Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 128

Nekünk már mindegy...

fanyűvő Creative Commons License 2008.12.20 0 0 127
Téged minden sunyiságra rávesz a Párt.

Előzmény: borsosalma (-)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.23 0 0 125

Nyugdijasok fogják elgönteni azigen/nem sorsát.

Előzmény: borsosalma (124)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.20 0 0 124

Ukrániai magyar, erdélyi magyar nyugijas áttelepül. eladja a házát földetjét. kinek? hát románnak, ukrának. Aztán kiürül Erdély és Munkács magyar lakta környéke.Biztosan ezt akarjuk?

borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 123
Az áttelepülöket pedig jutalmazzuk? Az EÜ (orvosi) elátásra sincs kivitelezhető megoldás.Ez mind-mind a költségvetést terhelik. A német gazdaság belerokkant az egyesülés terhébe. A mi gazdáságunk erösebb volna??
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 122
Na akkor mutass csak egy példát, aki úgy szerezte meg a magyar állampolgárságát, hogy előzőleg nem telepedett le, nem volt mo-i bejelentett lakcime, nem itt kérvényezte és kapta meg a nyugdijat! Azt nem vitatom, hogy sokan utána visszamentek és oda küldik nekik/ vagy veszik fel bankkártyával. De ez nem az ő bünük, csak kihasználják a törvényadta kiskapukat. És mégis hányan lehetnek? Semmiképpen sem annyian, hogy miattuk több milliót büntessünk!
Előzmény: Wolff (121)
Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 121
Már ne is haragudj, de az, hogy ti ezekről beszéltek, és egymás érveit még felfogni sem voltatok hajlandóak, senkit nem kötelez arra, hogy egyszerűen csatlakozzon, iuyganazt ismételgese, amit ti, és ne adjon meg új szempontokat. A nyugdíj átutalása nem fabulálás. Tény. Értelme többek között annyi, hogy ma még valamivel kellemesebb dolog egy magyar átlagnyugdíjat Romániában elkölteni (várostól függően de jelentős különbség van az árszinvonalban). Bár ahogy elnézem te úgy sem fogod elhinni, hogy már ma is vannak olyanok, nem is kevesen, akik magyar nyugdíjból élnek Romániában. mert nem illeszkedne a koncepciódba. (Vagyis azt igazolná, hogy tömegesen megoldható a nyugdíj megszerzése áttelepülés nélkül. És így még a vagyonkájukat sem tudnád bevételként elkönyvelni.)
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 120
Na látom, nem követted a topik csörgedezését! Két felvetés dominált: 1. Milyen hatással lesz Mo gazdaságára, ha a KÁP elnyerők átköltöznek Mo-ra (erre jött a replikam, hogy aki eddig jött, az is hozott egy és mást, amiről sokan nem hajlandóak tudomást venni)? 2. Mi értelme van, ha megkapják de nem költöznek át? (ezzel kapcsolatban fabuláltak a nyugdij átutalásával). Páran csak ezekre próbáltunk többé/kevésbé szakavatott válaszokat megfogalmazni. De miért nem a kormány teszi ezt, a riogatások helyett? Nem az ő kötelessége lenne minden problémát megvilágitani és ha a helyzet nem megfelelő az IGEN révén kötelezővé váló törvénnyel mindezeket megoldani, szabályozni? Nem ez lenne a természetes? A horvátoknál miért nincs probléma? Miért nem telepedtek haza tömegesen a szerbiai, romániai, magyarországi horvátok, horvát állampolgársággal és utlevéllel a zsebükben?
Előzmény: Wolff (117)
Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 119

"a kérelmezõ az illetékes hatóság engedélyével letelepedett. "

 

Ez a kulcsmondat. A magyar állampolgároknak nem kell engedély a letelepedéshez. (Tudom, a feleségemnek kellett.) Így aztán ez a kijelentés kizárólag azokra vonatkozhat, akik nem magyar állampolgárok.

És azért nem jött az ötmillió román nyugdíjas, mert amíg nem magyar állampolgár, addig letelepedési kérelmet kell benyújtani és annak kedvező elbírálása után jogosult  a nyugdíjra. Erra csak azok lehetnek képesek, akiket a családjuk eltartottként befogad.

Előzmény: Wic (84)
Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 118

Wic,

 

nem igaz, hogy nem érted. A tartózkodási hely és a hely ahol letelepedett, ezek itt idegenrendészeti fogalmak. Az általad idézettek mindazokra vonatkoznak, akik nem magyar állampolgárok és ezáltal az idegenrednészeti tv. hatálya alá tartoznak. De aki magyar állampolgár, és a népszavazási javaslat ezt célozza, az nem letelepedik, legfelejebb lakcímet létesít illetve hazatér.  És nem tartozik az idegenrendsézeti tv. hatálya alá.Még egyszer: amivel érvelsz az nem a magyar állampolgárokra, hanem a nem magyar államlpolgárokra és letelepedettekre vonatkozik.

Előzmény: Wic (116)
Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 117
Hogyan lesz a vagyonkája mo-i, ha nem települ át? Ha nem tűnt volna fel ez a legnagyobb probléma. Ez ma is gyakorlat. és nem tudsz vele kezdeni semmit. Csak az egyezmény megszüntetése lenne megoldás, de akkor meg lásd az előző hszm-t.
Előzmény: Törölt nick (87)
Wic Creative Commons License 2004.11.16 0 0 116

azért nem, mert nem sértettek törvényt

 

84-es hozzászólás alja?

Előzmény: Wolff (115)
Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 115
"még az is szerepel a hírben, hogy Mo.-ról kapják a nyugdíjat. Tehát nem veszítették el.

 

és miért nem tartják be a törvény rendelkezéseit velük kapcsolatban?"

 

Wic,

 

azért nem, mert nem sértettek törvényt. Magyar állampolgárok és ott élnek, ahol kedvük tartja. Ehhez a magyar államnak nincs sok köze. Te is elmehetsz külföldre s ha vagy olyan hülye, hogy fenntartod a lakcímedet és megfizeted utána amit kell (pl. mindenféle helyi meg kommunális meg egyéb adókat) akkor ezt megteheted. Nyugdíjasok, nem adóznak, nem kell adóbevallást csinálniuk, tehát még az adótv.-be foglalt életvitelszerű tartózkodás-definíciót Mivel az útleveldbe ma már pecsétet sem nyomnak ezért még követni sem lehet, hogy éppen mit csinálsz, itt vagy vagy külföldön.

 

És ha nem lett volna világos az eddigiekből: akinek a rendszerrel problémája van az leginkább azt kifogásolja, hogy eddig legalább volt valamilyen szűrő, ami korlátozta. Ha megszületik egy tv. ami biztosítja az állampolgárság megszerzését, akkor majd nem kell Magyarországon tölteni egyetlen percet sem. Kivéve a lakcímbejelentést. A renelkezés nagyon hülye és amíg él, addig sajnos komoly veszélt jelent a TB-re. ezen nem segítesz azzal, hogy tagadod a létét és a lehetőséget. Csak azzal segítesz, ha valamit javasolsz, ami lehetőleg nem korlátozza az alapvető jogokat. Mert persze mindent lehet jogzsabályokkal kezelni, meg korlátozni, csak az avége, hogy egyszer csak semmit sem tudsz csinálni.

 

És ott van még aza korántsem irreális forgatókönyv, hogy felmondjuk az egyezményt (a románok belemennek) és ezután már nem folyósítunk ilyen alapon nyugdíjat. Mit gondolsz mi lesz a tv. következő adásában? Mari néni Csíkból, akinek a szomszédja a Julis néni magyar nyugdíjat kap mert magyar állampolgár. Viszont Mari néni nem kap. És ezt rettentően sérelmezni fogja. A riporter meg nagyon együttérzően kommunikálja. (Persze a komcsik a felelősek ezért is). És mit gondolsz ki lesz az első, aki veri majd a nyálát , hogy magyar véreinkkel ilyet nem csinálhatunk?

Előzmény: Wic (93)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.16 0 0 114
Hogy kérnek vagy nem az teljesen mindegy ÁLLAMKÖZI egyezmény alapján az Ukrajnából áttelepülteknek mi vagyunk KÖTELESEK fizetni a nyugdijáa és az eŰ ellátást.
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 113
Most nem arról van szó, hogy mi van a nyugdijjal, hanem, hogy nem kérnek e könyöradományt, lakást. Mint annyi benszülött! Ami a Sötét családot illeti, nem tudnék róla, hogy árulták volna a házukat! Egyébként is sötét ügy és nem lehet véletlen, hogy most aduként használják fel őket különböző sötét manőverezésekhez! A nyugdij problémát már letárgyaltuk, olvasd vissza.
Előzmény: borsosalma (110)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.16 0 0 112
Ez az áttétel szerinted potolja a munkáltató, munkavállaló TB alapokba történő befizetést. ??? Aztán a késöbbiekben kifizetendő gyógyszer támogatást? Elég értékes ingatlanokban lakhatnak a munkács környékén.
Előzmény: Wic (111)
Wic Creative Commons License 2004.11.16 0 0 111
hidd el: borsosalma nem fogja megérteni, hogy abból a pénzből, amit az átjött nyugdíjas itt lakásra, megélhetésre fordít, áttételesen jut a nyugdíjalapba is. 3 lépésre nem lát előre.
Előzmény: Törölt nick (109)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.16 0 0 110
Az a kis vagyonka az itteni TB befizetéseket befolyásolja? Mert az ottani kakás árából TALÁN itt vehet lakást . Bár az áttelepült, menedket kapott sötét család el se tudta adni a házát.
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 109
Látszik, hogy tényleg tájékozatlan vagy! Próbálj meg egy erdélyi nagyvárosban lakást venni és megtudod, hogy bizony azért már itt is kaphatnál. Akár Budán is! Mindenütt épülnek a villák, a lakások ára a csillagos ég fele megy. Akinek van mit eladni, az itt is tud venni. Pláne, ha a keleti részeken akar letelepedni, mert akkor még a banki folyószámlára is marad belőle. S az a gyerekeié, unokáié lesz majd. A más célból - csavargás, naplopás, koldulás, tolvajlás, stb. - átjövőket meg úgy is megkapjátok - anélkül, hogy kérnétek, szavaznátok rá - két-három év múlva, amikor ténylegesen lesz szerencsétek (mo meg az EU többi rátarti polgárának) a Kárpátokon kivüli hadakhoz. De fogom élvezni!
Előzmény: borsosalma (95)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.16 0 0 108
Persze ezt a témát is meg kell oldani.
Előzmény: borsosalma (107)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.16 0 0 107
Nyugdijat, egészségügyi ellátást is adna Vityka a nyugdijasoknak?
Előzmény: borsosalma (105)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.15 0 0 106

Csak utlevelet adna vityka  és hontalanná tenné az ukrániai magyarokat.Ukrajna alkotmánya kizárja a krtös állampolgárságot.

Előzmény: borsosalma (105)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.15 0 0 105

Vitykánál a forró krumpli. Már égeti a markát:Csak ütlevelet adna...

 

 

 

Gyurcsány megismerné a Fidesz tervezetét

Gyurcsány közölte, az MDF álláspontját régóta ismeri és azt is tudja, hogy a kormánypártok a kérdésre határozott nemet mondanak, de támogatják a kabinet Szülőföld programját. A miniszterelnök kijelentette, nem ismeri viszont a Fidesz álláspontját. Szerinte az aláírásgyűjtés alatt csendesen a háttérben maradtak, később aktív támogatóvá váltak, az elmúlt tíz napban pedig csak egy útlevél megadásáról beszéltek. A miniszterelnök arra kérte a Fideszt, minél előbb nyújtsák be az általuk ígért törvényjavaslatot, hogy megismerjék az álláspontjukat és ezt követően értelmes vitát folytassanak a témáról.

Előzmény: Wic (104)
Wic Creative Commons License 2004.11.15 0 0 104

jó: kezdjük rávezető kérdésekkel:

 

egy kérdés, egy válasz. ha válaszolsz, jön a következő kérdés.

 

1. Mit kezd az átjött nyugdíjas a megtakarított/áthozott vagyonával?

 

Előzmény: borsosalma (103)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.15 0 0 103

Jó volna, ha elregélnéd, hogy az egészségbiztositásba a MUNKÁLTATÓK által történő befizetést ,hogyan folyásolja be ez a kis vagyonka?

 Segitek egy  adattal nem kis összegröl van szó. Amit a jelenleg érvényes nemzetközi szerzödések szerint a mi adóforintukból kell befizetni.

Előzmény: Wic (102)
Wic Creative Commons License 2004.11.15 0 0 102

nem igaz, hogy nem jössz rá magadtól.

Segítsek rávezető kérdésekkel?

Előzmény: borsosalma (101)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.15 0 0 101
Jó volna, ha elregélnéd, hogy ez a kis vagyonka miként befolyásolja a MUNKÁLTATÓK befizetését a nyugdij alapba.
Előzmény: Wic (96)
Wic Creative Commons License 2004.11.15 0 0 100

gondolkozz.

Tudom, nehéz. de próbáld meg.

Hátha sikerül.

Mi szorítunk Neked.

Mindannyian, itt, az Index-en.

Előzmény: borsosalma (99)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.15 0 0 99
Ez a vagyonka miként befolyásolja az egészségbiztositási alap fizetési kötelezettségeit?( gyógyszer, kórház, stb)
Előzmény: Wic (98)
Wic Creative Commons License 2004.11.15 0 0 98
eccerű. ha gondolkozol, még Te is rájöhecc.
Előzmény: borsosalma (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!