Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.04.21 0 0 54
A Hospinvestet dicsero (nem veletlenul lasd alabb!), EU-bol "mocskos hasznot huzo" (Az egeszseg nem uzlet!, ugeybar), privatizalo Mikola se maradhat ki!

Vagy o jo helyekre "tejel" es maradhat????

Kizárták a Fideszből a hevesi polgármestert
MTI
|
2009. április 21., kedd 14:54 | Frissítve: 7 órája

Véglegesen kizárták a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét, aki Magyar Istvánnak, a Fidesz egri elnökének adta át a hevesi rendelőintézet működtetését.

A Fidesz megyei elnöksége kifogásolta, hogy míg a párt megpróbálja önkormányzati kezelésben tartani az egészségügyi intézményeket, így például ellenezték, hogy a Hospinvest vegye át az egri kórházat, Csáki súlyosan megsértette a Fidesz alapszabályát.
Előzmény: Kiss G. Eszter (53)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 53
Hogy ne lenne! Sot a Hospinvesthez is!

O volt az egyik tulaj, amit atadott occsenek, meg azon felesege dontott allami tamogatasrol amire ok is palyaztak (nagyon polgari)!



A Genodiát alapító Prodia Rt. két "frontembere" társtulajdonosa annak a HospInvest Kft.-nek is, amelybe az induláskor Mádai Szilvia is beszállt egymillió forinttal (idén augusztusban aztán kilépett a cégből).

Mádai Szilvia az egészségügyi miniszter régi társa (volt férje révén rokonságba is került Mikola Istvánnal): 1992-ben együtt alapítottak betéti társaságot, és Mikola éveken át - 2000 elejéig - elnöke volt az 1998-ig Mádai igazgatta, s mindmáig a Mádai Szilvia cége résztulajdonában lévő MaMMa Klinika Rt. felügyelőbizottságának. 2000 novemberéig a jelenlegi miniszter tulajdonosa volt annak a cégnek, amely kisebbségi részvényese a MaMMa Klinikának.


Önsegélyalap, Magyar Narancs, 2001. január 11.
Előzmény: borsosalma (-)
preludium Creative Commons License 2006.03.16 0 0 52
Nagy pénzeket markol fel mikola elvtárs az emlőrák szürésekért!!
turulkovics Creative Commons License 2005.12.28 0 0 51
valami ugyi csurran-cseppen neki is
Előzmény: turulkovics (50)
turulkovics Creative Commons License 2005.12.28 0 0 50
Csak aztat nem értem, hogy Mikola elvtárs miért tiltakozik az egézségügyben a magántöke megjelenése ellen, Ja és azt sem, hogy Mikola úr miért hozott létre magán klinikát.
Előzmény: Fortissimo (49)
Fortissimo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 49
ezen az alapon a Budapest Airport és a Gyurcsány familia is..
(Apró Piroska FB tag volt:)))
Előzmény: kábelbúvár (46)
turulkovics Creative Commons License 2005.12.27 0 0 48
Le is nyúl és a családban is marad belöle.Hja ilyen a MAMMA klinika tulaja
turulkovics Creative Commons License 2004.12.01 0 0 47
családban(is) maradt belöle.
Előzmény: kábelbúvár (46)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.01 0 0 46

Mindenesetre Felügyelőbizoccsági tag volt.

 

Dr. Mikola István 1087 Budapest, .......

Hatályos: 1992.12.28. - 2000.01.26.

Előzmény: borsosalma (16)
turulkovics Creative Commons License 2004.12.01 0 0 45
Miközben az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere, Mikola István a Fidesz hétvégi gyűlésén arról beszélt, hogy a kórház és az egészségbiztosítás nem lehet a parttalan profitszerzés piaci terepe, a cégadatok szerint néhány éve, minisztersége előtt egészségügyi szolgáltató cégekben volt érdekeltsége - írta a Népszava. A Fidesz egészségügyi politikusa egy kft-ben tulajdonos, egy részvénytársaságban pedig felügyelőbizottsági tag volt.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat

hirdetés

banner( 6564, 136, 330, 247, 0, 0 )

A Népszava szerint egészségügyi területen tevékenykedő cégekben volt érdekeltsége Mikola Istvánnak. Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere már több sajtótájékoztatón, a hét végén pedig a Fidesz budapesti gyűlésén kampányolt az igen mellett a népszavazás egészségügyi intézmények privatizációjának tilalmára vonatkozó kérdésében. Mikola arról beszélt, hogy a kórházak nem eladók, az egészségügyi ellátás állami felelősség, az állam nem vonulhat ki belőle, és nem adhatja át a terepet tőkés, multinacionális befektetőknek. A polgári kormány egészségügyi minisztere úgy vélte: a kórház és az egészségbiztosítás nem lehet a parttalan profitszerzés piaci terepe.

Rt.-s betegellátás

Minisztersége előtt, 2000 júliusa és novembere között Mikola Istvánnak meghatározó, 83 százalékos befolyása volt a Phonendoscop Egészségügyi, Tanácsadó és Kiadói Korlátolt Felelősségű Társaságban, amelynek elnevezése idén júliustól Os Frontale Egészségügyi, Tanácsadó, Tanúsító és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságra változott. A cégadatok szerint már minisztersége idején, 2001 júliusában Mikola Ádám és Mikola Eszter fele-fele arányban jegyezték a céget - írta a Népszava. A leányfalui cég mellett Mikola István nevét megtaláljuk egy másik, budapesti társaságban is. A volt miniszter éveken át, 1992 decembere és 2000 januárja között felügyelőbizottsági tag volt a MaMMa Egészségügyi Rt.-ben, illetve korábbi nevén MaMMa Klinika Rt-ben. A lap szerint a vállalat tevékenységi körébe tartozott a gyógyszer-kiskereskedelem, a fekvőbeteg-ellátás, egyéb humán-egészségügyi ellátás illetve a részvénytársaság fő tevékenysége a járóbeteg-ellátás volt.

Apáink verítéke

Hét végi beszédében Mikola István emlékeztetett: a világ azon részén, ahol privatizálták a kórházakat, az egészségügyi intézményeket, ott mindenhol előbb-utóbb a betegnek fizetnie kellett az ellátásért. Fizetni kell az egészségért? - tette fel a kérdést néhány nappal ezelőtt az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere és reményét fejezte ki, hogy december 5-én véghez vihető a rendszerváltozás. Mint mondta: "azok a kórházak, amelyeket apáink, nagyapáink verítékével építettek, nem eladók!". A volt miniszter emlékeztetett arra, hogy a népszavazáson a kórház-privatizáció leállítása ügyében is szavazni kell, és mint fogalmazott: bár szegények vagyunk, de gazdagok is, mert még mindenünk megvan.

noir2 Creative Commons License 2004.11.18 0 0 44

enyhe jobbos lapítást érzek:-))

de ettől nekünk még nem lesz jobb:

 

A Fidesz szerint a kormány még a népszavazás előtt privatizálni akar néhány kórházat. Mikola István feltételezi, hogy a kórházak után az egészségbiztosítás magánosítása következhet.

 

Mikola István, a Fidesz egészségügyi gyeztető fórumának elnöke: "Tudunk négy-öt olyan probálkozásról, ahol még a december ötödikei népszavazás előtt kívánják megkötni azokat a szerződéseket, megállapodásokat kívánják aláírni, azokat a gazdasági társaságalapító okiratokat, amelyek a kórházak eladására, idegenkézbe kerülésére irányulnak."

Mikola István a kórházprivatizáció hátterében ingatlanspekulációt és profitéhséget sejt. A fideszes politikus szerint azonban a pénzügyi befektetők csak a betegek rovására tudnak profithoz jutni a kórházakban. Azt feltételezi, hogy ha a népszavazáson nem utasítják el a kórházprivatizációt, a következő lépés az egészségbiztosítás magánosítása lehet. Ez pedig szegényekre és gazdagokra oszatná a betegeket, tette hozzá az ellenzéki politikus. (hirtv.net)


 

és nem esett le a bőr a képéről, de lehet, h a plafon már repedezik a feje fölött

...

Előzmény: borsosalma (43)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.18 0 0 43
Sokakat érdekel Mikola úr elképzelése a kórház+szakrendelés provatizálásáról.
Előzmény: borsosalma (42)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 42
gugli sokat elárult már Mikoláról . Már topik inditásnál bele kukucskáltam. persze még mindig várom a cégifot valakitől mikor, milyen körülmények között jutott Mikola István tulajdonrészhez a Mamma klinikán. Jó befektetés volt tulajdonhoz juttatni Mikola elvtársat?
Előzmény: szarvasmarha (5)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.17 0 0 41
A privatizált klinikán esetleg csinálnak egy "tisztasági festést...

A nyáron magánkézbe került körmendi kórházra az új üzemeltetők eddig mintegy százmillió forintot költöttek.

Nem vagyok képben a mai szobafestő tarifákkal, szerinted ez reális ár egy meszelésért?
Előzmény: vazila (15)
eomer Creative Commons License 2004.11.17 0 0 40
Most már csak azt kellene megtudni, hogy a sok okos újságíró (élükön a lüke Friderikusszal) miért is nem szembesíti ezzel Mikola urat, amikor orrba szájba, hazugságokkal teletűzdelve mondanivalóját (ld. ellen indított polgári perek), rezzenéstelen arccal tüzeli a népet a kórházprivatizáció ellen. vajon a sajtómunkások miért nem vágják Mikola Úr képébe a mamma-központokat és azok hátterét?
Előzmény: PuPu (33)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 39

"Az igazgatónő a régi önkormányzati és az új alapítványi iskola között húzódó képzeletbeli határvonalat mutatja. Az alapítványi iskolát szorgalmazó szülők szerencséje az épületet néhány éve úgy húzták fel, hogy két részre választható. Az új iskolában kétszáztíz gyerek, köztük harminc roma diák fog tanulni, míg a régi szárnyban marad a többi négyszáz, köztük több mint háromszáz roma gyerek.


Az új iskolában havi háromezer forintért bárki tanulhat majd. A cigány önkormányzat elnöke szerint ez a módszer akkor is diszkriminatív, ha nem nyíltan faji, hanem gazdasági alapon húznak falat a gyerekek közé. "

 

tényleg :

 

zöld mezőre házat húztak

minden xarból újat hoztak

táblát krétát, padot vettek

sikeresen befektettek

 

/:O)

Előzmény: PuPu (38)
PuPu Creative Commons License 2004.11.17 0 0 38

Mintha csak a jászladányi alapítványi iskola történtét mesélné vazila...

:O))))))

Előzmény: noir2 (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 37

Így igaz!

És ha még azt is tudnád, hogy dolgoznak most a háttérben?!

:-(

 

Előzmény: noir2 (34)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 36
Ez ügyben politizál dr. Mikola istván úr! Gyakorlott, régi  politikus.Régebben a Hazafias Népfront Országos Tanácsában politizált
Előzmény: noir2 (34)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 35
Érdemes volna megismerni a 2% tulajdonrész létrejöttének körülményeit. Ajándékozás?  Akkor nagyon  jó befektetés volt a többségi tulajdonosnak.
Előzmény: PuPu (33)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 34

Most már csak ki kell még tüntetni a fiát is...

 

és "okosan" kell politizálnia, nehogy megteremtődjön a konkurencia (ld kórházprivatizáció pfújj)

:O)

Előzmény: PuPu (33)
PuPu Creative Commons License 2004.11.17 0 0 33

Ez a történet arról szól, kedves vazila, hogy Mikola mint miniszter elrendelte az országos mammográfiai szürést.

Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy, mit a tüdőszűréseknél a népesség meghatározott része rendszeresen - évente - behívásra kerül.

A szürésekre  un. mamma-centrumokat hoztak létre illetve jelöltek ki, - ezek végezhetik az egyébként a TB által finanszírozott vizsgálatokat.

Hiába voltak meg a technikai-személyi feltételei a vizsgálatnak valahol, nem mindenki kaphatta meg a szűrővizsgálat lehetőségét, - csak a kijelölt intézmények végezhetik azt.

No, találd ki, hogy kinek az érdekeltségi körében vannak ezek a mamma-centrumok?

Itt aztán nem volt hiba, hogy magánkézben vannak, nem bizony.

Ezért aztán pl. nálunk az önkormányzati tulajdonban levö mammográf és intézmény tövéből a szűrésre 100 km.-t kell(ene) utaznia a biztosítottnak, ami ugye elvesz egy egész napot az életéből, utazási költséggel jár és a behívottak egy részét elrettenti a vizsgálattól.

Viszont a privát üzemeltetésű centrumnak jól megy dolga, - a Mikola család jövője biztosított.

Most már csak ki kell még tüntetni a fiát is...

:O))))

Előzmény: vazila (15)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 32
Nyilvan a masodikra. En soha nem hittem ebben a "minden dolgozonak adjunk tulajdont a cegben" elmeletben.
Előzmény: borsosalma (27)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 31
Na hat ezt probalom feszegetni: miert eri meg egy lepusztult korhazat privatizalni ha nem eri meg zoldmezosen megcsinalni? (Telki korhazrol beszelsz, amelyik hat eve epult fel?)
Előzmény: aamen (29)
wizes Creative Commons License 2004.11.17 0 0 30

Ezekre is emx.

wizes.

Előzmény: borsosalma (4)
aamen Creative Commons License 2004.11.17 0 0 29
"miert nem csinaljak meg zoldmezosen?"

volt mar ebben az orszagban aki csinalt szep uj zoldmezos korhazat, aztan most hat evvel azutan hogy felepult, sikerult az elso (szukkoru es korlatozott) szerzodest alairnia a tb-vel, hat ilyen viszonyok kozott miert is akarna valaki zoldmezos korhazat epiteni?
Előzmény: Kevin (24)
aamen Creative Commons License 2004.11.17 0 0 28
"állításaid nagy része prekoncepciózus, azaz eleve aljasságot feltételezel a magánosításról, holott törvény sincs róla, és (egyelőre) befektető se nagyon"

az a prekoncepcio, hogy maganositaskor valamifele aljassagok is tortennek, az nem prekoncepcio, hanem tekintettel a maganositas elmult 15 evere, gyakorlati tapasztalat, igazabol az a meglepo, ha ilyesmi nem tortenik.
attol meg, hogy nincs rola torveny, attol meg az egeszsegugy vagy fele mar most is privat.
befekteto meg van, hat ki a fene vette volna meg az osszes haziorvosi praxist, ivesztalt volna ct-be meg dializisbe meg gyogyszertarba meg mittomen miafraszkarika gepekbe, ha nem a befektetok.
Előzmény: noir2 (23)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 27
Két koncepció közül melyikre gondoltál?
Előzmény: Kevin (26)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 26
Korhazakat
Előzmény: borsosalma (25)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 25
melyiket?
Előzmény: Kevin (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!