Keresés

Részletes keresés

vazila Creative Commons License 2004.11.15 0 0 165

Na azért.

A bögre most (riporter)többszőr kikérte magának...és keményen fingatta a jobbos kollegát,az ifjuságpolitikával kapcsilatban.

Na most az időközi vállasztásokról megy a cirkusz.

vazila Creative Commons License 2004.11.15 0 0 164

Mi történt.

Nem a baloldalnak dolgozik a HÍR TV?

kábelbúvár Creative Commons License 2004.11.15 0 0 163

Megpróbáltam nézni.

Nade a 2 Trianon-szakértő, Pozsgay és Raffay kicsit sok volt nekem...

:(

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 162

Mexoktam, hogy minimum bunkónak tartanak, mert a trendtől eltér a véleményem néhány témában, JM művészete is ebbe a körbe tartozik. És ezért néha túlreagálok.

Javaslatom: meszet rá és földet. Úgyis OFF, de vastagon...

Előzmény: Apokrif (161)
Apokrif Creative Commons License 2004.11.08 0 0 161

Ejnye már. :o( Nem forgattam ki, így értettem. Te meg ezexerint nem úgy értetted, ahogy én értettem. :o)) Megesik az ilyesmi. Mint például akkor, amikor azt kérded: "ugye nem kötelező szeretni a filmjeit?", mert hát hol írtam én olyat, hogy kötelező lenne...? ;o)

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 160

Most látom csak, eppicit kiforgattad, amit írtam, de üsse kavics.

Na mégeccer: én nem kedvelem Jancsó filmjeit úgy általában. Van filmje amit jobban, és van amit kevésbé nem kedvelek. Attól még nem vitatom, hogy nagy rendező, de ugye nem kötelező szeretni a filmjeit?

Előzmény: Apokrif (157)
Apokrif Creative Commons License 2004.11.08 0 0 159

Különben ha már a stílus... Jancsót szvsz egy-két múltba révedő sznob jegyzi manapság, pl. a Kelj fel komán, ne aludjál! legfeljebb underground körökben váltott ki némi mentális onániát. Az öreget tiszteljük, becsüljük egy-két korábbi zseniális alkotásáért, de én speciel úgy vagyok vele, mint a dédfaterral, aki időnként kitűzi a háborús kitüntetéseit, és elénekli az Internacionálét: elnéző udvariassággal hallgatom.

De próbálna Jancsó politikai indíttatásból vezetve emblematikus filmet gyártani hasonló minőségben, mint Koltay, amire párszázezer ember politikai indíttatásból rábukik, mint gyöngytyúk a takonyra! Ugyanazt kapná, mint Koltay. És meg is érdemelné.

Előzmény: Alan Shearer (155)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 158
ok, nincs harag.:)
Előzmény: Apokrif (157)
Apokrif Creative Commons License 2004.11.08 0 0 157
Nem is veled vitatkoztam. ;o) Hawkeye meglehetősen sommás véleményére, mely azt sugallta hogy Jancsó nem csinált nemzetközi jelentőségű filmet ("Szabó azért csinált már egy-két nemzetközileg is elismert filmet, az más tészta.") reagáltam. Nem is vita volt, csak pontosítás...
Előzmény: Alan Shearer (155)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 156
Állami megemlékezések, gyásznap, szobrok, filmek, színdarabok, politikai közbeszéd?
Trianonnal kapcsolatban hun vannak?
Előzmény: Törölt nick (152)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 155
Nem Jancsó filmjeiről akartam vitázni, hanem a stílusról.
Előzmény: Apokrif (154)
Apokrif Creative Commons License 2004.11.08 0 0 154

Jancsó filmjeit akár együtt is szidhatjuk, nekem nem jönnek be, bármennyire is trendi ömlengeni róluk.

Hát, azért a Szegénylegények, meg főleg a Csillagosok, katonák igencsak nemzetközileg elismertek, és tegyük hozzá: nem rossz filmek. Meg a Téli sirokkót is bravúrosként jegyzik erősen, igaz azt már inkább csak belterjesebb körökben...

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 151

Jancsó filmjeit akár együtt is szidhatjuk, nekem nem jönnek be, bármennyire is trendi ömlengeni róluk. Szabó azért csinált már egy-két nemzetközileg is elismert filmet, az más tészta. Namost: ők filmrendezők. Koltay meg nem.

Koltay a magyar Leni Riefenstahl (szeretett volna lenni), de még a magyar olimpia se jött össze... Mondjuk az öreglány is nagy seggnyalonc volt, de legalább tehetséges is, ez utóbbi szegény Koltayról nem mondható el.

Előzmény: Alan Shearer (149)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 150
Egyet vagyunk értve.
Előzmény: Alan Shearer (146)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 149
Értem én ezt, ismerem az érzést. Nekem is nagyon frappáns megjegyzéseim lennének mondjuk Jancsó Miklósról vagy Szabó Istvánról, de mégse teregtem ki nyilvánosan a szennyest, hanem meghagyom magamnak.
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 148
"pozitíveket"
Ha neked levágják a két karodat meg a két lábadat, akkor azzal mit nyersz?
Nem kell dolgozni, gondoskodnak rólad.
De nyereség ez?
Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 147

De hát az isten áldjon meg, azt csak nem írhatom egy Koltayról, hogy ő egy huncut mikkamakka, amikor valóságos szarcsimbók a nemzet alfelén?

Előzmény: Alan Shearer (142)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 146
Nem hinném, hogy túl lenne lihegve Trianon.
Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 145

Szerintem meg túl sok szó is esik Trianonról, mára sikerült túllihegni. Más országokat is megkurtítottak a történelemben, és mégse jajonganak 60, 80 vagy 100 év múltán. Trianont értékén kell kezelni: az se normális, amit a kommunista rendszerben csináltak az agyonhallgatással, de túlbeszélni se kell, mert nem cél, hogy mindenkinek a könyökén jöjjön ki.

Ha egyszer egy korrekt filmet fog valaki készíteni Trianonról és a hatásairól, akkor a kétségkívül meglévő negatív hatások mellett a pozitíveket is fel kell majd sorolja, azt, hogy mit nyert Magyarország a békediktátummal. Így lesz teljes a kép.

Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 144
Közben rájöttem a tévedésemre is, de sebaj   ;-)
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 143
Trianon méltatlanul agyonhallgatott téma. Nemzetünk legnagyobb tragédiája, és mégis, alig merünk beszélni róla. Minden vállalkozás e témában minimum becsülendő. Biztos volt olyan, akinek tudtak újat mondani...
Előzmény: Törölt nick (138)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 142
Nem, csak nem tartom etikusnak valakiről így beszélni. Felőlem nyugodtan bíráld a filmjeit, én se nagyon vagyok oda értük, de figyelj a trágár túlkapásaidra.
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 141

Köldöknézés nélkül is átérezzük a múltat, abba hiba nincs. Tetszettek volna megnyerni az I. Világháborút, akkor Trianon se lett volna. Mára meg nagyon magyarság se...

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 140
Ő egyéni meggyőződésből küzdött a magyar szabadságért. Ettől még nem lesz magyar, de szép emlékét méltán őrzi örökké a magyar emlékezet.
Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 139
Jé, tán te vagy Koltay?!
Előzmény: Alan Shearer (137)
Alan Shearer Creative Commons License 2004.11.08 0 0 137

Azért ennyire durva személyeskedésig nem kéne süllyednünk.

Előzmény: Törölt nick (135)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 136
Nem dokumentumfilm, de ki mondta, hogy az?
Szép film, melyben Trianon előzményeiről volt szó. Fontos, hogy átérezzük a múltunkat, mert csak így tudunk szép magyar jövőt építeni. Ez a filmsorozat ebben próbál segíteni.
Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 135

Koltaytól úgylátszik ennyire futja. Az első magyar katasztrófafilm, a Honfoglalás után semmi jóra nem számítottam, ez az ember egy szerencsétlen seggnyaló fasz, nem filmrendező.

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 134
Richard Guyon se tudott pár vezényszó és néhány szép régi istenes káromkodás kivételével magyarul, mégis a magyarság egyik vértanúja lett. Na erre varrjál gombot.
Előzmény: Törölt nick (129)
qncogi Creative Commons License 2004.11.07 0 0 132
Nem nagy magyar. Nagy nyugdíj, eü. ellátás, gyed.
Előzmény: Törölt nick (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!