk én vagyok az MTV, akkor beszámolok-e arról, hogy Orbán Viktor szólt az övéihez, vagy nem számolok be, hadd piruljon a médiatörvény.
Előzmény: Indián (25)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 30
Az már más kérdés, hogy micsoda hisztit fog rendezni a jobboldal, ha valaki hangfelvétellel bizonyítja majd a kampánycsendsértést. (Mert hogy lesz, afelől nincs kétségem.)
Előzmény: szutyok (28)
Molaf Creative Commons License 2004.11.19 0 0 29
19 óra után biztosan beszámolhatnak. :)
Előzmény: Jo Tunder (-)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 28

Mert ez áll a törvényben:

(2) A szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos (kampánycsend).

Előzmény: Indián (27)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 27
Mert?
Előzmény: szutyok (26)
szutyok Creative Commons License 2004.11.19 0 0 26
Ez azért nem egészen így van. A kampánycsend a templomokra is vonatkozik.
Előzmény: Törölt nick (24)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 25

A média kapcsán ottan van a médiatörvény - viszonylag eccerű a képlet. Ellenberger a lelkiismereti- és vallásszabaccságba való beleugatás könnyen sértheti az egyházak szuverenitását. A lelkész arról prédikál, amiről akar, az megy be meghallgatni, aki akarja.

Hogy ez sérti az állam és az egyház szétválasztásának elvét? Arról nem tehetünk.

Előzmény: Jo Tunder (22)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.11.19 0 0 22

A Hajdu Bihar megyei birosag azert semmisitette meg a kabai polgarmester valasztas eredemenyet
mert az MTV regionalis adoja olyan musort sugarzott a kampanycsend alatt, amelyikben megszolaltattak
Szili Katalint es Kuncze Gabort. Olyan adorol volt szo, amelyet Kaban csak rossz minosegben lehet
fogni. Ugy gondolom, hogy az OVB-nek allast kell foglalnia a kerdesben meg a heten.
Előzmény: Indián (8)
kobaltselyem Creative Commons License 2004.11.19 0 0 20

Azért ez az 500 elég jelentős egy szám. Elgondolkodtató.

Bármelyik megyében laksz, tegyél rá a megyére 25 piros pöttyöt. Elég alaposan lefedi! Vagy gondold meg, hogy kb. 3000 a magyar települések száma, a piciket is beleértve: a két vasárnapot figyelembevéve minden harmadik faluban lesz kampányolás. Isten házában! A Gonosz ellen?

Hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével a református egyház, hiszen egy kitöltetlen csekk aláírására buzdít, arra, hogy vontassuk be a várba nyugodtan a KÁP trójai falovát! Vagy már eleve szentnek nyilváníttattak azok, akik elindították a népszavazást, és így minden cselekedetük, minden rezdülésük eleve kritika nélkül bírja az Egyház teljeskörű, 100%-os jóváhagyását? Előzetes bűnbocsánat a Hit nevében? Szenttéavatják az egykori pártkorifeust? Meg kell majd ünnepelnünk néhány év múlva Szent Patrubány napját?

Valóságos kereszteshadjárat! Micsoda pénz, micsoda logisztika kell ehhez - hány református lelkész él odaát, hogy 12 - 15 autóbusznyi csak úgy át tud jönni? A jpbboldal hatalomátvételének elősegítéséért semmilyen ár nem drága?

Előzmény: Indián (19)
Indián Creative Commons License 2004.11.19 0 0 19
Már idéztem a jogásztalis topicban: 28-ikán és 5-ikén hirdetnek igét.
Előzmény: occy (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!