Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,ki,milyen iskolával,mennyit keres...
Rendesen el vagyok keseredve,ahogy jó pár hozzászólást olvasok a keresetekről.Csak én keresnék ilyen rosszul?Várom mindenki véleményét!
Felteszed hasznaltauto.hu -ra a hirdetésbe beleírva, hogy alkatrésznek eladó. Én így vettem pár éve 120e Ft körül Citroen C2-est, amiből már át lett rakva az enyémbe a komplett üa.rendszer, a kormánymű, az ülések, stb. Ezek horror árba kerültek volna, ha külön-külön kellett volna beszerezni őket...
Nem tududod véletlenül roncsautót, hogy érdemes hasznosítani hogy a legtöbb pénz jöjjön ki belőle? Komplett önjáró működőképes annyi a bibi ,hogy nem magyar forgalomis hanem angol rendszámos. Köszönettel: Péter
Na látod. Elmentél dolgozni és máris kb. meg 5x-özted a korábbi jövedelmed. Ráadásul egy viszonylag egyszerű munkával.
Ha ez megnyugtat június kb. hasonló volt nekem is, talán egy kicsit több :) De facto április 30-án volt az utolsó munkanapom, de jure június 4-én. A nyarat pihenéssel, munka nélkül terveztem tölteni. Így 15 év után újra munkanélküli segélyen. Tegnap kaptam nettó 173 420 Ft munkanélküli segélyt. Volt még osztalékjövedelem, kamatjövedelem, tizenegynéhányezer hitelkártya visszatérítés, meg két munkanapra távvolléti díj. Az év első felében a szabadságok miatt alig dolgoztam többet, mint három hónap, ha viszont a négytagú családi alapkiadásokat nézem, akkor az addig kapott összeg min 1,5-2 évnyi vegetálásra elég. Igaz ebben volt részvényjuttatás, bonuszok stb.
"Azok a diákok, akik a nyári szünetben teljes munkaidőben dolgoznak, bruttó 266 800 forintot kereshetnek havonta. Napibér esetén az összeg 12 270 forint, ha pedig órabérben történik az elszámolás, úgy bruttó 1534 forintot kaphatnak. Ez a minimális összeg, amit meg kell kapniuk diákmunka esetén, ám speciális szaktudás, illetve nyelvismeret esetén akár ennek többszöröse is lehet az órabér - írja a minddiak.hu. Az átlagbérek idén bruttó 1500-2500 forint között alakulnak. "
Szerintem sürgősen állj le mindenféle cseresznyejátékkal, mielőtt óriási összegű minuszba, adósságba, tartozásba kavarodsz, mert ne feledd, hosszútávon CSAK a bank nyer!
Engem érdekel, hogy mi "movitál" téged, hogy ez jó legyen.
Elégé mélyről indultam anyagilag, ezért nem értem, hogy valaki miért nem érez semmi motivációt, hogy a helyzetén a lehetőségeihez mérten javítson.
Ha jó ez a vegetálás, akkor pl. miért nem mész el olyan helyre, ahol meleg van, mint ahogy többen. Van olyan általános iskolás osztálytársam, aki évekik csövezett tengerparton. Szállodákba vállalt alkalmi munkákat, kaja, mosás, higánia rendbe volt.
Azt választod, amit akarsz. Csak akkor nem értem a sírás-rívást.
Engem nem érdekel ez a lehetőség, a jelenlegi munkahelyem többet fizet és kényelmesebb munkával. De ha megélhetési problémáim lennének, akkor azt keresném, hogy tudom megcsinálni és nem azt, hogy nem.
Nem kell elhinni, két hete egy 6 hónapos szerződésre bruttó 105 eurós óradíjjal is betaláltak. Az egyhavi költségek után maradó bér is többszöröse lenne a mostaninak. Itt nem állják a lakhatást, nekem kellene kifizetni, az meg alsóhangon 2, de inkább havi 3 ezer euró, tehát cirka egy hétig ezért dolgoznék. Plusz az egyéb költségek és a hiányok. Nem érdekelt. Ugyanakkor ha most nem lenne melóm, akkor simán bevállalnám.
Vállald el te a haltrancsírozást másodállásban, ha unatkozol!
Marha jó meló lehet az is amúgy, egyrészt büdös, mint a fene és gondolom 8-10 óra után a keze is kellemesen szétszakad az embernek a kemény halgerinc késsel vagy bárddal való csapkodásától.
A derekam mellett ép a kezem a másik gyenge pontom, ami nem bírja a fizikai megterhelést.