Keresés

Részletes keresés

taaltos Creative Commons License 2004.12.07 0 0 101

Miért nyerte meg a hös szovjet Vörös Hadsereg a háborút? -kérded.

Elsösorban soha nem nyert háborút önmaga, szövetséges volt. Mint ilyen Amerika szállította neki a haditechnikát, Sztálin pedig az élöeröt nem kímélve szükségtelenül sok áldozatot követelve vált "generalissimussá". Az élelemtermelésböl kiesett területeket megbüntette, vagonokba terelve komplett népcsoportokat, akikkel szibériai munkatáborokban gyártatta az amerikai technológián alapuló fegyverek gyártását, és a saját fejlesztésü soha be nem fagyó "gyöztes" PPS gépkarabélyt.

Félelemre épített birodalma imperialista terjeszkedésre volt berendezkedve, a cubai rakétaválság talán egyik legjobb példája a sztalini ideológiának. Hruscsov jó tanítvány volt, míg Kennedy nem törte le a szarvát, akarom mondani a rakétáit. Az emberiség soha nem volt még ennyire közel egy totális atomháborúhoz.

Itt jegyzem meg, hogy a Sz.u. fegyverkezése nem védelmi jellegü, hanem támadó, ami jól szemlélteti terjeszkedési attitüdjét a "rendszernek". Az idegen országokba küldött "komisszárjai" és NKVD-s, késöbb KGB-s rezidensei teljhatalmú urak voltak. Erröl nyálazd át pl. a Belovai naplót, vagy kérdezd meg apukádat. Mindenesetre túl sok a nemzeti elitbe sorolható értelmiséget akasztott, vagy lött tarkón ahhoz, alaphelyzetböl legyek gyanakvó bármilyen megnyilvánulásával szemben. Itt a fórumon megteszi az is, hogy elküldjelek a francba. Ha sokan leszel, akkor már fegyverekben kell gondolkodjak. Egyelöre még csak 6-an vagy. Hatökör! És még nem is voltam eléggé nacionalista hozzád...

Előzmény: 11.p (63)
Big-B Creative Commons License 2004.11.03 0 0 100
Konkretice 40 évig minket baszogattak...

Gyerek persze abból se lett
Big-B Creative Commons License 2004.11.03 0 0 99
"Bár előfordultak hibák a létező szocializmus gyakorlatában, de ebből még sehogy sem következik, hogy azt el kéne vetni."

Mondok egy példát, bizonyítandó állításod helytelenségét.

Tegyük fel gyereket akarsz, ezért lefekszel egy nővel.
Mindketten termékenyek vagytok, a reszeléssel sincs semmi gond. Csak a végén valahogy soha nem a luka lössz, hanem a seggre, hasra, mellre stb. Azt gyerek meg csak nem akar lenni...
Pedig minden olyan jónak tűnik, csak a végeredmény...
Big-B Creative Commons License 2004.11.03 0 0 98
Egy kis Pol Pot kéne neked, az megmutatná milyen az, mikor mindenki egyenlően részesül - a semmiből. Akkor megvalósulna számodra a kommunizmus.

Mondj egy kommunista rendszert, ami működőképes és fejlődik! Csak egyet.
Előzmény: Augustinus17 (96)
verz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 97
"mindenki azonos szinten részesül ellátásban"

1. kivéve az "egyenlőbbeket" :(
2. az "azonos szintű ellátást" megtapasztaltuk, a magam részéről nem kérek belőle, elég volt az 30-egynéhány év, amit "élvezhettem" belőle...

Nincsenek hajléktalanok, mert begyűjtik őket, aztán, h mi lesz velük - mondjuk Észak-Koreában - arra jobb nem is gondolni.

A munkanélküliek nélküli rendszert is megtapasztalhattuk, szerinted működött??? Belső munkanélküliségről hallottál már?
Előzmény: Augustinus17 (96)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 96

Kína az átkapitalizálódás folyamatában van, szvsz sem kommunista ország. Észak-Korea, Belorusszia, Kuba az.

 

A kiterjedt ellátórendszeren azt értem, hogy az egészségügy, az oktatás mindenki számára elérhető a gyakorlatban is, mindenki azonos szinten részesül ellátásban -mert ez nálunk nem így van- és a felsőoktatásban is.

A szociális rendszerből nem esnek ki emberek, nincsenek munkanélküliek, hajléktalanok, megélhetési bűnözők, stb.

Előzmény: verz (95)
verz Creative Commons License 2004.11.02 0 0 95
" Észak-Koreában alanyi jogon jár lakás, amint valaki családot alapít,

a kommunista országokban kiterjedtebb és jobb minőségű a szociális ellátórendszer"


Kösz, túl nagy árat kell(ene) fizetni azért az "ingyen" lakásért.

Mit értesz "kiterjedtebb és jobb minőségű szociális ellátórendszeren", egyáltalán, hol van akár csak egyetlen kommunista ország? Mert SZVSZ Kuba, É-K, Kína nem az, akkor melyik az?
Előzmény: Augustinus17 (90)
luciluca Creative Commons License 2004.11.02 0 0 94

Jaj kedves Fine Tune, kihoztak a sodrodból, pedig Te egy olyan békés olvtárs vagy. Kimaradt a hozzászólásodból a Szadesz... :-DDD

 

Amúgy a szocializmus megitélésében egyetértünk!

Előzmény: Fine Tune (91)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 93

Jogállamiság létezhet imperializmus nélkül is. Nem a jogállamiságot vitatom el, hanem azt a szocializmus keretein belül képzelem el.

 

A jogállamiságnak is lehet több formája.

Előzmény: Tony (92)
Tony Creative Commons License 2004.11.02 0 0 92
Nem az imperializmussal van a gond.....hanem a gazember tolvajok álltal irányított jogállamisággal!!!
Fine Tune Creative Commons License 2004.11.02 0 0 91

Az a baj, hogy a szocializmusban két alapprobléma van.

 

1. Sok minden nincs lebetonozva

 

2. A kommunisták

 

Mert ez így együtt kecskére káposztát.

Előzmény: Augustinus17 (90)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 90

TELJESKÖRŰ foglalkoztatottság.

A létező szocializmusból elég sok mindent meg lehet tartani. Lehetséges hogy nem azt a néhány negatívumot, amit kiemeltél. Te is beleesel abba a hibába, hogy a szocializmus néhány kiemelt hiányosságával próbálod bebizonyítani a kapitalizmus létjogosultságát, mit sem törődve annak hiányosságaival.

 

Egyébként a létező szocializmust emlegetvén Észak-Koreában alanyi jogon jár lakás, amint valaki családot alapít,

a kommunista országokban kiterjedtebb és jobb minőségű a szociális ellátórendszer, stb, stb.

Előzmény: verz (89)
verz Creative Commons License 2004.11.01 0 0 89
"Bár előfordultak hibák a létező szocializmus gyakorlatában, de ebből még sehogy sem következik, hogy azt el kéne vetni."

Jó, h elismered: akadt néhány hiba. Mit is kéne megtartani a létező szocializmusból? A főelvtársak kivételezett helyzetét? A mértéktelen korrupciót? Az áruhiányt? A mozgás- és szólásszabadság hiányát? Az emberek terrorizálását? A "munkás-paraszt diktatúrát"?

Az egyetlen viszonylagos pozitívum a nagyobb létbiztonság és szélesebb körű foglalkoztatottság volt, no de milyen áron...
Előzmény: 11.p (78)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 88
off
Mail ment.
Előzmény: Augustinus17 (86)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 87
Öröm számomra, hogy indirekt módon te is elismered az induvidualista eszmék tarthatalanságát, éles szemmel vetted észre hova vezet az un. liberális demokráciák értékrendje, és belátod a kollektivizmus helyességét, mint a nem túl távoli jövő egyedül lehetséges társadalomszervező ideológiáját.
Bár a magad fanyar, gunyoros, néhol hitetlen módján tetted, de nekem már ez elégtétel, hogy elgondolkodtál, nem hiába írtam ennyit.
Előzmény: carl solomon (84)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 86

Kedves 11.p!

 

Szomorúan tapasztaltam, hogy az Email címed nem publikus, így levélben nem tudok kapcsolatba lépni Veled. Az én címem publikus, kérlek keress meg emailben.

 

Köszönettel:

Augustinus17

Előzmény: 11.p (81)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 85
Nyilvánvalóan Te sem gondolod komolyan, amit leírtál. Különben hatalmas problémák vannak...
Előzmény: carl solomon (84)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.01 0 0 84
Szörnyű téveszmék! A fogyasztói társadalom propagálása az egyedüli üdvözítő út. A bővített újratermelés minél erőteljesebb felpörgetése vezet el a valódi kommunizmushoz! Ezt te is belátnád, ha végre szakítanál az avíttas oldalakban gondolkodással meg a velejükig rohadt izmusokkal. Fogyasztani kell, minél többet! Hogy minél előbb elérjük azt a fennkölt pillanatot, amikor az utolsó falat ételt is befaltuk, az utolsó korty vizet is megittuk és a Földön nincs már semmi (nihil!!!!) amit el lehetne fogyasztani. Ettől a pillanattól kezdve minden ember egyenlő lesz, mindenki azonos mértékben, sőt! az ígényei szerint részesedik a javakból. Ekkor, de csakis ekkor elmondhatjuk: győzött a kommunizmus!
Előzmény: 11.p (80)
Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 83

Jellemzők a reakciós fasisztoid hangok nálatok. Nem láttok tovább annál szépen becsomagolt semminél, amely lényegében a kapitalizmus az "amerikai álom"-mal, meg minden egyébbel.

Én nem hiszem, hogy az én értékrendemmel lenne probléma, ezt senki ne próbálja rám oktrojálni. Inkább arról van szó, hogy a népbutítás, amelyet a rendszerváltáskor kezdtek, eredményes volt és eredményes.

Augustinus17 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 82
Méghogy a FIDESZ a szocializmus felé halad... Hogyan jelenthet ki ilyet józanul gondolkodó ember??
Előzmény: toloba (71)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 81
Jellemző hímsovinizmus, többszörösen is, a sexizmus minősített esete. És az ilyen még képes baloldalinak nevezni magát! De nem is csoda hogy ez még ilyen körökben is napirenden lehet, hiszen az elmúlt rezsim után, az un. "családbarát" (hahaha) intézkedései a fidesznáciknak csak arra irányultak, hogy a nők emancipációját eliminálja, a gyengébbik nemet újra férfiuralom alá kényszerítse. Sajnos ez már a te gondolkozásodban is megjelent, engedtél a fidesz prehumán ösztönöre apelláló mocskos propagandájának.
Előzmény: Derek (74)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 80
Rövödítve, mert az előbb elszállt egész:
Megdöbbentő amit itt alant az értékrendedről írsz, nagyfokú morális zűllöttségről tanuskodik. Úgy is fogalmazhatnék, ez nem más, mint a nemzeti szocializmus előképe. Cinikus módon a haladó erőket, és az elnyomotakkal mindekor szolidáris Szovjetúniót is belekevered zavaros gondollataid kusza leírásába, ezzel gúny tárgyává téve őket. Nem fog sikerülni, én előre szóltam. A békeszerető erők pillanatnyi térvesztését kihasználva a neokolonista és imperialista térnyerés szellemi alapjait megteremtő, nihilizmust, dekadenciát, a fogyasztói társadalmat propagálod.
Előzmény: carl solomon (73)
Derek Creative Commons License 2004.11.01 0 0 79

Ocsi,szorakozz inkabb a pocsoddel..

Előzmény: 11.p (77)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 78
Következetlen, és ezért nem is meggyőző az érvelésed. Bár előfordultak hibák a létező szocializmus gyakorlatában, de ebből még sehogy sem következik, hogy azt el kéne vetni.
Érzed, tudod ezt te is, ezért a gúny és irónia leplezi hozzászólásodban a tehetlenséget. Valamint feltűnik a jellegzetes modern kapitalista pótszer: a fogyasztói társadalom istenítése. Kritikátlan hozzáállásod a kizsákmányolás tényéhez persze lelkiismeretfurdalást okoz neked, de ezt még magadnak sem vallod be, helyette engem vádolsz. Jellegzetes elhárító mechanizmus, a saját felelősség negligálása, ez nem egy öntudatos embert takar. Ilyen mértékű beszűkülés és önállótlanság persze nem kizárólag a gyengeséged, ideólógiai felkészületlenséged számlájára írható. Az Orbán kormány ámokfutása, a szélsőjobb négy évnyi tombolása hazánkban elképesztő torzulásokat idézett elő a védtelen lelkekben. Ezért én nem is rád harkaszom, hanem érted.
Előzmény: verz (68)
11.p Creative Commons License 2004.11.01 0 0 77
Undorítóak vagytok. Miután összeálltatok a reakcióval, az árulás jutalma nem maradt el, péterfillérekkel kifizettek benneteket. Judáspénzzel a markotokban erre még büszkék is vagytok, ezentúl meg ne halljam, hogy a proletáriátus nevét a szátokra veszitek. Mohóságotok bemocskolja a munkásosztály tiszta harcát, ez már mostanra egyértelmű mindenkinek. Szégyen, hogy valaha azt gondoltuk, veletek válvetve küzdhetünk. Mindig is tudatában voltunkannak, mi vagyunk az egyetlen hiteles erő a baloldalon. Ezt nem is kell bizonygatnunk, permanens árulásotokkal nap mint nap bizonyítjátok.
Előzmény: Derek (65)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.11.01 0 0 76

Ne dőljetek már be ennek a két (egy???) provokátornak! Nem látjátok, h csak hülyét akarnak csinálni belőletek?!

Szerintem jópofák, csak szűknek találták az IKE  klubfórumot, aztán néha kiruccannak egy kis poénkodásra.. :)

Előzmény: verz (32)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.01 0 0 75
Én a forradalmat nem szeretem. Innováció megfelelő marketing nélkül. Ráadásul legalább a felét franciák csinálták. Olyan, mint a szexben a nemi erőszak.
Előzmény: Derek (74)
Derek Creative Commons License 2004.11.01 0 0 74

"Éljen az örök és megbonthatatlan nihil!"

Es a sexualis forradalom,az egyetlen ahol hajlando vagyok vert latni,a lepedon.Mert nem mindegy,hogy demonstracion, vagy menstruacion folyik a ver,a defloracio legertekesebb vercseppjeirol meg ne is beszeljunk,hiszen az csak egyszer adatik meg es megismetelhetetlen.

Előzmény: carl solomon (73)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.01 0 0 73
De nálam a nihilizmus és a dekadencia maga az Értékrend! Amiért- amint te is bölcsen megállapítottad- az ifjúságra oly jelmező forradalmi érzülettel küzdök! És kikérem magamnak! Az én lelkem az Orbán reszim alatt érintetlen maradt, semmi fertőzés! Lételemem az ellenállás, opportunizmusra nem hajlok, inkább a halál! És sőt! Ne gyere nekem a Vörös Hadsereg meg a szovjet hatalom alantas dicsőítésével! Ők aljas módon megrekedtek a kommunizmushoz vezető út egy alantas szintjén, ami semmiben sem különbözik a gaz kizsákmányoló imperialista kapitalizmustól! Hol vannak a csodálatos eszmék? Hol a "mindenkinek ígénye szerint" egyedül elfogadható újraelosztási elv? Borzasztó, hogy minden világmegváltó eszme ide jut! Törvényszerű- e hogy egyetlenegyet se lehet győzelemre vinni? Ha a válasz IGEN, légy te is dekadens nihilista! Ne higgy semmiben! Le a válaszokkal! Le a kérdésekkel! Éljen az örök és megbonthatatlan nihil!
Előzmény: 11.p (63)
Derek Creative Commons License 2004.11.01 0 0 72

"Vagy rosszul látom, és a lapátra tettek kommunisták, vagy egyéb felforgatók lennének?"

 

 

Rosszul latod,bizony a nyugati nagyipari munkassag ma mar nem a szocdemekre,hanem leginkabb a konzervativ partokra szavaz.

a kommunistakra meg fokepp nem.

De kimehetsz NO-ba es teremthetsz nekik munkahelyet.Mo-on te hany embernek teremtesz? mert pofad az van nagy nem a zsemle kicsi.

Vagy gyozd meg az EU-t,hogy tiltsak ki a japan kocsikat Europabol es akkor mindjart nem kell se az Opeltol se a Prorschetol embereket elbocsatani. De javasolhatod a mo-i autogyarak bezarasat is es akkor megmenekulnek a szegeny nemet szaktarsak.

Előzmény: topdzsoj (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!