Annyira a hatása alatt voltam/vagyok, hogy el is felejtettem jelezni - eladtam az Octaviát és sikerült szert tenni egy 5 éves Superbre.Telefonról írok, de majd gép mellett ülve mesélek róla. Előzetesen csak annyit - 2.0 crdi, 190LE, 4X4, DSG.
Az autó tükrön van (volt) krómozot felragasztható tükörborítás. Az a helyzet, hogy a menetszél leszakította, lefújta és szerencsétlen elrepült. Visszamenni nem tudok, szerintem meg se találnám. Régies-régen láttam ilyen krómozott díszítő elemeket valamelyik oldalon. De már nem találom.
Azért írtam ide, hátha valamelyikőtök tud segíteni esetleg egy link-el, hogy hol tudnám beszerezni.
Sziasztok Segítséget kérnék. 2015 ös 190 lovas az alany. Hiba : eltünik a víz. Feltöltöm szintig 30 km után már nincs a kiegyenlítö tartályban. De ha kiengedem a nyomást a tartályból majdnem visszajön a szintre teljesen. Az utastérben csobogó hang hallatszik idönként. Vele szinte hasonló időben jelentkezö probléma nem idul a kocsi. A tünetek megeggyeznek mintha aksi vagy indító probléma lenne. Cserélve lett, egr hütö, mert meg nyomatták és fojt belöle a fagyálló, kiegyenlítö tartály sapkával együtt, valamint porlasztó ki kamerabe, és nem látszott semmi.(12 orán keresztül nyomás alatt volt) lett cserélve inditó, és kapott uj aksit is és relét is. startstopposat. A hibák ugyanúgy megmaradtak, kérdés mi lehet a hiba? kérem trólok kíméljenek, csak építö infora van szükségem köszönöm
Na nálunk is majdnem így van. Asszony is viszi rendszeresen, nem is keveset. Nekem nincs alkalmazottam. Magamnak termelem ki a benzinre valót, de ezen a vonalon nem akarok panaszkodni, nincs okom rá.
Csak többért nem akarok tankolni, mint eddig. Adok így is eleget a költségvetésbe.:-)
Hát igen, ha már öreg, legalább termelje a gázolajat :)
A Superb bizony csak élményautó, hétközbe asszony jár vele munkába, nekem a 3 furgon meg 5-7 alkalmazott dolgozik azon, hogy legyen miből tankolni a Skodába.
3,6V6 superb az igazi utazó autó. Óriási erőtartalék, meggyőző gyorsulás. A motor élettartama örökélet. Nekem 3 éve van egy ilyen kombi, semmi másra nem cserélném. Persze ez egy 12 éves autó, van, akinek ez már vállalhatatlan.
54 literes a benzintankja, a hatótáv pedig 500km, ha elkap menet közben a gépszíj, akkor csak 400 🤭 Végülis, mint egy modern elektromos járgány 😎
Az adblue és a dpf (részecskeszűrő) független egymástól, ergo van benne dpf is. A méretbeli különbség a hátsó ülések előtti lábtérben jelenik meg. A 190 lovasok dupla turbójával előfordulnak gondok. Azonos motoralapra épül mindkettő.
Van különbség az akkori 2.0 tdi és a mostani (már a 2019/2020-as) között? Gondolom van. Nem tudom pl., hogy a 150 és a 190 lovas dízelek alapja ugyanaz a tdi motor? Ha igen, akkor mi a különbség közöttük? Emiatt van valami, amire érdemes figyelni? Ha jól láttam, akkor adblue kell azokba (SCR) amiket néztem, ezekben jól sejtem, hogy nincs részecskeszűrő? Lehet hülye kérdés, eddig csak benzines autóim voltak. :-)
Azt el tudom képzelni, hogy a Merci után mekkora váltást vártál és végül is nem olyan vészes lett a vége. Azt viszont nem tudom, hogy ad-e annyival többet a méreten túl, mint egy Octavia. Méretre belül az Octavia is bőven elegendő, de valahogy mindig bizgette a fantáziámat a Superb.
Hosszban az 4685mm vs 4856 mm. Ez elég jelentős.
Szélességben 1814 vs 1864. Nem olyan sok. Tükörnél 2017 vs 2031.
Előre bocsájtanám, hogy én nem vagyok szerelő! Nálunk a családban kettő Superb is van, igaz idősebbek mint amit Te szeretnél, de a használatukra van rálátásom így gondoltam azért hozzászólnék én is. A mieink most lesznek 12 évesek, az egyiket öt- a másikat hat évesen vettük. 190 lóerős dizelek DSG váltóval. Mi sokat megyünk vele, főleg a vőm, az övében 500E kilóméter van, mert Ausztriába jár ki nap-mint nap dolgozni, kb 110-120km-re, az enyémben 360E Km. Nagyobb probléma nem volt egyikkel sem, az enyémbe kb egy hónapja cserélni kellett egy féltengelyt, ami eléggé zörgött már. A szokványos olajcserék, meg a kopó alkatrészeken kívül nem volt különösebb baj egyikkel sem. Én egy Mercedes E220CDI-ről váltottam erre. Féltem, hogy túl nagy lesz a komfort beli különbség, de kellemes csalódás ért! Azt kell mondanom, hogy jobban meg vagyok vele elégedve mint a Mercivel voltam. Ez felhasználói szempontból jobb autó. Fogyasztása is elég kedvező, pedig elég nehéz lábam van sajnos nekem is. Most így hirtelen nem jut eszembe több dolog, de ha kérdezel arra szívesen válaszolok
Üdv, elég kihaltnak tűnik, de azért megkérdezem - működik még a topic? Csere előtt állok és Octaviából lehet, hogy Superb-be ülnénk át. Évi 22-25e km, ebből 40-50% pálya. Többen próbálnak meggyőzni, hogy dízelt vegyek - lassan már rá is álltam a gondolatra - mert eddig csak benzinessel volt dolgom. Nagyjából 5 éves használt vasakban gondolkodom, max 110-120e km-rel. Láttam, hogy van 150 és 190 lovas és utóbbiból 4x4 is. Teszteket is olvastam, de minél többet nézelődök, annál kevésbé érzem az irányt. :-) Melyikkel érdemes foglalkozni, a 190-es változatból van e értelme a 4x4-nek? Van e valami, ami ingoványos tud lenni a kocsinál? (mint az Octaviában a klíma terelőmotor). De az is érdekelne, hogy a 150 lovas tsi elég e a benzinesből? Szeretek haladni, nem vagyok az a pályán 100-al vánszorgó. Nem tudom megéri e foglalkozni a gondolattal, mert végül is az Octavia elég méretre, de annyira durván elmentek az árak, hogy most úgy vagyok vele, a facelift előtti megérne egy próbát. Ha valaki elolvassa és válaszol, azt megköszönöm. Láttam, hogy van FB csoport, de én FB-on nem vagyok fent, nem is tervezem az életemet alárendelni. :-)
Én mindenképp lebeszélnélek a V6 TDI-ről, elég hisztis motor, méltatlan a soros 5 hengeres elődjéhez. Még az is jobb megoldás ha kicsit felhúzatod az (egyébként sem gyenge 1.9 tdi
Böven elég lesz az 1.9-es. Ez a 2.5 V6 TDI a vw konszern legrosszabbul sikerült dizelmotorja, 250-300e km után gyakorlatilag bármikor megállhat .A vezérmütengely gyenge,elnyalja a szelephimba,elmászik a vezérlés és, esetleg belever a szelep a dugattyúba.
Ha az előző tulaj/tulajok maximalissan idafigyrltek a karbantartasra max , akkor vallalnam be,de az szinte követhetetlen sajnos !
Üdv. Elindulás után csordogál be a víz utas ülés előtt bal oldalon. Eső nem esett! Vízvályú akku alatt csont száraz. A víz hideg. Lehet, hogy kondenzvíz?
Superb ll 2009-es columbus fejegységről lenne szó a probléma az ,hogy ha Bluetoothról szeretnék zenét hallagtni csak az anyó ülés felőli hangszóró szól viszont rádió, aux,cd esetében nincs ilyen gond az összes hangszóró szól csak kizárólag Bluetooth használatánál áll fent ez a probléma. Találkozott mar bárki ilyen jellegű problémával vagy van valami ötlet,hogy mi lehet a gond?