Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 198

félsz mi ? tuti megbasznák ott a picsádat ficsur...

gyere várunk!!

Előzmény: giornalista (182)
wuzup Creative Commons License 2010.02.05 0 0 197
Dzsumbuj - Kontra Magyarország

Feleségem a Dzsumbúj néven elhíresült "lakópark" mellett haladt el, majd meg kellett álljon a piros lámpánál. Várakozás közben benyitott hozzá egy fiatalember, majd azzal a lendülettel el akarta venni az anyósülésen lévő táskáját. Feleségem megfogta a táskát, húzták ide-oda, dulakodás, majd a kisebbséghez tartozó fiatalember nyert. Futásnak eredt valószínűsíthetően otthona felé, mely 200 méterre volta a lámpától. Eltünt az egyik épületben. Feleségem tehetetlenül kellett végignézze a dulakodást követően a táskája távolodását a kisebbségi fiatalemberrel együtt aki futva tért haza az aznapi zsákmánnyal...

Rendőrség értesítése. Irdatlan gyors 15 perces érkezési idő. Két valóban fiatal rendőr érkezik. Kérdés: Tudjuk hova ment be az elkövető! Bemennek? Elfogják? Válasz: Dehogyis. Menjen be a kapitanysagra ( IX. ker) tegyen feljelentést. De hát még megfoghatnák az elkövetőt... Menjenek már be... Sajnos nem megyünk, különben is az táskában lévő értékeket felejtse el. Esetleg nézzen szét a kukákban.

Rendőrségre be. Sürgősséget kérünk. Nem kapunk. Rablás történt. Forró nyomosokat szeretnénk. Nem baj, várjanak türelemmel. Türelem elfogy. Kiben bizhatunk? Nyomozó ügyészség - Belgrád rakpart. Bepanaszoljuk a rendőröket. Ott lerázás, nem rájuk tartozik, mert minden kerületnek megvan a sajat ügyeszsege, menjunk at oda. Erőszakosak vagyunk , mégis felveszik a panaszt. Később kiderül, hogy nem is panaszként veszik fel hanem feljelentésként!
Mivel a IX keruletiekben elment a bizalmunk mivel nem intezkedtek egyaltalan, ezert atmentunk a Teve utcaba. Gondolvan majd ok fognak. Biztos beül 5-10 forró nyomos, és hatha valamit találnak, ugyani sokmindent tudunk az elkovetorol. Teve utca. Szűk non-stop nyitvatarto helység. Felveszik a feljelentest. Ugyanakkor tajekoztatnak, hogy annak ellenere, hogy egy hihetetlen biztonsagos allamban elunk, sajnos senki nem fog kimenni, sem ma, sem mostanaban, majd 1 -2 het mulva varjunk egy levelet, utana beideznek tanukent, aztan elvalik... Kisse kezdunk csalodottak lenni. Termeszetesen megemlitik, hogy amennyiben szemelyesn inteznenk a dolgot, akkor az önbíráskodás. No sebaj, elmondjak, hogy annak ellenere, hogy nem bizunk a IX keruletiekben, ugyis hozzajuk faxoljak az ugyet. Ennek ez a menete. Ez van ezt kell szeretni

Semmi baj. Atmegyunk a IX. keruleti ugyeszsegre is. Ott elmondjak, hogy nem is igaz , hogy ide tartozik a rendőrök elleni panasz. A panaszt a Kapitanynak kell cimezni. Ellenben a kapitany tovabb fogja adni valakinek akinek akarja, mert elfogultsag miatt nem vizsgalodhat a sajat emberei ellen! Szép történet, mint egy ping-pong labda ide-oda pattogunk.

Végül kikötunk megis a IX. kapitanysagon ujra. Elmondják ugyanazt. Sajnos az elkovetok kisebbsegi egyenek. Tudjak 95% pontossaggal, hogy kicsodak. NEv szerint. Lakhely szerint. Ellenben nem tehetnek semmit mert a Birosag 40-50 eset alatt sajnos ugyis valamilyen oknal fogva elengedik oket. Ez a biroi gyakorlat. Ez Magyarorszag. Ezt kell szeretni.

Utoljara megkerdezzuk, hogy akkor biztos, hogy nem kuldik ki a forro nyomos csoportot? MEgkapjuk a valaszt! Biztos, hogy nem! Rendben irunk majd levelet a Kapitanynak, koszonjuk! Viszlát!

1 óra mulva ertesitenek, hogy menjunk be megis, mert lehet lesz valami.

Visszamegyunk. Ujra jegyzőkönyvezik a történteket.

Közben 1-2 dologra fény derul.
IX. keruletnek 2 db. járőr autója van! KEttőőőő!
IX. kerületnek a forró nyomos csoportja, mindösszesen 1, azaz egy fő....
IX. kerület, ahhoz, hogy összegyüjtsőn 6-8 rendőrt, ahhoz hatalmas erőfeszítéseket kell tegyen, hogy egy akcióhoz valamilyen letszam felalljon, ez szinte a lehetetlennel vetekszik!!! 6-8 fő!!!

Végül levonjuk a konklúziót?

Fizetünk egy csomó adót! Rohadt sokat!
Ha betegek vagyunk, nagy valoszinuseggel a korhazban halunk meg!
Ha megtamadnak minket valoszinuleg a rendorseg a legutolso aki megved minket!

A birosag el kell engedje a kisebbseget, mert ez a biroi gyakorlat!

a IX. keruletben 4-6 fő """""Védi""" a társadalmat, mert nincs több...Ennyi a létszám. Nincs pénz! Ha balhé van még a Készenlétiseket is nehéz kihívniuk.

Nem az ott dolgozo rendorok hibaja ez az egesz.
Ők dolgoznának, ellenben egyedül? Egy több száz fős kisebbséggel zsúfolt telepre menjen be havi 80000 Ft-ért? Ugy hogy tudja, hogy max 3-4 fő jön ha erősítes kell.... Ha meglő valakit akkor meg elbocsajtjak... Nyilvan nem megy be. Ez olyan mintha egy meztelen lanyt bezavarnanak egyedul egy bortonbe.

Vadoljuk a kisebbseget?
Azt gondolom, hogy oket sem kell. Tok igaza van az elkovetonek! Napi tobb szazezer forintot kereshet LEGALISAN, ADOMENTESEN ebben az orszagban! Senki nem fogja megkeresni, elitelni. Tudjak, hogy ő az de hagyjak dolgozni, mert ez a munkaja. Nekunk az hogy 100-120 ezerert dolgozzunk. Adozzunk. Ő meg keres milliokat! Őszinten mondom. Teljesen igaza van!

Teljesen igaza van!

Mindenkinek az ő példáját kellene követni ahhoz , hogy észrevegye a vezetes (aki nyilvan mint a hiradasokbol kitunik szinten SAJAT ZSEBEI TOMKODESEN KIVUL SEMMI!!!!!! MASSAL NEM FOGLALKOZIK) hogy ez igy nem mehet tovabb!!!

Mi lesz ennek a vege? Valaki lelovi a roma gyereket?
Érdekel ez valakit a vezetesbol? Nem!

Lopnak ugyanugy tovabb evekig....evtizedekig. Elveszik a penzunket! Jogosan mert hagyjak. Ha valakinek lehetosege van hogy lopjon. Buntetlenul. Sokan megtennenk! Nem kell terhelni az elkovetot! Őt hagyjak dolgozni! Szinte meg osztonzik is! Dolgozz csak igy kell!

Felvetesunkre miszerint 5-7 napig amennyiben megfigyelnek őket el lehetne kapni az egesz tarsasagot, megerkezett a valasz:

"Nincs rá pénz"

Ellenben 3 jegyzokonyvet kesziteni. "Nyomozni", Birosagot feltartani, ujjlenyomatot venni, DNS mintat elemezni tobb szazezer forintert.....Arra van penz.

Érdekes ország ez!

Bár a korábbi nagyfőnök megmondta!

" Akinek nem tettszik az elmehet! "


Tristan60 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 196
Sziasztok! Keresek egy testvérpárt, akik a 60-as években laktak a Dzsumbujban (lehet, hogy még utána is). Nyáron a nagymamájukkal Szentendrén nyaraltak. Most kb. 54 és 58 évesek lehetnek. Monogramjuk: M. R (fiú) és M. K (lány). Ha valaki magára ismer vagy szomszédjára, kérem írjon nekem! Előre is köszönöm!
VT22 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 195
Ne aggódj, most szétszóródnak az egész városban, és ugyanúgy folytatják az eddigi tevékenységüket...
Előzmény: Blitker (184)
Mester u. (86m2) Creative Commons License 2009.07.16 0 0 194
Belülről ugyan még nem láttam, de hogy még ma is ugyanabban az állapotban volna, mint megépülésekor, azt kétlem. Nyilván csak elírás lehet.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (192)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.06.08 0 0 192
Nem voltak tulajdonosok, csak bérleti jogviszonyuk volt. Ez a 3 épületből álló tömb kizárólag 27 nm2-es szükséglakásokat tartalmaz. Minden lakó vagy pénzbeni juttatásban vagy komfortos lakást kapott.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsumbuj
Története [szerkesztés]

Budapest IX. kerületi nyomortelepeinek megszüntetésére hozta létre 1937-ben az akkori kerületi közigazgatás a Hős utcában, az Illatos úton és a Bihari úton felépített háztömböket. A telepek kialakításakor a négy gyermekes, munkahellyel rendelkező családoknak utalták ki az előző telepekhez képest alig valamivel jobb életfeltételeket biztosító 28 négyzetméteres lakásokat. A lakók a folyosókon található fürdőhelyiségeket, mosókonyhákat és wc-ket közösen használták. A telepek ma is ugyanolyan állapotban vannak, mint megépítésükkor. A nyolcvanas évek végére az akkori lakáspolitikai irányelveknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy állami támogatással lakást vásároljanak maguknak a lakók: a Dzsumbuj lakásainak fele megüresedett. Ugyanakkor még ebben az időben megindult egy erős, a mai napig tartó, betelepülő folyamat is. A nyomor körforgásának új bevándorlói vidéki, elszegényedett családok, akik a jobb élet reményében költöznek az elhagyott lakásokba.[2]
A Dzsumbuj ma három darab négyszintes ikerépületből áll, melynek háromszáz lakásából kétszázban laknak. Körül-belül hatszáz ember él itt, nagyjából a kilencven százalékuk roma. A helyiek legtöbbje munkanélküli, életkörülményeik siralmasak.
A Ferencvárosi Önkormányzat a lakókat lassan más lakásokba költözteti, az épületeket kiüríti és lebontja. Eddig 130 család költözött el, de további 170 család még mindig itt él. A telep felszámolása még évekig eltarthat.[2][3]
Előzmény: Törölt nick (186)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.06.08 0 0 191
Nézz szét a környéken, ez egy ipari park:
http://www.norc.hu/pano/0NvPzpUR/


A telket az önkormányzat értékesíteni fogja és a kerületi szabályozási tervnek megfelelően itt ipari, kereskedelmi funkció valósulhat meg. Úgy hallottam, hogy a szomszéd autószalon annó érdeklődött a telek iránt, de az még tavaly volt, ugyanís úgy volt, hogy tavaly lebontják, csak elhúzódott a bérleti jogviszonyok kiváltása. Vagy nem volt pénz, vagy ilyesmi.
Előzmény: mintti (190)
mintti Creative Commons License 2009.06.08 0 0 190

Engem inkább az érdekelne mi épül helyette?

giornalista Creative Commons License 2009.06.08 0 0 189
cserelakást, vagy 5-8 millió forintot; bérlakás után.

azért az elég nagy kibaszás velük, tényelg :)
Előzmény: Péter az állat (188)
Péter az állat Creative Commons License 2009.06.08 0 0 188
Hogy el ne sírjam magam, hogy szegény embereket kivakarták a putriból, és normális helyen kaptak normális lakást. Ez tényleg megrázó lehetett számukra.
Aki meg ellenzi, az költözzön be egy kicsit, aztán pár nap múlva valszeg már nem fogja.
Előzmény: Törölt nick (186)
giornalista Creative Commons License 2009.06.08 0 0 187
jól látszik, hogy fogalmad sincs a "káröröm" szó jelentésről :)
Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 186
Sok kárörvendő. Nem tudom, mit szólna bárki, hogyha az ő otthonát bontanák le és lakoltatnák ki. Szerintem nem volt szükségszerű az épületek lebontásának megkezdése.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 185
Sok kárörvendő. Nem tudom, mit szólna bárki, hogyha az ő otthonát bontanák le és lakoltatnák ki. Szerintem nem volt szükségszerű az épületek lebontásának megkezdése.
Blitker Creative Commons License 2009.06.05 0 0 184
Hát igen Ferencváros fekete foltja volt, de szerencsére már hála a jó Istenek bontjáka az egészet.És legkésőbb 2015-re lebontják az egészet.Szerintem ez volt Budapest legkeményebb helye.Sokbünzöző cigány, alkoholista, kurvák, stb. 8 ker , 8 ker , sokan mondják.DE szerintem akkor is ez volt a leg eszélyesebb környék. Főleg fehér embernek.
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.12.25 0 0 183
Hát ezt is megéltük.



A következő ülés tartalmából:

http://www.ferencvaros.hu/view_bizottsag.php?bizottsagi_ules_id=317
Tisztelt Bizottság!

Mellékelten megküldöm a „Bp. IX., Illatos út 5/a. sz. alatti lakóépületek bontása” tárgyában kiírandó közbeszerzési eljárás Ajánlattételi felhívását és a közbeszerzési Dokumentáció részét képező Szerződéses feltételeket véleményezés céljából, valamint az eljárás lefolytatására vonatkozó Tevékenységlistát.
A beszerzés a Kbt. 25. §-a értelmében építési beruházásnak minősül, amelynek becsült értéke nettó 40,0 MFt, így a Kbt. 299. § (1) bekezdés b) pontja szerinti egyszerű közbeszerzési eljárást kell lefolytatnunk. Az Ajánlattételi felhívást a Beruházási és Városüzemeltetési Iroda, valamint a Vagyonkezelési Iroda ajánlása alapján három ajánlattevőnek kívánjuk megküldeni.
Kérem, hogy az Ajánlattételi felhívást és a Szerződés tervezetet a Közbeszerzési Szabályzat IV. fejezet 4.10. pontja értelmében véleményezni szíveskedjenek.

Budapest, 2009. január 5.


Üdvözlettel:


Nagy Mihály s.k.
közbeszerzési referens
giornalista Creative Commons License 2008.12.10 0 0 182
biztos voltam benne, hogy a Dzsumbujnak is van saját topikja az indexen, mint ahogy gyakorlatilag mindennek... minden nap ott jövök el mellette, hát nem szívesen venném, ha estefelé ott robbanna le az autóm, az az igazság...
kissarkany Creative Commons License 2008.12.09 0 0 181
Nem bocs, anyamedve!!! Ahhoz vagyok szokva bevallom, de saját hüleségem felismerése után: Gubacsi - Illatos kereszteződés a másik., a Külső - Mester mellett...
Mentségemre szolgáljon magam sem tudom hol járok, hisz már a Tesco sem üdvözöl Soroksáron a volt/van MASZER túloldalán a Koppány utcában.
Tudom csak negyed mentség, hogy a kisegítő bölcsőde is csak ötödszörre sikerült... Mára a duplájából sem jönne ki...
süsü
Előzmény: kissarkany (180)
kissarkany Creative Commons License 2008.11.27 0 0 180
Az nem lehet, hogy a Külső-Mester-től balra láttad, s nem a Gubacsi - Mester kereszteződésénél, ahol az épületek vannak?
kissarkany (süsü)
Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 179

Megnéztem a helyet a google maps-szel. Dupla vasúti híd van az út fölött, ilyet se láttam még!

kissarkany Creative Commons License 2008.11.02 0 0 178
A Dzsumbuj mára már lassan békés sziget még a Külső-Ferencvárosban is. A Kén utca 3-at mára rosszabbnak tartják... Főként a III. lépcsőház a menő.
Az immár 21-es villamoson a kibontott kerítés volt a téma, s számolgatták az utasok mennyi kerítést kellene elbontani, hogy érjen annyit, mint sok más érték megszerzése...
Aztán még mennyi ilyan van!
De kell, mert Ők a látványosak köztudott!
A tisztességes bármely nemzetbéli a kutyát sem érdekli, mert azokból nem lehet hasznot csinálni, okosítottak ki.
Egy tisztességes roma srác ki is mondta, hogy meg is érdemeljük sorsunkat, hisz velük az egészségügyben sem lehet azt csinálni pl, amit velünk megtehetnek a mentővel körbe hordozott - majd elhunyt néhai L. János kapcsán.
Így Mindenszentekkor a szomszéd bácsi emlékére is gyertyát gyújtottam...
Aztán még hány olyan van-e fene nagy demokráciában, hogy a halált is megváltásnak érzik, mint amit csinálnak az egyszerű emberekkel...

A Gát 10. már javult valamit, sokan benn vannak, csak azt nem értkük, hogy miért sok önkormányzati és rendőrségi csesztetés kapcsán, ha addig olyan jók voltak...
A környékbeli házakról is jól lerí egyre több helyen, hogy emelkedik a színvonala... Azt, hogy a dzsumbuk megszűnik lehet cikkezni, arról olvasható valami valahol, hogy engedélyezetten mennyi megy tönkre?!

Így annyi mindent mára nem értek, a szélmalomharcokba belefáradva iinkább csak olvasok, mint írok.
Fotózok is, csak a kép csatolás nem sikerült. A csatolni kívánt kép tól nagy kaptam a hiba üzenetben, mit tegyek vele?!
Köszönöm a segítséget.

kissarkany helyett - immár süsü
kissarkany Creative Commons License 2008.11.02 0 0 177
Horn irányt mutatott.
Texasban lezárult a vizsgálat a betörőket többszöri felszólítás utánlelövő háztulajdonos ellen: törvényesen cselekedett.
Ez a Horn nem az a Horn!
Joe Horn texasi nyugdíjas egy szokásosan unalmasnak induló nap reggelén arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen néger kulcs helyett feszítővasakkal nyitja ki a szomszéd ház bejárati ajtaját és a mellette levő ablakot.Horn úr visszalépett a házába, kivett a fegyverszekrényéből egyrégimódi hosszúcsövű puskát és mire a tornácára ért, addigra a két betörőmár meg is pakolta a zsákját a szomszéd cuccaival és távozni készült a szomszédudvarán keresztül.Horn Jóska egyik kezében a telefonnal, a másik kezében a tekintélyt parancsoló fegyverrel arra kérte a néger betörőket, hogy ne menjeneksehova, mert ő már hívta a rendőröket, mindjárt ideérnek és beszéljék megegyütt a látogatásuk célját. A segélyhívó ügyeletese valóban a vonalban volt,így az ügyeletes tisztán hallotta - és vette automatikusan magnóra - Horn úrminden szavát. Azt is, mikor kétszer mondta nekik, hogy lőni fog, ha nem engedelmeskednek, mert neki erre joga van, bizony, mert ez Pasadena és nem Kesznyéten. Erre az egyik nagyon okos betörő ledobta a zsákot, átrohant Horn udvarábaés meg akarta ütni a valószínűleg osztrák stüszivadász családbólszármazó Horn Jóskát. Mikor a munkájában megzavart néger a tornác alsó lépcsőjéreért, Horn így szólt: "Még egy lépés és meghalsz."A néger nem hitt neki és meghalt. Horn a füstölgő fegyverrel a másik hullajelölt felé fordult és arrakérte, hogy most már ne ugráljon, hanem fogadjon szót és várja be a rendőröket.Ez a néger sem hitt neki, így aztán ő meg a szomszéd füvén hunyt el. A felszólításokat és a beszélgetést a telefonban fülelő ügyeletes ishallotta a két nagy pukkanást, a szirénázva kiérkező rendőrök pedig pár percmúlva letakarták az agyonlőtt betörőket. A kettőből kettőt, azaz kiváló céllövészeti eredményt felmutató Hornúr visszament a nappaliba, töltött magának egy korai whiskyt és tollba mondtaa nyomozóknak, hogy mi történt. A rendőrök bólogattak, sajnálkoztak, hogya magyar kollégáikkal ellentétben ők munkaidőben nem ihatnak, kezet ráztak majd elmentek azzal, hogy a nyomozás végeztével értesítik azeredményről. Horn Jóskát nem tartóztatták le, még ideiglenes őrizetbe vétel semtörtént és költöznie sem kell Monokra. Nem bizony, mert Pasadena nem Kesznyéten. Horn úr tudta, hogy a texasi CD törvény (Castle Doctrine, Castle Law vagy más néven Defense of Habitation) értelmében törvényszerűen járt el,ellene a történtek miatt semmilyen jogcímen vádat emelni nem lehet. A CD törvénynem csak a ház tulajdonosát jogosítja fel a saját tulajdona fegyveresvédelmére, hanem a szomszédét is ugyanazzal a törvényi erővelvédi: ennek értelmében Hornnak joga volt a szomszédjánál betörésicéllal látogatást tett idegeneket akár a saját, akár a szomszéd területénlelőni. A néger szervezetek rasszizmust kiáltottak, majd nagyon hamar elhallgattak, mikor kiderült, hogy a megvédett szomszéd család a Vietnámban rendületlen erővel épülő szocialista paradicsom áldásai elől futott Pasadenáig.Utána összetrombitálták a környék négereit egy antifasiszta, antirasszista, antináci, antisatöbbi tüntetésre, de ebből sem lett semmi, mert néhányszáz morc külsejű, bakancsos, bőrmellényes Harley-Davidson motoroslekempingezett Joe Horn és a vietnámi házának környékén, akik degeszre ették ésitták magukat a helyi lakók által számukra összehordott ingyen kajával éspiával. A baseball ütőiket és a motorkerékpár láncaikat szórakozottan lóbáló, dudurodó zsebeiket néha megvakaró fehér fiatalemberek láttán az antifasiszta, antirasszista, antináci és az antisatöbbi néger fiatalemberek tisztes távolságból anyázva-kiabálva lassan felszívódtak. A nyomozás egyébként teljes sikerrel járt: kiderítette, hogy MiguelAntonio Dejesus és Diego Ortiz, a két lelőtt kolumbiai néger betörő illegálismódon szökött be és tartózkodott évek óta az USA-ban, mind a kettőjüknek az Egyenlítő hosszúságával megegyező priusza volt, akiket nem csak a hazájukban, de az USA több államában is régóta köröztek és munkábólszármazó jövedelem helyett már hosszú ideje lopásokból, betörésekből, ésrendszeres kábítószer-kereskedelemből töltötték fel a bukszájukat. A két hirtelen elhunyt néger tagja volt annak a Houston-i betörő és kábítós bandának,akik centekért adták tovább az orgazdáknak a rabolt ékszereket, műtárgyakatés egyéb értékeket. Az illetékes megyei főügyész a nyomozást azzal zárta le, hogy Mr. Horn ügyében törvénysértés nem történt.
Az ügy végül is azzal a kellemetlen hatással járt a 62 éves nagypapa részére, hogy az eset óta fokozott ütemben hízik: ugyanis ismeretlenokból kifolyólag a környék vendéglősei nem tartják jónak Horn pénzét, így bármelyik vendéglátóipari egységbe tér be, fizetéskor nem talál olyan pincért aki tudná, hogy mit fogyasztott, vagy elfogadná tőle a számla ellenértékét. Pasadena nagyon messze van Kesznyétentől
árpádutcai Creative Commons License 2008.09.07 0 0 176
IGEN NAGYON NEHÉZ A MEGSZOKOTTOL MEGVÁLNI MÉG HA JOBB IS AZ A MÁSIK.
A LAKÓK ELLENÁLLÁSÁRÓL MEG ANNYIT ,HOGY NÉZÉK MEG A X.KERBEN A BIHARI UTON A DZSUMBUJ IKERTESTVÉRÉT, AZ EGYIK HÁZAT MILYEN SZÉPEN RENDBE HOZZTÁK.
ÉN MÉG FÉNYKORÁBAN LAKTAM OTT ÉS CSAK JÓT TUDOK MONDANI, VISZONT MOST MÁR NEM IGEN MERNÉK EGYEDÜL OTT SÉTÁLGATNI.
Előzmény: Péter az állat (175)
Péter az állat Creative Commons License 2008.08.11 0 0 175
A "C"-ben? Az ott ma a Rózsadomb, ráadásul az őrség is ott tanyázik. Az "A"-ról inkább elhiszem, annál is inkább, mert szorgos kezek már a fél tetőszerkezetet ellopták róla, mert bár "csak" alumíniumból van, mégis úgy vonz "valakiket", mint ha aranyból lenne. :-)

Le pedig azért nem bontják, mert a kerületen kívül pénzt azt senki sem ad, csak szép szavakat, amivel viszont asszem tele a Bakáts tét 14 padlása. Ennyi pénz pedig ami ehez kell, ahogy az író mondaná, csak a számtan példában van. A másik ami hátráltatja a dolgot a lakók ellenállása, mert sokan nem fogadnak ám el akármit, hiába jobb az amit ajánlanak. Ilyen is van.
Előzmény: árpádutcai (174)
árpádutcai Creative Commons License 2008.07.29 0 0 174
SZIA TESÓ HALLOTAD HOGY A C ÉPÜLETBEN MÁR A KORLÁTOKAT IS LESZEDTÉK, CSAK AZT NEM TUDOM MIERT NEM BONTJAK LE EBBEN A VILÁGVÁROSBAN EZT A LEPUSZTULT HELYET ES ÉPÍTENEK ÉLHETŐ HELYET AZON A HATALMAS TERÜLETEN.
GARAMVÖLGYI ÉVA
magdimom Creative Commons License 2008.07.27 0 0 173

Tanusithatom , mert én is ott nevelkedtem, mint sokan mások akik letagadják, hogy valaha ott éltek.Régen bátran lehetett menni az utcán ott még éjjel is, és nem bántott senki.Egyszóval nagyon szép gyerekkorunk volt abban az időben.Tudnék én is mesélni, de a multat visszahozni sajnos nem lehet.

Előzmény: folkelkárolyp (172)
folkelkárolyp Creative Commons License 2008.07.08 0 0 172
" a régi csókok számban hol méz hol áfonya"
Most fedeztem fel a Dzsumbujt az interneten.
Én csak 11 éves koromig laktam ott, most hatvan vagyok, nagyon fáj a szívem mikor arra megyek és látom hogy le van pusztulva az én gyerekkorom csodás világa.
Ha valakit érdekel én rengeteg mindent tudok a Dzsumbuj fénykoráról, és nem csak azért mondom mert az idő mindent megszépít.
Garamvölgyi Éva
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.06.03 0 0 171
Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil Szervezeti és Egyházi Bizottság 2008. május 6.

3.) IVS Anti-szegregációs Terv
122/2008. sz. előterjesztés

Előterjesztő: Dr. Sersliné Kócsi Margit – főépítész

Balla Ágnes Az az érzésem, hogy a szakértők nem „hiszik” el azt, hogy a kerületünkben olyan csapat működik, amely azon dolgozik, hogy az emberek jobb körülmények között éljenek. A legnagyobb probléma a Dzsumbuj megoldása volt. Korábban komoly program került kidolgozásra. Volt szakértői team is, amely ezzel foglalkozott. Lett volna 600 m Ft arra, hogy elkezdjük a szegénységi problémát felszámolni.

Vidák Sándor Azért vonta vissza a főváros a 600 m Ft-ot, mert nem felújításra, hanem bontásra adta volna.

Balla Ágnes A Dzsumbujt nem lehet „felújítani” és a szegénységet konzerválni!

Paál Kálmán Volt a felújításra építészeti elképzelés. Szociológiai felmérést készítettek szakemberek, s világossá vált, hogy nem lehet más megoldás, csak a bontás. A koncepció az volt, hogy le kell bontani. Komplex módon gondoltuk megoldani a kérdést – egészségügyi szűrést, egyebet beleértve – egy családra átlagosan 6-8 m Ft-ot kellett volna fordítani, hogy a lakáskörülményei érdemben változzanak. Az anti-szegregációs anyagban megfogalmaztuk, hogy egyes családok „információt” kaptak. Egyes családok illegálisan feltörték a lakásokat. Ezért vezettük be az őrzést. Nem értették, hogy ezeket a családokat miért akarjuk onnan kiszorítani. Ebből viták adódtak. A probléma úgy oldódott meg, hogy az őrzést-védést bevezettük, melyet az ott lakók többsége is örömmel fogadott. Ezzel megszűnt a „gengszterizmus”, valamint az illegális beköltözés, valamit a befalazott lakásokat nem bontják szét. Van arra reális esély, hogy az „A” épületet le tudjuk bontani. A minisztérium abban segített, hogy albérleti szerződést tudtunk kötni. Ez ténybeli dolog. A Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága ezért nem támogatta az önkormányzat kérését. A lakáskiürítések az önkormányzat költségvetésének a keretére történnek. A Feszofe Kft. a Gubacsi útra költözött, és itt dolgozhatnak a dzsumbujban élők. Az egészségügyi szűrések a mai napig is folyamatosak, az iskola programok szintén. A folyamat lassú, de remélhetőleg eredményes lesz. Hova költöztek a lakók? Minden egyes lakóról tudjuk, hogy hova költöztek. Azt mondják, hogy Ferencváros „kiszórja a cigányait”. Meg lehet nézni a Vagyonkezelési Irodán, hogy a cigányok döntő többsége a kerületben kapott lakást. Vannak néhányan, akik pénzbeli megváltást kértek. Hogy ők hova költöztek? Ezt nem tudtuk befolyásolni. „Szégyellje magát az a kerület, amely 8-10 családot nem tud elfogadni. Szégyellje magát a főváros, hogy egy kerületen kéri számon azt, hogy nem támogatandó az, ha nem az azonos kerületben helyezik el az összes lakót.” Ezt a tényt csak főváros „összesen” szabad kezelni. Azt ígérték, hogy elküldik az újabb szakértői álláspontot.

Balla Ágnes Meddig lehet beadni az IVS-t?

Paál Kálmán E hónap végéig.

Több hozzászólás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozza:

EJKB.26/2008. (V.6.) sz.

Határozat


Az Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil Szervezeti és Egyházi Bizottság az alábbi határozati javaslatot elfogadásra javasolja a Képviselőtestületnek:
„A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestülete elfogadja az anti-szeregációs szakértői vélemények alapján készített Integrált Városfejlesztési Stratégiát és felkéri Dr. Gegesy Ferenc polgármester urat, hogy a pályázat beadásáról gondoskodjon.
Határidő: azonnal
Felelős: Dr. Gegesy Ferenc – polgármester”
Határidő: 2008. május 7.
Felelős: Balla Ágnes – elnök

(5 igen, egyhangú)


(A szavazásban részt vett 5 tag.)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.02 0 0 170
Az "A" ép belső felét akarták bontani, de az ellen állítólag a lakók prüszköltek, így ott addig is maradnak a rácsok amíg a másik fele is ki nem ürül, bár szvsz ott sincs nagyon több már húsz lakott lakásnál.
A lakásokért, ha a lakó pénzt kér elég keveset adnak. Nem akarok butaságot mondani de valami 3,6-tól indult. Persze állapottól is függ. Nyilván aki beleölt egy kalap pénzt azzal szemben igazságtalan lenne, ha annyit kapna, mint az, aki 1948-ban festetett utoljára. Viszont, aki lakást kér, ott bizony reális lehet az említett összeg, mert a józan paraszti ész is azt mondja, hogy az önkormányzat is pont annyiért veszi a lakásokat, mint bárki más. Ezek egyébként mind tip-top lakások a bérlők (reális) igényeinek figyelembevételével felújítva.

"Szerintetek, milyen módszerrel lehetne az ott lakó, tisztességes életet élni próbáló embereket kiemelni a nyomorból?"

Mondjuk az említettek dolgozhatnának, mint bárki más ebben az országban. Ez példul kivezető út lehet a nyomorból. Csak fárasztóbb mint egész nap a postást várni.

" Hol tudnának, ha tudnának a kiköltözés után, többségben tisztességes életet élni?"

Aki tisztességes életet akar élni, az a Dzsumbujban is tisztességes életet élt. Aki meg nem, az máshol sem fog. Ez ennyire egyszerű.
Elég szomorú, hogy viszonylag jó állapotú, jó helyen lévő épületeket kell lebontani, és a helyét sóval bevetni, mert az emberek (emberek?) egy csoportja lepusztította maga körül, majd ezzel igazolták a saját életformájukból eredő nyomort.
Szvsz bármilyen családsegítőnél hatékonyabban működött volna itt egy csendőrörs. Kakastollal, puskatussal, és az összes tartozékával. Már ha lenne ilyen. De nincs. :-(
Előzmény: suligabi (169)
suligabi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 169
Sziasztok!

Látom, hogy már elég régen nem volt hozzászólás a topikban, de ha valaki mégi erre járna és esetleg tudna nekem segíteni, azért nagyon hálás lennék.

A Dzsumbujról írom a diplomamunkámat területfejlesztés szakon és érdekelne, hogy mi történik mostanában arrafelé. Van-e valami változás? Elindult-e bármi, amit a telep szociális rehabilitációs programjában ígértek? Gondolok itt a családokhoz kijáró "mentorokra", akik a családok együttműködésével segítenek (illetve segítenének) abban, hogy a kiköltözés után megfelelő lakhatáshoz jussanak, illetve, hogy az életfeltételeik addig is javuljanak. Tudtok erről valamit, vahy ez is megmaradt az ígérgetés szintjén?

Sok aféle hír járja, hogy már tavalyra kiírták az A épület bontását, sőt már talán a B épületét is, ehhez képest, amikor arra jártam nem rég, még minden változatlan volt kívülről. Most mi a helyzet ezügyben? Tudomásotok szerint hányan laknak még a 3 házban? Mennyi pánzt ígér az önkormányzat általában egy lakásért (pl. olyanért, amelyik nem összenyitott, nincs WC stb, illetve egy relatíve jobb adottságokkal rendelkező, nagyobb lakásért? A polgármester a hírekben mindig 8-10 milliós összegekről beszél, de hogy ezt tartják is, azt nehéz elhinni...

Van megfelelő helyi tájékoztatás a jövőbeli szoc. rehab programokról, vagy csak az újságokban akad néha valami megfoghatatlan hír?

Szerintetek, milyen módszerrel lehetne az ott lakó, tisztességes életet élni próbáló embereket kiemelni a nyomorból? Illetve hogyan kellene azokkal bánni, akik semmit nem hajlandóak tenni saját, és társaik érdekében? Hol tudnának, ha tudnának a kiköltözés után, többségben tisztességes életet élni?

A dolgozatom kritikai elemzés lesz a Dzsumbuj szociális városrehabilitációs programjáról, mert szeretném, ha azok, akik odafönt ülnek és látatlanul hoznak súlyos döntéseke, végre megértenék, hogy a dolgok nem így működnek, minden embernek joga van a tisztességes élethez! (Bár ehhez neki is hozzá kell tennie.)

Huhh, egy kicsit hosszúra sikeredett, de remélem hogy egy újabb jó vitaindító lesz, mert ez a kérdés még mindig megoldatlan, és valamit tényleg tenni kellene, hogy a helyzet nem hogy ne harapódzzon el jobban, hanem talán meg is álljon!


Mindenkinek nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Sziasztok:
Gabi

kambekk Creative Commons License 2008.01.31 0 0 168

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!