Keresés

Részletes keresés

lerr Creative Commons License 2004.11.26 0 0 63

Lósz@rt...

Az a szemét dolog, hogy minden sz@rra beadnak, aztán, ha pár év múlva valami szóba kerül, akkor meg majd mondják, hogy volt egy módosító javaslatunk, hogy erre többet költsünk, de leszavazták...

Közben meg egy másik emberük azért sír, hogy kevesebbet költsön az állam, mert túl nagy a hiány. A másik meg, hogy kevesebb legyen az adó...

Ha ezeket normálisnak tartod, akkor meg fogadd el ezt is:))

Előzmény: Turulmadár (59)
Dipi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 62
Hja, azt elfelejtettem mondani, hogy ez AUSZTIÁBAN van tervezve :-))))))
Előzmény: Turulmadár (61)
Turulmadár Creative Commons License 2004.11.26 0 0 61
Szerintem inkább szánalmas, mint gyalázatos. :)
Előzmény: Dipi (60)
Dipi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 60

A borravaló megadóztatásával hízlalnák az államkasszát

2004. november 26., 10:42

 

Meglehetősen szokatlan módon kívánja növelni az állam bevételeit a pénzügyminiszter: a tervek szerint a vendéglátó-iparban minden olyan borravalót megadóztatnának, amit hitelkártyával fizetnek.

A pézügyminiszter elképzelését mind a szakszervezetek, mind az érintett cégek hatalmas felháborodással fogadták. "Szégyenletes, hogy a pénzügyminiszter éppen egy olyan iparágat támad meg, amelyben a fizetések egyharmaddal maradnak el az átlagbértől" - mondta el a hírügynökségnek a vendéglátóipari dolgozókat tömörítő szakszervezet elnöke. 

A pénzügyminiszter  azért "csupán" a hitelkártya útján fizetett borravalót adóztatná meg, mivel a kézbe fizetett jattot nem lehet lefülelni. A tervezett változtatás súlyát jelzi, hogy az előkelőbb éttermekben a vendégek 80-90 százaléka hitelkártyával egyenlíti ki a számlát.

Elemzők megjegyzik: amennyiben a pénzügyminiszter elképzelései valóra válnak, abban az esetben a vendég úgy fogja ezeket kijátszani, hogy a borravalót készpénz formájában hagyja az asztalon. Ebből a szempontból az akció sikeressége már most is több, mint kérdéses.

 

Gyalázat !!!!

Turulmadár Creative Commons License 2004.11.26 0 0 59
Maga az alapötlet jó, de egyre inkább gusztustalan kormánypropaganda lesz belőle, néhány százmillió forintért:

"Mindenki lehet ellenzék!

1 068 milliárd Ft - ennyivel növelnék az ellenzéki módosító indítványok a költségvetés kiadási oldalát. Ez havonta több mint 10%-kal, 8903 forinttal növelné az egy fõre jutó állami kiadásokat. A többletkiadásra természetesen fedezetet kell teremteni. Ez vagy adóemeléssel, vagy más kiadások csökkentésével lehetséges.

Ilyen hatalmas kiadási többlet fedezetét az ellenzéki képviselõknek is csak töredékében sikerült megtalálni. Bár a módosító indítványok benyújtásakor a parlamenti szabályok szerint azt is meg kell nevezni, honnan vegyük el a szükséges pénzt, ezt jórészt úgy oldották meg, hogy ugyanazt a kiadást csökkentették, - de sokszor. Így például a kormány által a Közháló fejlesztési programra szánt 7,6 milliárd forintból 19 módosító javaslattal 37 milliárd forintot vonnának el, a közszféra karcsúsítására szolgáló 23 milliárd forintot pedig 162 milliárd forinttal csökkentenék.
A terhesség-megszakítás támogatására szánt 1,2 milliárd Ft-ot éppen tízszer költenék el, összesen 12 milliárd forinttal csökkentve, a Magyar Televízió 3,5 milliárd forintjából 98 milliárd forintot költenének el más célokra."

Elég nagyvonalú (hogy ne mondjam: hazug) húzás összevonni minden módosító javaslatot, hiszen ezek egymástól függetlenek. Másrészt kíváncsi lennék a kormánypárti módosító indítványokra is, azok valahogy lemaradtak az oldalról. :]
Előzmény: Seki Waker (56)
nagytibi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 58
Itt az újabb rész, lehet az ellenzéki terveket is véleményezni. Érdekes, hogy az ellenzéknek nincsen költségcsökkentő javaslata...
himfy Creative Commons License 2004.11.15 0 0 57
Készülnek a saját költségvetések

Már 3500-an készítették el a kormány költségvetési játékában saját költségvetésüket. A javaslatok szerint elsősorban az államigazgatás működési költségein, a honvédelmen, bizonyos szociális kiadásokon, a közmédiumok és az egyházak támogatásán spórolnának, és az így nyert pénzből többet költenének kutatás-fejlesztésre, középfokú oktatásra, környezetvédelemre, házi- és gyermekorvosi ellátásra, katasztrófa-védelmi feladatokra és a pártok támogatására.

Index (ugyelet@mail.index.NOSPA-M.hu)
2004. november 15., hétfő 12:04


Kapcsolódó anyagaink:
• Készítsen saját költségvetést!   http://index.hu/gazdasag/magyar/sajkv041108/
• Dosszié: Költségvetés   http://index.hu/gazdasag/koltsegvetes
• Költségvetés2005.hu   http://www.koltsegvetes2005.hu/

A kormány hétfőn tette közzé az internetes programot, hogy mindenki megalkothassa a saját költségvetését. A program bemutatja, hogy az államháztartás egy főre jutó havi 84 469 forintját a kormány hogyan osztotta fel költségvetési javaslatában. Ezt az összeget a játékosok másként is elkölthetik, mindössze arra kell figyelniük, ha az egyik helyen növelik a pénzt, a másik helyen csökkeni fognak a kiadások. Az első négy napon 2500-an próbálták ki, milyen pénzügyminiszternek lenni - tájékoztatta az Indexet a Pénzügyminisztérium. Az elmentett költségvetésekből folyamatosan rajzolódik ki az adófizetők költségvetési javaslata.

Kisebb államot!

A költségvetést készítők mindössze egy százaléka készített teljesen irreális büdzsét, amelyben költségvetési fejezetet vagy az állam működéséhez nélkülözhetetlen feladatot lenullázott. A tárca tájékoztatása szerint a többiek a legtöbb kiadásnál 2-10 százalékkal tértek el a kormány költségvetési javaslatától.

Az internetezők négyötöde csökkentené a törvényhozó és végrehajtó szervek működési kiadásait. Így a Parlament, a központi kormányzati szervek és önkormányzatok apparátusa 17 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhatna jövőre. A játékosok nem változtatnának az igazságügyi szervek költségvetésén, de 11 százalékkal csökkentenék az APEH és a pénzügyőrség, 9 százalékkal pedig a külügyi szervek büdzséjét. Érdekesség, hogy az internetezők 68 százaléka jelentősen megnövelné a pártok támogatását.

A védelmi-biztonsági kiadásokon alig változtatnának a játékosok, ám a fejezeten belül jelentős átrendezést hajtanának végre. Többségük csökkentené a katonai kiadásokat, átlagosan 15 százalékkal, de növelné a rendőrség, a büntetésvégrehajtás és különösen a tűzoltóság és katasztrófavédelem pénzét. Utóbbi feladatra 15 százalékkal költenének többet.

Több pénzt az iskoláknak!

Hasonló a helyzet az oktatás területén, ahol az óvodák, általános iskolák és a felsőoktatás költségvetését az átlagos játékos lényegében változatlanul hagyta, de 5 százalékkal növelte a középiskolák büdzséjét, míg az oktatáshoz kapcsolódó szociális jellegű kiadásokét (például kollégium, iskolai étkeztetés) százalékkal csökkentette. A legnagyobb mértékű növelést is ebben a fejezetben hajtanának végre: a kutatás-fejlesztés egy főre jutó havi 495 forintját jelentősen, összesen 56 százalékkal növelnék.

Az egészségügy területén szinte minden tételt növelnének a játékosok. Így 7 százalékkal kapna többet az ÁNTSZ, 6 százalékkal a kórházak, 3 százalékkal a járóbeteg-ellátás. Fordított a tendencia a szociális kiadások területén. Itt - a gyermekek után járó ellátások változatlanul hagyása mellet - kisebb-nagyobb mértékben minden kiadást csökkentenének a játékosok.

A játékosok 4 százalékkal költenének többet a gazdaság és az infrastruktúra területére. Ezen belül 5 százalékkal több pénzt adnának a közúthálózat, 8 százalékkal pedig a vasút fejlesztésére, emellett jelentősen, 10 százalékkal növelnék a vállalkozások támogatását.

A válaszadók harmada nem költené el a rendelkezésre álló összeget, azaz szigorúbb költségvetést készítene a kormánynál. Ebből 18 százalék az adócsökkentés érdekében költene kevesebbet, átlagosan havi 4002 forintot hagynának az emberek zsebében. A játékosok további 10 százaléka az államadósság csökkentésére költene, átlagosan 2364 forintot. A többiek egyéb célokra takarítanának meg.

Előzmény: Wouldnotsayso (46)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.12 0 0 56

Mibe kerül ez a meglehetősen intenzív online reklámkampány a t. adófizetőknek?

 

Nem tudom a pontos összeget, és nehéz is lenne elkülőníteni. A fedzetet egy közbeszerzési eljárssal meghírdetett pályázat jelenti, és ez NEM a Sawyer Miller Group bulija.


Miért az MSZP házibizományába lett bejegyezve a domain (a koltsegvetes2006, 2007 meg egyenesen a párt tulajdona)?

 

Fogalmam sincs, valószínűleg nekik jutott az eszükbe.


Milyen eljárás eredményeként kapott megbízást a SMG?  - Mint már említettem ez nem SMG buli. Én külső szakértőként kaptam meg az adatokat.

 Ja, gratulálok az NFI-sikeretekhez. :))  - Kösz, majd közvetítem a kollégáknak.

Előzmény: Turulmadár (54)
Wic Creative Commons License 2004.11.12 0 0 55

Mibe kerül ez a meglehetősen intenzív online reklámkampány a t. adófizetőknek?

ezt nem tudni.

 

Milyen eljárás eredményeként kapott megbízást a SMG?


37?

Előzmény: Turulmadár (54)
Turulmadár Creative Commons License 2004.11.12 0 0 54
Az ötlet tetszik, de denne néhány kérdésem, Seki:
Mibe kerül ez a meglehetősen intenzív online reklámkampány a t. adófizetőknek?
Miért az MSZP házibizományába lett bejegyezve a domain (a koltsegvetes2006, 2007 meg egyenesen a párt tulajdona)?
Milyen eljárás eredményeként kapott megbízást a SMG?

Hirtelen ennyi jut eszembe. :) Ja, gratulálok az NFI-sikeretekhez. :))
Előzmény: Seki Waker (51)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.12 0 0 53
Éredekes az is, hogy mely tételekhez nyúltak hozzá kevesen. Igazságszolgáltatás=+1%, rendőrség, határőrség=+0,2%, alapfokú közoktatás=-0,03%, felsőfokú oktatás=-0,05%, családi pótlék=+0,6% kultúrális kiadások=+0,3%.
Előzmény: Wic (52)
Wic Creative Commons License 2004.11.12 0 0 52

mivel baromságnak tartottam az enyimet, nem mentettem le. sőt, csak elvben készítettem el, mivel a mérlege nyilvánvaló. :)

 

Előzmény: Seki Waker (51)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.12 0 0 51

Nu, megnéztem az elsö 1869 választ. Ebből valószínűleg Te is kimaradtál, mert a nagyon bizar válaszsorozatokat (3-nál több tétel lenullázva) kiszűrtem. Maradt 1844 értelmesnek tekinthető "költségvetés". A legnagyobb szóródás a pártoknál és  a kutatás+fejlesztésnél van. Ezeknél -100 és +600% között szóródanak a válaszok. A legnagyobb mértékben a hitéleti kiadásokat csökkentené az internetes közönség (átlag=-42%) a leginkább pedig a kutatás+fejlesztést növelnék a válaszadók (átlag=+61%).

 

Előzmény: Wic (50)
Wic Creative Commons License 2004.11.12 0 0 50

szerintem nagyon tanulságos lesz elemezgetni ezeket.

 

az biztos... :o)

kiderül belőle, mennyire tudják az emberek, mit jelent, ha egy-egy tételből elvesznek x forintot.

én ezért is nem csinálok vele semmilyen átalakítást.

illetve egyet csináltam, minden költséget levettem 0-ra, és a felszavaduló összeget adócsökkentésre fordítanám ;)

Előzmény: Seki Waker (49)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.12 0 0 49

Namármost ezt a programot azért meg lehetett volna csinálni rendesen is. Pl. le lehetett volna menni a költségvetés alfejezeteiig. Mert nem mindegy, hogy az ember a szociális ellátás fejezetében miből venne el, vagy a védelmi kiadásokban mihez ad hozzá.

 

Szerintem nagyon király ez a program, de persze tényleg lehetne még csiszolgatni rajta egyet mást. Azt azonban nem gondolom, hogy ésszerű lenne tovább részletezni a tételeket. Így is elég bonydalmas elkészíteni a költségvetéseket.  Ráadásul az alapjoncepció az 1 főre jutó 84.469 adó adó HUF szétosztása, így nagyon kis tételek szerepelnének a részletsebb alfejezetekben. Ez pedig furcsa válaszokra - mondjuk 800-1000%-os emelésekre - csábítgatna sokakat.

 

Én mondjuk azt oldottam volna inkább meg, hogy ne számokat kelljen írni a válaszdobozokba, hanem lehessen lefelé-felfelé léptetgetni. Félek ugyanis attól, hogy lustaságból adódóan sokan egyszerűen a megadott összeg elé írnak egy szájegyet vagy törölnek egyet, tehát nagyságrendileg változtatnak bizonyos tételeken. Ezzel együt már alig várom, hogy megkapjam a válaszsorozatokat, szerintem nagyon tanulságos lesz elemezgetni ezeket.

Előzmény: kiski (6)
Wic Creative Commons License 2004.11.12 0 0 48

:))

 

22 itt a topicban?

Előzmény: Turulmadár (47)
Turulmadár Creative Commons License 2004.11.12 0 0 47
Egy kis adalék a domain paramétereiből:

A koltsegvetes2005.hu domain whois rekordja

domain: koltsegvetes2005.hu
domain-használó: WellUnic Interactív Kft.
domain-használó: WellUnic Interactív Kft.
cím: Pannónia utca 11.
cím: H-1136 Budapest
cím: HU
telefon: +36 1 210 0046
telefax: +36 1 210 0081
hun-id: 1000333705
admin-kontakt: 2000301768
tech-kontakt: 2000256773
zone-kontakt: 2000256773
névszerver: ns.citynet.hu[194.152.130.147]
regisztálva: 2004-08-04 08:23:56
módosítva: 2004-11-08 17:40:40
regisztrátor: 1960108002

admin-kontakt: Varga Tamás
cím: Köztársaság tér 26.
cím: 1081 Budapest
cím: HU
telefon: +36 1 210 00 46
telefax: +36 1 210 00 81
hun-id: 2000301768

tech-kontakt: Szakos Szabolcs
cím: Böszörményi u. 20-22.
cím: 1126 Budapest
cím: HU
telefon: +36 1 489 5300
telefax: +36 1 457 0901
e-mail: szabolcs.szakos@citynet.hu
hun-id: 2000256773

A koltsegvetes2006.hu-nak ugyanezek a kontakt-paraméterei, ugyanakkor is jegyezték be, épp csak az MSZP a tulaj.
Előzmény: Wic (37)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2004.11.12 0 0 46

 

"8%-os köztisztviselői elbocsátás, köztisztviselői sztrájkok, síró önkormányzatok"

 

A köztisztviselők legalább negyedétől meg kellene szabadulni, persze nem egy év alatt. A maradékkal pedig jóval hatékonyabb munkát elvégeztetni. A dologi kiadásokat (autók, telefonok, etc...) visszafogni.

 

"Gyorsabb bírósági ügymenet, estelg egy kis pótlék az igazságügyi dolgozóknak."

 

Pontosan. A felszabaduló köztisztviselők egy részét ide átirányitani. A bíróságon dolgozók bére függene a teljesíményüktől és gyorsaságuktól is. Ehhez persze törvényi változatások is kellenek.

 

"Jobb adóbehajtási eredmény."

 

Igen. A tisztviselők másik része ide lenne átcsoportosítva.

 

"Be kell zárni a követségek harmadát."

 

Jól ismerem a nagykövetségek világát. Rengeteg jól fizetett, de fölösleges állás. Ezeket lehetne megnyirbálni. Követségbezárás nem lenne.

 

"A pártokat gyakorlatilag teljes korrupcióra kényszeríted."

 

A pártfianszírozást teljesen új alapra kellene helyezni. És nem a pártokat, hanem a demokratikus választásokat, illetve ezek kampányait kellen csak pénzelni.

 

"Leépítések a hatseregben, a haderő modernizálsa elmarad. Megszeged a NATO-kötelezettségeket, ez nemzetközi balhét is jelent."

 

Így is elmaradunk. A NATO kötelezettésgeket kreatív könyveléssel megoldani. Azaz bizonyos rendvédelmi és katasztrófavédelmi feladatokat  rájuklőcsölni. A kutatási pénzek egy részét is lehet ide írni. A csökkentés annak szól, hogy a jelenlegi struktúrának ennyi is sok.

 

"10%-kal több rendőr az utcákon, nő a közbiztonság."

 

A kivénhedt katonák rendőrként dolgoznának tovább.

 

"Túlzsúfolt börtönök, megtizedelt bv-álloomány."

 

A börtönviszonyokat szándékosan rontanám. Azért, hogy ne legyen érdemes bekerülni, illetve aki kikerült, ne akarjon visszakerülni.

 

"Jelentősen javuló (kb. spanyol szintű) oktatási színvonal, iskolai szociális gondoskodás nélkül. A szegény gyereknek nincs tankönyve, nem ebédel."

 

A reggeli és az ebéd ingyenes lenne az alap és közoktatásban. A tankönyvek is bérelhetőek lennének, azaz ha év végén leadja valaki használható állapotban, akkor az beszámítódna a következő évibe. Pontosan nem tudom, hogy vannak ezek a tételek leosztva a költségvetésben.

 

"Gyorsuló kutatás-fejlesztés, innováció: ez a gazdaságnak is lendületet ad."

 

Igen, de a többletpénzt szigorúan teljesítményorientáltan szétosztva. Az MTA-t megreformálni, vagy eljelentékteleníteni és valami más jobb dolgot létrehozni helyette.

 

"Egy heti nyugdíjjal kevesebb a nyugdíjasoknak."

 

Itt teljesen új koncepcióra van szükség. A nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlen.

 

"Megszűnnek a közmédiumok, maradnak a kereskedelmi csatornák."

 

Pontosan ez a cél.

 

"Tiltakozó egyházak, a templomokban csak téged szidnak a hívek előtt."

 

Ezt bevállalom. Az egyházi közfeladatok elvégzését az adott költségvetési tételekből kell finanszírozni (pl. műemlékvédelem, oktatás, etc.). A hitéletet meg finanszírozza a közösség.

 

"Jó pár sportegyesület állami dotációja megszűnik."


Ez a cél. A tömegsportot kell támogatni. Az élsportot meg támogassa a gazdaság. Ha ez X olimpiai érembe kerül, sag schon.

 

"Leálló útépítések (esetleg még több PPP program)."

 

Korrupció megfékezése. Útkartellek szétverése. A felelősök leültetése. Utána mehet az útépítés fél pénzből, mint Horvátországban.

 

"Korszerűbb, megfizethető MÁV."

 

Ez a cél.

 

"Az összes állami ipari vállalat csődbe megy vagy el kell adni. Az államnak nincsenek stratégiai készletei tüzelőanyagból és más efféléből."

 

A stratégiai készlet elvileg megvan, nem kell felhasználni. A fenntartása nem olyan drága. A veszteséges állami vállalatokat (MALÉV, etc..) el kell adni, annyiért, amennyiért eladható. A monopóliumokat kell megtartani, de ezek a monopol helyzetük miatt nyereségesek vagy rosszul működnek.

 

"Jóval több pénz a vállalkozóknak, de fele annyi közmunkaprogram, tehát több munkanélküli. Kevesebb pénz a szegényebb térségek felzárkóztatására."

 

Nyilvána a két költségvetési alfejezet nehezen bontható szét. A vállalkozók csak akkor kapnának bármi pénzt, ha foglalkoztatnának. A fejlesztési pénzek maradnának egálban.

 

"Kevesebb pénz a gazdáknak."

 

Ez cél. A mezőgazdaságunk nem versenyképes. A síró gazdákat feloszlatni, a törvénnyel szembeszegülőket leültetni. A piacképes termékeket termelni tudókat támogati a gazdaságfejlesztés címszó alól.

 

"Kedvezőbb egyensúly, ez jó a gazdaságnak."

 

Ez a cél.

 

"Kevesebb tartalék. Katasztrófa esetén különadót kell kivetned."

 

Ez így van. A tartalék jellemzően "puha" költségvetési tétel.

 

(A szociális kiadásokat kihagytad.)

 

hmm. Copy Paste volt pedig, nem tudom miért maradt le. Sok tétel csökkent, néhámy drasztikusan. Az egyenleg +1600 körül lett, ezt adócsökkentésre használnám.

 

Hidd el, átgondoltam mit és hogyan nyúlok be a tételekbe, bár azt nyilván konkrétan kellene látni, hogy mi hol számolódik el.

 

WNS

 

 

 

Előzmény: Slim Panatella (36)
HyMan Creative Commons License 2004.11.11 0 0 45

4 Ft/megjelenés.

Lehetünk úgy naponta legalább 10000-en a fórumon. Átlagosan 100 oldalletöltést minimum csinálunk.

 

4.000.000 Ft/nap

 

(és nem csak itt hirdetnek)

Előzmény: soltika (43)
nagytibi Creative Commons License 2004.11.11 0 0 44

Én így osztottam el:

 

Törvényhozás végrehajtó szervek 3703 Ft  -> 3703 Ft

Igazságszolgáltatás 823 Ft  -> 830 Ft

Pénzügyi és költségvetési tevékenységek (APEH, VPOP stb.) 1125 Ft  -> 1130 Ft

Külügyek 434 Ft  -> 434 Ft

Közigazgatási szolgáltatások (pl. KSH) 431 Ft  -> 431 Ft

Párttevékenységek 21 Ft  -> 10 Ft

 

Honvédelem, polgári védelem 1815 Ft  -> 1815 Ft

Rendõrség, határõrség, nemzetbiztonság 1802 Ft  -> 1810 Ft

Tûzoltóság, katasztrófavédelem 350 Ft  -> 360 Ft

Büntetésvégrehajtás 303 Ft  -> 303 Ft

 

Iskolai elõkészítés és alapfokú oktatás 3486 Ft  -> 3500 Ft

Középfokú oktatás 1239 Ft  -> 1250 Ft

Felsõfokú oktatás 2546 Ft  -> 2550 Ft

Étkeztetés, szállítás, kollégiumok 2394 Ft  -> 2400 Ft

Kutatás-fejlesztés 495 Ft  -> 1000 Ft

 

Kórházi tevékenységek és szolgáltatások 3199 Ft  -> 3200 Ft

Háziorvosi és gyermekorvosi szolgálat 530 Ft  -> 530 Ft

Rendelõi, orvosi, fogorvosi ellátás 1111 Ft  -> 1111 Ft

Közegészségügyi szolgáltatások (ANTSZ) 310 Ft  -> 310 Ft

Gyógyszer és gyógyászati segédeszközök 2743 Ft  -> 2743 Ft

Egyéb egészségügy (kutatások) 277 Ft  -> 300 Ft

 

Családi pótlék, GYES, GYED, GYET, gyermekágyi segély 2958 Ft  -> 3100 Ft

Korhatár alatti rokkantnyugdíjak 2416 Ft  -> 2400 Ft

Táppénz 872 Ft  -> 872 Ft

Egyéb társadalombiztosítási ellátások 769 Ft  -> 769 Ft

Munkanélküli ellátások 796 Ft  -> 500 Ft

Egyéb szociális támogatások (pl. lakbértámogatás, szociális segélyek) 2488 Ft  -> 2488 Ft

Csecsemõ-, nevelõ-, fogyatékos- és idõsotthonok, hajléktalanszállók stb. 1859 Ft  -> 1859 Ft

Lakástámogatás 1872 Ft  -> 2000 Ft

Települési és közösségi szolgáltatások (pl. közvilágítás, közterületek fenntartása stb.) 1417 Ft  -> 1425 Ft

 

Nyugellátások 16179 Ft  -> 16179 Ft

 

Kulturális intézmények, mûemlékek 1218 Ft  -> 1250 Ft

mûsorszórási és kiadói tevékenységek, közmédiumok 387 Ft  -> 300 Ft

Társadalmi szervezetek, alapítványok támogatása 178 Ft  -> 150 Ft

Hitéleti tevékenységek 258 Ft  -> 0 Ft

Sport és szabadidõs tevékenységek 486 Ft  -> 200 Ft

 

Közúti közlekedés 2466 Ft  -> 2450 Ft

Vasúti közlekedés 748 Ft  -> 800 Ft

Vízi és légi közlekedés, csõvezetéses szállítás 496 Ft  -> 496 Ft

Távközlés, hírközlés 277 Ft  -> 300 Ft

Tüzelõ- és üzemanyag-, energiaellátás, bányászat és ipar támogatásai 352 Ft  -> 352 Ft

Átfogó gazdaságfejlesztési támogatások 687 Ft  -> 700 Ft

Foglalkoztatáspolitikai támogatások, területfejlesztés, idegenforgalom, gazdasági szolgáltatások 2103 Ft  -> 2100 Ft

 

Környezetvédelem 1217 Ft  -> 1230 Ft

Mezõ-, erdõ- , hal- és vadgazdálkodás 2629 Ft  -> 2629 Ft

 

Államadósság-kezelés, államháztartás 7335 Ft  -> 7350 Ft

A fõcsoportokba nem sorolható tételek (tartalékok) 1119 Ft  -> 1100 Ft

EU-befizetés 1750 Ft  -> 1750 Ft

soltika Creative Commons License 2004.11.11 0 0 43

Hi, nézd meg a zIndex árlistáját, szerintem nics benne 200.000 kismagyar Forintban.

Olyan túl drága nem lehet ha az sms falra 160 ért fizethetsz be.

Előzmény: HyMan (39)
HyMan Creative Commons License 2004.11.11 0 0 42
Így első ránézésre te is minuszba mentél.
Mennyi a vége?
Előzmény: Slim Panatella (41)
soltika Creative Commons License 2004.11.11 0 0 40

Hi, valahogy a Milleniumi Országjáró költségeit nem akarták ilyen könnyen kiadni:-)))

Tényleg kíváncsi lennék egy a Te általad készített költségvetésre:-)))

Előzmény: Wic (38)
HyMan Creative Commons License 2004.11.11 0 0 39
+ a hirdetésére az oldalnak a többszöröse.
Ez az óriásbaner itt felül nem egy olcsó mulatság és csak én láttam már vagy 100x.
Előzmény: Wic (37)
Wic Creative Commons License 2004.11.11 0 0 38

hé!!!!

hülye szoft!

 

kivette a nevet!

 

mégegyszer:

 
tisztelettel.
 
Szigetvári Viktor
helyettes államtitkár
 
Miniszterelnöki Kabinet
Nyilvános Kapcsolatok Titkársága

Előzmény: Wic (37)
Slim Panatella Creative Commons License 2004.11.11 0 0 41

Az én költségvetésem:

 

 

Törvényhozás végrehajtó szervek 3703 Ft  -> 3503 Ft 6%-os

Igazságszolgáltatás 823 Ft  -> 883 Ft

Pénzügyi és költségvetési tevékenységek (APEH, VPOP stb.) 1125 Ft  -> 1125 Ft Külügyek 434 Ft  -> 434 Ft

Közigazgatási szolgáltatások (pl. KSH) 431 Ft  -> 401 Ft

Párttevékenységek 21 Ft  -> 61 Ft

 

Honvédelem, polgári védelem 1815 Ft  -> 1785 Ft

Rendõrség, határõrség, nemzetbiztonság 1802 Ft  -> 1832 Ft

Tûzoltóság, katasztrófavédelem 350 Ft  -> 400 Ft

Büntetésvégrehajtás 303 Ft  -> 303 Ft

 

Iskolai elõkészítés és alapfokú oktatás 3486 Ft  -> 3486 Ft

Középfokú oktatás 1239 Ft  -> 1299 Ft

Felsõfokú oktatás 2546 Ft  -> 2746 Ft

Étkeztetés, szállítás, kollégiumok 2394 Ft  -> 2194 Ft

Kutatás-fejlesztés 495 Ft  -> 865 Ft

 

Kórházi tevékenységek és szolgáltatások 3199 Ft  -> 3009 Ft

Háziorvosi és gyermekorvosi szolgálat 530 Ft  -> 600 Ft

Rendelõi, orvosi, fogorvosi ellátás 1111 Ft  -> 1211 Ft

Közegészségügyi szolgáltatások (ANTSZ) 310 Ft  -> 410 Ft

Gyógyszer és gyógyászati segédeszközök 2743 Ft  -> 2643 Ft

Egyéb egészségügy (kutatások) 277 Ft  -> 297 Ft

 

Családi pótlék, GYES, GYED, GYET, gyermekágyi segély 2958 Ft  -> 2958 Ft

Korhatár alatti rokkantnyugdíjak 2416 Ft  -> 2216 Ft

Táppénz 872 Ft  -> 672 Ft

Egyéb társadalombiztosítási ellátások 769 Ft  -> 709 Ft

Munkanélküli ellátások 796 Ft  -> 796 Ft

Egyéb szociális támogatások (pl. lakbértámogatás, szociális segélyek) 2488 Ft  -> 2388 Ft

Csecsemõ-, nevelõ-, fogyatékos- és idõsotthonok, hajléktalanszállók stb. 1859 Ft  -> 2059 Ft

Lakástámogatás 1872 Ft  -> 1872 Ft

Települési és közösségi szolgáltatások (pl. közvilágítás, közterületek fenntartása stb.) 1417 Ft  -> 1497 Ft

 

Nyugellátások 16179 Ft  -> 16179 Ft

 

Kulturális intézmények, mûemlékek 1218 Ft  -> 1418 Ft

mûsorszórási és kiadói tevékenységek, közmédiumok 387 Ft  -> 287 Ft

Társadalmi szervezetek, alapítványok támogatása 178 Ft  -> 178 Ft

Hitéleti tevékenységek 258 Ft  -> 58 Ft

Sport és szabadidõs tevékenységek 486 Ft  -> 286 Ft

 

Közúti közlekedés 2466 Ft  -> 2466 Ft

Vasúti közlekedés 748 Ft  -> 708 Ft

Vízi és légi közlekedés, csõvezetéses szállítás 496 Ft  -> 456 Ft

Távközlés, hírközlés 277 Ft  -> 277 Ft

Tüzelõ- és üzemanyag-, energiaellátás, bányászat és ipar támogatásai 352 Ft  -> 332 Ft

Átfogó gazdaságfejlesztési támogatások 687 Ft  -> 1087 Ft

Foglalkoztatáspolitikai támogatások, területfejlesztés, idegenforgalom, gazdasági szolgáltatások 2103 Ft  -> 2203 Ft

 

Környezetvédelem 1217 Ft  -> 1547 Ft

Mezõ-, erdõ- , hal- és vadgazdálkodás 2629 Ft  -> 2429 Ft

 

Államadósság-kezelés, államháztartás 7335 Ft  -> 7335 Ft

A fõcsoportokba nem sorolható tételek (tartalékok) 1119 Ft  -> 819 Ft

EU-befizetés 1750 Ft  -> 1750 Ft

Wic Creative Commons License 2004.11.11 0 0 37

Kaptam egy e-mailt, megosztom veletek:

 

a WellUnic Kft. a Leo Burnett Kft alvállalkozójaként végezte el a honlap fejlesztését, az animáció tervezését és programozását, a háttérszerverek bérletét, a domain megvásárlását, és a bannerek kreatív brief utáni leprogramozását.

 

A kötelmi viszony létesítése és a szolgáltatás megrendelés ekként nem közbeszerzés köteles, hiszen a Leo Burnett Kft közbeszerzési eljárással került kiválasztásra, és szerződése a MEH-hel 041231-ig tart. A szolgáltatási összeg koltsegvetes2005.hu esetében pedig nem lépi át az eljárásban szabályozott 10%-os alvállalkozói küszöbértéket sem.

 

ennek összege a több hónapra vonatkoztatott üzemeltetési költségekkel, valamint a decemberben bemutatandó 2.0 adótudasságot is kommunikáló verzió előkészítésének költségével együtt nettó 1,5millió forint.

 

tisztelettel.

 

Nyilvános Kapcsolatok Titkársága

 

----------------------------------------

 

Köszönöm a felvilágosítást, helyettes államtitkár úr.

Előzmény: Wic (24)
Slim Panatella Creative Commons License 2004.11.11 0 0 36

A költségvetésed várható következményei:

 

8%-os köztisztviselői elbocsátás, köztisztviselői sztrájkok, síró önkormányzatok.

 

Gyorsabb bírósági ügymenet, estelg egy kis pótlék az igazságügyi dolgozóknak.

 

Jobb adóbehajtási eredmény.

 

Be kell zárni a követségek harmadát.

 

A pártokat gyakorlatilag teljes korrupcióra kényszeríted.

 

Leépítések a hatseregben, a haderő modernizálsa elmarad. Megszeged a NATO-kötelezettségeket, ez nemzetközi balhét is jelent.

 

10%-kal több rendőr az utcákon, nő a közbiztonság.

 

Túlzsúfolt börtönök, megtizedelt bv-álloomány.

 

Jelentősen javuló (kb. spanyol szintű) oktatási színvonal, iskolai szociális gondoskodás nélkül. A szegény gyereknek nincs tankönyve, nem ebédel.

 

Gyorsuló kutatás-fejlesztés, innováció: ez a gazdaságnak is lendületet ad.

 

Egy heti nyugdíjjal kevesebb a nyugdíjasoknak.

 

Megszűnnek a közmédiumok, maradnak a kereskedelmi csatornák.

 

Tiltakozó egyházak, a templomokban csak téged szidnak a hívek előtt.

 

Jó pár sportegyesület állami dotációja megszűnik.

 

 

Leálló útépítések (esetleg még több PPP program).

 

 

Korszerűbb, megfizethető MÁV.

 

Az összes állami ipari vállalat csődbe megy vagy el kell adni. Az államnak nincsenek stratégiai készletei tüzelőanyagból és más efféléből.

 

 

Jóval több pénz a vállalkozóknak, de fele annyi közmunkaprogram, tehát több munkanélküli. Kevesebb pénz a szegényebb térségek felzárkóztatására.

 

Kevesebb pénz a gazdáknak.

 

Kedvezőbb egyensúly, ez jó a gazdaságnak.

 

Kevesebb tartalék. Katasztrófa esetén különadót kell kivetned.

 

 

(A szociális kiadásokat kihagytad.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Wouldnotsayso (26)
HyMan Creative Commons License 2004.11.11 0 0 35
Az a szürnyű, hogy az ilyen kiadásokat, mint a http://www.koltsegvetes2005.hu/, vagy egyéb kormányt és programját népszerűsítő kiadásokat lazán belesorolják valamelyik pontba és tuti nem a párttevékenységek-be.

(Ezt általánosságban értettem az összes eddigi kormányunkra.)
HyMan Creative Commons License 2004.11.11 0 0 34
"A hiteltörlesztés mellet mintegy 1 100 forintot teszünk félre havonta rendkívüli helyzetekre. Ebbõl fedezzük egy esetleges katasztrófa helyreállítási költségeit vagy bármilyen elõre nem látható kiadást. "

Ezek szerint mi baromi szerencsétlen ország vagyunk, mert a költségvetési hiányt mindig a váratlan kiadásokra fogjuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!