Keresés

Részletes keresés

Szomikake Creative Commons License 2016.05.13 0 0 81

Miért mennek a nők katonának? Erre van olyan "bajtársuk", aki nagyon egyszerűen fogalmaz... és az összes katonanőre vonatkoztatja, idézet: "kétféle katonanő létezik, aki a f@szért megy a katonasághoz, és aki magasabb rangú tisztre pályázik, hogy megszerezze, és jó élete legyen.". Nos... hölgyek, katonanő-ismerőssel rendelkező Urak! Lehet üzenni ezen "bajtársnak, aki ilyen aljas nyilatkozatokat tesz, pláne úgy, hogy katona és sokkal több rálátása van a miértekre, mint nekünk, civileknek. Szerintem totálisan rosszindulatú és diszkriminatív, amit állít megrögzött módon. Itt elérhető, lehet neki véleményeket nyilvánítani arról, hogy miért is megy nő katonának, hogy tanuljon! https://www.facebook.com/laszlo.kecskes.948 . Itt dolgozik: https://www.facebook.com/tataidandar/?pnref=lhc – gratulálhattok neki a kulturáltságáért.
Kellemes hétvégét kívánok!

White Feri Creative Commons License 2012.11.28 0 0 80

Bocsánat nekem tetszenek nagyon, szépek ,aranyosak jól mutatnak az egyenruhában. A volt feleségem is az volt, szerződéses szakaszvezető. Szelid ,szolid nönek tünt, én lepődtem meg a legjobban amikor saját szememmel láttam hogy bánik a sorállománnyal. Nem is ez a lényeg válás után leszerelt elment a városból. 3 év alatt egyszer volt rajta gázálarc, a vegyvédelmi ruhát pedig csak látta azt hitte úgy kell viselni mint az esőköpenyt. Ja és akkor nekik csak 2000 méter volt a futásnorma. Én most is csak annyit mondok nekem nagyon tetszenek és ha lehetne mégegyszer is katonanőt vennék feleségül!

Előzmény: laci-ka (79)
laci-ka Creative Commons License 2012.11.28 0 0 79

Úgy gondolom ez egy nagyon tisztességtelen topic.

Szégyelje magát az aki elindította.Fogalma sincs arról hogyan élnek és mit csinálnak a nők a seregben.

Megfogadtam ,hogy nem szólok hozzá de csak nem állom meg  mert ez a sok pocskondiázás ami a katona nőkről szól vérforraló.

Elmondanám neked,hogy a katona nőket semmilyen módon nem kímélik.Kíváncsi lennék Te hogyan bírnád mikor derékig kell állni a vízben az árvíz idején és húszkilós zsákokat kell pakolni.Mert azok a csajok ott voltak és kidöglésig dolgoztak a férfiakkal együtt.Nem volt kivétel.Kíváncsi lennék Te hány perc alatt tudod lefutni a 3200-at mert a nőknek pont ugyanaz az előírás ami a férfiaknak.

Én tudok olyan negyvenegynéhány éves nőt aki húsz perc alatt lefutja, ja és két perc alatt a 70 felülést. Ha szülsz két gyereket és sajgó tagokkal tűröd a kort micsoda élmény ötven éves korig testnevelés szintet teljesíteni!

Ismerek olyan női katonát aki ezeket a sokak által kritizált milliárdos repülőgépeket irányítja nem mindenki ül az íróasztalnál és aki ott úl annak is kell teljesíteni egy alapvetően férfi világban.

Szégyen,hogy a honvédség engedi a női szolgálatot ebben egyetértünk.NEM nőknek való mesterség .De ne fikázzátok le őket mert keményen megdolgoznak azért a kevés pénzért amit kapnak és tűrik a sokszor megalázó helyzeteket.

Előzmény: White Feri (78)
White Feri Creative Commons License 2012.11.28 0 0 78

A katonanők szépek és mutatósak! Azért szivesen megnézném 10 km-es menetgyakorlton vv felszerelében.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 77
Valóban nem lenne az, ha nem hallottam volna már a szovjet testvérektől más hihetetlen teljesítményről is :)
Előzmény: HUNTERKILLER (75)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2004.12.03 0 0 76

Persze nem az összes tiszt volt.Stálingrádnál azt hiszem valami 150 lelövést csinált.

És nem ő volt az egyetlen Ász szovjet mesterlövész.

Előzmény: HUNTERKILLER (75)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2004.12.03 0 0 75

Azért az a közel 400 nem kis teljesítmény!

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 74
Ja. Hallottam olyat --illetve Juhász Ferencnek volt ilyen elképzelése-- , hogy a munkanélküliség csökkentése végett hozzanak létre egy cigány dandárt.

Ugy látszik a honvédségnek ma Magyarországon csak munkaerő piaci szerepe van... más nem sok. Tök mindegy, hogy ki megy oda, csak ne legyen piacképes szaktudása...
Előzmény: Kelevéz (73)
Kelevéz Creative Commons License 2004.12.02 0 0 73
Mint én is céloztam rá, volt szerencsém ismerni rátermetséggyanús női katonát.
1 db.-ot.Na a pasik között sem volta az a kimondott hemzsegés... de erőltetni mindenképpen egészségtelen. Olcsobbak, a sereg értelmetlenségeit jobban viselik, 79%értelmetlen adminisztráció. Edzés kevés, szellemi készület 0. Sajna
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 72
A "Határozottan hajlamosak a kegyetlenkedésre" állításodat azért nem írnám alá... Lyndie England egyike volt a statisztika miatt mundérba bújt torz szülötteknek... csak nézz a fejére, egészséges ember (nő) nem így néz ki szerintem.
Előzmény: Kelevéz (70)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.01 0 0 71
Ja, a szerződésesektől ilyeneket hallok én is mindenhonnan, de valszeg csak mi vagyunk himisovi nőgyűlölők :)

ez a gond. Pont ez nekem a bajom, hogy tök alkalmatlan emberek (nők is) kerülnek egy
számukra tökéletesen alkalmatlan helyre (pl. hadsereg), csakhogy növekedjen a nők foglalkoztatási statisztikája (ami még így is kategóriákkal gyászosabb, mint a férfiaké)

Ismertem olyan csajt --fiatalkori szerelmemet-- akit leendő férjura beprotezsált a seregbe. Bő 160 magas, talán 50 kilós teremtésről van szó, aki annyira egy beteges alkat volt, hogy míg együtt jártunk (fél év) többet volt műtőkben, mint velem. Néha már attól féltem, hogy nem marad belőle semmi, ehhez képes főtörzsig vitte :)
Na mindegy, ez nem engem kellene, hogy zavarjon....

Mindazonáltal fenntartom azt az állításomat, hogy igen is akadnak rátermett katona nők, nem csak a nagyvilágban, hanem még kicsiny hazánkban is. Csak sajnos hurva kevesen.

ikri
Előzmény: Kelevéz (70)
Kelevéz Creative Commons License 2004.12.01 0 0 70
Most szereltem le mint szerződéses.
Nyolcvan fős dolgozó állományból 3 volt nő, a vízfejben/kb. 200/ talán száz. A háromból is csak egynek mondhattam azt búcsuzóul, Töled élesben is elfogadnék parancsot. Egy fő két hónap alatt lett főhadnagy, a mamájától tanulhatta a szakmát, meg volt egy főisk. diplomája. Nekem kettő egyetemi, de ettől még takaríthattam.
-Sok olyan hely van ahol igenis lehet őket alkalmazni, jobb a monotónia tűrésük például, de:
Határozottan hajlamosak a kegyetlenkedésre, /ld. fogolykínzás amcsi módra/
Sérülésük esetén az egész egységet "le lehet venni" mert olyan sokkot kapnak, hogy pszichikai veszteség lesz belőlük.
Nálunk nyugodtan lehetnek, úgysincs hadseregünk, így katonák sem lehetnek,:), (:,.
Elém állt előljáró leányzó, hogy leteremtsen, a katonátlan megjelenésem miatt, /ki volt gombolva a felső zsebem/, igaz, rajta civil bakkancs, kitűrt poló és nyolc kiló felesleg volt. Innentől kezdve nem a női mivolta miatt nem vettem komolyan, mint elöljárót.
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.28 0 0 69
Félreértesz. Nem Jessicát hibáztatom, vagy fikázom, erről szó nincs, hanem azt a közeget, akinek teljesen mindegy, hogy milyen áron, de nincs más célja, mint a saját demagóg hülyeségének a bizonygatása...
Előzmény: Cifu (68)
Cifu Creative Commons License 2004.11.27 0 0 68
Már megbocsáss, de megint rossz példával hozakodsz elő. A Jessica Lynch esetnél tisztán a Pentagon píárosai (vagy helyesebb lenne propagandásainak mondani?) lehetne felhúzni az első fára...
De ez nincs kihatással arra, hogy adott esetben a hölgy katonaként viselkedett, vagy sem...
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.27 0 0 67
Nekem nem azzal van bajom, hogy a nők alkamatlanok lennének bizonyos (legtöbb) beosztásba, mert ez egész egyszerűen nem igaz, mert igenis vannak nagyon jó katona nők is a világban, nekem tulképpen azzal lenne bajom, hogy --a nők foglalkoztatásának növelése ürügyén-- erőltetik ezt a jelenséget, néha már nagyon demagóg módon.

Itt van például az általam egyébként nagyon tisztelt Jessica Lynch esete is...

Bejárta a világsajtót a halott társai mellett az utolsó töltényig harcoló női közkatona híre, filmstúdiók versengtek a történetének megfilmesítésének jogáért. (fogságba esésétől, állítólagos kínzásain keresztül a kiszabadításáig)
Egy bökkenő volt csupán, szegény lány semmi ilyenre nem emlékezett: nemhogy az utolsó töltényig harcolt, hanem emlékei szerint nem is nyitott tüzet, a társai meg nem halottak voltak, hanem csak gyorsabban futottak, mint ő, az irakiak meg nemhogy megkínozták, de egy kórházban a körülményekhez képest tisztességgel ellátták a lábsérülését is, a kiszabadítása során meg csak annyi történt, hogy ami tengerészgyalogosok lövöldöztek vaktölténnyel a halálra rémült orvosok, s ápolók között...

Ő erre mind igy emlékezett.

Erre mi történik? Amnéziásnak, nem beszámíthatónak titulálják, ország-világ előtt hülyét csinálnak a szerencsétlenből, ha jól emlékszem akkor még valamilyen kitüntetést sem vehetett át. S mindez miért? Csakhogy megmutassák a világ népeinek, hogy micsoda katona hősnők teremnek mostanság.
Aztán persze borult az egész, annyi ponton volt ingatag ez a demagóg mese, hogy tovább már nem lehetett menteni a teóriát... szal szegény Jessicának csak a tolószék (vagy mankó) maradt az egészből...
Undorító ez az egész!

ikri
Yosser2 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 66

Jó lenne, ha nem csak egy forrás alapján mondanál véleményt.

A mustang mind emelkedőképesség, mind fordulékonyság terén elmaradt a messzertől és a késő Yak illetve Lavocskin típusoktól. Előnye a nagy sebességében és a még nagyobb hatótávban rejlett... Mellesleg a La-7 és a K sorozatú messzer , főleg 7000 méterig elérte, sőt meghaladta a Mustang sebességét.

A mustang nagy előnye a tömegében a nagy hatótávban és a kiválóan kiképzett pilótákban volt...Az tényleg egy kicsit sarkított, hogy fos, de hogy a legjobb lett volna...az az ami PR újabb diadala...

Pl a Griffon motoros Spitfire minden tekintettben (fordulékonyság, emelkedő képesség, sebesség, gyorsulás) jobb volt, egyedül a hatótávban maradt el...

Előzmény: Zero4 (65)
Zero4 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 65
Yosser: Nagyon nincs igazad. Olvasd el a Légiháború Mo. felett I-II-t. (A Zrínyinél jelent meg a kilencvenes évek elején.) Ott megtalálod az egyes amerikai típusok tárgyilagos értékelését. Méghogy azt mondani a P-51-ről, hogy "f.."! A szakértők szerint a P-51D az összes többi (szovjet, angol, ami.-i) standard szövetséges vadásztípust felülmúlta, vagyis a legjobb ilyen gép volt a németekkel szemben álló országok oldalán. A tömeges alkalmazást se úgy kell elképzelni, hogy mondjuk 200 Mustang hajtott-üldözött 30 német vagy magyar gépet... Ha felbukkant egy német vagy magyar repülőkötelék, akkor általában csak 1 századnyi, max. 1 osztálynyi P-51 vált ki és csapott le a magasból biztosító kötelékből- a támadók szétszórására, tervük keresztülhúzására többnyire elég volt ennyi. A szovjet női pilótákról majd az SR-71 elnevezésű szaklap valamelyik számában lehet olvasni. A cikk már rég elkészült. A topic eredeti témájához tartozik, hogy nemrég jelent meg magyarul az MI-5 volt főigazgatójának önéletrajza. Az illető hölgy létére felküzdötte magát egy ilyen szervezet nagyfőnöki székébe. Háát... nem szívesen lettem volna a beosztottja. Visszaemlékezései alapján rendkívül ÉNcentrikus, ambíciózus, tűzön-vízen át karrierista típusnak tűnik.
ftonyo Creative Commons License 2004.11.25 0 0 64
Khm, én nem tagadtam, hogy voltak.... Ilyenek IS.. De a nagyrészük akkor is PO-2-es kisegitőpilóta volt, meg az Il-2-esek lövésze... Szinte 0 páncélzattal... Egy egy kilött Il-2-es pilóta mögül 3-4 lövészt iktattak ki korábban...
Előzmény: Yosser2 (61)
Yosser2 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 63

Hatmann első bevetése 1942 októberében volt, szóval nehezen vehetett részt az angliai csatában. És ráadásul a legnagyobb keleti ászoknak tényleg nem ment nyugaton: Rall, Barkhorn...

Viszont nyugaton is voltak akik több mint 100 győzelmet arattak...

Mellesleg igaz, hogy az orosz fronton jóval könnyebb volt győzelmet aratni, de ez nem az orosz gépek gyengeségével magyarázható. A Mustang jó nagy, fos gép volt, a könnyű orosz vagy német gépekhez képest, nem is beszélve a Lightningről, meg a Thunderboltról... csakhogy óriási túlerőben voltak és ezt a túlerőt összpontosították is...míg az oroszoknak a túlerejüket el kellett "aprózni" több ezer km-en és ráadásul nem is olyan magasan repültek, mert más volt a feladatuk.

Előzmény: Stylist (62)
Stylist Creative Commons License 2004.11.24 0 0 62
"A nagy német ászok nem véletlenül a keleti fronton arattak. A Mustangok ellen már nem volt olyan sikerük, ugye..."

Azért ez így túlzás! Hartmann-tól Mölders-ig az összes német sztárpilóta az Angliai Csatában kezdte a ME-109 gépüknél semmivel sem rosszabb Spitfire-ek ellen, és már "ász"-ként, kétszámjegyű légi győzelemmel kerültek a keleti frontra! Ezen kívül Szentgyörgyi Dezső és Tobak Tibor visszaemlékezései szerint a szovjet gárdaezredek pilótái ellen legalább olyan nehéz volt harcolni, mint a Mustangok ellen. Volt összehasonlítási alapjuk, mert harcoltak mindkettő ellen...
Üdv:
Előzmény: ftonyo (59)
Yosser2 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 61

Lilya Lityvak és Yak 1-essel repült. 1943 augusztus elsején lőtték le több mint egy tucat légi győzelme volt.... és ennyit arról, hogy csak Po-2esekkel repültek nők:

http://www.frenkenstein.com/ww2/soviet/Women.htm

http://216.198.255.120/russianpart/ruslitvyak.html

és a többi...

Előzmény: ftonyo (60)
ftonyo Creative Commons License 2004.11.23 0 0 60

Yosser2!

A Jiri Litvak - férfinév! (Jiri= György, csehül...) :))))))

Amúgy a ruszkik a női pilótákat csak PO-2-esekkel vetették be éjszakai zavarórepülésekre. Annyit is ért....

Részt vettek még a partizánok utánpótlásában, diverzánsok telepitésében stb. szintén PO-2-essel.

Az USÁ-ban volt női repszázad, de ezek is csak odáig jutottak, hogy a kontiunentális bázisokra repülték át a gyárakból az elkészült gépeket. Frontra nem jutottak.

Volt erről egy film, és az pont arról szólt, hogy milyen nemi diszkriminációban volt részük.

Majdnem ugyanaz, mint a feketéknél. Őket is csak kiegészitő feladatra használták, és csak Eleanor Roosevelt igen erőteljes közbenjárására kerülhettek éles bevetésre. (99th FG története, erről is volt film.) 

Előzmény: Yosser2 (46)
ftonyo Creative Commons License 2004.11.23 0 0 59

"... ellenben az oroszok szívesen gyártottak "hősöket" a sztálini vörös hadseregnek, az orosz propaganda jelentéseket meg ugye nem szabad kézpénznek venni..."

kkkhhh-kkkhhh-khm!

Pokriskin, Kodzsedub, Ahmed-Kán Szultán stb. légi győzelmei VALÓSÁGOSAK. És az is, hogy több ezer szovjet pilótát élete első bevetései egyikén lelőtték.

A nagy német ászok nem véletlenül a keleti fronton arattak. A Mustangok ellen már nem volt olyan sikerük, ugye...

Ikri! Mielőtt elhamarkodoptt következtetéseket vonnál le, ajánlom olvasd el Pokriskin önéletrajzi könyvét. Anyi kib@szásban volt része, hogy csoda, hogy ennyi légigyőzelmet tudott elérni. (Pl. direkt iskolára vezényelték, hogy Kodzsedub leelőzhesse...)

Előzmény: Törölt nick (56)
ftonyo Creative Commons License 2004.11.23 0 0 58

Khm... A pontosság kedvéért:

Nem Hertman hanem HARTMANN. Erich Hartmann.

Yosser2 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 57

"szívesen gyártottak "hősöket" a sztálini vörös hadseregnek"

Te is láttad a nagyon gagyi kategoriába tartozó ellenség a kapuknál című förmedvényt? :)

Az oroszoknál a légigyőzelem igazolása éppen olyan szigorú volt mint más hadseregekben. Ugyani ez nem csak az egyén dicsőségét mutatta, hanem "pontos" képet festett az ellenség veszteségeiről, amit ugye nem árt ha ismer egy hadsdere vezérkara...

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 56

Persze. Csak tudni kell, hogy egyedül a németek regisztráltak egyértelmű győzelmeket. (Hertman esetében például egy pilótatársnak és egy földi megfigyelőnek is meg kellett erősítenie a légigyőzelem tényét. Sok olyan győzelme volt, amit egyáltalán nem is jegyeztek sehol!)

Szóval az "Ászok-ásza" címet senki nem vitathatja el Hertmantól... ellenben az oroszok szívesen gyártottak "hősöket" a sztálini vörös hadseregnek, az orosz propaganda jelentéseket meg ugye nem szabad kézpénznek venni...

Előzmény: Yosser2 (54)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.23 0 0 55

Igen. Ezt én is hallottam, megesett ilyen aljas húzás a "görög-perzsa" háborúkban.

A perzsák nehéz gyalogos katonának öltöztettek nőket. A görögök --mert ekkor ők mentek kis-Ázsiába kötözködni, s nem fordítva-- szépen le is vágták őket.

Mikor azonban a holttesteket átvizsgálták, csak akkor derült ki a turpisság. Az egész görög sereg demoralizálódott...

Aztán persze léptek ők is, összeszedték az összes meleg hoplita harcost, s létrehozták a thébai szent falanxot, őket meg ugye annyira nem hatotta meg a halott nők látványa :)

Előzmény: Cerberusz (53)
Yosser2 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 54

Nem fogom előkeresni azt a sok netes címet, meg topgunt ahol szerepel..annyira nem lehet propagandea, mert valahol sztálingrád felett lelőtték.... szóval ez igaz. Mellesleg a ném,et győzelmi jelentésekre is azt mondták propaganda és utólag kiderült, hogy Hartmann tényleg 352 győzelmet ért el..stb.

Előzmény: Törölt nick (51)
Cerberusz Creative Commons License 2004.11.23 0 0 53
Egyébként olyan érvet is hallottam a katonanők bevetése ellen, hogy a megsebesült nő látványa (főleg, ha társ) sokkolná a férfiakat, és csökkenne a harcképesség szintje.
Cerberusz Creative Commons License 2004.11.23 0 0 52

Cifu írta: Egy svéd Gottland-osztályú D/E tengeralattjáró vezénylőterme látható rajta, és ballra hátul ott egy szőke befont hajú hölgyemény. Amúgy mi ez a bizonyos "fiziológiai okok" amire hivatkozol? Mert ha a menses lenne az, szerintem kicsit túl van misztifikálva a dolog...

A JAG egyik része erről szólt. Az ottani "filmes" tengeralattjáró-parancsnok azzal védte az álláspontján, hogy a tengeralattjárók tervezésénél még nem volt szempont a női nem alkalmazása, a helyhiány miatt pedig nem lehet kialakítani az egyébként kötelező dolgokat. (női-férfi mosdó, női-férfi zuhanyzó...)

Előzmény: Cifu (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!