Keresés

Részletes keresés

Tiborc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 52
Kedves Pásztörperc!

Köszönöm az igazolást.

Nem megyek bele a részletekbe, mert elég hamisságot olvastam -mindkét részről - és tapasztalom a tegnapi igazságok mai átváltozását. A P/c által írtak helyes, vagy helytelen voltát naponta döntögetik.

Köszönöm a bizalmat.
"Számodra, aki minden bizonnyal éteri magasban lebex e világi hícságok felett, bizonyára mit sem jelentenek a rút anyagiak" - sokkal inkább állok a valóság talaján, és sokkal több az anyagi gondom, de ez már nálam is OFF.
Tiborc
Előzmény: Pásztörperc (47)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 51
Elveszett, ez a lényeg.
Tiborc
Előzmény: Profán Béni (49)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 50
De még mennyire!
Előzmény: Profán Béni (49)
Profán Béni Creative Commons License 2004.11.15 0 0 49
Egy Karinthy veszett el benned :)

Előzmény: GLászló (48)
GLászló Creative Commons License 2004.11.15 0 0 48

Ezerszer meggondolom, mit írjak.

Honnan jön le több szőr: döglött kutyáról, vagy eleven csikóhalról?

Nem kell elhamarkodni a választ, nehéz is lenne, habár. Kérdezheti kollégám miért kérdezem, de várjon, a végére minden függöny legördül.

 

Nem eszik olyan forrón.

(Mint topiktestvérem mondani szokta.)

 

Minden topikban hozzászólás minden vélemény. És ez nem csak az Indexre vonatkozik, de arra is.

Különösen más irányban.

 

Politikai irányultságtól függetlenül (mert vannak szép számmal állítások, ellenjavallatok, kérdezze meg gyógyszerészét.

Bennem CTibor keltett hamis érzetet, nehogymár a provokátor.

Ezt nem kell komolyan venni, ilyen szellemes vagyok. De csak különben.

 

Áttérek most a kettős állampolgárságra és az abból eredő vitálkra. Pró és kontra.

Ahogy a nagy könyvben meg van írva. Provokátor ám a nénikéje térgyekalácsa.

Ilyen szócsatákból tengernyi van, ha viccesen akarnám mondani, ahogy szoktam, ha jókedvem van. Tizenkettő egy tucat. Egy tucat ilyen van, mint CTibor, de nem akarom bosszantani magam.

 

Ne beszéljen népírtásról egy olyan, akinek nincs ki minden szelete a vízből. Honnan, honnan nem? Hát persze.

Visszakereshető minden, amit mondtam, akinek van hozzá bátorsága. Nem mondtam soha olyat, de nem is utaltam rá. Ha igen, vegyék elő minden képességüket és tálalják.

Kirekesztő emberek rekesztenek bennrekedteket ki.

Ez tény, nemdebár? Nem szidalmazom őket, pedig milyen vehemensen támadtak minden topikban.

 

Furcsa népség, de én csendesen tűröm.

Én még Hoblanitzky Pál matematika óráin tanultam az alázatot.Nekem Szegfalussy professzor előadásai jelentették a betevő kenyeret, a mindennapi szellemi alamizsnát, ahogy a költő mondja.

Nem a kommunista, nem.

 

Ha valaki ezt nem érti, minek ide a szóbeszéd?

Csak úgy általában?!

Azt szeretnék, de nem kapják meg.

 

Tisztességtelen fajzat.

Csak ennyit akartam elmondani, harag helyett.

 

GLászlóc

Előzmény: Pásztörperc (47)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 47

OFF

 

Kedves Tiborc!

 

1. A "Ron Werber csapat" meglehetősen nehezen értelmezhető fogalom. Ron Werber köztudottan egyedül szeretett dolgozni; az együttműködő készség nem tartozik jellemző tulajdonságai közé. Ha az általa félig kiképzettekre gondolsz: a tanfolyamon választókerületenként egy fiatalnak kellett volna részt vennie, és a politikai marketing alapjait próbálták velük megértetni (SZVSZ rengeteg üresjárattal, amiben néhány "nagy ember" alapvetően azért kapott szereplési lehetőséget, hogy ne próbálja meg az egész képzést elfűrészelni). Ez durván az a tudás, ami nélkül egy pártban nem is lenne szabad alkalmazni embereket -- nos, a képzés félbeszakadt, és nem tudok róla, hogy az oktatottak akárcsak tartanák egymással a kapcsolatot. Köv.képp "csapat" egész 1*űen nincs.

 

2. Átkozottul szerncsétlen dolog analógiának minősített párhuzamokat erőltetni a "konkrét helyzet konkrét elemzése" helyett. Egyrészt azért, mert amíg Te valamiféle jelenségek hasonló vonásaira kívánod felhívni a figyelmet, addig másoxámára az eltérések lesznek irányadók: elvégre, ha eltérések nem lennének, akkor az nem is hasonlóság, hanem azonosság lenne. No, pont így van ez a zsidók, illetve a határon túli magyaok "kirekesztésével" is. Számodra, aki minden bizonnyal éteri magasban lebex e világi hícságok felett, bizonyára mit sem jelentenek a rút anyagiak: számomra, 1*ű közalkalmazott számára a dolog az állampolgár fogalmánál -- kötelességeinél és jogainál kezdődik. Az állampolgárnak ugyanis nem csak jogai vannak, de kötelességei is, amelyek persze időben és térben vaskosan átstrukturálódnak. Korábban a legfontosabb kötelesség a haza védelme volt -- most az adófizetés az. A magyar zsidókat, akik belföldi adóalanyok voltak, valóban kirekesztették az állampolgári jogokból: megfosztották őket tőlük. (Stb., de ez nem tartozik ide.) A határon túli magyarok, akik külföldi adóalanyok, minden állampolgári jogot élveznek -- azokban az országokban, amelyeknek állampolgárai, adófizetői. Nekik egy második ország állampolgári jogait követelik egyesek: nem elvenni akarnak tőlük, hanem adni nekik. Adni abból az EÜ, szoc. stb. ellátásból, amit a Te adódból tartunk fenn úgy, ahogy, meg az enyémből és még másokéból. ha már így szereted az analógiákat, mondok én Neked egy olyant, ami lényegesen pontosabban illeszkedik erre a helyzetre: a kismalacokét és a farkasét.

 

Tudod, akismalacok felépítették házacskáikat, összegyűjtötték készletecskéiket, befűtötték kályhácskáikat, míg nem jött a farkas, követelve, hogy engedjék be, mert neki nincs se háza, se ennivalója, se melegedője. (Stb., de ez nem tartozik ide.) Nos, amikor ezt az analógiát olvasva mélyen felháborodsz ennek igazságtalanságán, gondold végig először azt, hogy amúgy a tényexintjén mennyivel pontosabb ez az Általad előrángatottnál, majd pedig azt, mit érezhetnek azok, akik minden bizonnyal jóindulatúnaxánt, de amúgy isten igazából szörnyűségesre sikeredett párhuzamodat olvasni kénytelenek...

Előzmény: Tiborc (45)
GLászló Creative Commons License 2004.11.15 0 0 46
Höhö P/c kollega, ebből hámozd ki az agyvelő jelenlétére utaló jeleket, ha bírod. :) Szerintem szemüveg, meg cigifüst van a szavak helyén, értelem nincs - de mögérdemled, minek szóltál hozzá.
Előzmény: Pásztörperc (43)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 45
Áttörés?

Kedves P/c!

Nagyon sokszor átgondoltam lépre menésemet.
Leírom gondolataimat, és nem zavar, ha sokan megsértődnek.
Nem szoktam öntömjénezni, csak megfigyelni.
Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok.
GLászló a 32 – ben említette a most következőket, joggal váltok én is.
A kulcskérdésként nevezett december 5. –i népszavazást.
Sorkatonaságról váltok én is, mert indokolt, és lépre menésemet megérteni a váltással tudtam.
Kettős állampolgárság, és kórház-privatizáció.
Zúdulnak az érvek pro és kontra, kormány, ellenzék, határon kívüliek, belüliek, a média, az index, mindenki.
Most Bécsben nyissak cukrászdát, vagy az indexen új topicot?

Mert nyílnak a topicok, és a vélemények zúdulnak.
Nem nyitok, és a meglévőkhöz sem csatlakozok.
Itt leírom.
Kérdések fogalmazódnak meg bennem:

Nem összesküvés-elmélet, sajtóhírek jelentek meg az ún Ron Werber csapat újbóli harcba állításáról. Az index politikai – ma már nem politikai, hanem polidili – fóruma mennyire vesz részt ebben? Vannak elhivatottak, de kik a csapattagok, mert ez nem volt benne egykoron az index riporterének írásában. Nem is feltételezek senkiről ilyesmit, mert nem tudom bizonyítani, megmaradok a hit mellett. Nem is vitatom el jogukat, mert erre nincs jogi alapom. Véleményem lesz.

Áttérek viszont a kettős állampolgárságról folyó vitákra. Több topic indult, szenvedélyes pro és kontra érvekkel. Kihagyom még a felsorolást is, de a kontra kapcsán van egy észrevételem. Nyers, nem kidolgozott elmélet, valószínűleg bejön a közgondolkodásba is. Csak az index elmúlt éveire tudok utalni, itt visszakereshető topic szerint, hozzászólók szerint. Én megtettem.
Elkeseredett, késhegyig menő szócsaták voltak a numerus klauzusról, zsidótörvényekről, holokausztról, a nemzetből kirekesztésről. Nem volt dicsőségünk ez, soha nem dicsértem az elkövetetteket, mert rettenetes volt. Olyan, mint minden XX. századi népirtás, kirekesztés. Meg a történelem valamennyi ilyen cselekedete.
Valami hasonlót érzek most is. Ami megdöbbentő az indexen, de a való életben a politikusoknál is, hogy a kirekesztett zsidóság legharcosabb védelmezői vannak leginkább a NEM szavazat mellett! Igaz, a kormány, az MSZP már perturbálja az eddigi harcos nemet, sőt látszólag rá is licitál. Tudom, más kategória a zsidóság kirekesztése, és más a határon kívüli magyarok kirekesztése. Az előbbi bizonyítottan tragédiába torkollott, a mostaninál csak a kirekesztés önző megjelenése érzékelhető. Csak a pártokat említem, az MSZP és az SZDSZ retorikájában, az indexes hozzászólásokat elolvashatni itt, nem kommentálom tovább.
Van kétféle kirekesztés? Úgy látom, van. Hogyan élik meg az egyszerű párttagok, hogyan a zsidótörvények harcos támadói, hogyan élik meg a külhoni magyarok?
Kirekeszteni minden áron? Hiszen ez felmentést ad utólag minden kirekesztésre, a holokausztra.

Orbán Viktor szerintem sikeresen váltott, és mások?
Lendvai Ildikó valami sületlenséget hordott össze Trianonról, meg a népszavazásról. A sikeres NEM agitáció valóban Trianon beteljesítése lesz!

Egyébként intézzék el az erre illetékesek a saját lelkiismeretükkel, én nem fogom olyan vehemensen támadni, mint ahogyan az indexen tették az antiszemitizmus élharcosai, nem szidalmazom őket.
Hiteltelen hazugok.

Tiborc
Előzmény: Pásztörperc (8)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 44
Most fogom igazán szeretni!
Tiborc
Előzmény: Pásztörperc (43)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.13 0 0 43

Off

 

Kedves Tiborc!

 

Szeretem, amikor szeretsz!

Előzmény: Tiborc (37)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.11.13 0 0 42
Én azt hiszem, itt két külön mondatról van szó, nem kell abba belemagyarázni semmit.
Előzmény: Tiborc (37)
GLászló Creative Commons License 2004.11.12 0 0 41

A kormánypártok és az ellenzék között valóban nincs akkora különbség, mint amekkora ellentét. Dehát a politika minden hamis és ostoba állítás ellenére nem a programok nemes versenye, hanem kemény és ádáz hatalmi harc. vagyis nincs annak jelentősége, hogy a nézetek különbsége mekkora.

 

Mindenesetre nézd meg: Orbán előáll 2000-ben (ő nemzeti vízumnak nevezi) egy ötlettel, amit a szocik elvetnek, majd 2004-ben (tegnap az asztalra pakolnak egy öteletet (ők külhoni útlevélnek hívják) amit a Fidesz kapásból lesöpör. A két dolog egy és ugyanaz.

Dehát látjuk: Németh 2001-ben kijelenti, hogy nem vezetjük be a kettős állampolgárság intézményét. Most teljes mellszélességgel támogatja.

 

Vagyis politikai küzdelem zajlik, amiben a legkevésbé érdekes, hogy kinek mi az elképzelése, világlátása, gazdaságpolitikája, stb. Az egyetlen fontos dolog a másik legyőzése. És ebben szégyenérzet nélkül foglalnak el egymással teljesen ellentétes pozíciót - önmagukkal.

Előzmény: Törölt nick (40)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.12 0 0 38
Pásztörpec GLászló? Na ne!
Előzmény: Tiborc (37)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.12 0 0 37
Szeretem, amikor P/c oktat ki egyeseket magyarul, magyarán.

Ajánlom figyelmébe:
„Mindenesetre az Indexen az őrület már a csúcsokat veri, igazi kampány folyik rengeteg demagógiával - na jó, mondjuk meg: lényegében csak demagógiával. Az ellenzék nem csak háttérben tartott ászát, Orbán Viktort vetette csatasorba, de Mádl köztársasági elnök is bedobta amije van.”

Kedves P/c!

Hol találom meg az Indexen a háttérben tartott ászt!
Mádl Ferenc melyik nick? VIP-es?
Jó mondat.
Nehezen megérthető, hámozható ki belőle, amit jól ki magyar fejezni akarta!
Tiborc
GLászló Creative Commons License 2004.11.12 0 0 36

A helyzet fokozódik, :) az elkövetkező időszak elkeseredett harcokat hoz. Nem tudom felmérni, hogy az Indexen kívüli világba mennyire kerül át a csatazaj, az én környezetem nagy része teljesen mentes ezektől, az pedig, hogy az ország túlnyomó többsége egyáltalán mit szól ehhez, nem tudható. Mindenesetre az Indexen az őrület már a csúcsokat veri, igazi kampány folyik rengeteg demagógiával - na jó, mondjuk meg: lényegében csak demagógiával. Az ellenzék nem csak háttérben tartott ászát, Orbán Viktort vetette csatasorba, de Mádl köztársasági elnök is bedobta amije van. (Az ehhez való jogát én percig sem vitatom, és még csak nem is rosszallom, ő is egy politikus, akinek a szerepén belül megengedett eszközök használata javallt ilyen zűrös politikai helyzetekben.)

A hét végén időközi választás lesz, aztán jön a népszavazás és alig ülnek el az ünnepek, a jövő év kezdete  - gondolom január, február táján - újabb népszavazás teszi fel a koronát a ciklusközepi őrületre.

Szerintem ezek meglehetősen fontos idők a pártok szempontjából és meglehetősen nehezen elviselhetőek a polgár szemével nézve. Az ország nagy része persze nem nézi.

Mi, akik megfigyelői vagyunk ennek a viaskodásnak, (ki közelebbről, ki távolabbról, de túlnyomó többségünk mindenfajta beleszólás nélkül szemléli az eseményeket) azt hiszem akkor teszünk helyesen, ha nem izgatjuk túlságosan fel magunkat.

Ehhez kívánok jó erőt mindenkinek. :)

 

Most nehéz átlátni már a demagóg, populista ígéretekből, fenyegetésekből álló sűrű ágyútűzön, vagyis várjunk. Tippelni, kívánni persze lehet.

 

Továbbra is azt tippelem, hogy ha a fent említett akadályfutásban tavaszig rosszul teljesít a Fidesz, akkor április táján kiegyenlítődnek az erőviszonyok. És persze ebből semmi sem következik a 2006-os választásokat illetően. Az egy új őrület lesz, milyen jó nekünk, hogy ezt láthatjuk. (Na, azért annyira nem jó. :) )

Tiborc Creative Commons License 2004.11.12 0 0 35
Áttörés a Fideszben?
Törés az MSZP - ben?

„Hosszabb ideje látható, hogy a Fidesz válasza az MSZP erősödésére hibás. Monoton módon elutasítanak mindent, ami a kormánypártok mondanak és naponta jelentenek be újabb botránykövet, amit "felfedeztek". A mostani döntés hátterében akár ennek a felismerése is lehet, de természetesen megbújhat mögötte egyszeri irányváltás is, ami a populista politikától nem idegen. Lehet, hogy csak felismerték, a sorkatonaság ügyében elfoglalt álláspontjuk nem népszerű, ezért váltottak. Mi a véleményetek?”


Sajnos, módosítom a véleményemet, amelyet meggondolatlanul mondtam!
Maradok annál, amely oly régóta kialakult, és megtalálható az archívumban…
Nem a töprengő ember, a sokszor megtapasztalt sima modorú provokátor jelentkezett újra.
Sajnos.
Emlékszem, anno még Hering József szóbeli közlését cáfolta buzgón, meg a Csurkát szidta. Az bejött, beszoptuk derekasan, de hát egy ilyen katonamentes nemzet ordíthat igazságos háborút a terrorizmus ellen.
Éljen a pacifizmus!

Szóval kedves GLászló, ki is a populista? Mi ez a sírból visszajövünk, harcolunk Orbán ellen - töltényünk nincs, fegyverünk nincs, de harcolunk – szindróma?
Azt hittem az a „sziliklaszilárd” Kéri László által egykoron siratott párt oly derék, egységes, homogén, hogy minden rendben, itt a Kánaán a nyakunkon, probléma nincsen, stb.

GLászlónak sok igazsága van:

” Monoton módon elutasítanak mindent, ami a kormánypártok mondanak”

A tett nem azonos a mondással!
A kormánypártok mondásait összetéveszteni Kovács és Lendvai riogatásával, épp olyan, mint Gyurcsány hazugságaitól ájuldozni. Egy ideig megy, ameddig Kéri László rá nem jön, hogy nem ilyen lóról ábrándozott.
Én ezentúl csak arra leszek kíváncsi, milyen fordulatokat tesz meg az MSZP, hiszen a tanácsadók amerikaiak.
A kormánypártok tettei meg magukért beszélnek, itt a Kánaán, minden rendben.


GLászló, valami baj van azzal az egykoron meghirdetett falkaszellemmel!
Itt az indexen is!
Nem én vezettem be a fogalmat, hanem kegyed és tsai, de elfogadom mások nyelvi leleményeit, és tisztelettel használom.
Fárad az egykori csapat. Vaskos hazugságok, tévedések, kódolt antiszemitázások fordulnak elő a harcostársak hozzászólásainál, és ez aggasztja a pártot.
Ide ütőképes friss erő kell, profi, nem ilyen leharcolt néphadsereges táborszerűség.

Szóval GLászló, nemcsak a FIDESZ áttörése hiányzik, legalább olyan baj az indexes letörés.
Igaz ez már csak polidili, igaz zárt fórummal és itt aztán le lehet törni, kit érdekel ez a vircsaft?


Tiborc

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.11 0 0 34

"Ha ezeken rosszul szerepelnek, tavaszra utolérheti őket az MSZP."

 

Te nem elemzel, hanem szurkolsz...

Tudod, mit mondott Révai, milyen hibába nem szabad beleesniük a baloldaliaknak? (Jó, jó, ő ugyan kommunistát mondott, de ettől az apróságtól most tekintsünk el.)

Előzmény: GLászló (32)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.11 0 0 33
Te a legalantasabb ösztönökre hatni kívánó uszítást '"érveknek" nevezed?! Sashimi, sashimi, mennyi csalódást okozol még nekem?
Előzmény: sashimi (31)
GLászló Creative Commons License 2004.11.11 0 0 32

Már az 1990-es évek elején mosolyogtam azokon a feltételezéseken, amikor Antall József tetteinek magyarázatakor bonyolult és komoly kombinációkat tételeztek fel. Azóta okosodtam. :) Ugyan már. Orbánék arra sem képesek, hogy felmérjék, mi a helyzet ma, nem hogy 2006-ban. (Nem csak ők, más sem képes rá egyik oldalon sem.) Ugyan már,  a sorkötelezettség ügyében mit csináltak? Lőttek, ahogy szoktak, mindenre ami mozog, aztán mikor látták, hogy saját magukra lőnek, azt mondták: ja, nem, mégsem.

 

Bele kellene törődni, hogy egyik politikus sem lát tovább az orránál. Orbánéknak nincs módja tesztelni, mert túl nagy a tét. Ma az a helyzet, hogy miután Gyurcsány megjelent, elkezdett csikorogni a Fidesz fogaskereke, tehát tenni kellene valamit. Elbuktak egy kérdést - sorkatonaság - és most sorra jönnek az új, fontos problémák: iraki jelenlét, időközi választások, népszavazás 1-2, népszavazás 3. Ha ezeken rosszul szerepelnek, tavaszra utolérheti őket az MSZP. És ezért nem tesztelni kell nekik, hanem teljesíteni.

Orbánék ezt pontosan tudják, azért vetik be most már a csodafegyvert: Orbán beszélni fog nagy hallgatóságához november 27-én - még az is lehet, hogy kétmillió ember lesz a Podmaniczky téren - és ez sokkal inkább azt jelzi, hogy tisztában van a téttel. Már most nagyon nagy. Ez nem teszt.

Előzmény: sashimi (31)
sashimi Creative Commons License 2004.11.11 0 0 31
Csak egy elmélet OV lépései mögötti logikára.

A fidesz a decemberi válsztásokon a saját táborát teszteli. Arra kiváncsi, hogy vajon támogatoik kellöen elkötelezettek-e, akik immunisak a kormánypártok érveire és mindent megemésztenek s lehet öket abszurdba hajló kijelentésekkel (nem kerül pénzbe az állampolgárság, privatizált korházban mindenért fizetni kell) kellő számban mozgositani. Ha igen, akkor OV nem fog a centrum megnyerésével foglalkozni 2006-ig (lásd Bush kampánya), hanem csak a táborra koncentrál. Ha nem, akkor még van elég idö számára ujra váltani és a megfontolt államférfiui kép kialakitására törekedni az OGY választásokig.

sashimi
Előzmény: GLászló (-)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 30
Amit egy őszinte naiv írhat, amikor rájön: Nem kérdezték,hanem provokálták.
Amire hívatkoztam, keressen rá aki akar.
Én így szoktam tenni, bevált.
Tiborc
Előzmény: Pásztörperc (28)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 29
25-ben
Előzmény: Pásztörperc (28)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 28
(Az stimmel; nem is azt kérdeztem, hanem hogy a 26-ban mit írtál?)
Előzmény: Tiborc (27)
Tiborc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 27
Kedves P/C!
Leírtam a 14. hozzászólásban.
Elolvasható.
Tiborc
Előzmény: Pásztörperc (26)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 26

Kedves Tiborc!

 

Leírnád egy bekezdésben, mit is akartál itt mondani tulajdonképpen?

 

Annyi konkrétumot találtam benne, hogy Gyurcsány populista és hazudik, Kovács és Lendvai riogat, Kéri László siratja az egykori FIDESZ-t, GLászló pedig provokátor -- mindezt a legcsekélyebb indoklás nélküli kinyilatkoztatásként. Ja, meg még azt is, hogy a Te álláspontod eleve jó volt, és most is az. Ha tényleg csak ennyi van benne, akkor az a rágalmazással kombinált öntömjén alapesete.

 

Mit hagytam ki?

Előzmény: Tiborc (24)
GLászló Creative Commons License 2004.11.10 0 0 25
Megkérhetem a kollegákat és nemkollegákat, hogy offoljanak máshol? Köszönöm.
Tiborc Creative Commons License 2004.11.10 0 0 24
Volt egy kérdés:

„Hosszabb ideje látható, hogy a Fidesz válasza az MSZP erősödésére hibás. Monoton módon elutasítanak mindent, ami a kormánypártok mondanak és naponta jelentenek be újabb botránykövet, amit "felfedeztek". A mostani döntés hátterében akár ennek a felismerése is lehet, de természetesen megbújhat mögötte egyszeri irányváltás is, ami a populista politikától nem idegen. Lehet, hogy csak felismerték, a sorkatonaság ügyében elfoglalt álláspontjuk nem népszerű, ezért váltottak. Mi a véleményetek?”
Beugrottam.
Sajnos, módosítom a véleményemet, amelyet előzőleg meggondolatlanul mondtam!
Maradok annál, amely oly régóta kialakult, és megtalálható az archívumban…
Nem a töprengő ember, hanem a sokszor megtapasztalt sima modorú provokátor jelentkezett újra.
Sajnos.
Emlékszem, GLászló anno még Hering József szóbeli közlését cáfolta buzgón, meg a Csurkát szidta. (Az bejött, beszoptuk derekasan, de hát egy ilyen katonamentes nemzet ordíthat igazságos háborút a terrorizmus ellen. Éljen a pacifizmus!)

Szóval kedves GLászló, ki is a populista?
Mi ez a sírból visszajövünk, harcolunk Orbán ellen - töltényünk nincs, fegyverünk nincs, de harcolunk – szindróma?
Azt hittem az a „sziliklaszilárd” Kéri László által egykoron siratott párt oly derék, egységes, homogén, hogy minden rendben, itt a Kánaán a nyakunkon, probléma nincsen, stb.
Populista Orbán nem jó, populista Gyurcsány elfogadható?
GLászlónak sok igazsága van:

” Monoton módon elutasítanak mindent, ami a kormánypártok mondanak”

A tett nem azonos a mondással!

A kormánypártok mondásait összetéveszteni Kovács és Lendvai riogatásával, épp olyan, mint Gyurcsány hazugságaitól ájuldozni. Egy ideig megy, ameddig Kéri László rá nem jön, hogy nem ilyen lóról ábrándozott.
Én ezentúl csak arra leszek kíváncsi, milyen fordulatokat tesz meg az MSZP, hiszen a PR tanácsadók amerikaiak.
A kormánypártok tettei meg magukért beszélnek, itt a Kánaán, minden rendben.

Tiborc

Disznó leszek, nem ez a populizmus esetleg?
populista
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 23

OFF

Fenyegetőzött a csuda. Csak tudattam vele rosszalló véleményemet. Egyébként szvsz tévedsz: ha ugyanazok a szabályok érvényesek itt is, mint a Polidilin, akkor a klubnak nincs értelme.

ON

Előzmény: Alpári Gnác (22)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.11.10 0 0 22

 

 

OFF

 

No, ennél nagyobb baj azért ne történjék...

 

Mindenesetre, ha kigolyóznád, akkor tudod, mit kell tenned...

Ha ennek ellenére nem teszed, akkor viszont ne fenyegetőzz, plíz!

 

ON

Előzmény: Kovács Béla Sándor (20)
GLászló Creative Commons License 2004.11.09 0 0 21

Azt nem mondom, hogy végleges következtetések már levonhatók a Fidesz újabb hátraarc-a után, de úgy tűnik, hogy inkább az a feltételezés volt helyes, ami egy populista párttól nem szokatlan: a közvéleményhez mérték ezúttal is az álláspontjukat. A baj ettől még nem kicsi, hiszen most több csapás is bekövetkezhet, mert az iraki szerepvállalásnál az atlanti elkötelezettségük sérül újra (ezt nem utolsósorban Gyurcsány húzása váltja ki), míg a népszavazások ügyében - mindhárom esetben - kifejezetten populista és nacionalista populista érvek sokasága ömlik a párt vezetőiből. Továbbra is azt gondolom, hogy tavaszra - amennyiben a privatizációs népszavazás lezajlik addigra - komoly kiegyenlítődés is beállhat a pártok versenyében. (Természetesen e népszavazások kudarca esetén)

 

És ennek elsődleges oka, hogy a Fidesz elveszítette kezdeményező szerepét és rosszul reagál az új kihívásra. Ha valami - egy Orbánhoz hasonló alkatú politikus, mint Gyurcsány - teljesen megzavarta a középkorúvá öregedett és populistává változott egykori fiataldemokratákat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!