Mivel tudom, hogy ezrek, mi több, milliók várják izgatottan a híreket, nem hagyhatom hírre éhesen a Tisztelt Olvasókat.
Mint az bizonyára sokak számára ismert, a kőteleki csapat a 2007/2008. évi labdarúgó bajnokság őszi szezonjában a legpesszimistább várakozásoknak megfelelően szerepelt. Az elmúlt bajnokság nagyszerű tavaszi szereplése után az optimistábbak a középmezőnybe várták a csapatot, míg a realistábbak (és sajnos nekik lett igazuk) ismét csak a kiesés elkerülését vázolták fel, mint kitűzhető célt. Az utóbbiak előrejelzéseit erősítette, hogy két meghatározó játékosunk (Vona Ferenc és Pinto Alfredo) távozott a nyáron, az erősítések pedig - ilyen-olyan okokból - nem igazán a terv szerint alakultak. A vezetőség azt is igyekezett szem előtt tartani, hogy a csapatot zömében helyi kötődésű játékosok alkossák. (Ma már tudjuk, hogy a megyei II. osztályban ez nem elég ahhoz, hogy az elvárásoknak megfelelően szerepeljünk.)
Helyzetünket tovább nehezítette az ősz során, hogy a harmadik fordulót követően játékos-edzőnk, Csörghe Tamás sem maradt a csapatunknál. Bajnokság közben nem igazán nyílott lehetőségünk új trénert a kispadra ültetni, ezért Kocsis György vette át a csapat irányítását. Ezúton is szeretnénk neki megköszönni, hogy idejét és energiáját nem kímélve segítette a csapatot a már-már kilátástalan helyzetben, és értük el az irányítása alatt azokat az apró győzelmeket, melyeknek köszönhetően van remény a kiesés elkerülésére. Ezen előzmények és folyamatok után már nem is meglepő igazán, hogy a 17 őszi mérkőzésen szerzett 9 pont a 17. helyre volt elég. Nyilvánvalóvá vált, hogy ha a jövőben is a megyei II. osztály mezőnyében szeretnénk szerepelni, akkor az őszi teljesítménynél nagyságrendekkel jobb és eredményesebb szereplésre lesz szükség. Az is világossá vált az őszi szezonban mutatott teljesítmény elemzése és megvizsgálása után, hogy a bennmaradás érdekében jelentős változásokra lesz szükség a csapat játékosállományát illetően, ezért a téli átigazolási szezonban 5 új játékos érkezett a csapathoz (egyedül Kelemen Gábor távozott az ősi rivális Nagykörűhöz), illetve a kispadra sikerült leszerződtetnünk a megye egész területén elismert nem mellékesen Kőtelekhez más területen is kötődő - Tari Jánost.
A Kőteleki FBK labdarúgócsapata, köszönhetően elsősorban az önkormányzat, a Tisza Pharmavet Kft. és a szurkolók által nyújtott támogatásoknak, a 2002. évi megalakulása óta soha nem látott anyagi biztonságban létezhetett az elmúlt évben és létezik az előttünk álló szezonban. Az egyesület működésének stabilitását tovább növelte, hogy a télen megkereste(!!!) csapatunkat a Zóna Iroda vezetője, Fekete Tamás, hogy (mint Kőteleken élő, segíteni akaró személy) szeretne a labdarúgó csapatnak támogatást és segítséget nyújtani. A jó szándék hamar befogadást nyert, így a Zóna Iroda klubunk egyik fő támogatója lett. Természetesen örömmel vettük és vesszük eztán is a segítő szándékot, és az előbb felsoroltaknak is köszönhetően sikerült a csapatunkat úgy megerősíteni, hogy ki tudjuk vívni a támogatók és szurkolók által teljes joggal elvárt, általunk oly hőn óhajtott bennmaradást. Az látható, hogy a Kőteleki FK Kőtelektől és az egyéb támogatóktól minden segítséget megkap a jó szerepléshez, úgyhogy most már csak rajtunk a sor, hogy bebizonyítsuk, méltóak vagyunk a bizalomra és a támogatásokra. HAJRÁ KŐTELEK!!!
Sajna még mindig tanulnom kell egy csomót, most is csak egy percre ugrottam be a suliba. Hát igen, 4-0-ra nyertünk hétvégén, de úgy, hogy kb 100 ziccert kihagytunk. Nagyon tartalékosak voltunk az eltiltások miatt és a kapusunk is megbetegedett, úgyhogy Márkus Imre védett. Így is nyerhettünk volna akár 10-0-ra is, ha nem flegmáznak a játékosaink. Könnyű meccs volt!
Hétvégén megyünk Jásztelekre, az egy kicsit húzósabb, de hozni kell a kötelező győzelmet. Továbbra is a 4. helyen állunk, viszont nem tudom, hogy közelebb kerültünk-e az előttünk lévőkhöz, mert az ő hétvégi eredményeikről nem tudok. Állítólag Rákóczi nyert 1-0-ra Jásztelek ellen, így közöttünk maradt a 4 pont.
Sajnos hétvégén nem tudtam kimenni a meccsre, de hallottam, hogy 4:0-ra nyertek az aranylábúak. Bővebbet tőled várok... Most hétvégén hol játszik a csapat? Feljutunk? Ha tudsz írj minél többet.
Szombaton mindenképp gyere a meccsre, mert gólzáporos győzelemnek nézünk elébe. Majd telefonálj és megbeszéljük a dolgokat. Pénteken most nem leszek Nagykörűben, mert Adri megy osztálykirándulásra, de a meccsen mindenképp kinn leszek szombaton.
Amióta nem jelentkeztem, 3 új eredmény volt. Sajnos nincs időm emiatt a fránya vizsgaidőszak miatt részletezni őket. Csak annyit, hogy visszacsúsztunk a 4. helyre és a 3. már négy ponttal megy előttünk. Nagyon meleg a pite. Viszont a sorsolásunk jó, már szinte nincs nehéz meccsünk.
Eredmények:
Kőtelek-Jászszentandrás 4-0 (3-0)
gólszerzők: Csató, Osztás, Csörghe, Báldos
Rákóczifalva-Kőtelek 2-0 (2-0)
Cserkeszőlő-Kőtelek 2-2 (0-1)
gólszerző: Osztás 2
ui: A Kőteleki Futball Barátok Köre gratulál Kenyeres Dénesnek, az újdonsült apukának!!!
Nem hívtál hétvégén Zotya, de mindegy, mert idegenben játszottunk. A nagyon jó formában lévő Jászdózsára utaztunk. Sajna nem tudtam elutazni, ezért csak az eredményt közlöm.
Jászdózsa- Kőtelek 1-1 (1-0)
gólszerző: Osztás
ifi: Jászdózsa- Kőtelek 1-3
Sajna az első percben kaptunk egy potyagólt és ezután csak egyenlíteni sikerült. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, nekünk valamivel több, de sajna gyenge volt a helyzetkihasználásunk. Hétvégén a tabella élén álló Nagyivánt fogadjuk hazai pályán. Ha otthon lesztek Mőtő (bár te tudom, hogy nem), vagy Zotya gyertek ki a meccsre, majd dumálunk egy jót.
Én is olvasom az írásaidat Betito, de nekem se nagyon van időm írni.
Úgy tűnik, hogy a CSAPAT jó formában van remélem így is marad, hétvégén mi megyünk haza, hol lesz a meccs? Majd úgyis felhívlak és egyeztetünk.
Mi a műfüves bajnokságban elég gyengén állunk, eddig nem igen volt szerencsénk és elég gyengék is vagyunk de még össze kell szokni. Ja és Birkás Laca olyan gyenge mint a dög, remélem olvassa majd ezt!
Úgy veszem észre, mostanában nem látogatjátok a topikot, mi az oka, vagy csak nem tudtok mit írni?! Eltelt a hétvége, sajna! A csapat lejátszotta hazai meccsét. Megmondom őszintén, gyengébbnek gondoltam a Tiszakürtöt, sajna nem lett gólzáporos győzelem. Végülis sima meccs volt, rúghattunk volna több gólt is, de ez most így jött össze. 16 órakor kezdődött a meccs, mivel a Tiszakürtnek nincs ifi csapata. Jó hangulat volt a focipályán, aránylag sok néző kilátogatott kis falunkból. Nem volt jó meccs, unalmas, lagymatag játék folyt a pályán. Az első félidőben Osztás megszerezte a vezetést. Márkus Imre lőtt kapura, de lecsúszott a lövés és Osztás becsúszva berúgta. Más érdekesség nem is történt a félidőben. A szünetben Márkus Imre helyett Borók állt be. A második félidő semmiben nem különbözött az elsőtől, csak annyiban, hogy valamivel több gól esett. Csörghe bal oldali szögletét Csató Gyuri csúsztatta a kapuba (2-0). Ezután a Tiszakürt talált egy gólt, amit elég nagy védelmi hiba előzött meg. Nem sok ideig csillant fel a remény a Tiszakürtnek, mert a középkezdés után Kelemen Gabi betalált. Ezután már semmi érdekes nem történt a félidőben, max annyi, hogy Osztás beszedett fölöslegesen egy sárgát, mert dumált a bírónak. Összegezve a győzelem megvan, de nem egy közönségszórakoztató meccsen. A héten pontos tabellát nem tudtam csinálni, mert nem hozta le az újság, de jövő hétre megpróbálom.
A hétvégi meccsről sokat nem tudok írni, mert nem utaztam el Nagyrévre. A lényeg, hogy nyertünk 3-1-re idegenben a Nagyrév csapata ellen. A gólszerzők: Osztás, Márkus Imre, Kelemen Gabi. A gólt tizenegyesből kaptuk. Az ifi csaptaunk is nyert 4-2-re. Hétvégén az utolsó helyezett Tiszakürt csapatát fogadjuk, úgyhogy gólzáporos hazai győzelemre számítunk. A tabellán továbbra is 6. a csapat, de már csak rosszabb gólkülönbséggel és egyel kevesebbet is játszottunk. majd ha lesz időm, csinálok egy tabellát és beszúrom.
Végre van egy kis időm írni a hétvégi meccsről. Meg kell mondanom őszintén, ilyen jó meccset még Kőtelken nem láttam. Először is a Csépa csapata látogatott el hozzánk, akik a bajnokság 2. helyén állnak és akiket én kimondottan utálok. Véleményem szerint egy alattomos, durva csapat és a pofájuk is túl nagy. Legjobban a polgármestert utálom, aki szponzorálja őket. Na mindegy, rátérek a meccsre. Csapatunkban 4 hiányzó volt: Agócs Miki, a sérült Boxi Árpi, Kelemen Gabi és Boci. Ettől függetlenül 3 cserénk volt, így volt okunk bizakodni. Elég szép számú nézősereg is kilátogatott a csapatot buzdítani. (Már ha a kb 60 nézőre rámondhatom, hogy szép számú. A többi meccshez képest igen.) A szurkolók és persze a csapat nagy örömére már a 4. percben 11-eshez jutottunk. A jogossága vitatható, de a bíró megadta. Osztás- aki mellesleg kiharcolta- állt oda elvégezni a büntetőt, melyet elsőre kiütött a kapus, viszont a kipattanót Norbi már nem hibázta el. Megvan a vezetés. Ezután az első félidő mondhatni kiegyenlített játékot hozott, kihagyott helyzetek itt is ott is. A csépai csapat nem kímélte játékosainkat, Csörghe Tomit le is kellett cserélni, mert megrúgták. A második félidő aztán rémálom volt, nagyon nyomott a Csépa, jobbak voltak. Próbáltuk tartani az eredményt, de nem sikerült, egy fejesgóllal egyenlítettek. Ekkor minden reményünk elszállt. A Csépa tovább támadott és akkor jött a kőtelki kontra. Osztás elfutott a bal oldalon, szorongatott helyzetben a jobb oldalon érkező Báldos elé gyötörte a labdát, aki nem hibázott. ÚJRA VEZETÜNK! Ezt az eredményt sikerült is megtartani a végéig. Ezzel a győzelemmel vesztett pontok tekintetében beértük a 2. Csépát, viszont továbbra is 6.-ok vagyunk a tabellán. Nagyon szoros az élmezőny. Összességében jobb volt a Csépa, de most a szerencse is velünk volt. Ja, és a 2. félidőben egy jogos 11-est nem kaptunk meg.
Sajna múlt héten nem tudtunk dumálni, de majd legközelebb.
Ma játszottak az aranylábúak, de sajnos kikaptunk Kisújszállástól 1-0-ra itthon. Nagy szégyen! A mentségükre annyit, hogy épp 11-en voltak. Viszont ha a kapusunk nem véd ilyen jól, beleszaladunk egy csúnya vereségbe. Az ifi is kikapott 3-2-re.
Most Adriéktól írok, ő is üdvözöl téged és Anit is pusziljuk!
Mi jól vagyunk, minden oké!
Remélem mihamarabb találkozunk, és dumálunk egyet. A válogatott meccset majd megbeszéljük!
Jó legyél és vigyázz magadra!
Ja, és tájékoztass, ha játszotok meccset a többiekkel!
Hétvégén megyünk át Kőtelekre, találkozhatnánk és dumálhatnánk már végre. Képzeld beneveztünk Birkás Lacival és Mikivel (Mikulás nem tudom így ismered-e) és még néhány haverunkkal egy műfüves bajnokságra. Most hétfőn volt az első meccs, olyan hideg volt mint az állat. Sajnos kikaptunk 4:3-ra de nem volt szerncsénk. Én vertem a harmadik gólt, de ha ez a balfasz Laci a három 100%-os zicceréből vagy kettőt berúg és nem kapunk két potya gólt akkor simán nyerünk. Majd legközelebb!
A Kőtelki Futball Barátok Internetes Körét majd tájékoztatom a Kőtelki Idegenlégiósok meccseiről!
Hétvégén voltam a teremfocin! Megint nyertünk! Úgy látszik, ha én elmegyek, mindig nyerünk!:-) Most 4-2-re sikerült diadalmaskodnunk, hozzáteszem, elég gyatra játékkal! Szerencsére az ellenfél is nagyon gyengén játszott, így sikerült győznünk.
Gólszerzők: Csörghe 2, Sz. Árpád, Osztás
A góllövőlistát továbbra is Tomi vezeti 33 góllal.
ui: Mőtő, számomra ez új hír volt, de erre gondoltam! A helyedbe én nem hagytam volna ki, tuti jó buli volt! :-))))