szerintem nincs benne ventillátor. annyit tesz hogy a száritási ciklus vége fele kinyitja magtól az ajtót egy 10 centire. gőz, pára kijön, levegő bemegy.. ennyi
Ha az airdry a ventillátoros szárítást jelenti, akkor az egy piszok jó dolog! Volt olyan gépem, nagyon bírtam. Amikor a gép leállt, már minden száraz volt. Az enyém előrefelé tolta ki a levegőt lent padlószinten.
Ha kikapcsolható, nyilván minden megszárad, csak a szokásos passzív módon és idő alatt, gondolom.
egy technikai kérdés még. látom, hogy az AEG meg electrolux gépek a száritásnál airdry módot használnak. ez mennyire jó vagy rossz? pl ha állandóan megy a pára a munkalap aljára?
ha kikapcsolásra kerül ez a funkció attól még ugyanúgy megszárad benne minden?
Miel egyre jobbak a mérnökeik, és profitorientált vállalkozásokról beszélünk, így egyre pontosabban beállítják a statisztikai átlag szerinti használatra a gépek élettartamát. Ha ennél többet használod, előbb megnyekken, de ha hetente egyszer (pl), akkor töb ével kitolódhat az élettartam. Én úgy számolok, hogy ha a régi tíz-húszezer fabatkából menthető, akkor feleslegesen ruházok be egy új gépbe 150-200 ezret, pár év múla ott vagyok, ahol a part szakad. De lehet, hogy nem jól látok valamit - szóval ez csak egy vélemény.
köszi. valóban nem drága hozzá a flowmeter és könnyű cserélni is. inkább csak a dilemma, hogy oké kicserélem még ezt is. lehet pár hónap múlva megint egy másik szenzort és lassan ott vagyok hogy új gép árának egy jelentős része már ráment erre.
de lehet hogy nem és még sokáig menne tovább. azért is érdekelt, hogy vajon az újabb gépeknél mi lehet az átlag..
Nincs általános válasz. Az enyém pl 1991 óta húzza a rabigát, de találkoztam páréves géppel, amitől nem hittem a szememnek. Egy biztos: a régebbi gépek javíthatók és üzembiztosabbak, mint a mostani "megvédjükafelhasználótmegagépetis" tipusú ipari hulladékok. Nem egy ökör ára a flowméter, de a döntés a tiéd. Sőt, ha tudsz forrasztani is, akkor egy reed cső cseréjével javítható az átfolyásmérő... Szerintem amíg nincs fődarabproléma, addig érdemes javítani.
Pér éve még használtam egy 1987-es gyártásút. :-) Előtte volt egy 20 év körüli, ami az utolsó tizenévét töltötte nálam. Amikor a mostanit vettem majd' 5 éve, a boltban megnyugtattak, hiába használom csak heti egyszer, úgyse bír ki pár évnél többet... Szerintem ez nagyon esetleges, bár lehet hogy érvényes a dolog, hogy a régiek jobban meg voltak csinálva. Én lehet hogy a Bosch-nak adnék még egy esélyt egy utolsó javítással.
Mercinevű olvtársunk rendelkezik igazán tapasztalatokkal etéren, várd meg őt.
Decemberben kellett benne mágnes szelepet cseréljek,
most 3 hónappal késöbb áramlásérzékelőt kellene.. érdemes életben tartani még egy 8 éves rendszer vagy inkább vegyek egy újat mert már abban a korban van, hogy kezd elromlani benne minden?
Hát igen, először szívás volt: nem figyeltem meg eléggé a gumi pozícióját, ráadásul pár nap eltelt a leszedés, és a felrakás között. Ha a kezedbbben a régi és az új, akkor elegendő az említett. Amúgy meg szivesen.
Korábban ezt írtad ugyanerre akérdésre? "...Egyébkén jó nagy szívás, gyakorlat nélkül különösen. Cseréje értelemszerű: ajtóról burkolat le, régi gumi le, új fel..."
Most akkor józan paraszti ész elegendő, mert egyszerű, vagy szívás? Mert a kettő valahogy üti egymást.
Van egy lassan tíz éves Whirlpool 6th érzékes mosogatógép, ami a 6th érzékes mosogatóprogramban sokat szöszmötöl az elején, hogy felmérje, miből mennyi kell. Ez a fázis korábban sem volt rövid, de egy ideje még hosszabbnak tűnik, ráadásul bármilyen hosszú, és bármilyen koszosak az edények, semmit nem rövidít, mindig ugyanazt a két és fél órát tolja végig. Mi lehet az oka, hogy „megbutult”? Köszi.
Üdvözletem, véleményt/segítséget kérnék: Ikeás Medelstor mosogatógépem "a kifolyásgátló bekapcsolt" hibaüzenettel áll le. Szétszedtem, és azt látom, hogy működés közben folyamatosan, minden töltési fordulónál enged be egy adag vizet az alsó tálcára. Lásd a videón. Ugye jól gondolom, hogy ez nem normális működés? Mitől van ez és mit lehet tenni? https://youtu.be/tFspEXA22Xk