Keresés

Részletes keresés

a grúz szumó Creative Commons License 2024.02.01 0 0 23

(én megtartanám)

Pax2 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 21

Ez nem most volt hanem 1999(?) ben mikor megszünt a mindenkinet!

 

Most fogalmam sincs menyi, mert szerencsére van dsl nálunk, + lesz kábeles is, ugyhoyg válogathatok is :)

Előzmény: angyalhentes (20)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.11 0 0 20
Ne haragudj, de ez a 147000 forint egy hatalmas kamu. Normal dialup internetet (telefondijjal egyutt), havi 400 oran at kapsz 36000 forintert. :)
Előzmény: Pax2 (17)
Pax2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 19

Énsem szeretem a D-telecom/matáv/axelero felállást, de ennek ellenére nekem nincsenek rosz tapasztalataim az adsl szolgáltatással. egy éve használom, sosem volt olyan hogy nem tudtam fellépni és nem is szokott ledobálni, a sebesség is viszonylag állandó, ügyfélszolgával is szoktam boldogulni, bár kezdeti beállítási gondok elmultával csak a topicinditóban leirt probléma miatt hivtam őket.

 

Az hogy kajak lehuznak minket az megint más kérdés....

 

Pax2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 18

 "A Mindeki csomagban én is benne voltam, de már nem is emlékszem mi volt az, de lemondtam."

 

Nem Te mondtad azt le hanem a Fatáv mexüntette :))

Előzmény: Gibraltar (15)
Pax2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 17

a mindenkinet havi 4000.- forintos átalányt jelentette amivel 18 óra után reggel hétig ha jól emléxem + hétvégén percdij nélkül lehtett netezni. Persze csak modem és isdn-nél. akkoriban kilencvenes évek végén még nem igazán volt a dsl eltrjedve(volt egyáltalán?)

 

mikor megszünt kiszámoltam, hogy az akkori dijakon már (nem tom menyi volt a percdij) 4000 ft helyett 147.000.- forint lett volna csak a percdij +netelőfizetés meg az isdn előfizetés. Akkor több ezren viszadták az isdn vonalukat és lemondták az előfizetést. A NETÉRT egyesület ugyan vivott csatákat, de a háborut nem tudta megnyerni. De ez már történelem.

Előzmény: azazell0 (13)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 16
Amennyire tudom, a savszelesseg felhuzas megint a fizikai szolgaltato bulija: vagyis Matav-teruleten megtortenik, Invitelen meg a tobbin nem.
Előzmény: Gibraltar (15)
Gibraltar Creative Commons License 2004.11.10 0 0 15

Én csatlakozom azokhoz, akik az Axelero-t nem javasolják, nem szeretik. A Mindeki csomagban én is benne voltam, de már nem is emlékszem mi volt az, de lemondtam.

Az Enternet  ADSLszerintem elég korrekt és megbizható. Most emelik itt is duplájára a sávszélességet, de - egyenlőre - az árat nem (ami itt is 10 eFt ÁFÁ-val, az hiszem 512-t kértem, ami most lesz 1024).

Üdv.

 

 

Előzmény: azazell0 (13)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 14
Speciel ilyet nem tapasztaltam. Sok rosszat tudnek mondani az Axelerora, de a halo jo szokott lenni. Az, hogy beenged/nem enged be, az altalaban nem is a szolgaltaton mulik, hanem a DSLAM-on, ami ugye a Matavnal van, es akarhol fizetsz elo, ugyanugy beszopod.

De halozati kiesesbol evente harom-negyet szoktam tapasztalni, ebbol a legtobb altalaban a BIX elhalalozasaval fugg ossze, vagyis globalis. (Persze tartalek vonalai minden szolgaltatonak vannak, de nem arra talaltak ki oket, hogy az osszes DSL-es forgalmat azon nyomjak at. Mindenesetre kimeno savszelessegben a UPC eleg nevetsegesen all.)
Előzmény: azazell0 (13)
azazell0 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 13
A helyzet a következő:

Otthon kb. 2 éve van ADSL. 10e ft/hónap, ez eleinte a többi hasonló szolgáltatáshoz képest olcsó volt, aztán átlagos lett - manapság már kicsit drágának nevezném. Nemrég történt a szolgáltatónál valami jogi izé, ami miatt fel kell bontani és újra meg kell kötni a szerződést, utóbbi persze opcionális. Ma meg látom valahol az Axelero bannerjét, hogy 8e Ft/hóért ugyanezt nyújtják (plusz webtárhelyet). Tök jó lenne kevesebbet fizetni (vagy 512-est kapni ugyanennyiért), a kérdés csak az, hogy mennyire megbízható az axelerós net? Rosszakat hallottam róla; miben nyilvánul meg a megbízhatatlansága? Levág csak úgy (nálunk most 24 órás bontás van, de egyáltalán nem zavar, használok reconnect progit), nem mindig enged fel, esetleg gyakran egyszerűen csak lassú? No meg a jelenlegi szolgáltató "közönséges halandók" számára nem érhető el, szóval vélhetően nem lesz "túlnépesedés", az Axelerónál meg - gondolom - fennáll ez a veszély is, ami ugye tovább ronthatja a minőséget. Szerintetek váltsunk vagy ne? Meg vagyok elégedve a mostanival, de 2000 forint azért kétezer forint. Ja és mi volt a lentebb említett Mindenkinet átverés lényege?

köszi a válaszokat,
azazell0
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.07 0 0 12
Ha a kábelmodem alatt a UPC Chellóját érted, akkor 1000x gondold meg mielőtt lépsz! Igaz, amellé nem kell vonalas telefon, de nekem katasztrofális tapasztalataim voltak velük mind technikailag mind az ügyfélszolgálat/support nagy részének hozzáállását illetően. :-(
Előzmény: Törölt nick (6)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 11
Hat ez bizony mindig igy megy, ha a piac dinamikusan novekszik. Jomagam a programozoi fizetesekkel tapasztalom ugyanezt: ha evente uj helyre megyek dolgozni, mindenutt tobbet keresek, mint az elozo helyen es joval tobbet, mint azok a kiprobalt jomunkasemberek, akik mar negy-ot eve huzzak az igat az uj munkahelyemnel.

Ez persze irdatlan hulyeseg, mert igy csak azt erik el, hogy aki kepes ra, az folyamatos mozgasban van.

Madreszrol viszont itt meg ossztettebb lehet a helyzet. A kulcsszo a "churn", azok a felhasznalok, akik "kiesnek a rendszerbol", csondben vagy csapkodva, de megszunnek ugyfelnek lenni.

A Fatáv nyilvan retteg a vezetekes ugyfelek elvandorlasatol (ez ugye praktikusan a vezetekes telefon en bloc felszamolasat jelenti), nyilvan ez alapjan iteli meg oket a DT. (Keves menedzser van, aki olyan bonyolult gondolkodasra kepes, hogy mondjuk akar harom faktort is egyszerre vegyen figyelembe es az alapjan dontson, de meg ha van is, nincs igazgato, akinek ezt el tudja magyarazni . Ezt a mentalis hianyossagot szoktak alcazni "kulcsfeladatok" kiadasaval. :))

Tehat ne fogyjon a vezetekes telefonok szama, ennek a mostani modszere: adjunk el ADSL-t mindenkinek. (Meg azoknak is, akik nem akarnak, ld. Matav ADSL try&duy.) Tehat minden egyes uj ADSL-es ugyfel 1 db megmaradt analog fovonalat jelent.

Ezzel szemben viszont nagyon ritka azoknak a szama, akik vegleg megszabadulnak az ADSL-tol. Ha eleged van az Axelerobol , atmesz egy masik szolgaltatohoz. De a vonalad megmarad, a Matav pedig tovabbja is kapja a sarcot, tehat neki rovid tavon ez megeri, nem kap seggberugast a DT-tol.

No, nagyjabol errol szolhat ez a jatek. Nem valami szep es tiszta dolog, plane ha azt veszem, hogy Hollandiaban mondjuk 1Mb-re leosztva a havi elofizetesi dijakat kb. 100 Ft/honap fajlagos elofizetesi dij jon ki. Magyarorszagon ez 10000 Ft korul van.

Es akkor meg nem szamoltunk vasarloero-paritast. Szevasztok, itt tartunk. (Es nincs olyan szolgaltato Magyarorszagon, akinek erdekeben all, hogy ne igy legyen, barmit is hirdessenek magukrol.)


Előzmény: Galahed_ (8)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 10
Jomongya. Jol megkopasztanak azzal, hogy duplajara emelik a savszelessgemet. A szemetek! :))

De most komolyan: ahogy elnezem az ADSL arakat, nemigen lattam olyna pontot, ahol folfele mentek volna, de mutass ilyet, ha te tudsz. (Persze ez nem szolgaltatofuggo: az elofizetoi dijad 80 szazalekat teszi ki az afa es a fizikai szolgaltato iszonyatosan magas sarca. Vagyis akarkaivel kotsz szerzodest Matav teruleten, a Matav szivat teged. Ugyanez igaz az Invitelre is, csak ok meg pofatlanabbak es meg durvabban nyulnak le, mivel kisebb teruletuk van es egyszer mar ugyesen csodbe is mentek.)
Előzmény: aperten (7)
Lackó koma Creative Commons License 2004.11.07 0 0 9

"Ha viszont lemondom és "új" előfizetőjük leszek a havi díj csak 7.990.- Ft.

Az ottani marketingesek azt hiszik minden előfizető hülye?

Vagy van itt valami trükk?"

 

Nem tudom, hogy ők apellálnak-e erre, de engem pl. az tart vissza a kilépés/újrabelépéstől, hogy ez esetben bizonytalan, de nem elhanyagolható ideig szünetelne az internet elérésem, ami nekem nagy érvágás lenne. És az sem megy, hogy előbb megrendelem az újat és csak akkor mondom le a régit, ha az új már megy, mert állitólag nem fogadnak el megrendelést olyan telefonszámra, amin van élő ADSL.

Előzmény: Pax2 (-)
Galahed_ Creative Commons License 2004.11.07 0 0 8
Ez pont olyan mint a mobilszolgáltatók akciói : Az új előfizető mindig jobb feltételekkel szerződik, jut kedvezményekhez, míg a régi ügyfél le van ejtve....
aperten Creative Commons License 2004.11.07 0 0 7
VIGYÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Nem általános díjcsökkentés van most, hanem egy 1 évre szóló kedvezményes díjú akció az újaknak." Én mindenkit óva intek attól, hogy a Matávval, Axeleróval, Tré-mobilel szerződjön!!!!! Emlékeztek még a MINDENKINEK díjcsomagra? Az volt a beetetés, azőta a kopasztás, megy. Újabb balekok kellenek, újra beetetés jön az újaknak. Rövidesen új kopasztási módszerek várhatóak...
Fabrik Creative Commons License 2004.11.06 0 0 5

Igazibol nem is letezik olyan, hogy 1024 kb/s

 

Pedig de! És igaz!

Előzmény: angyalhentes (2)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.06 0 0 4
Kint van az Axelero homepage-en, arra celoztam. :)
Előzmény: DrShan (3)
DrShan Creative Commons License 2004.11.06 0 0 3

Egyik ismerősöm mondta ma, hogy a duplájára növelik a sávszélességet díjmentesen. Én csupán beszoroztam az 512 kettővel;)

Előzmény: angyalhentes (2)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.06 0 0 2
Persze, hogy az. Igazibol nem is letezik olyan, hogy 1024 kb/s :)
Előzmény: DrShan (1)
DrShan Creative Commons License 2004.11.06 0 0 1
Igaz ez az 512-ből 1024 kbps UL?
Előzmény: Pax2 (-)
angyalhentes Creative Commons License 2004.11.06 0 0 0
Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanazok talaljak ki az ugyfelmegtarto programot, akik az uj elofizetok akcioit.

Szoval szerintem nem a felhasznalot nezik itt hulyenek, hanem egymast.
Előzmény: Pax2 (-)
Pax2 Creative Commons License 2004.11.06 0 0 topiknyitó
Olvasom a az oriásplakáton ADSL árzuhanás:
  • maximálisan 384 kbit/s letöltési sebességű, gyors internetkapcsolat kezdőknek is 
  • hamarosan még nagyobb sávszélesség!
  • fix, telefonköltségektől mentes havidíj
  • korlátlan használat
  • e-mail és webtárhely
  • nosza tárcsázzuk csak fel az 1234-et (vigyázat nem ingyenesen hívható)

     

    Lényege a beszélgetésnek: ha hosszabitom (1 év hüség ujboli aláírása) a szerződést a nagyvonalu szolgáltató mérsékli a havi dijjamat 9,900.- Ft-ra.

     

    Ha viszont lemondom és "új" előfizetőjük leszek a havi díj csak 7.990.- Ft.

     

    Az ottani marketingesek azt hiszik minden előfizető hülye?

     

    Vagy van itt valami trükk?

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!