ez ajtó-dolog nekem is ööö... szöget ütött a fejembe :-))))
és sztem ne cigányozzunk, egyrészt szalonképtelen, másrészt nem vezet sehová.
lehet, hogy belejátszottak az ügybe a (szub)kultúrális értékrend sajátos elemei, de sztem egy ekkora botránynak kellett hogy legyen valami összetettebb előzménye.
sztem sem a magyar, sem a roma identitású családok körében nem elterjedt szokás a nyílt, csoportos tanárverés -ha szabad így fogalmaznom. tehát az eset mindenképpen furcsa.
és nem hiszem hogy olyan egyszerű, ahogy a híradó beállítja.
(ettől még lehet, csak nekem nem tűnik életszerűnek)
Két megjegyzés (egyetértve az egyre szomorúbb iskolai közállapotokat előttem vázolókkal):
- Nem tudom, kinek menyire életszerű a "kinyíló ajtóval okozta a sérülést" sztori, nekem nem igazán...
- "szar tetu ciganyok votak az elkovetok mar megint" - Az a gond, hogy a pedagógusok akceptálása sok esetben a "nemcigány" szülők között sem sokkal nagyobb, csak ők _még_ nem verik a tanárt...
Nem, dehogy... a romavédő polgári mozgalom aktivistái, akik a szegény szerencsétlen roma kislány védelmére keltek :-P
Kellett nekünk ámerika, meg a semmi jogot a tanárnak -- mindent a diáknak elv átvétele. Azt elfelejtik megemlíteni, hogy miért is kellett a diákot fegyelmezni? Ja, hogy a fegyelmezés egyetlen eszköze az, hogy a tanár esetleg rászólhat a diákra? (Na jó, elkérheti az ellenőrzőjét, és belesza... izé írhat bele?
Az óráról a tanítást lehetetlenné tévő diákot nem küldheti ki, nem "szivathatja" azzal, hogy felszólítja felelni, ha dumál, röhög, fingik, satöbbi az órán...
Bálintbácsi odaállhatna ezek elé a diákok elé órát tartani, mondjuk egy évig főállásban, aztán megnézném, milyen fegyelmezési módszereket venne még el a tanároktól...
Lassan rényleg ott leszünk, hogy az ilyen hulladák szülők gyerekeinek default-ban a kért osztályzat fog bekerülni a naplóba/bizonyítványba, azt fognak csinálni az órán, amit akarnak -- akár be sem járnak, vagy kidobják a tanárt az ablakon, vagy bármi, hiszen dedós koruktól kezdve elmaradt a fegyelemre való szoktatás.