Valóban megszűnt a sorkatonaság ?
Nekem a mai napig érvényes tartalékos ( Mozgósítási ) behívóparancsom van.
Akkor én most mi vagyok ? Önkéntes haderő ? Vagy mégis vannak sorkatonák, csak jelenleg nincsenek a laktanyába, de bármikor berendelhetőek ???
Bevonulási helyem a Polgármesteri hivatal. Ez nem szűnt meg. A parancson az áll, hogy érvényes visszavonásig. És özön dologgal fenyegetnek, ha nem teljesítem a kibocsátó által hozott döntéseket.
A minimum amit várnék, hogy bevonják a papírjukat.
13 éve van ilyenem, gyakorlatilag nem volt olyan év, hogy legalább egy adatlapot ne kértek volna kitölteni, de volt itt ruhakiadás, ruhacsere, ruhabevonás, személyes adategyeztetés, "C" tipúsú átvilágítás miatt félnapos egyeztetés és adatlaptöltés.
Ennyi macera után egy kiértesítés az obsitról talán még belefér és a költség sem viszi sírba a HM-t. Nem beszélve még olyan apróságról, hogy a katona könyvemet is ők őrzik, talán azt is visszakéne adni vagy a megsemmisítéséről tájékoztatni, mivel tartalmaz némi adathalmazt is.
Szintén apróság, időközben már 41 éves is elmúltam. Lehet, hogy csak szokásjog volt, de korábban 40 év után nem molesztálták az embereket ezzel.
Valóban megszűnt a sorkatonaság ?
Nekem a ami napig érvényes tartalékos ( Mozgósítási ) behívóparancsom van.
Akkor én most mi vagyok ? Önkéntes haderő ? Vagy mégis vannak sorkatonák, csak jelenleg nincsenek a laktanyába, de bármikor berendelhetőek ???