Keresés

Részletes keresés

Il Doctore Creative Commons License 2009.03.24 0 0 10
Tony Accardo Creative Commons License 2007.04.17 0 0 9
Előzmény: Il Doctore (7)
Il Doctore Creative Commons License 2007.04.17 0 0 8
Il Doctore Creative Commons License 2006.05.16 0 0 7
Tony Accardo Creative Commons License 2005.11.22 0 0 6
Frankie is mondhatná, hogy: "Kukucs, ti gecik...!" ;-)
Előzmény: Il Doctore (5)
Il Doctore Creative Commons License 2005.11.17 0 0 5

Éppen itt volt az ideje, hogy benézzél végre! ;)))

 

Köszi az életrajzot!

Előzmény: Tony Accardo (4)
Tony Accardo Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4
Ciao!

Jobb későn, mint soha; gondoltam ideje benézni Uncle Frank topicjába!

Kezdésként FV életrajza:

Színész, zenész, komikus, író és producer kedvencünk 1939. aug. 4-én, Frank Vincent Gattuso néven látta meg a napvilágot a Massachusetts-állambeli North Adams-ben, első generációs olasz-amerikai családban. Nagyszülei Szicíliából vándoroltak be, apja már az USA-ban született. Két testvére van: Nick és Jimmy.

A New Jersey-i Jersey City Greenville nevű részében nőtt fel. Apja, aki amatőr színész volt, már fiatal korában bevezette őt a show-business világába. Színészi képességeit már az iskolában megmutatta és ugyanitt, a St. Paul Gimnáziumban zenét is tanult. Zongorázott, trombitált és dobolt, de érdeklődése hamarosan a dobolásra koncentrálódott.

Kamaszkorában rengeteget megmérettetésen vett részt különböző zenekarokkal. Ez a szenvedélye vezetett ahhoz, hogy később különböző night clubokban zenélt kis jazz-együttesekben. Akkoriban találkozott a producer Bill Ramal-lal, aki zenei mentorává vált. Idővel sikeres stúdió-dobossá vált olyan előadókat kísérve, mint Don Costa, Paul Anka, Del Shannon és Trini Lopez and The Belmonts. Heti 5-6 éjszakát zenélt klubokban és 3-4 éjszakát stúdiózott. Rendkívüli módon érdeklődött az előadó-művészet iránt, ezért később a dobolás másodlagossá vált számára. Tehetsége révén gyorsan beletanult a komédiázásba és megszokta a színpadi jelenlétet, ez pedig sokat segített neki abban hogy alkalmassá váljon a színész pályára.

1975-ben debütált Ralph DeVito 'Death Collector' c. filmjében. Ebben a moziban látta őt Martin Scorsese és szerepet ajánlott számára a később 2 Oscar-díjjal jutalmazott 'Dühöngő bikában' (1980). Attól kezdve egészen napjainkig Frank több, mint 50 filmben, számos TV-showban és videóklipben szerepelt.

Kivételes karakterszínészi képességeit olyan szerepekben csillogtatta, mint a 'Dühöngő bika' arrogáns Salvy-ja, a 'Do The Right Thing' bőrig ázott Charlie-ja, a 'Dzsungelláz' rasszista Mike Tucci-ja, a 'Casino' nyájas Frank Marino-ja és természetesen a "suvikszos" Billy Batts a 'Nagymenők'-ben... Kialakította saját imázsát és megérdemelten csatlakozhatott az elismert karakterszínészek táborához.

Napjaink legkítűnőbb rendezői közül együtt dolgozott már Martin Scorsese-vel, Brian De Palma-val, Spike Lee-vel, John Sayles-el, Andrew Bergman-nal és Sidney Lumet-val. Többek között olyan nagyszerű színészekkel játszott együtt, mint Robert De Niro, Joe Pesci, Bruce Willis, Demi Moore, Richard Dreyfuss, Anthony Quinn, Sharon Stone, Adrien Brody és Sylvester Stallone.

A nagysikerű 'Grand Theft Auto 3'-ban Frank kölcsönözte a hangját Don Salvatore Leone-nak és "szerepelt" a 'Cápamese' c., nemrég vetített animációs-filmben is. A zenére visszatérve: FV videóklipekben is szerepelt Bruce Hornsby, Hype Williams, Nas, DMX, Method Man és T-Boz oldalán.

Angliában TV-reklámban is kipróbálhatta magát (Peugeot).

2002 nyarán megkapta a Hoboken Film Festival életműdíját. Ugyanebben az évben "begyűjtötte" az 'Év legjobb olasz-amerikai szórakoztatója'-díjat az Italian Tribune-tól.

2003-ban Frank figyelme a fiatal független filmesek felé fordult. Szerepelt a 'This Thing of Ours', a 'Spy', a 'Last Request' és a 'Remedy' c. filmekben.

Vincent Pastore-val (Sopranos - Pussy) és Louis Vanaria-val (A Bronx Tale - Crazy Mario) szerepel a hamarosan bemutatásra kerülő 'Mobstory' c. rap videóban, amelynek Jack Douglas a producere.

Feltűnt a Porch Ghouls egyik klipjében (producer: Joe Perry - Aerosmith) és egyszer abban a megtiszteltetésben részesült, hogy ő vezethette fel az Aerosmith-t egyik teltházas koncertjükön a Madison Square Garden-ben.

Láthatjuk őt a 2003-as 'A Tale of Two Pizzas' c. romantikus-vígjátékban és természetesen az HBO top-sorozatában, a MAFFIÓZÓK-ban!!!

Frank Vincent New Jersey-ben él feleségével, Kathy-vel. Három gyerekük és két unokájuk van.
Il Doctore Creative Commons License 2005.11.17 0 0 3

Nos bár ez némi izgalomra adott okot egy rokon topikban, mégis túlélte a Frank Vincent által megformált Phil Leotardo a Maffiózók (Sopranos) 5., debütáló szezonját.

 

Ennek örömére következzen egy interjú vele, a GTA: Liberty City Stories c. játék kapcsán, ahol Don Salvatore-nak kölcsönözte hangját, mint azt tette a korábbi GTA részekben is.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.10 0 0 2
én is csípem Franky fejszerkezetét, ugye a Goodfellas-ban is ő szól be Tommynak, hogy hozhatja a suvikszot?

egy susis kép, a Sopranoshoz méltón

Előzmény: Il Doctore (1)
Il Doctore Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1

Nem gondoltam, hogy csak ketten szeretjük az öreg Frankie Boyt. :(((

Sebaj. Amíg idetalálnak a fanatikusok, addig is tolok felfele képeket:

 

Frank in the BenzThis Thing of OursPókerarc
capocapi Creative Commons License 2004.11.21 0 0 0

Ciao!!!

 

Ezt a szinészt én is nagyon kedvelem mert hatalmas karakter, érdekes zoral arcával hitelesen alakitja a maffiózót.Bárki aki valami érdekeset tud a színészrQl irja bele, vagy ha kiváncsi rá akkor mi segitünk!!!

Il Doctore Creative Commons License 2004.11.16 0 0 topiknyitó

Ezt a topkiot FRANK VINCENT-nek, egyik kedvenc szinészemnek szánom.

Ő az az ősz hajú tréfát-nem-ismerő-képű fazon, aki Maffiás filmekben, video klippekben fel-feltűnik, mégsem tudja róla szinte senki sem, hogy kicsoda is valójában.

 

 

Frank Vincent

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!