Keresés

Részletes keresés

vk2019 Creative Commons License 2019.02.18 0 0 58

Sziasztok! 50cc yamaha jog gázadásra fullad. Felpörög teljesen lefullad, utaná már kis fordulaton is ugyanezt csinálja. Mi lehet a probléma?

 

Kövekezők lettek cserélve:

- új karburátor

- új membránszelep

- főtengelycsapágy/főtengelyszimeringek

- újra lett gyűrűzve (nincs hézag)

- görgőcsere, szíjcsere (ugyanolyan szíj és görgő mint ami benne volt)

- új gyertya (ki van égve, szikra biztos hogy van)

- levegő benzin - arány állítva lett sehogy sem jó

 

Köszönöm a konstruktív hozzászólásokat előre is.

 

thomasö9 Creative Commons License 2019.01.19 0 0 57

Szakértők!

MBK BOOSTER 50 2T FŐTENGELY állóhengeres és fekvőhengeres között van külömbség?

És ha van mi a külömbség?

Wild star000 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 56

Sziasztok.Ha a kuplung már nagyon fent fog,azon még van állitási lehetőség?Egyébként hibátlanul működik..választ köszönöm.

Lilu Van Dijk Creative Commons License 2019.01.06 0 1 55

Jó reggelt mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy 125 kobcentis Peugeot robogóm. Menet közben felvillant az olaj nyomás lámpa és megállt a motor. Segítséget kérnék s.o.s.

Köszönöm.

 

tedi83 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 54

Üdvözlöm mindenkit , van egy cagiva príma50ccm i motorom,meg tudnátok mondani miért van hűtő folyadék a gyertyánl az égéstérben?köszönöm.

Somiii Creative Commons License 2018.07.13 0 0 53

Üdv . Érdeklődnék hogy rá jötte a problémára mert nekem is ugyan ez

Előzmény: sircoffee (24)
tengerbusz Creative Commons License 2018.05.21 0 0 52

sziasztok van egy peugeot satelis nem indul igy vettem az efi lampa vilagit a muszerfalon, megneztem a szivattyu szepen nyomja a benzint viszont az efi szelepnel van egy 2 illetve 5 polusu csati a 2 polusun ami szerintem nyitja vagyis adagolja a benzint csak 0.49volt van ami szerintem nagyon keves, sok inditozas utan sem benzinszagu a gyertya tehat nem megy benzin oda. ötletek mit csináljak?

tibor200 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 51

Honda Lead 100 ccm es , nehezen tekeri a motort  indításnál. Lecseréltem az akksit újra, hasonló 4Ah sra (az való bele ). Azt hittem az jobban fogja írni de nem. Mi lehet vele ?

Mackósajt10 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 50

Öninditó? Nekem is ez volt most a gond. 

Előzmény: csTz (49)
csTz Creative Commons License 2017.12.11 0 0 49

üdv!

van egy yamaha aeroxom,több évig állt,behalt az aksija,vettem bele egy újat,azonban új problémákba ütköztem:csak rugásra indul a motor,pedig az aksi felvan tőltve!ha önidítóval próbálom,csak lassan,komótosan nyekkeg..illetve az is feltűnt,hogy az indexek gyorsabban villognak a megszokottnál..szerintetek mi lehet a probléma?

A_Kupec Creative Commons License 2017.10.31 0 1 48

Szia! A "Motor, robogó" topikba tedd fel ezt, mert ott megy a szerelés és ott vannak a pengék + ott van élet

Előzmény: Fcsabee (47)
Fcsabee Creative Commons License 2017.10.31 0 0 47

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a Peugeot Vivacity 50 2T robogóm problémájával kapcsolatban. A sztori elég hosszú, így tömörítve megpróbálom a lényeget leírni. Nemrég felújításon esett át a járművem, mivel elégtelen olajzás miatt megszorult (ez egy másik történet). Miután ez megtörtént, megnézettem mekkora a baj, természetesen a henger és a dugattyú is „megkarcolódott”. Ezután még használtam egy szezont, de persze idővel megérett a baja, így szervízbe került (ez volt most). Fel lett újítva a henger, új dugattyú, új főtengelycsapágyak. Össze lett rakva, majd innen indult a baja… Közepes fordulattól vibráció vagy más szóval rezonálás jelentkezik. Alapjáraton nem észlelhető, de olyan 20-30 km/órától változó intenzitással, de jelen van. Olyan mintha valami forgó mozgást végző alkatrész kiegyensúlyozatlan lenne, Ez persze a hangján is hallható, nem beszélve arról, hogy az utazási komfort is borzalmas. Ezután a jelenséget kiküszöbölendő a következő alkatrészek lettek cserélve újra: komplett variátorszett, komplett kuplung, főtengely, de nem segített. A főtengely ki lett órázva, az rendben van. A variátorszíjat és a tárcsát levéve is csinálja a vibrálást, tehát az első részben van valami. A szerelőm ezután visszaadta, hogy nem tud vele mit kezdeni, minden ki lett már cserélve, ami okozhatja, Ő nem tudja megcsinálni.

Szóval most már van egy motorilag és hajtásilag teljesen felújított robogóm, ami összeadogatva ká sokban van és mégsem jó. Eladni így nem tudom, mert ki az a hülye aki így megveszi. Használni szeretném, mert munkába járáshoz kellene, de félek, hogy szétrázza vagy tönkreteszi magát ebben az állapotában.

De milyen irányban kellene keresni a bajt? Lendkerék? Van valakinek ötlete? Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni tanáccsal. Köszi

Vargaakossandor Creative Commons License 2017.09.03 0 0 46

 

Üdvözlet olyan kérdésem lenne hogy van egy suzuki sv 650 n em2002 az első képen látható km óra volt rajta gyárilag égen földön nem találok az a kérdésem lenne hogy a második képen egy suzuki sv 650 s órája van és azt szeretném megtudni hogy kompatibilis e az n szériához válaszokat köszönöm üdv varga Ákos 

nyulas Creative Commons License 2017.08.31 0 0 45

elnézést nem ide akartam irni.

Előzmény: nyulas (44)
nyulas Creative Commons License 2017.08.31 0 0 44

Üdv mindenkinek!

 

Kicsit már régen volt és hirtelen nem találok irodalmat.2E motorkodos  vw ,ami digifantos hogyan kell gyujtást állitani.Emlékeim szerint nem csak az elosztot kell elforgatni?Valamit az állitás idejére össze kell kötni,talán a 2szer kettes  diag csatiban két szálat ?Köszönök minden segitséget

 

 

Dagadt_58 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 43

Szia!

Nézd meg a tanksapkán található lyukat, lehet, hogy eltömődött. Az szokott ilyet csinálni. Ha leállás után sapka le és indul, akkor ennyi volt  probléma.

 

Dagadt

Előzmény: pepe5986 (42)
pepe5986 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 42

Üdv mindenkinek.

Ebben a részben még járatlan vagyok. Van nekem egy Peugeot Elyseo 100 2T 1999 es motorom.

Eddig tökéletesen működött, viszont mostanában kb egy hónapja nagyon érdekes dolgokat csinál.

Pöccre indul,jövök megyek vele egyszercsk menetközben megáll mindha kifogyna a benzin.

Próbálom indítani, vagy be sem indul, vagy ha véletlen beindul alapjáraton egy kicsit jár de ha gázt adok neki 

nem pörög föl nem húz csak leáll. Viszont van ha áll pár napot be sem akar indulni. Aztán van,hogy csak úgy elmegyek mellette és ráindítok és jár. Egyszóval nem üzembiztos a gép. Nekem ez az első robogóm még nem volt előtte robogóm. Viszont régóta motorozok és van egy nagymotorom ami mindíg üzembiztos. Azt szeretném 

ha a robogóm is üzembiztos lenne.

Mi lehet a probléma hogyan lehet megoldani, ebben kérnék segítséget.

Leveleket inkább a mailemre kérnék. De itt is eleovasom.

Köszi, hogy elolvastál és időt szakítottál rám.

pepe5986@gmail.com

Péter

Purger Krisztián Creative Commons License 2017.07.17 0 0 41

Sziasztok!

Kuplung beállitásával kapcsolatban szeretnék segitséget kérni!
Motoromon szétment a kuplung, szétszedtem és láttam h a kuplung elállítódott, mivel a kontra anya kilazult! Na most szépen összeraktam és beállítottam a kuplungot, de a kontraanya már csak 2 menetet fog kb és a kuplung még így sem az igazi, 1-esbe gázadásra behúzott kuplungnál lassan gurul a motor. A kuplungnál az a rúd amivel lehetne állítani a kuplungot (push rod), tudomásom szerint simán kikellene jönnie, és videókba is ezt láttam de az enyém meg se mozdul, mintha lelenne biztosítva. Tudja vki mi lehet a probléma?

Yamaha dt 125r (1990)

Jawa 350/360 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 40

Üdv! Van egy Jawa 350/360 (1971-es )típusú motorom ami most egy nagy szervizen ment át csapágyak és dugattyúk cseréje volt miután össze lett rakva csak is kizárólag kipufogó  nélkül indul el, ha rá teszem a kipufogót el sem indul, ha menet közben teszel rá a kipufogót leáll, még furulya nélkül sem bírja.

Mi lehet a probléma?

Találkoztatok ilyennel esetleg van valaki, aki rá tudna nézni egy olyan szerelő, aki ért is hozzá?

 

Köszi a választ!

Renjii Creative Commons License 2017.04.07 0 0 39

Üdv mindenkinek! Segítségeteket kérném.

 

Adott egy alap 50ccm Gilera Stalker robogó. Kompresszió  jó (8as) Új gyertya új pöcre indul rúgásra önindítóra egyaránt. Variátor is  új görgök is. Karburátor és membrán is cserélve lettek bontottak de jó álapotuak. Hátsó kuplung is szét szedve összerakva tárcsán vezető nutok és kis vezető csapok épek frissen lezsírozva kuplungon ferrodol ép kuplung harang is ép könnyen jár.Ellenőriztem falsot nem szív sehol.    

Hiba jelenség : pöccre indul szép alapjárat egyenletes  karburátor gyári beállításokkal (alapjárat ütközéstől vissza 2 fordulat kifelé levegő csavar1.5 fordulat)Próbáltam új és bontott karburátorokkal is ugyan ez a jelenség mindegyiknél. Annyira gyenge hogy alig tudok elindulni vele ha betekerem levegő csavart javul a helyzet de így is csak 30 a vége teljes gáznál megfullad. Szíjat leveszem elindítom szépen elpörög a motor tuti nem szorul mechanikailag 1: 50 keveréket használok.

 

Bármilyen tanácsot tippet meg hallgatok mit nézzek mit nézzek meg vagy mi lehet a baj?

HollerSzasza Creative Commons License 2017.03.18 0 0 38

https://goo.gl/photos/f1GGEStA3PiHbVqP8

 

Erről lenne szó.

 

Köszönöm előre is.

HollerSzasza Creative Commons License 2017.03.18 0 0 37

Sziasztok,

Szeretnék valakit keresni, akit tud nekem segíteni és nem horror áron.

Van egy Yamaha jog 3yk robogóm, amit szeretnék egy kicsit tuningolni, már ha lehet.

Tavaly cseréltek benne szíjat, meg görgőket, mert 30 után nagyon lassan gyorsult. Most lényegében működik, de a végsebessége (100 kg súlyom alatt) 55 km/h körül van, ha nagyon sík terepen ki tudom húzatni és már villog is a piros speed lámba.  Ha pár napig nem használom, nehezen indul be, mert olyan, mintha eltűnne a benzin a karburátorból, ha beindult utána mindig könnyen indul másnap is, csak pár nap állás után jelentkezik a hiba. Az első teleszkópom sem tudom mennyire normális, alig érezni a csillapítást. A kátyúba úgy döccenek bele, hogy majd szétszakad a motor. Szóval ezekben kellene nekem segítség, ha valaki tudna segíteni vagy javasolni valakit. A 11 kerületben van a motor.

Egyébként ez a normális végsebesség vagy lehet ettől többet is kihozni elfogadható áron?

Köszönettel,

Szasza

hollersandor@gmail.com

 

gyula bioteck Creative Commons License 2017.02.05 0 0 36

helo 

 van nekem eggy peugeot jetforce 50 c-tech robogom 

és az volna a kérdésem hogy miért nincs szikra,  pedig ujj 

gyujtas alaplapot kapott gyujtotekercsbe nem jön áram   mi lehet még a baj ?

motormagus Creative Commons License 2016.12.07 0 0 35

Wörthe!

 

 Szegény keverék! Valahol falsot szív, (pl gumi szívócsonkok) vagy kicsi az úszószint. Esetleg alapból nincs jól beállítva a karbi.

Előzmény: wörthe (28)
motormagus Creative Commons License 2016.12.07 0 0 34

Real02!

 

 Nekem van aerox-hoz vadiúj, gyári csomagolásban! Keress meg!

Előzmény: real02 (32)
ktmotors Creative Commons License 2016.11.15 0 0 33

 Szia! Gondolom,hogy az újért nem akarsz 50000ft-ot kiadni,ezért keresgélj a neten,biztosan találni fogsz használtat,csak kitartás. Egyébként,a futóművet,fékrendszert ha nem vagy benne bíztos,akkor ne javitsd házilag,mert életveszélyes tud lenni. A legutolsó amit ajánlani tudok,hogy keress,egy forgácsolót,és mutasd meg neki a régit,és megmondja a lehetőségeket,de mint mondtam ez legyen a legutolsó lehetőség!

Előzmény: real02 (32)
real02 Creative Commons License 2016.11.13 0 0 32

Sziasztok. olyan kérdésem lene , hogy malaguti f12 be tönkrement a hátsó kerékagy (POGÁCSA) tárcsafékes, nem a tengely hanem a pogácsának a belső része, és nem találok sehol, a yamaha aeroxé paszol rá ,vagy tudtokvalamit ajánlani, malaguti 100 asét találtam de álitólag vastagab a tengely

ktmotors Creative Commons License 2016.11.08 0 0 31

Az előttem szólóhoz csatlakozom. Az alapjárati fuvóka van eltömődve,persze egy alapos karburátor,tank tisztitást javaslok. Ha csak a  karburátort akarod tísztítani,akkor egy kis Spurit önts a tankba a benzinhez,az segit.    Látom,hogy senki sem akar,vagy tud válaszolni a feltett kérdésekre,ha idöm engedi próbálok segiteni. Keleti motorokat kivéve!

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.07 0 0 30

Szia! Az alapjárati fuvóka van eltömődve,vagy víz van a karburátorban.csak ennyi a hibája.

Előzmény: Gergő Bontovics (29)
Gergő Bontovics Creative Commons License 2016.11.01 0 0 29

Üdv .

Van egy aprila sonicon 50 2t és csak akkor megy ha a manuális szivatót rajta hagyom a gáz adásra ia csak akkor reagál ha a szivató rajta ,szivató nélkül csak néha megy .

Tegna meg ma is mentem vele de kb egy órája be sem indul.

Kit tudnék vele kezdeni!?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!