Keresés

Részletes keresés

emp Creative Commons License 2004.11.05 0 0 76

bocs, de ezt nem értem.

most sikerült ideérnem az olvasásban, mostanában nem sok időt tudok rá szánni

Előzmény: Hy (64)
PuPu Creative Commons License 2004.11.04 0 0 75

:O)))))

Tényleg ez lehetett a hiba...

:O)))

Előzmény: unnamed (74)
unnamed Creative Commons License 2004.11.04 0 0 74
Géppisztoly nincs, de elvetettem 56-ban egy láda kukoricagránátot a kertben, csak nehezen akar kikelni...

Nem értesz te ehhez, fel kellett volna bontani a fémzárat, mielőtt elveted. Tudod, azt a kis fémkarikát kellett volna letépni, ami ott figyegett az oldalán... :)))
Előzmény: PuPu (72)
PuPu Creative Commons License 2004.11.04 0 0 73

Ostoba vagy te, kedves Sándor, az itten a legnagyobb gátja a megértésnek...

:O))))

Előzmény: Kovács Béla Sándor (71)
PuPu Creative Commons License 2004.11.04 0 0 72

Nagyon érted te ezt...

Meg a terminológiád is olyan szabatos.

Nem is kell neked mindent érteni, - maj megmongya neked a Vityka, hogy kit-mit kell szeretni...

off

Géppisztoly nincs, de elvetettem 56-ban egy láda kukoricagránátot a kertben, csak nehezen akar kikelni...

Előzmény: Kovács Béla Sándor (70)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.04 0 0 71

"Mert a megszállókkal harcoltak"

Hát ezt Südiről meg PuPuról is elmondható. :)

Egyébként rosszul figyeltél. Nem a kommunisták vagy nyilasok abszolút értékén vitatkozunk, hanem azon, hogyan lehet egyik diktatúra híve és mentegetője szeretnivaló, becsületes ember, a másik meg gazember. (Tévedés ne essék: én mindkettőt megvetem.)

Előzmény: Hy (66)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.04 0 0 70

Álljon már meg a menet!

Azt mondta a Kedves Pixy, hogy nem szabad valakire csak azért haragudni, mert másképp vélekedik valamiről, mint mi. Aztán meg kiderül - most magyaráztad el - hogy a kommunizmusról, 56 vérbefojtásáról, Kádárról szabad másképp vélekedni - csak a nácizmusról, Hitlerről, nyilasokról kell egyféleképpen.

Egyébként köszönöm a hozzászólásodat. Nekem semmi újat nem mondott, de mások  számára demonstrálta: bőségesen vannak még Magyarországon kommunisták, és nagy részük az MSZP-re szavaz. Quad erat demostrandum.

U.i.: A géppisztolyod megvan még?

Előzmény: PuPu (68)
unnamed Creative Commons License 2004.11.03 0 0 69
Igen, újabban nagyot zuhant szegénykének a színvonala. Vagy az eredeti KBS átadta valakinek a nicket.
Előzmény: PuPu (68)
PuPu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 68

No, idefigyelj, szellemi kihívásokkal küzdö barátom!

Ismét elkövetsz valami olyasmit, amit általában a jobboldal retardált egyedei elöszeretettel elkövetnek: összemosnak eszméket, majd felmásznak az erkölcsi piedesztálra, eredményt hirdetnek és azt gondolják, hogy ezzel valami rettenetes nagy okosságokat osztanak meg a nagyérdemüvel.

A kommunizmus, mint eszme ugyanolyan pozitív tartalmakat hordoz, mint pl. a kereszténység, - nevezetesen az emberek számára kíván egy egyenlöségen alapuló közösségi társadalomban az egyén életét kiteljesítö és védö,  mindenkire érvényes erkölcsi elveket megfogalmazni, - mindössze az Isten nevü elvont fogalmat behelyettesíti az Anyag névre hallgató elvont fogalommal, és megpróbálja a világot a teremtésnél racionálisabbnak tünö eszmékkel magyarázni.

A kereszténységnek is sokféle megjelenése volt a történelem folyamán, - ezek között ott voltak a térdig vérben gázoló kereszteslovagok, meg ott volt az inkvizició, - a kommunisztikus törekvések pedig a múlt században a bolsevizmus formájában jelentek (sajnos) meg.

A térítö egyház harcosa és a "boldogságot" a népre eröszakoló bolsevik egyazon töröl fakad, és egyformán vétkes - ettöl még az eszme: a kereszténység vagy a kommunizmus roppant vonzó és szép marad.

Ezt pedig ugye nem mindhatjuk el a nácizmusról, amely mint eszme hogy úgy mondjam, nem eurokonform.

A budai várat védö SS katona személyében megtestesíthetett egy sor általában kívánatos katonai tulajdonságot, a nyilas hihetett öszintén a védelmezett eszmében, - egy csak a bibi: az eszme, amit védtek szalonképtelen abban a világban, amelyiket emberek laknak.

Mintha a kannibalizmust védenék hösiesen, - de öszintén: szerinted védendö eszme a kannibalizmus?

Europa höse lehet az, aki az emberevés eszméjét védelmezi?

Europa höse lehet az, aki azt az eszmét védelmezi, amelyik faji alapon kiirtandónak ítéli embertársait?

Ha elítéled az inkvizitort, ha megítéled a bolsevikot, ha kizárod a kulturemberek köréböl a nácit, akkor igazad van. De nem kell kiönteni a fürdövizzel a gyereket, és nem az a legjobb módja egy eltorzult eszme elleni küzdelemnek, ha egy másik, de alapjaiban eleve  torz eszme kritikátlan hívévé szegödünk.

Nem gondoltad te ezt végig, barátom.

Egyébként se sokat gondolkodsz, - talán a hardware minösége lehet a probléma nálad...

Előzmény: Kovács Béla Sándor (62)
PuPu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 67

Én is szerelmes vagyok pixybe, te meg ne próbálj közénk állni!

Fujjjj, randa kukkoló!

Előzmény: Kovács Béla Sándor (60)
Hy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 66
Mert a megszállókkal harcoltak, közvetlenül miattunk lettünk újból megszállottak!
Előzmény: Kovács Béla Sándor (62)
Hy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 65
Azt teszik azok a szavazók, azért van ott, ahol a helye a Munkáspártnak!
Előzmény: Kovács Béla Sándor (27)
Hy Creative Commons License 2004.11.03 0 0 64
Ne linkelj, LNKelj!
Előzmény: emp (4)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.03 0 0 62

Micsoda brilliáns érvelés! De akkor miért gyűlölöd azokat, akiknek - csak a példa kedvéért - nem 56-ról, hanem mondjuk a nácikról, a nemzeti szocializmusról van a tiedtől eltérő véleménye? Miért gazember a szemedben az, aki szerint a 44-ben Budán harcoló SS-katonák és nyilasok "Európa hősei"?

U.i.: Ide elküldött minden hozzászólásod a nagy nyilvánosságnak szól. Amennyiben csak valamely kartácsnak - például a szerelmetes PuPunak - kívánsz üzenni, használj valamj privát formát.

Előzmény: Törölt nick (61)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.03 0 0 60

Na, ez vagy te. Marylout gyalázod, marod, mert szereti Orbán Viktort - de az 56-ot ellenforradalomnak nyilvánító, az eltiprását utólag is helyeslő Südi számodra "rendes, tisztességes ember", az ugyanúgy vélekedő PuPu-ba meg valósággal szerelmes vagy. És nem szégyelled magad...

"nem mindenki volt bűnöző 1956 hősei közül "

Ez meg olyan szép, hogy szeretném terjeszteni. Persze azzal, hogy te mondtad.

Előzmény: Törölt nick (59)
PuPu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 58

No, és akkor majd ha felkelsz, miként a nép, - gondolkodj el azon, hogy van é ennek a két névnek köze a Südi hozzászólásában foglaltakhoz...

Nem kellene mégis elolvasnod, hogy mit írt ez a Südi?

Milyen volt hangja selyme, sem tudom már,
De tavaszodván, ha sóhajt a rét,
Úgy érzem Pixy meleg szava szól át

Egy tavaszból, mely messze mint az ég.

Előzmény: Törölt nick (57)
PuPu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 56

Szerencsés vagy.

Képzeld, ha ugyanezeket az agyadból szólnák....

Előzmény: Törölt nick (54)
PuPu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 55

Már mitöl lett volna az?

Ez itten a mexikói-USA határ.

Akkor ez mi?

Előzmény: cybulka (53)
cybulka Creative Commons License 2004.11.02 0 0 53

A tiltott határ átlépés akkor politikai büncselekmény volt .

Az ÁVH sorkatonák illetménye több volt mint más egységeknél a hivatásos tiszteké .

Előzmény: PuPu (51)
luciluca Creative Commons License 2004.11.02 0 0 52

Pixy

- írni nem írok bele, mert azt megteszi helyettem Asta és Luciluca -

Hoppá... :-)))

Előzmény: Törölt nick (39)
PuPu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 51

Biztosan elfogult, - végtére is valamennyien azok vagyunk többé-kevésbé, - nem igaz?

Ettöl még bőven lehet okos és ettől még írhat igazat.

Ez a "zöldávós" kifejezés meg megtévesztö, - a Határörség tartozott már mindenféle alárendeltségbe, volt periódus, amikor HM, volt amikor BM, aztán ÁVH aztán megint BM alárendeltségbe tartozott, de az állománynak mindíg ugyanaz volt a feladata: Magyarország államhatárainak örzése és védelme a határok és a határrend megsértöivel szemben.

Abban igazad van, hogy a mindenkori hatalom a katonatiszteket iparkodik olyan körböl válogatni, amelyikben a támogatottsága a legnagyobb, - Horthy a dzsentri és polgári rétegböl, 48 után a szegényparasztságból és a nagyüzemi munkásokból, a hatvanas évektől pedig a munkás és parasztszármazású fiatalok közül.

A haszonélvezetről meg csak annyit: a katonatisztek illetménye a társadalmi átlagból nem nagyon lógott ki, határörtisztnek lenni pedig nem volt egy túl kényelmes munka.

Még a törzsekben csak-csak, - de a határon szolgálni kimondottan strapás és rosszulfizetett munka volt.

Aki mást mond, az hazudik, hidd el.

Előzmény: cybulka (50)
cybulka Creative Commons License 2004.11.02 0 0 50
Adalék :Südi un. "zöldávós" határőr volt 56 ban . Oda is mint a kék ÁVÓ-hoz csak ideológiailag +bizhatókat hívtak be. Kicsit tehát elfogúlt. A múlt rendszer egyik haszon élvezője. 90előtt jól kiválogatták ki lehet ogy. képviselő .
Előzmény: PuPu (35)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.02 0 0 49

OFF

A szerencsétlen megcsonkított Ady-idézet is, meg a szólás is akkor használatos, ha valaki a jövőre nézvést tesz - a vágyait kifejező - jóslatot. Magam nem jósoltam, nem a vágyaimról nyilatkoztam, hanem az...

ON

...MSZP szavazótáborának jelentős hányadát alkotó, Südi-féle eszméket valló kommunistákról beszéltem. Véleményemet fenntartom.

Előzmény: balambher (46)
balambher Creative Commons License 2004.11.01 0 0 48

Hosszú ö + ü ügyében nem tucc segíteni véletlen?

Böngészőt kéne frissíteni.

Előzmény: PuPu (47)
PuPu Creative Commons License 2004.11.01 0 0 47

Szegény is lenne ez a gyönyörü a világ, ha mindenki mindenben egyetértene.

Azt is elhiszem, hogy az ominozus topic zavar esetleg, - a Szent Tehén farkának huzogatása soha nem kedves a hívöknek, - de mentségemre, - nem az enyém a topic, én csak megmüvelem...

Azt hiszem, egy mondatot le nem írtam, ami nem tényeken alapul, -de hát van, amikor ez kevés, - de ettöl még a nyugalmam a régi...

Hosszú ö + ü ügyében nem tucc segíteni véletlen?

balambher Creative Commons License 2004.11.01 0 0 46

Mondd, Te nem szoktad olvasni, amit írsz?

Azt írtad, hogy ...akkor az MSZP ellenzékben lenne. Erre írtam, hogy szeretnéd Te azt. Mit nem lehet ezen érteni???

Előzmény: Kovács Béla Sándor (32)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.01 0 0 45

"Nem szokásom egyik párt erdekében sem agitálni."

Óh, bocsánat. Akkor valemelyik ellen. Szerinted az jobb?

Előzmény: unnamed (40)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.11.01 0 0 44

"látom, hogy ott rád végképp nem jellemző módon iszonyatosan elfogult vagy "

LOL

MarcoP1 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 43

Melyik lap adott neki lehetőséget állatságai leközlésére?

Szegény osztrákok is ugye hogy ráfáztak, mivel onnan 1955-ben kimentek az oroszok! Hogy irigyelhetnek bennünket a következő 40 évért!

emp Creative Commons License 2004.11.01 0 0 42
*y
Előzmény: emp (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!