Keresés

Részletes keresés

Szeretném tudni Creative Commons License 2011.03.22 0 0 3950

Az embereknek van egy különös tulajdonsága amit mindenki alábecsűl és ha érzi ezt a tulajdonságot akkor nagyon szégyenli is az ember.  Úgy érzem én ezzel a tulajdonsággal érem el az embereknél a javulást. Nem csak fizikális gyógyulásra gondolok, hanem értelmi vagy akár érzelmi.  A ráknál sajnos a legnagyobb szerepet az érzelmi problémák okozzák, vagy mondhatni a belső fájdalmak amiket magunkba folytunk.

  Nagyon szívesen megjelölném azokat az embereket akik képesek ilyen gyógyítást végrehajtani, de képességükkel nagyon könnyen vissza lehet élni.

 

  Az orvos nagyon jól tudja, hogy a gyógyuláshoz önmagában egy orvos még mindig nagyon kevés.  Fontos hogy a páciensnek legyen egy elképzelése a jövőről és legyen benne élniakarás.  Úgy érzem a kis betegünk egy orvos és egy jó barát beavatkozásának köszönhetően gyógyúlt meg.

 

   " A rákot legtöbb esetben az érzelmi magány okozza, hiába a család vagy a barátok! "

Előzmény: Melles-leg-nő (3949)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2011.03.21 0 0 3949

:)Ez igazán remek!Az orvosok hogyan állnak a történtek előtt?:)

Nagyon jó,hogy segíted Őt,de tisztában kell lenned Vele,hogy bármikor fordulhat a kocka,persze bárkivel bármikor történhet bármi..

 

Előzmény: Szeretném tudni (3948)
Szeretném tudni Creative Commons License 2011.03.21 0 0 3948

Tegnap meghívta ebédre az egész családot. Hatalmasat vitatkoztunk fociról és kézilabdáról, jégkorongról.

  Sikerűlt meggyőznöm, hogy újjitsa meg a jogositványát, hisz az orvos is azt mondta minden rendben, ráadásúl 5 éve nem vezetett. Persze az első pár alkalommal mellette fogok űlni, utána nyugodtan használhatja majd a kocsimat.

  A konyhájában zöldségeket palántál és a pincéjéban el kezdett barkácsolgatni.

        Most éppen egy makett gőzgépet forrasztgat össze, nagyon ügyes keze van.

Egyfolytában viccelődik, ragyognak a szemei, néha úgy érzem, minhta már ő vigyázna rám.

Előzmény: Melles-leg-nő (3947)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3947

Szia!

 

Magad sem mered elhinni,amit végül is megfogalmaztál..

IGEN,ennyit jelentett a támogatásod,hogy a krízisben nem volt egyedül,hittél benne és bíztattad,támogattad.

Persze jogosan merül fel benned a kérdés.. mások miért nem reagálnak hasonló módon,mikor mellettük is van valaki és ők is kapnak valamilyen kezelést?

Ez azért van,mert minden ember és minden betegség,és a kezelésekre adott reagálás más és más.Ő úgy tűnik jól reagált a kezelésekre,Te pedig egy nagy húzóerő voltál és valószínűleg vagy számára,és a kis találkozásaitok kis célok,amik értelemmel és érzelemmel töltik meg a szürke napokat.

Mi a jelen pillanat?

Előzmény: Szeretném tudni (3946)
Szeretném tudni Creative Commons License 2011.01.23 0 0 3946

Nem volt időm végigolvasni a topikot, inkább csak leírnák egy pár esetet ami megtörtént.

  Egy örökbe fogadott családtagunk (64)éves ember kedves jópofa szórakoztató és 1 év útán rákot állapítottak meg nála.  A feltáró műtét alatt súlyos áttéteket mutatott ki.

  A kemoterápia alatt a itt-ott törtek a csontok, erős fogyás, agresszív megnyilvánulások övezték az orvosok 1/2 évet mondtak nekünk, talán max 8 hónap.

     Kedveltem ezt az embert, apámként tiszteltem, ritkán tudtam átmenni hozzá de akkor mindig viccelődtünk valamivel ameddig beteg nem lett. 

  Ez a történet 2010 áprilisában kezdődött és a jelen bámulatos!!!!!!!

 

  Elkezdtem sűrübben átjárni hozzá, hoztam vittem, pátyolgattam kizárólagos figyelmet nyújtottam felé.  Pár lépcső is nehéz volt neki a kemó alatt, ügyetlenkedéséből mindig viccet csináltam, mindig ki tudtam belőle csikarni a nevetést még a legrosszabb napokban is.

   Könyörögtem neki az unalmas "saját magát sztárnak" kimutató történetekért, meséljen a múltról mekkora ász volt valaha.  (pedig egyszerű lélekről van szó)

  Sokszor el voltam keseredve, sosem mutattam ki erős férfi létemre olyan sírógörcsöket kaptam, hogy még az úton is félre kellett kocsival álnom mert alig bírtam elviselni a gondolatot

 mi van ha belehal hiszen mindig jött valami rosszabb.

 

A jelen!

Hetente talizunk csak, akkor is lemegyünk a kocsmába, megiszunk egy bort, elszívunk pár cigit és megy mindenki a dolgára.   Hízik és viccelődik mindenkivel, arca szürkesége teljesen a múlté, most nem hogy fehér hanem piros mint a rózsáé! 

   Egyszóval nagyon jól van és már ő jön át minden második héten és megyünk sétálni kocsmázni és majd nyáron bográcsozni.

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 3945
Ez borzalmasan hangzik :( Remélem azóta csak jó hírek vannak!

(bár már késő mert már biztosan túl vagytok ezen a gondon de a nyálkahártyagondokra a hideg joghurtot ajánlotta anno egy klinikai dietetikus! - kisgyereknél gondolom a hideg puding is bejátszik...)
Előzmény: fakim68 (3933)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 3944
Tényleg. Mi történt azóta?
Előzmény: horvibo (3942)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 3943
Szerintem 2 dolog van (abszolut laikusként, több éves emlékek alapján).

1. a szövettan dönti el, hogy egyáltalán reagál-e a daganat a Gleevec hatóanyagára (mert ez csak 1 enzimet blokkol ha jól emlékszem - ha nem ez az enzim növeszti a daganatot akkor SEMMI értelme a Gleevecnek, placebónak meg kicsit drága - ez már új generációs szer, nem szőnyegbombáz hanem célzottan dolgozik). Ez a jövő.

2. Arra adják amire törzskönyvezve van. Még akkor is ha időközben kiderül, hogy másra is jó lenne - akkor is le kell futnia a klinikai szakasznak stb. (ha ez történne akkor viszont ki kell figyelni, hogy végez-e valamelyik kórház kísérleti klinikai vagy milyen szakaszt - olyankor a gyógyszer törzskönyvezése előtt évekkel be lehet kerülni 1-1 ilyen programba! Azt mondjuk nem tudom, hogy ehhez milyen vastag boríték kell - jó esetben nem is kell boríték csak szerencse és szemfülesség.)

Egyébként a másikhoz képest (Sutent) tudtommal a Gleevec mellékhatásai elenyészők. Sajna a másikról eddig sokkal brutálabb dolgokat hallottam (páciensek önbevallása alapján) - pont ezért tudtommal azt akkor adják ha a Gleevecre elkezd kialakulni a rezisztencia amit meg kell törni - ha sikerült akkor általában visszatérnek a Gleevecre. Bár ha jól emlékszem van olyan is, hogy a szövettan azt hozza ki, hogy eleve csak a sunitinibre reagál a daganat, az imatinibre nem...) A szövettan a lényeg - és az, hogy megfelelő patológus kezébe kerüljön az anyag aki látott már ilyen és tudja, hogy mit kell keresni... (pont most volt egy cikk arról milyen katasztrofális a helyzet Mo-n patológus ügyben - hogy emiatt milyen kevesen kapják meg a számukra valóban működőképes kezelést. Sokkoló)
Előzmény: horvibo (3940)
horvibo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 3942
Köszi. Meg fogom próbálni, amit lehet. Meglátom, mire jutok az onkológussal. Egyelőre elsején CT.
Előzmény: afintha (3941)
afintha Creative Commons License 2010.08.27 0 0 3941
Ha a glivecnel eros mellekhatasok jelentkeztek, akkor erdemes kerni a masik hatoanyagot (sunitinib).
Előzmény: horvibo (3940)
horvibo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 3940
Én azt nem értem, hogy ha a Glivec hatásos vastagbél daganat esetén is, az onkológus ezt miért nem tudja? Miért itt a fórumon kell erről dönteni? Ez annál komolyabb dolog. Én GIST-es vagyok és nekem a műtét után azonnal adni akarták, de olyan rosszul lettem, az összes mellékhatás annyira erősen kijött, hogy leálltam vele. Majd most újra próbálkozom, mert attól félek, ha most nem tudom szedni, mint adjuváns gyógyszert, akkor sem fogom tudni szedni, ha neadj'isten kiújul vagy áttét lesz. És akkor nincs segitség.
Szóval, én is úgy tudom, hogy csak két betegségre jó a Glivec: CML-re és GIST-re. Viszont érdekes módon a CML-eseknél nincs olyan komoly mellékhatása, mint a GIST-eseknél.
Előzmény: Dr. Bánhegyi Péter (3937)
afintha Creative Commons License 2010.08.25 0 0 3939
Annak eldontesere, hogy a Glivecet van-e ertelme hasznalni, a szovettani lelet, a daganat pontos szovettani tipusa adhat szamunkra informaciot. Mi volt a pontos szovettani diagnozis?

A Glivec jelenleg 2 daganattipus eseten hasznalhato M.o-on: a CML, es a GIST daganatok eseten.

Azt gondolom, amennyiben a Glivecnek ertelme lett volna a kerdeses vastagbel daganat eseten, az onkologus mar a legelejen felajanlotta volna ezt a lehetoseget.

Szerintem sokkal inkabb erdemes lenne utanaerdeklodni a cetuximab hatoanyagu keszitmenynek (Erbitux neven van M.o-on). Ezt ugyanis egyes esetekben vastagbeldaganat eseten tenyleg adhatjak.

Előzmény: hibiszku (3936)
hibiszku Creative Commons License 2010.08.25 0 0 3938
Kedves Dr.!
Köszönöm a válaszát, ha jól értettem a vastagbélrák esetében is alkalmazható ez a gyógyszer. Ez esetben elhagyható a kemó, és az egyéves kontrollvizsgálatokig (CT, béltükrözés) kiváltható a kezelés ezzel a gyógyszerrel.
Előzmény: Dr. Bánhegyi Péter (3937)
Dr. Bánhegyi Péter Creative Commons License 2010.08.25 0 0 3937
Kedves Hibiszku,

igen, kérheti.
Csodaszernek nem nevezném, bár jóval többet várhatunk ettől a gyógyszertípustól (kináz inhibítorok), mint a "klasszikus" rákellenes gyógyszerektől.
(alkilező ágensek: ciszplatin, fenilalanin-mustár; antimetabolitok: 5-fluoro-uracil, stb.)

A jelátviteli terápián alapuló, célzott hatóanyagok (ide tartoznak a kináz inhibítorok is, mint a Glivec) sokkal specifikusabbak, ezzel csak meghatározott esetekben alkalmazhatóak, akkor viszont hatékonyabbak, mint a korábbi gyógyszerek.

Üdvözlettel; Dr. Bánhegyi Péter
Előzmény: hibiszku (3936)
hibiszku Creative Commons License 2010.08.25 0 0 3936
Kedves Mindenki!
Ma hallottam a DR.OZ FEM3 TV műsorban a Gleevec (Glivec)nevű csodaszerről!
Hozzáértő válaszát szeretném kérni! Vastagbél műtét után a 8. FOLFOX 4 kemós kezelésen vagyok túl, de az utolsó kettő már nagyon kikészített az Oxaliplatin hatóanyagtól. Kérhetem-e az onkológus orvosomtól, és hozzájuthatok-e itt Magyarországon a feni csodaszerhez?
huszara Creative Commons License 2010.08.22 0 0 3934

Kedves afinrha és Dr. Bánhegyi Péter,

 

köszönöm szépen a válaszokat.

A tápszondát sikeresen beültették, pár napja márrendes főtt ételt is ehet (természetesen turmixolt formában), mellé pedig még a a nutridrinket is kapja.

 

Végre valahára kezd növekedni a súlya.

Szájon át nem eszik-iszik semmit, sajnos azt még nem tud.

 

A hosszú 7végére hazaengedték, ma vittük visza a korházba, de szerintem jövő héten kiengedik.Ezután megyünk vissza a Kék golyóba,ott dől el a további kezelés.

 

Köszönöm még egyszer, hogy válaszoltak.

 

Mindenkinek további szép napot.

 

Üdv: Angi

 

fakim68 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 3933
Az eső sokk után összekaptuk magunkat a párommal és minden tanácsot meghallgatunk amivel megkönnyíthetjük 8 éves gyermekünk kemoterápiáját, segíthetünk gyógyulásában. Kb. négy hete került kórházba hasi tünetekkel, hasfeltáró műtéte volt és így derült ki, hogy egy nagyon agresszív limfómája van. Az első kezelésen van túl, és a terápia összes mellékhatása lassan jelentkezik nála. Jelenleg a nyálkahártya problémát próbáljuk legyűrni, ott tartunk hogy alig tud nyelni, ebből kifolyólag enni, inni alig akar.
Dr. Bánhegyi Péter Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3932
Kedves Angi,

próbálkozz multivitamin-készítménnyel (akár pezsgőtabletta formában, azt könnyebb meginni), ezek általában jó étvágyat is csinál.
A háziorvossal konzultálva a Peritol szirup is jó lehet.

Emellett még C-vitamint javaslok, az oxigénes víznek szvsz nincs sok értelme.

Jobbulást kívánok !

Üdv; Dr. Bánhegyi Péter
Előzmény: huszara (3926)
afintha Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3931
A leirtak alapján a daganat előrehaladott állapotú. Annak eldontesere ez a forum nem alkalmas, hogy most mit erdemes tenni. Mindenkeppen a kezeloorvossal/onkologussal kell megbeszelni a dolgokat es dontesre jutni a jovore vonatkozolag.
Véleményem szerint bármely onkologushoz oda lehet menni és beszélni, magánpraxist onkologiai területen nem érdemes keresni.

Apukad elott azt erdemes mutatni, amit erzel. Nem erdemes hazudni se magadnak, se masnak.

Ha apukadnak lapham eredetű daganata van, akkor arra a Glivec nem hasznalhato.
Előzmény: huszara (3929)
huszara Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3930

Afintha,

ezt a glivec tablettát szedhetné apukám?? Segítene??

 

Válaszodat előreis köszönöm.

 

Üdv: Angi

Előzmény: afintha (3927)
huszara Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3929

Tegnap gyomortükrözése volt apunak,ma tették volna be a tápszondát,

de sajnos elkezdett vérezni a torka (hogy ez a gyomortükrözéstől vagy a ráktól lett,

sajnos még nem tudni)

 

Felhívtam ma a kezelőorvosát, azt mondta, hogy előrehaladott az állapota.

Ha meglesz a PEG behelyezése,és az állapota engedi,a köv. csütörtökön fel kell mennünk vizsgálatra,és valószinű gége metszést kell csinálniuk

 

Az itteni (esztergomi) belgyógyászaton megnézte az orvos a mellkas röntgent,

amiről annyit mondott,hogy eléggé elterjedt a rák a tüdejében.

 

Ha minden jól megy, holnap megcsinálják a szonda behelyezését.

 

Nagyon el vagyok keseredve,de persze apu előtt erősnek kell mutatkoznunk.

 

Sajnos egyik orvos se mondja ki konkrétan,de igazából nem is szeretném hallani.

Én még bizakodom,szeretnék hinni a gyógyulásában.

 

Magán onkológust tudsz esetleg javasolni?

Tudsz valami bíztatót mondani-javasolni?

 

Hátha még van remény!!

 

Köszönöm szépen előre

 

 

Üdv:Angi

 

Előzmény: afintha (3928)
afintha Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3928
Mit mond a kezeloorvos?

Kiegészíto terapiara a mai magyar viszonyok kozott max 20000Ft/ho-t szabad kolteni. De elso korben meg kellene kerdezni, hogy mit javasol a kezeloorvos.
Előzmény: huszara (3926)
afintha Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3927
Elvileg ugyanazok.
Előzmény: horvibo (3922)
huszara Creative Commons License 2010.08.10 0 0 3926

Kedves Mindenki,

 

új belépő vagyok, a következőkben szeretnék segítséget-tanácsot kapni.

 

Édesapámnál tavaly nyáron 3. stádiumú gégerákot diagnosztizáltak,

kemót túl van a sugárterápiát áprilisban hagyta abba.

 

Szépen elkezdett javulni, felszedett majdnem 10 kg-t(58kg),de

2-3 hete elkezdett drasztikusan fogyni. Nem tud enni, nyelni is csak alig.

Felkerestük az itteni (vidéki) gégészt, aki megvizsgálta, de semmit nem csinált.

(mivel fájdalmai is lettek, a bal füle mögött,és nyelni is nehezen tud)

Egy hét után újra elmentünk hozzá, ezután fájdalomcsillapító cseppet írt fel neki,

mondanom sem kell semmit nemhasznált.

Felhívtam aPesti orvosát,aki persze jól leteremtett, hogy  a háziorvosához kell mennünk,mivel ő állítja be afájdalomcsillapítót. (melékesen megjegyzem,hogy édesapám minden panaszát említettem, ésráadásul már iszonyat sovány lett)

Háziorvos-kapott fájdalomcsillapító tapaszt,ettől hányingere volt.

 

Múlthét csütörtökön felmentünk Pestre, szerencsére édesapám orvosa szabadságon volt, ezért a helyettesítő doktor vizsgálta meg. (Apu időközben 50kg-ra fogyott)

Rögtön sürgősségi vizelet-vér-mellka-és gégeröntgen.

Kiderült, hogy áttétes lett a rák, ráment a tüdőreés mivel

nem tud enni PEG-et helyeznek be neki holnap.

 

Kérdésem az lenne, hogy aki már találkozott hasonlóval, mire számíthatunk???

Tudtok esetleg valami gyógymódot, amitőljobban lenne, vagy meggyógyulna.

Én nem adom fel, de a környezetemben sajnos nem sok jót mondanak. :-(((

 

Már vettem apunak Kaqun vizet,de sajnos nehézkes nyelés miatt ezt se nagyon tudja meginni.

 

Minden választ hálásan veszek.

 

Üdv: Angi

 

mailcímem: huszangela@vipmail.hu

 

 

 

Felkerestük az itte

horvibo Creative Commons License 2010.08.03 0 0 3922
Mellékhatások?
Előzmény: afintha (3921)
afintha Creative Commons License 2010.08.02 0 0 3921
A hatóanyagot Sunitinib-nek hivják.
Előzmény: horvibo (3920)
horvibo Creative Commons License 2010.08.02 0 0 3920
Nem, csak a Glivecet próbálták ki rajtam, de iszonyú állapotba kerültem. Szeptemberben lesz CT, utána megint nekifutok, de nem szivesen. Mi a testvérgyógyszer?
Előzmény: afintha (3919)
afintha Creative Commons License 2010.08.01 0 0 3919
A Glivec testvérgyógyszerét is megprobálhattad?
Előzmény: horvibo (3886)
horvibo Creative Commons License 2010.08.01 0 0 3918
Ezt szerintem egy onkológus tudná rendesen elmagyarázni. Szakembertől kérj segitséget.
Előzmény: kbetti84 (3916)
afintha Creative Commons License 2010.08.01 0 0 3917
Mit mondott a kezeloorvos?
Előzmény: kbetti84 (3916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!