Keresés

Részletes keresés

zsotyek Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16070
Szinte mindent elmondtak már az előttem szólók. Igen, ökörségeket írtál, igen, marhaságokat írtál. Egy valamiben igazad van, valóban csalódást okoztál: saját magadnak! Nyilvánvaló, hogy senki sem úgy megy oda a versenyre, hogy "én fel fogom adni". De ez benne van a pakliban. Szorítottunk, drukkoltunk, minden egyes kiszálló miatt szomorúak voltunk, de csalódottak? Ugyan már... Legközelebb sikerülni fog!
Előzmény: bükki farkas (16058)
csanya. Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16069
Farkas én csalódtam benned. Ilyen ökörségeket írni.....
Előzmény: bükki farkas (16058)
TÉZÉ Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16068

 

 

    Jani!

 

Már a többiek is elmondták, de most jobb ha tudatosítod magadban, hogy ha egy versenyen nem érsz célba az is benne van a pakliban, szebb és jobb célbaérni, de ezeken a távokon hol legtöbbször még az induló mezőny kevesebb, mint fele ér célba, pedig ők is sokat tettek azért akkor... szóval ne marcangold magad, hanem nézz a következőre..

Előre és jövőre...

Előzmény: bükki farkas (16058)
RunDay Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16067
Szeretettel köszöntök minden FÓRUMOZÓT! A könnyeimet párszor elmorzsolgattam olvasás közben, egyszerűen fantasztikus közönség voltatok és óriási energiákat küldtetek nekünk Görögországba. Nagyon köszönöm a bíztatást, amit kaptam Tőletek, végtelenül hálás vagyok!!!!
A versenyről hamarosan írok egy pár sort, csak előbb rendezem a soraim.
Valamiben azonban biztos vagyok, azok a Spartathlonisták akiknek most nem sikerült célba érni, valamennyien kiváló sportemberek és nélkülük a befejező emberkék sem lennének egészek. A célban mindenki úgy indul, hogy EZT MEG KELL CSINÁLNI- tehát a cél ugyan az, a kör bezárul és 36 óra múlva újra kört kell produkálnunk és ez csak úgy teljes, ha mindenki így vagy úgy de a célban van. Itt mindenki tette a dolgát és talán valami (amit nem igazán tudunk, hogy mi), de közbeszól és bármit teszünk nem megy akkor nekünk fejet kell hajtanunk, és a lehető legtöbbet tenni azért, hogy minden tapasztalattá formálódjon és legközelebb újra neki merjünk vágni a távnak. És én ehhez kívánok mindenkinek jó egészséget, bátorságot és szerencsét (mert az ugye forgandó)! Ölellek Benneteket tisztelettel Fendrik László!
riki15 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16066
Farkas, ne hülyéskedj már ilyenekkel! Mi az, hogy csalódást okoztál nekünk? Erre egy percig se szabad gondolnod. Nem azért hagytad abba mert készületlenül neki vágtál a távnak, hanem azért mert megsérültél! A kettö nem ugyanaz!! Te is nagyon jól tudod, hogy mindenkivel elöfordulhat , hogy fel kell adnia egy versenyt. Jövöre vagy utána is lesz még nagyon sok lehetöséged bizonyitani, hogy képes vagy megcsinálni!!! Tehát fel a fejjel és csakis elöre szabad nézni! Kivánom, hogy minél hamarabb rendbe gyere testileg, lelkileg! :-) A többit Lupus már ugyis jobban megfogalmazta helyettem! :-)
Előzmény: bükki farkas (16058)
olipapa Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16065
Előzmény: -balazs- (16062)
Petyuritisz Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16064

Később is ugyanilyen jól néztél ki?

Várnánk egy képet úgy 230 körülről is... tudod mint a reklámban: előtte - utána :-D

Előzmény: -balazs- (16062)
-balazs- Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16063

Farkas, kár butaságokat írni a topikba, arra itt vagyok én.

A Spartathlon a világ egyik legkeményebb ultra versenye. A sikerhez sok kell. Többek között szerencse is. Nálad ez utóbbiból volt hiány.

 

De ez nem nullázza le a számlálót. Nem érévnyteleníti azt a sok szép versenyt amit futottál. És nem leszel kisebb ember tőle. Az én véleményem rólad nem változik attól, hogy teljesíted vagy feladod a Spartathlont. Sok, nagyon sok mindenért tisztellek. De ez a tisztelet nem függ attól, hogy mennyire vagy "jó" a pályán.

 

Minden kudarcból lehet tanulni. Most van egy kis időd arra, hogy feldologzd ezt a múlt hetet és megértsd hol csúszott félre. Van mit tanulni, ebben biztos vagyok. És a verseny nem csak a fizikai részéből áll. Érdemes a többin is elmélkedni.

 

Pihenj egy kicsit aztán ismét kalandra fel. Vár minket a Bükk.

Előzmény: bükki farkas (16058)
-balazs- Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16062

Ki az a Usain Bolt, egyébként is! :-) (50 kilométernél.)

 

 

amat Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16061
Azért az túlzás, hogy "méltatlan lettem a bizalomra"
Gondold át, hogy mi okozhatta a problémát és készülj a következő évre!
Amit leírsz az valamilyen sérülésre, esetleg egyszerű túlterhelésre, vagy valamely ásványi anyag hiányára utaló jel is lehet. Bármelyik is gondolom tudot mit kell tenned.
Hajrá a 2009-s célokért!
Előzmény: bükki farkas (16058)
CanisLupus Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16060

Farkas, ezt nem gondolhatod komolyan! Hogyam is lehetnél méltatlan a bizalomra éppen Te, akitől olyan sokan annyi odafigyelést, bátorítást, motivációt kapunk? Ennek a leghalványabb gondolatát is verd ki a fejedből! Mit számít az, hogy nem sikerült egy  verseny, ahhoz képest, hogy minden más cselekedeteddel jó példát adsz mindazoknak, akiket felsoroltál.

 

Ha azt mondod, csalódott vagy, megértem. Kárba veszett az egyébként példaértékű felkészülésed, nem sikerült valóra váltani az álmot. De ettől nem lettél kevesebb, sőt. Becsülettel végigkűzdötted ami aznapra neked rendeltetett.

 

Neked - mint sok más kitűnő futónak - az a végzeted, hogy ilyenkor felállj, és ezzel is, továbbra is példát adj nekünk.

 

Az a szobor továbbra is ugyanott lesz. Meg fogod érinteni a lábát.

Előzmény: bükki farkas (16058)
olipapa Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16059
fel a fejjel! már csak azért is, mert a sok negatív gondolat nem vezet jóra, előre. Emberileg semmivel sem vagy kevesebb, mint eddig, úgy gondolom ettől még a szeretteid ugyanúgy szeretnek, a barátok ugyanúgy kedvelnek. A kudarc alapvetően "csak" magunkban gond és jelent rágódnivaló problémát. A fiziológia néha megtréfálja az embert ami előtt értetlenül állunk. Szinte mindenki élt már meg ilyen "nem értem mi történt" jelenséget. Keresd az okokat, de a keresés közben is építkezz és ne rombolj. Pozitívan előre!
Előzmény: bükki farkas (16058)
bükki farkas Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16058
Nagyon szépen köszönöm a szurkolást, sajnálom, hogy csalódást okoztam.

Majdnem minden jól alakult a verseny előtt. Egy zavaró tényező akadt csak. A repülőn kikapcsoltam a telefonomat, csütörtök este próbáltam bekapcsolni, de nem sikerült, teljesen lemerült, töltőt nem vittem. Ez kicsit rosszul esett.
A verseny körülményei jók voltak. Kellemes hőmérsékletben kezdtünk, napközben sem lett elviselhetetlen a meleg. A sapkát 2-3 óra múlva feltettem és a tarkóvédőt is leengedtem. Mindenki a lassú kezdést tanácsolta, lassan is kezdtem, kb.6 percesekkel, el is húzott mellettem sorra minden magyar. Nem csatlakoztam senkihez sem. Sokat ittam, ettem rendesen, pótoltam a sót és a magnéziumot. Valahol 40 és 50 között kezdtem érezni a vádlimban valami furcsát, keményedett, nem működött rendesen. Ez az érzés egyre erősödött, egyre többet gyalogoltam és egyre kevesebbet futottam. 60 km környékén fedeztem fel a záróbuszt, akkor tudatosult bennem, hogy a szintidőn belül néhány perccel haladok. Onnan folyamatosan figyeltem a szintidőt. Próbálkoztam a futással, de nem akart sikerülni. Korintosz előtt már tudtam, hogy vége, de feladni nem akartam. Az ellenőrző ponton csak átmentem, addigra csak 3-4 percem maradt. Reménykedtem, hátha történik valami, amitől jobban leszek. Nem történt. Amikor futással próbálkoztam, akkor a jobb lábam irányítás nélkül, rendellenesen kifordulva csapódott a földhöz, vádlim pedig rángatózott. Gyalogolni még tudtam valamelyest. Elvergődtem 91 km-ig. Ott a szervezők mutogatták az órát, nem kellett volna, hiszem tudtam, hogy 20 perccel már kicsúsztam. Körbefogott 4-5 ember és levették a rajtszámomat. Ennyi tömören. Ha ma indulnék, akkor ma sem csinálnék semmit sem másként. Nem tudom a kudarc okát, nem tudok rájönni. Külső körülményre nem fogom, én hibáztam valamit. A telefonom hiányában nem adtam életjelt magamról, igaz kedvem sem volt hozzá. A világból is szerettem volna elbujdosni, nem nagyon kerestem emberek társaságát. Nagyon nehéz napokon vagyok túl. Még nehéz napok vannak előttem.
Csalódást okoztam mindenkinek, aki körülöttem van. Annának, aki talán legjobban megszenvedte az egészet,a lányaimnak, akik a kollégiumukban társaikkal követték az eseményeket, tűzoltó bajtársaimnak, a fórumlakóknak, kiktől rengeteg bátorítást, bíztatást kaptam a felkészülés során. Méltatlan lettem a bizalomra.
Summer Comfort Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16057

Igen, az ilyen döntésekről is jó tudni, olvasni! Feláldozni egy nagy célt, hogy életmódunk, rendszeres sportolásunk, a mindennapjaink megmaradjanak, folytathassuk a verseny után nem sokkal. Olyannak, ahogy mi szeretjük, ahogy nekünk jó.

 

Feláldozni?? Ezt akkor úgy élhetjük meg -velem is megtörtént- utólag már inkább azt mondtam, hogy beáldoztam, később meg, hogy lemondtam róla.

 

Ispi, és azok, akik óvták magukat, számomra ez példaértékű, törexem arra, hogy ennyire megismerjem én is magamat -fizikailag és szellemileg egyaránt. Köszönöm és várom a részleteket is, nyilván! Jó pihenést és regenerálódást!

Előzmény: olipapa (16056)
olipapa Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16056
így a távolból az ismert körülmények alapján úgy gondolom jó döntést hoztál. Minden évben rendeznek Spartathlont, van még vagy 40 lehetőséged, hogy bizonyíts.
Előzmény: ispi70 (16055)
ispi70 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16055

Sziasztok!

 

Mindenek előtt gratulálok az idei bátor rajthoz állóknak! Természetesen nagyon örülök a teljesítőknek, de nagyon együtt érzek azokkal is, akik valamilyen oknál fogva nem értek be.

Ott voltatok, látttátok, hogy a Spartathlon nem könnyű "skalp". Most itt az ideje a sebek nyalogatásának, a kérdések feltevésének és a válaszok megkeresésének. Remélem, a mostani kiállás legfőképpen az akaratotokat erősíti, hogy ide még vissza kell menni, teljesíteni kell a Versenyt! Annyit mondhatok, hogy én még biztosan visszatérek belátható időn belül az Akropolisz lábához, végigmegyek az úton, és megérintem Leonidász lábát!

 

Külön köszönöm Molnár Zolinak (alias Svarci) a rengeteg segítséget és törődést!!!

 

Az idei részvételemről dióhéjban annyit írok most (a részletes beszámoló készül...), hogy testileg-lelkileg teljesen felkészülten álltam rajthoz. Ennek ellenére 95 km körül a jobb Achillesem (ugye veszed az adást, Szájmon?) fájni kezdett. Gyaloglásra váltottam, a másik lábam terhelve, de ettől meg a bal forgóm mellett keletkezett egy erős fájdalom. A legközelebbi találkahelyen próbáltuk kezelni a dolgokat, de ez csak a további  20 km-re volt elég. Ott aztán Achilles elvtárs ismét jelezni kezdte, hogy ez nem az én napom. A korábbi évek tapasztalatai alapján (ilyen problémával max. 50-60 km-t tudok még "futni") úgy döntöttem, nem megyek bele egy biztos és hónapokig, évekig kezelendő sérülésbe azzal a tudattal, hogy legfeljebb Tégeáig juthatok el. Így Némeában (124 km) levettem a rajtszámom, és beálltam a hátsó szekció támogatói közé.

 

 

Nagyon köszönöm az itthonról szurkolók segítségét, a rengeteg küldött energiát és érdeklődést! Ígérem, egyszer majd rá is szolgálok a bizalmatokra!

 

Ispi

 

 

olipapa Creative Commons License 2008.10.02 0 0 16054
az UTMB-s kérdőíven a versenyrendezéssel kapcsolatban én a következőket javaslotam, mint versenytjavító lehetőség: 1. az izo italokat keverjék megfeleleő arányban, 2. Ne csak vizet lehessen kivinni a pontokról, 3. a frissítő pontokon táblán jelezzék hány km van hátra a célig, illetve a következő frissítőpontig, 4. a kötelező feszerelés összetevői melett legyen annak minimum súly határa ami nálad kell legyen. mondjuk 1Kg + víz. Ezt így könnyű ellenőrizni verseny közben és nem mennének el a grammánia felé veszélyesen a rajtolók (időjárás baleset, stb) a részvételt. (ez utóbbinak Csabi ötlete az alapja)
moni0214 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 16053

                                                                                                                                                                                                                             

    Sziasztok !

                         Könnyeimet törölgetve mondok köszönetet mindenkinek.

                         Jó csapat vagyunk! 

 

 

                              HAJRÁ  MINDENKINEK !!

 

 

                        Köszönet  Kazuárnak és Gyurinak !

 

 

 

                                                                          Németh Zoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svarci1970 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 16052

Üdv mindenkinek!

 

Én az Ispit, és a Tábornok urat kisérő személyzet voltam, és mint külsősként megélt élményeimet/véleményemet osztom meg veletek, hátha így hamarabb megnyílnak a HŐSÖK.

 

Először is gratulálok azoknak akik sikeresen teljesítették ezt az irdatlanmegpróbáltatásokkal teli távot, és azoknak is akik ugyan feladták a versenyt, de a Magyarországot képviselve helytálltak.

 

A körülményeket nagyon alaposan leírtátok, pénteki (előre nem látott) hőség, utána éjszakai (azért ez általános) hideg, után a szombati viszonylagosan ideális időjárás.

Én a 19 indulóból egy pár embert sajnos, még most sem ismernék meg az utcán, mivel eddig nem találkoztunk, és a versenyen is keveset láttam Őket, sajnos hamar kiestek.

Akiket láttam:

1. Andrást kb Korintoszig, addig néhányszor üdvözöltem/buzdítottam a kocsiból, addig szépen ment. Utána az eredménye magáért beszél. Nagy gratula! A kisfiadhoz is, aki kiérdemelte a minihős-plakettet.

2. János a maga kitartásával és taktikus ("érett") futásával, olyan mély benyomást tett rám, hogy Őt ajánlanám minden kezdő figyelmébe. Nagyon klassz volt, mint a segédcsapata is.

3. Csabi az újoncok "nyugalmával" vágott neki a távnak, és mint egy érett versenyző fejezte azt be. Sok-sok paradicsomot kívánok még a további futásaihoz! Reméljük a Tábornok úr ragasztása is nyomott egy kicsit a latba.

4. Nekem Fendrik Laccccccccci az ultrafútók egyik gyöngyszeme. Kinéz vagy 40-nek, erre kiderül 50 lesz hamarosan. Előre is: Isten éltessen még sokáig! Kívánom, hogy Simon Laci után (akit ezúton is üdvözlök, hiányoztál egy kicsit) 20 év múlva 70 évesen is sikeresen teljesíted a 6.-at! Ilyen időzavarban, ilyen tudatosan egyedül Ő képes csak futni. Azt hiszem szerencse sokak számára, hogy ott volt söprűnek. Egy momentum: Az utolsó (legális) találkozási lehetőségnél, benzinkútnál Ispi 95-ös ólommentessel kedveskedett neki.

5. Balázs egy külön fejezet. Az elején szépen ment, majd szombaton felállította a gyaloglási rekordját, és ezzel megint sikerült bebizonyítani, mind a maga, mind mások számára, hogy képes erre a teljesítményre. Gratula!

6. Remo a "bagós":-) Ennyit róla! Na jó, egy kicsit bővebben: ez a pali, mint egy kísértet mindig felbukkant a záróidőhöz képest 1-2 perccel előbb, majd sok külső segítséget nem vett igénybe továbbállt, és ... Hős lett! Gratula!

7. Utolsóként, de nem utolsó sorban a teljesítők között Móni is Remó-val egyszerre beérve Hősnő lett! Gartula!

 

8. Ervint nagyon sajnálom, sokáig küzdöttél, és gyanítom, ha eljössz a következő legális találkáig Ispiék tovább rugdalatk volna, talán... De azt gondolom Te már érzed, hogy mi kell még a jövő évi teljesítéshez, és szerintem Neked meg is lesz. Én szurkolok Neked.

9. Zoli a "hányás nagymestere", aki úgy ment közel 200-at, hogy nem maradt benne semmi, a hegyen meg már epét hányt. Ő volt Remó kísértet-társa. Neked is csak elismerés jár mindehhez!

10. A "hős majmár", Végh Ati a sérülésével szállt el, addig teljesen egyben volt, mind fejben, mind erőnlétben. Sajnálom Őt!

11. Ispi = Végh Ati Én még ennyire erősnek nem láttam eddig, szellemileg és testileg is ott volt, látszott rajta a felkészülés. Rettenetesen sajnálom.

12. Tábornok úr, saját bevallása szerint: "ezt sajnos eltoltam" Én úgy gondolom, Ispivel együtt vállalunk át a felelősségből, mert Nemea-ban nem gyaláztuk/hergeltük eléggé, ahhoz, hogy továbbmenjen, pedig szerintem is benne volt a teljesítmény. Jövőre vele ugyanott!!! Hajrá Tibor!!!

13. Levikém, én megértem teljes mértékben, amit átéltél, szerintem mindenki kiállt volna, kivéve a Lacccccit:-)

Vele az történt, hogy ment-mendegélt, majd rájött, hogy már csak teljesítő lehet, nyerő nem, ezért gondolt egyet, hogy kényelmesre vált, de jött a hír amit nem tudott feldolgozni. A Garab kocsijába rakott cuccát ellopták, mikor Garabék fürdőzgettek a tengerben... Hát az zsír új cipő, és a sokat próbált melegcucc hiánya elég kemény lelki-terror volt. Sajnállak, de ahogy Te mondtad jön a megújulás, nézel egy másik versenyt magadnak egy időre, és majd csak akkor jössz vissza, ha feltöltődtél újra. Ehhez sok siker!

14. Tamás majd el feledtelek, pedig nehéz lenne:-) Azt gondolom ez a teljesítmény teljes embert kíván minden téren. Sérülten nekivágni elég rizikós dolog, ezt a Te eseted is bizonyítja, és azt hiszem lélekben sem voltál olyan erős, mint pl. 2006-ban, ha jól emlékszem. Remélem sikerül megbékélni magaddal, ezzel a teljesítménnyel! Sok sikert a továbbiakban!

 

A többieket nem sorolom, mert nem nagyon találkoztunk, de Nekik is egy nagy GRATULA!

 

Gratulálok még a többi kisérőnek is, akik (mint Kazuár megjegyezte: "futni egyszerűbb volt") teljesítményükkel hozzájárultak a sikerekhez. A jövöben jó lenne, ha a kisérők még jobban meg tudnák osztani a feladatokat, mert a többeket kísérők a szétszakadó mezőny miatt eléggé szorult helyzetbe tudnak kerülni. Ez idén spontán módon, de elég jól rendeződött, azt hiszem. Egyedül talán Andrásnak és Levinek nem sikerült megfelelő/hatékony segítséget nyújtani.

 

Üdv: Svarci

 

ysrac Creative Commons License 2008.10.01 0 0 16051
Gratulálok mégegyszer minden résztvevőnek!
Mindenki Spártai Hős, aki elindult.

(VÁRJUK a beszámolókat!)

:D
Ritchy Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16050
Visszaolvastam a hétvége termését. Nagy-nagy gratula az indulóknak, a Hősöknek!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16049
Index suxxx.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16048)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16048
Bizony, mert az növénynek számít, és az ausztrál növényvédelmi törvény erősebb volt a nemzeti büszkeségnél meg a normális emberi hozzáállásnál.
Előzmény: berzso (16046)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16047
Bizony, mert az növénynek számít, és az ausztrál növényvédelmi törvény erősebb volt a nemzeti büszkeségnél meg a normális emberi hozzáállásnál.
Előzmény: berzso (16046)
berzso Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16046
Ez komoly?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (16045)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16045
És milyen jó, hogy nem ausztrál, hanem magyar! Ha Jannisz Kurosz még egyszer elindulna a Spartathlonon, aztán haza akarná vinni a babérkoszorúját Ausztráliába, úgy dobatnák ki vele a határon, mint egy használt zsebkendőt. Az athéni olimpia után is ezt tették a győztesekkel.
Előzmény: berzso (16044)
berzso Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16044
És mire az meglesz, jönnek az unokák és nekik is kell... :-))
Előzmény: löpe (16043)
löpe Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16043

És aztán kell még egy negyedik is, hogy neki is jusson valami.

 

Előzmény: vinca7 (16031)
-athosz- Creative Commons License 2008.09.29 0 0 16042
Péntek éjjel óta most jutottam gép közelébe. Még így visszaolvasva is baromi izgalmas menet volt.

Szombat hajnalban arra az álmomra keltem, hogy Jurek leszáll egy kompszerű járműről, enyhe sörpocakkal és túrabot van a kezében. Lelép a kompról és őrjöngő tömeg között a földre veti magát. Artikulátlanul üvölt. Annyira ünnepel, hogy kicsúszik a legjobb időből... vmi 20:51-re emléxem...
Arra gondoltam, hogy ilyen álom után, hosszú vezetés előtt nem kapcsolom be a gépet és nem nézem meg az aktuális eredményeket, mert mégiscsak három kiskorút szállítok...


Sok-sok erőt merítettem a példátokból, köszönöm Nektek a küzdést és helytállást!!!
Ildi44 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 16041
Nagyon mérges voltam korunk vívmányaira, először a modem ment tönkre majd amikor el kellett mennem a telefonom merült le.Szóval semmi információm nem volt a futókról.
Reméltem hogy Móni kétszeres hős lesz ,és mindenki beér a célba ,mert ez nem lehetett másképp.Móni ,szerintem bekerülhetnétek ezzel az időeredménnyel a rekordok könyvébe.Így kiszámolni az időt!GRATULÁLOK A KÉTSZERES SPÁRTAI HŐSNEK!!Nagyszerű érzés ennek a kis csapatnak a részévé válni erre a kis időre is.
Köszönet a kinti segítőknek és az itthon ügyeletet adóknak,nagy teljesítmény, gratulálok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!