Sziasztok,
Nemrég virusokat kaptam az internetről. Modemes csatlakozásom van és megváltoztatták a kapcsolatomban a telefonszámot, meg az azonositómat, plussz a jelszót, de szerencsére idejében észrevettem. Most már úgy érzem nagyjából minden helyreállt, miután lefuttattam 3 virusölő programot is a gépemen. Az egyik eleve fönt volt és el is csípett két vírust. Ez a Norton Antivirus. A másik az AVG letölthető változata, ez 4-5 virust ölt le, a harmadik pedig a Panda ActiveScan, ami szintén 4-5 virust ölt le.
Maradt egy-két dolog, ami idegesit, és ezekben kérek tanácsot:
1. Lekapcsolásnál az XP 3 opciója közül kettő aktiv: a turn off your computer és a restart, de a stand by az inaktiv, mert halvány. Ez korábban nem igy volt.
2. Amikor szöveget vagy web oldalt scrollozok akár egérrel, akár a nyilakkal a billentyűzetről, akkor nem folyamatosan megy a kép, hanem hullámokban.
3. Ugyanígy hullámzik a kép, amikor egy ablakot a menübar fölött lévő ablakfejnél fogva le,fel vagy bármely más irányban mozgatok.
Tudnátok ezekben segíteni?
Köszi
Amice
U.I. A választ küldjétek át e-mail-en is. Köszi.
A pandaActiveScan megtalálta a fertözést, és törölte is. A levelek közt találta. Gondolom, hogy csak az volt a feladata, hogy átírja a registry-t, emiatt hatástalanította a védelmem.
Újra insalláltam a NAV-ot és az Adaware-t is. Mindkettöt manualisan frissítettem, es most mar engedi a figyelés beállítását.
Úgy tünik, hogy helyre állt minden, de szerintem még ez a vírus meg tud sebezni, mert a nov. 1-ei NAV frissítés nem észlelte a vírust a levelek között. Így valszeg ismét fertözhet. Az ad-aware frissítés meg csak okt. 28-i volt.
Amióta ezt a levelet kaptam, nem tudom használni és frissíteni sem a védelmi rendszerem. A honlapon közölt leírásban javasolt megoldás pedig nem müködik. Nem találom a wingo.exe nevü fájlt.
Próbálkoztam NAV és adawer újratelepítéssel, de nem frissül. Fogalmam sincs mitévö legyek, és bosszant, hogy a gépem teljesen védtelen.
A következő vírus felbukkanását és terjedését jelezték több helyről:
I-Worm.Bagle.AY
A Bagle vírus új változata indult gyors terjedésnek.
A Bagle.AY e-mail üzenetek mellékleteként küldi magát a fertőzött számítógépről összegyűjtött e-mail címekre. A levelek címsora változó. A melléklet a 20kB körüli vírus (COM, EXE, SCR kiterjesztéssel) vagy a 23 kB körüli vírus dropper CPL kiterjesztéssel.
A férget a VirusBuster programok a 7.1156-os, illetve annál újabb adatbázissal ismerik fel.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A legfrissebb vírusadatbázis letölthető a http://www.virusbuster.hu/hu/letoltes/adatbazis/ címről! -------------------------------------------------- További vírusmentes környezetet kíván, a VirusBuster Team. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ön ezt a levelet azért kapta, mert korábban feliratkozott vírus hírek hírlevelünk listájára. A leiratkozáshoz menjen a http://www.virusbuster.hu/hu/hirlevel/admin/ címen található honlapunkra, írja be az e-mail címét, amellyel feliratkozott.