Keresés

Részletes keresés

Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.12.21 0 0 255

Én is nagyon ajánlom Emőkét, akinek nagyon hatékony, és fájdalom mentes technikái vannak benőtt köröm kezelésére, amiről már az oldalán is rengeteg mindent lehet olvasni. Már itt látszik, hogy mennyire hozzáértő, de személyesen még szimpatikusabb, ő egy igazi lábspecialista, aki egyszerre szakmai, és kedves, minden kérdésre válaszol, nekem és a páromnak is hatalmas segítség, hogy rátaláltunk...ő cukorbeteg, vannak problémák a lábával, de mióta Emőkéhez járunk, nincs sok panasza. 

Előzmény: lujo211000000 (254)
lujo211000000 Creative Commons License 2023.08.15 0 0 254

Ha benőtt köröm kezelése, akkor csakis Gál Emőke! Otthoni módszerekkel sokat próbálkoztam már, mindig tragédia lett a vége, most egy szakképzett podiáterhez mentem, és nagyon megérte! Kedves, barátságos, nagyon érti a dolgát, jó szívvel ajánlom nektek hasonló problémákhoz! 

lujo211000000 Creative Commons License 2023.06.06 -1 0 253

sziasztok, bár nem épp benőtt köröm, de nekem nagyon durva bőrkeményedésem volt, nem sok minden segített addig, amíg nem találtam egy okleveles podiátert (Gál Emőke),  akinek tényleg ez a szakmája, a bőrkeményedés lábon már sokkal jobb nekem, szerinem tud segíteni a benőtt köröm kezelésében is, keressétek meg, csak ajánlani tudom, mert nagyon profi! 

lexxiii Creative Commons License 2023.02.18 0 1 252

Sziasztok! Megosztom veletek a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos lesz. Mindkét lábamon megcsináltattam a lézeres körömágyplasztikát, és nagyon jó döntés volt. Az élményeim felemásak, elmesélem bővebben.

Az első ilyen beavatkozásom kb. 10 éve volt Budapesten, egy belvárosi magánrendelőben. A műtétet végző orvosról (Dr. D. G.) nem sok jót olvastam, de akkoriban még kevés helyen végeztek ilyen beavatkozást, így belevágtam. A doktor modora valóban nem volt túl kellemes, de ezzel nem volt különösebb problémám, nem társalkodni mentem a klinikára. Ami 10 év távlatából is megmaradt bennem, az az érzéstelenítő beadása. Az orvos úgy belém döfte a tűt, hogy üvöltöttem. Korábban már négyszer vágták ki a körmömet SZTK-ban, és bár ott is marhára fájt a lidokain beadása, de ennek a dokinak a módszere mindent vitt… Mindegy, szerencsére csak 4-5 mp-ig volt rossz, cserében ennyi év elteltével is emlékszem rá. Maga a beavatkozás villámgyors volt, nyissz-nyassz, lézer, aztán mehettem utamra (elég futószalagos feeling volt). Kb. két hét elteltével mentem vissza kontrollra. A lábujjam nagyon érzékeny volt, dagadt és gennyes. Teljesen olyan volt, mint amikor… hát igen, be van nőve a köröm. Mondtam az orvosnak, hogy szerintem benne maradt egy darab köröm, aki csak legyintett, hogy ennek pont így kell kinéznie. Ezt követően otthon jól kiáztattam a lábamat, nekiduráltam magam, és belenyúltam a sebbe. Láss csodát, egy 2x4 mm-es körömdarabot sikerült onnan kihalásznom. Innentől kezdve szerencsére beindult a gyógyulás. Amit viszont pozitívumként tudok említeni, az az, hogy valóban soha többet nem nőtt be a köröm azon a lábujjamon.

Időközben a másik lábujjamon is be-be nőtt a köröm, szerencsére azt az oldalt tudtam valamennyire kezelni, de azt is tudtam, hogy nem akarok életem végéig ezzel szenvedni, így mindenképp megcsináltatom valamikor a bal nagylábujjamat is.

Ugrunk az időben, idén januárban elkezdtem nézni a lehetőségeket, hol végeznek még ilyen beavatkozást, mert a korábbi dokihoz nem volt kedvem visszamenni. Így akadtam rá a Belvárosi Orvosi Centrumra, ahol a többi helyhez képest a legalacsonyabb árat találtam. Dr. Mikes Csabához kaptam időpontot. Nos, a két műtétet (és orvost) össze sem lehet hasonlítani. A doktor úr nagyon kedvesen fogadott, beszéltünk egy pár szót a körmömről (mióta ilyen stb.), aztán jött a rettegett pillanat, a lidokain beadása. Én már akkor olyan fejet vágtam, hogy az orvos azt hitte, el fogok ájulni. Mondtam, hogy nem, csak rettegek, mert élénken él bennem az emlék az előző ilyen alkalomról. Hát, mint kiderült, másképp is be lehet adni az érzéstelenítőt. Alig fájt jobbam, mint amikor a fogorvos adja be. Teljesen ledöbbentem. Ennyi lenne az egész? Ha nem döfik belém a tűt, akkor nem is olyan rémes? Aztán a beavatkozás közben is nagyon alapos volt az orvos, a körömből egy nagyon keskeny sávot távolított el, csak amennyit muszáj volt, majd külön kért az asszisztenstől kis méretű csipeszt, mert látta, hogy egy kis körömdarab benne maradt a húsban. Aztán a lézerrel is sokkal precízebb volt, mint az előző orvos. Elmondta közben, hogy a keskenyítést se akarja a szükségesnél jobban túlhúzni. Végig azt éreztem, hogy nagyon alapos munkát végez az orvos, odafigyel rám, és az én igényeimhez igazítja a beavatkozást. Nem tudom szavakba önteni, mennyire más élmény volt ez az alkalom, mint az előző.

Gyógyulás: első éjszaka és második este bevettem egy-egy szem fájdalomcsillapítót, többre nem volt szükség. Én itthonról dolgozom, lakáson belül tudtam sántikálni, intézni, amit kell. Négy nappal a műtét után már zárt cipőben mentem bevásárló körútra, még mindig sántikálva. Kb. egy héttel a beavatkozás után tudtam normálisan menni cipőben (papucsban hamarabb ment). Másfél hétre rá túrázni voltam. Most járok két és fél hétnél. A lábujjamon még van egy pici seb, és a seb közvetlen környéke (kb. 1-2 mm) picit piros.

Tanulság: ha tudjátok, hogy genetikailag hajlamos a lábkörmötök a benövésre, mindenképp javaslom a lézeres kezelést. Nem kellemetlenebb, mint amikor csak szimplán kivágja a sebész, viszont egy életre meg lesz oldva a problémátok (bár valami 5% esély talán van arra, hogy újra visszanő). Illetve ez saját vélemény, de én biztosan nem csináltatnám meg egyszerre mindkét lábamon. A legtöbb klinika kedvezményt ad, ha több oldalt csináltattok egyszerre, de én nem tudnám elképzelni, hogy mindkét lábamat egyszerre kíméljem.

Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.01.27 0 0 251

én podiátriai lábápolásról hallottam, hogy ott tudnak segíteni benőtt körmök kezelésében

Előzmény: freerider_111 (248)
Kisnyúl..a kisebb Creative Commons License 2022.10.13 0 0 250

Szia!

Milyen volt a gyógyulási folyamat? Mennyi idő után álltál vissza a munkába ?

Előzmény: Deadly Nightshade (238)
M61 021 Creative Commons License 2022.07.08 0 0 249

Tényleg nagyon jó lenne, ha a műtéten átesettek visszanéznének ide, és röviden megírnák, hogy ajánlják-e vagy sem azt a dokit, aki nekik csinálta?

 

freerider_111 Creative Commons License 2021.08.03 0 1 248

Sziasztok!

 

Budapesten tudtok ajánlani profi helyet ahol valóban végleges megoldást alkalmaznak? Köszönöm előre is

zoko1974 Creative Commons License 2021.05.10 0 0 247

Sziasztok!

Ma megyek első ilyen műtétemre sajnos, azt mondák egy darabot a körömből is levesznek. Szülőktől is örököltem hajlandóságot be nőt körömre, és tájékozódó futó voltam egyesületi. Két hét kényszerpihenő... Remélem megéri, nem nő vissza egy darabig, lézert nem szeretem, így hagyományos módon lesz megoldva.

Lenaa11 Creative Commons License 2021.05.05 0 0 246

Sziasztok!

 Azt szeretném kérdezni, hogy lézeres műtét után mennyi ideig és milyen intenzitással fáj? Páromnak lesz megcsinálva. Napi 9 órát van talpon a munkában. 

Ariel_500 Creative Commons License 2021.02.05 0 0 245

Benőtt nekem is, nem lehetett a körömhöz érni sem. December végén elugrottam a sebészetre

Ez körömbenövés és gombás, merthogy megvastagodott köröm

Mondtam hogy az apai gén örökség.

OK akkor vegyük le az egész körmöt most rögtön ambulante. Mit mondjak, a vér meghűlt bennem.

Kérdeztem, nem-e lehetne-e....

Nem! Akkor köszönöm hagyjuk a körmömet a helyén

Érdekes módon mindkét nagyujjamon benőtt és fájdogál

 

Korábban volt egy érműtét a lábamon, egy végtelenül empatikus főorvos csinálta

Bejelentkeztem ma az érsebészetre hogy megbeszéljem vele mikor és egyáltalán kivágná-e a körmöm

Miazhogy, miért nem engem keresett elsőre én is ki tudom vágni

Leonardónak széklábat faragni

Vegye le a cipőt. Megnézte, elérzéstelenitette és kivágta a köröm két oldalát. Semmit nem éreztem. Akkora kötést tett rá a nővér amivel a cipőmet is fel tudtam venni, mig korábban a semmire akkorát tettek hogy a folyosón kifelé le is bontottam annyira szorított a cipőben

Most már kezdem érezni hogy megy az érzéstelenitő kifelé. Kiváncsi leszek mennyire fog fájni

Viszont korábban felirt valami kapszulás fájdalomcsillapitót ami nagyon rövid idő alatt megszüntette a lában fájását. Van még belőle ha nem bírom

 

Szoval ahogy olvasom, nem érdemes maszek alapon vagdostatni, csak jó orvost kell találni a szakrendelőben

 

Doxa92 Creative Commons License 2019.12.13 0 0 244
Sziasztok,

Debrecenben kit javasoltok lézeres műtétre? :)
MZ75 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 243

Sziasztok!

 

Kicsit hosszabban írok, mert az esetem tanulságos lehet. Nem mondom, hogy az én tapasztalatom mindenkinek megoldás, de talán valakinek hasznos.

 

Nekem is benőtt a lábkörmöm körülbelül hasonlóan mint itt a fotón. Nem volt gennyes gyulladás, de már bicegtem, be volt vörösödve és érintésre is baromira fájt.

 

Borogattam egy ideig almaecettel, ez a gyulladást nagyon klasszul lehúzta, de a probléma nem szűnt meg, ezért lézeres műtétre szántam el magam. Volt egy iszonyatosan rossz tapasztalatom egy belvárosi menő helyen (google a jóbarátod) ahonnan fejvesztve menekültem a stílus, a pökhendiség stb. okán. Egy másik drága belvárosi helyen megnézték és azt mondták ezt felesleges műteni, alaposan ki kell vágni a saroknál és akkor minden jó lesz. Ki is vágták pár napig jó volt újra fájni kezdett. Visszamentem, ugyanez ismétlődött meg. (24 ezret hagytam ezen a helyen két körömvágásért....)

 

Elmentem gyógypedikűröshöz, aki legalább már jó irányba indult el, és nem kivágni akarta a körmöt hanem kinöveszteni, de valahogy mégsem sikerült neki, pár nap múlva itt is begyulladt a kezeléseket követően.

 

Nagyon meguntam a banánt és elkezdtem a neten kutatni, videókat nézegetni és magam megoldani a problémát és elmondom nekem hogyan sikerült.

 

Minden nap (!) 3-5 napig alaposan beáztattam a lábam 30-40 percig szappanos vízben, hogy totál felpuhuljon és csak ekkor kezdtem el macerálni a köröm szélét. Pontosan úgy ahogy a fotón látszik meg kell emelni a köröm sarkát amennyire lehetséges és ezt többször ismételgetni, esetleg kiszedni az elhalt bőrt a körömszél alól. Ezt követően pedig steril vattából vékony hengert sodortam és benyomkodtam a köröm széle alá a lábujj vége felől és a köröm sarka alá is, hogy megemelje a körmöt. Ezt ismételgettem és gyakorlatilag pár nap alatt teljesen elmúlt a gyulladás a fájdalom, ennyi.

 

Bazira nem értem ezt miért nem javasolta egy szakember sem. 

 

 

 

 

Előzmény: Jozsef91 (242)
Jozsef91 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 242

Üdv!

 

A képeken látható benőtt körömmel mit tudnék kezdeni? GyogypedGyógyp?

 

Köszi előre is!

 

Jozsef91 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 241

Üdv!!!

 

A képeken látható köröm benövéssel mit tudnék kezdeni? Gyógypedikűrös?

Köszi előre is!!!

 

meedve Creative Commons License 2018.12.09 0 0 240

Sziasztok,

 

az előbb említett hölgy - Gabi - megkért, hogy közöljem: már nem dolgozik gyógypedikűrösként, a jövőben már nem vállal ilyen eseteket, NE keressétek ebben a témában. 

meedve Creative Commons License 2018.06.10 0 0 239

Sziasztok,

 

gondoltam, megosztom az utóbbi 3 év tapasztalatát röviden. A kisfiam - és vele együtt én is - sokat kínlódott a begyulladt lábujjaival, 7 éves korában kezdődött, el lehet képzelni, milyen jól viseli egy kisgyerek a folyton fájó, gennyes körömágyat. Mindenfélét kipróbáltam, köztük olyanokat is, amiket ezen a fórumon olvastam, házi megoldásokat, voltunk sebészeten is, ahol kivágták - na ez egyáltalán nem bizonyult jó megoldásnak -, gyógypedikűröst. Végül találtam egy szuper gyógypedikűröst - miatta gondoltam, hogy írok ide, mert szeretném, ha mások is megszabadulnának a kínlódástól.

 

A hölgyet Gabinak hívják (sajnos többet nem tudok), a XIV. ker. Fűrész utca 18. szám alatti Fodrász/Pedikűrös üzletben dolgozik. Nagyon ért ahhoz, amit csinál, én mindenkit biztatnék, hogy keresse fel, ha köröm-gondja van. Emellett gyakorlatilag fájdalommentes - a kisfiamnak már nagy rutinja van, meg tudja különböztetni a különböző mértékű fájdalmakat - ezt gyakorlatilag meg sem érezte. És 3 év tulajdonképpen folyamatos gyulladás után egyetlen kezelés után rendbe jött a körme!!! Kis híján elsírtam magam :) 

 

Úgy gondolom, mindenkinek joga van próbálkozni mindenfélével, nekünk az jött be, hogy egy hozzáértő ember 1 óra alatt megoldotta azt, amit a paradicsom, Betadin-krém, kinyomkodjuk a gennyet, kamillába áztatás blablabla + sebészet nem volt képes.

 

Ideírom a számát is: 06302108253. Ja, és elképesztően olcsó is! 

Deadly Nightshade Creative Commons License 2018.02.13 0 1 238

Sziasztok!

Szeretnem megosztani a tortenetem. Nekem az egesz kb. 1 evvel ezelott kezdodott, amikor ratapostak a nagyujjamra. Eloszor megvastagodott a kormom, majd sajnos egy helytelen koromvagas kovetkezteben elkezdett benoni a koromszel. Majdnem fel evig szenvedtem benott korommel, nagyon erosen be volt gyulladva, es mindket koromszelen nagy es fajdalmas pyogen granulomak (borsarjadzasok) alakultak ki.

 

 

Mar a harmadik stadiumban voltam, mire vegre eljutottam az Alfa Med klinika borsebeszetere, Dr.Kolat Zsuzsannahoz. Eddig nagyon pozitiv tapasztalataim vannak. Mindenkinek, akinek ilyen es hasonlo problemaja van, erosen ajanlom a doktornot, aki PROFI modon vegzi el ezt a szen-dioxid lezeres kezelest es a borsarjadzasok eltavolitasat. Emellett nagyon kedves, hatarozott es magabiztos a doktorno, kellemes es pozitiv kisugarzasa van. Az asszitens holgy is nagyon profi volt, es kedves.

1 het mulva es 1 honap mulva is lesz kontroll vizsgalat. A gyogyulasi ido pedig varhatoan 1 honap lesz...

A beavatkozasrol meg annyit, hogy nekem szinte abszolut nem fajt, kaptam ketszer is erzestelenito injenkciot, egyet 20 perccel a beavatkozas elott, a masodikat pedig kozvetlenul elotte. Egyik sem fajt, alig volt erezheto, inkabb a masodik injekcio volt kellemetlen kisse. A koromszel kivagasa es maga a lezeres kezeles kb.10 percig tartott, semmit nem lehetett erezni. 

A kezeles utan tetran kenocsos gez-tampont helyeztek a sebekbe, bekotoztek. 2 nap mulva kell eltavolitani es atcserelni a kotest.

A tovabbiakrol is be fogok szamolni, a gyogyulas folyamatarol stb.

 

Ami nekem meg segitett korabban, jelentosen csokkentette a gyulladast es odemat, az a fekete dioleveles fozetben ill. kamillas fozetben valo napi 1 v 2-szeri aztatas kb. 15 percig, majd Betadinos sebkezeles es gezes kotozes. En belsoleg is fogyasztottam kuraszeruen dioteat kb 6 hetig, utana 2 het szunet majd ujra lehet kezdeni. A diolevel tea nagyon sok mindenre kivalo, a fekete dio tinkturaja is! Emellett nagyon hatasos folyamatosan napi 15 csepp Grape Vital cseppek (dr. Csabai fele). Az immunrendszer erositeseert is...

 

Szeszi50 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 237

Itt nincs seb, pusztán a körmöt kifele igazítjuk azért, hogy ne nőjön be, " utat" mutatunk neki a tamponnal. ( Igazából ez rossz szó, de, nem tudok jobbat)

Ha kicsit is gyulladt a bőr a legjobb hidrogén peroxidba belemártani a kis csíkot amit sodrunk a vattából( tampon)mint a videóban is mutatja. Ha pedig sebes, gennyes irány az orvos, addig is betadin rá. 

A benövest akarjuk megelőzni, hiszen a sebészeti mély kivágással eltűnik a körömsánc és legtöbbször újra benő a köröm, sajnos. 

 

Előzmény: TamásD (236)
TamásD Creative Commons License 2018.01.23 0 0 236

A hagyományos zacskós kozmetikai vattával azért óvatosan, mert szöszölődik nagyon, és benne marad a sebben. Vannak tömörebb fajták, azok jók lehetnek, de azért inkább ne. Meg ugye a szimpla vatta nem steril.

Előzmény: Szeszi50 (235)
Szeszi50 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 235

Tamponnak tökéletes a vatta is, sajnos nem találtam magyar honlapon tampon csíkot amiből itt kint csinálják a gyógypedikűrösök. Célnak tökéletesen megfelel a vatta, a videón is úgy láttam abból csinálja. 

Előzmény: Szeszi50 (234)
Szeszi50 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 234

Végre megtaláltam a YouTube-on a kert videókat. Valamiért nem tudom ide becsatolni így leírom a videó nevét.

Tampon behelyezes:

Pedicure Tutorial Ingrown Toenail Treatment How to recut Nail Grove to Eliminate Pain.

Tisztítás:

Impacted VS Ingrown Big Toenail Remowed for Pain Relief

Körömpuhito oldat pl : Carnation lábköröm puhito 14 ml 1168ft

Aphrodite webáruház: Erlinda gombás köröm tisztîtó 2500 Ft.

Ezzel betudjatok helyezni a tampont is. A tisztítás lehet fájdalmasnak tűnik de nem az és ennyi mindent valóban ki lehet pucolni a köröm alól, ez feszíti és ezért fáj.

Kis gyakorlás és menni fog majd viszlát fájó, benőtt köröm:-)

Ha kell még segítség írjatok.

Előzmény: Szeszi50 (233)
Szeszi50 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 233

Bocsi Neked is. Holnap megkeresem, küldöm, vagy leírom. Lásd előző bejegyzesem:-)

Előzmény: Karnaval (231)
Szeszi50 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 232

Bocs, nem voltam fent. Holnap megkeresem ha még fent van, ha nincs leírom lépésről, lépésre. Azt is hol és mit kell beszerezni. 

Előzmény: alex707 (230)
Karnaval Creative Commons License 2018.01.10 0 0 231

Szia!

Kérlek segíts, hol találni a heti ápolásról videót? Nekem enyhe mostanában a benövésem, épp csak érzékeny, ha nyomom, de mindkét lábujjamon, mindkét oldalon volt gyulladásom kisiskolás koromig, dőlt belőle a genny. Emélkszem, amikor minden nap órákat kellett áztatni valamiben (valamit használhatott, és sosem felejtem el, mert apu budapesti térképét tanulmányoztam unalmamban a faluban a fürdőszobában), mostanában, mivel egyre többet futok, belegondoltam, hogy talán műteni kéne. Na, erről pár perc tájékozódás után sietve lemondtam. Így is tudok futni, de talán nem kellene mindig fél számmal nagyobb cipőt venni, ha nem félnék, hogy néha fáj.

 

A lényeg: én sem végom ki, már megtanultam, hogy nem szabad (40 vagyok). Nem is hagyom nagyon hosszúra nőni, mert akor evidens, hogy nyomja a cipő. Sosem lakkozom, viszont nem is ápolom semmivel, de szeretném, hogy biztosan ne legyen rosszabb, ne kelljen kihagynom versenyt, ha esetleg nevezek valamire.

 

Előre is köszi a segítséget!

Karna

Előzmény: Szeszi50 (221)
alex707 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 230

Szia!

 

Tudnél esetleg segíteni abban, hogy hol találni videót erről a műveletről?

A lányom küzd éppen ezzel a problémával, és szeretnénk elkerülni egyelőre a műtétet.

 

Köszi!

 

Üdv:

 

Sándor

 

 

Előzmény: Szeszi50 (221)
Jroux1 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 229

Köszönöm!

Előzmény: Szeszi50 (228)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 228

Ha van idő áztasd be a lábad diólevél főzetbe vagy kamillaba sokat segíthet.

Előzmény: Jroux1 (226)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 227

Szia, inkább töröld át alkohollal a labujjad amíg ilyen és ne zuhanyoztasd. Utána a betadin és tegyél rá steril gezlapot is. Jobb a békesség, egy kádban, zuhanyfülkében sok láthatatlan baci van. Ha rendbejott leírtam hogyan kell rendben tartani egy benőtt körmöt, olvasd vissza. Ha úgy teszel sohasem nő be többet!

Előzmény: Jroux1 (226)
Jroux1 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 226

Sziasztok! Én is érintett vagyok sok éve, volt már 3 műtétem is emiatt. Most éppen újra szenvedek. Nekem úgy jött vissza, hogy túl vastag volt a zokni, ami nyomta a nagylábujjamat egész nap. Aznap épp jó sokat gyalogoltam. Egyenlőre házilag próbálkozok kevés sikerrel. Voltam sebészeten is, de a doki számomra újat mondott: érdemes a műtéttel várni, mert a műtét után már sosem lesz olyan a köröm ágy és a sánc mint régen, ezért egyre inkább hajlamos újra kialakulni a baj. A doki azt javasolta, hogy reggel tusolás, majd Betadine folyadék és reá Hansaplast tapasz. Sajnos ma reggel is elég gyulladt volt, a seb nyitva volt gennyezett és vérzett. És a kérdésem: tényleg ajánlatos ilya

enkor a tiszta vizzel való letisztítás? (tusolás, és én olyan meleg vizet használok, amit csak birok) Nem lesz pont az a következmény, hogy még jobban elfertőződik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!