Keresés

Részletes keresés

Rákattantam Creative Commons License 2004.11.14 0 0 75
Szvsz nem csak az ellenzék, de a határon túliak is!
Előzmény: JEFFREY (74)
JEFFREY Creative Commons License 2004.11.14 0 0 74
Én meg úgy gondolom, hogy az Ellenzék támogat minden őtletett, de a kettös Állampolgárság MELLETT.A prióritás a kettös Állampolgárság, vagyis  a Magyar Útlevél megszerzésének lehetősége, ami nem AUTÓMATIKUS, hanem egyenként kérvényezni kell, amit elbirálnak KÖNNYÍTVE, ami már egyszer érvényben volt, ami nem jár személyígazolvány AUTÓMATIKUS kíállításával is, s ezáltal kár ezért a szoci Riogatásért.Amit ezzel adni lehet, az az szabad Utazás, lehetőség a munkavállaásra, ha saját magad találsz munkát és megteremtedd a körülményeidet hozzá(Kb annyi, hogy te mint EU-s állampolgár elmész bárhova dolgozni, az nem azt jelenti, hogy oda be is települsz), s ha van anyagi lehetőséged úgyanolyan feltételekkel vehetsz ingatlant, amit ma már bármely EU-s polgár is megtehet.A lényeg itt van s nem a gyűlőlettől elvakult némely honfitársainkban.Itt senki nem vesz el senkitől semmit, hanem egy lehetőséget ad, amit mi is megkaptunk az EU-tól.Ez azért fontosabb, mert saját nemzettársainkról van szó, s most itt a lehetőség ezt kíhasználni.
Előzmény: mibi (72)
mibi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 73
Lenyegeben ezt gondolom en is.
Előzmény: Probatbicol (71)
mibi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 72
Szerintem viszont egeszen mas tortenik. Bevetnek mindenfele otletet, amit az ellenzek zsigerbol el fog utasitani. Ugyanakkor meg az atlag polgar csak annyit lat, hogy bizonytalan minden es lehet van jobb megoldas is mint a kettos allampolgarsag. Szoval nem megy el szavazni. Utana meg az MSzP azt csinal amit akar, mert ugye egyetlen javaslatat sem fogadta el az ellenzek.
Előzmény: JEFFREY (70)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.14 0 0 71

A bökkenő inkább az, hogy Németország esetében jóváhagyták az újraegyesülést azok, akik annak idején elrendelték a kettévágást.

 

A mi esetünkben viszont, akik feldaraboltak minket, most nem engedélyezik a revíziót. A főszereplők ugyanazok és ugyanolyan hatalmasok, mint akkor.

 

Ezért a misztikus magyar jobboldalon mindig akad valaki, aki azt veszi a fejébe, hogy majd Ő lesz a Nagy Magyar Újraegyesítő és ezáltal belovagolhat a Hősök Pantheonjába. Ennek kapcsán mindenféle átgondolatlan érzelgősséget kevernek a kemény tények közé, és ezt akarják közönségükkel lenyeletni.

 

Előzmény: mibi (67)
JEFFREY Creative Commons License 2004.11.14 0 0 70
Hiller híába dob be egyre képtelenebb őtleteket.Nem kellett volna szétverni a Státustörvényt és Háttéríntézményeit.Nem kellett volna a Határontúli Szervezet között szemezgetni, ki legitim, ki nem.Nem kellett volna leállítani a Corvinusz programot, ami a gazdasági egyűttmüködést segítette(helyette Mudura és csapata, Gajdos és cspata tisztázatlan támogatása, stb), nem kellett volna a Kulturális egyűttmüködéseket elsorvasztani és így tovább, s ezek után ezeket újból felvetni, hogy na ez az az új többett adó Program, amit ajánlanak.Ami egyszer már volt és működött, de elvakult Fideszgyűlöletük felűlkerekedett a józan eszüknél a Kormányrakerűlésükor.Ez a hajó elment, visszacsinálni nem lehet, ezt ha Hillernek esze van Ő is tudja, de űgy csinál mintha nem menteni még a menthetőt.Azt hítték, ha egy pár határontúli szervezetet magukhoz édesgetnek, akkor megbontják az egységet és magukhoz édesgetettek majd az oldalukra állnak.Tévedtek, mert nem is fogják fel, hogy mi az, hogy kissebbségi sors.S ha zárni kell a sorokat mindenféle ellentét ellenére zárnak.Saját arrogancíájuk hálójában vergödnek.Megérdemlik.
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 69
Ha az 52-öt is megnézed, akkor láthatod. hoyg én már egy hete is így gondoltam.
Csakhogy nem vagyok MSzP vezető.
Előzmény: Rákattantam (65)
mibi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 68
Bocs, ez vegulis 3 ok lett.
Előzmény: mibi (67)
mibi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 67
SZVSZ a nemet egyesulest idekeverni vakvagany. Tobb okbol is, de a leglenyegesebbet mondom. Vonakodva bar, de a nyugati orszagok beleertve az USA-t is, mellealltak az egyesulesnek ket okbol. Egyreszt ez egyertelmuen szimbolikus volt, es a nyugati ertekrend gyozelmet jelentete az oroszok felett. Masreszt meg Kohlek megigertek, hogy allni fogjak a szamlat. Harmadreszt meg nem csak letszamot kapott ezzel Europa, hanem teruletet is. Nos ezek a feltetelek a mi ugyunkben sehol sem teljesulnek.
PéGé-né Creative Commons License 2004.11.14 0 0 66

De mi beleugrottunk ripsz- ropsz.

És ahogy az már nálunk lenni szokott, át is estünk a ló túlsó oldalára

Előzmény: Probatbicol (58)
Rákattantam Creative Commons License 2004.11.14 0 0 65
Látom, te is hajlasz ...
Előzmény: pikdáma (51)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.14 0 0 64

Ne alkossanak semmiféle nemzetpolgárságot, amíg rendesen el nem mondják, hogy mit jelent.

 

Ez még egy nyomorult áfavisszatérítési jogszabálynál is elvárható, feltéve, ha demokráciát játszunk.

Előzmény: sashimi (61)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 63
Pontosan!
És nyilván hogy állampolgárok akarnak majd lenni és nem valami megfoghatatlan nemzetpolgárok.
Viszont a Fidesznek sem érdeke egy parttalan állampolgárság -- pont Orbán javaslata mutattja -- ezért még meg lehet egyezni, ha lenne egy csöpp kis eszük.
Előzmény: sashimi (61)
Rákattantam Creative Commons License 2004.11.14 0 0 62
Szvsz ma már csak egyet tehetnek a szoci vezetők: megbeszélik egymás között, hogy melyikük jelenti be előszőr, hogy ő IGENt fog szavazni!
Előzmény: pikdáma (44)
sashimi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 61
Meg lehet alkotni a nemzetpolgárság jogintézményét, de a népszavazás következményeit illetöen az a lépés irreleváns. Az IGEN gyözelme ugyanis arra kötelezi az OGY-t, hogy olyan törvényt alkosson, ami állampolgárságot ad a határon kivülieknek kérelmökre, igy tehát tökéletesen mindegy hogy létezni fog-e valamilyan más jogintlzmény, mint például a nemzetpolgárság. Ez esetleg egy plussz lehetöseg lehet a határon tuliaknak: ök dönthetik el, hogy állampolgárok akarnak lenni, vagy nemzetpolgárok.

sashimi
Előzmény: Probatbicol (-)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 60
Már benne vagyunk, nincs sok választási lehetőség!
Egy igen után meg majd elindul egymás túllicitálása a nemzeti érzésben és nem állunk meg az önkéntes nemzethalálig ! :-)
Előzmény: Probatbicol (58)
topdzsoj Creative Commons License 2004.11.14 0 0 59

 

A keletnémetek meg évekig a volt NDK útlevéllel utazgattak. A munkás-paraszttal.

 

 

Előzmény: Probatbicol (58)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.14 0 0 58

A német egységgel is elpöcsöltek évekig, pedig ott valamivel egyszerűbb volt a jogi és politikai helyzet: két szuverén állam egyesült, két olyan állam, amely kulturálisan és történelmileg homogén. Mégsem ugrottak bele ripsz-ropsz.

 

 

Előzmény: PéGé-né (57)
PéGé-né Creative Commons License 2004.11.14 0 0 57

Meg.

Egyébként ezt mondtam én is valamelyik topicon.

TGM és társai /ma reggel/ erre hónapokat, éveket  adnának.

Nekünk miért ne lenne elég 2 hét??

Előzmény: Probatbicol (54)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.14 0 0 56

A leghatározottabban tiltakoznék ez ellen.

 

Egy kétharmados törvény nem zsömle, hogy össze lehet csapni tíz perc alatt.

 

Ebben a balhéban számomra a legvilágosabb  az, hogy az "elitnek" semmiféle megbízható ismerete nincs a kérdésről. Nem látni rendes felméréseket (csak valami RMDSZ zagyvalékot), statisztikákat, jogi összehasonlító tanulmányt, a gazdasági rész is néhány nap alatt tákolódott össze.

 

Van elég törvényhozási selejt, minek a számukat egy olyannal is növelni, ami rettenetes zavarokat okozhat?

 

Ha már ki van írva ez a népszavazási cucc, akkor várjuk meg a végét, és ahhoz kell igazodni.

Előzmény: pikdáma (55)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 55
Minden az érdekektől függ, nem az időtől.

Az MSzP kimászhatna a slamasztikából, Orbán nagy győzelemként kommunikálná és az ország megmenekülhet a beláthatatlan bizonytalanságtól.
Előzmény: Probatbicol (54)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.14 0 0 54

Magyarországon két hét alatt meg lehet hozni közmegelégedésre egy 2/3-os törvényt a legbonyolultabb és legsúlyosabb kérdésben?

 

Blöff a köbön.

Előzmény: pikdáma (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 53
Az MSZP felöl nézve szerintem a Gyurcsány-Hiller páros az, amit te P.-ről állítasz, hiszen az elsietett állásfoglalásukkal a MÁÉRT után égnek mint a rogy. Persze én csak dicsérni tudom őket, nagyszerű politikusi páros ez a két gyöngyember.

Orajuk gondolsz?

Előzmény: naakkormivan (49)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 52
No megvan, ezt írta pikdáma nov. 8-án, azaz egy hete:

"A kormány helyében nem mondanék nemet a végén, hanem hogy mindenki saját döntése szerint szavazzon. Hangosan előre lepaktálva a Fideszzel, hogy legyen nekik igazuk és olyan törvény szülessen, ami nem kerül pénzbe az országnak és nem rontja az itt élők helyzetét. "

Mert már tudta! :-)
Előzmény: pikdáma (51)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.14 0 0 51
Csak újabb bizonyíték az örült és zseni közelsége mellett.

Az MSzP még belekapazkodhat abba az utolsó szalmaszálba, amit Orbán dobott oda, amikor egy gyors törvényhozásra hívott fel. SZVSz Hiller most erre tett kisérletet.
Ha hoznak egy olyan közös törvényt, az MSzP még felsorakozhat az igen mellett.
Előzmény: naakkormivan (49)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 50
Erről a nemzetpolgárról az jut eszembe, hogy a szoci elődpárt még az átkosba' úgy próbálta a romakérdést megoldani, hogy új fogalmat vezetett be rájuk. Ez volt az újmagyar. Az eredményt mindenki láthatja: nem történt semmi érdemi változás. Szerintem ez most is így lesz. Hiller úr bakot lőtt.
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.13 0 0 49

"Patrubány egy barom ..."

 

Szerintem meg Patrubány egy zseni. Ötletével felrázta az országot, nyílt színvallásra kényszerítette a hazai pártokat és egységfrontba tömörítette a külhoniakat.
Az MSZP felöl nézve szerintem a Gyurcsány-Hiller páros az, amit te P.-ről állítasz, hiszen az elsietett  állásfoglalásukkal a MÁÉRT után égnek mint a rogy. Persze én csak dicsérni tudom őket, nagyszerű politikusi páros ez a két gyöngyember.

Előzmény: Probatbicol (45)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.13 0 0 48

Nem tudom. És éppen ez a baj. A döntés előtt pár nappal nem lehet ilyen dolgokkal csak úgy kirukkolni. Felteszem, a franciák annak idején legalább egy-két hónapot rászántak a kidolgozására.

 

Nyilván az van e mögött, hogy az MSZP-nek ki kell hátrálni a NEM-ből, de valamit fel kell mutatni az IGEN helyett.

 

Más okot nem látok, de ez így ölég ostobácska. Bár... arra jó, hogy lehessen rajta vitatkozni, és azzal is megy az idő és megtelik a média.

Előzmény: Molaf (47)
Molaf Creative Commons License 2004.11.13 0 0 47
Az MSZP.hu szerint Hiller nemzetpolgár-programja a következőkre terjedne ki:

- Magyarországra való beutazás teljes körű szabadságát biztosító úti okmányra
- szülőföldön való boldogulás keretében
° szülőföld alapból támogatásra
° magyar munkalehetőségek bővítésére

Valaki azt írta, hogy a volt francia gyarmatok könnyített beutazással juthatnak Franciaországba úgy, hogy közben a többi schengeni országba nics érvényes vízumuk. Tud erről valaki bővebbet? Én úgy gondolom, hogyha csatlakozunk az egységes határvédelmi övezethez, akkor aki Magyarországra beengedünk, azt gyakorlatilag az övezet összes országába beengedjük, hiszen határellenőrzés nem lesz. Lehetséges-e tehát megvalósítani az MSZP ötletét?

A szülőföldön való megmaradást elősegítő alap létrehozásának ötlete nekem tetszik.
Előzmény: Probatbicol (-)
pikdáma Creative Commons License 2004.11.13 0 0 46
Te tényelg most jöttél rá arra, hogy egy politikusnak a saját érdeke az elsődleges?
:-)

Előzmény: Probatbicol (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!