Keresés

Részletes keresés

márne Creative Commons License 2020.04.10 0 0 222

 Magánterületek. És megismerkedhettél a lovasiskola vezetőjével. :-)

Előzmény: NagyZs30 (222)
NagyZs30 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 222

Nemrég költöztünk Kistarcsára, ezért nem vagyok még tisztában pár dologgal a környéket illetően.

A kérdésem az lenne, hogy a Malomkő utca-földút melletti füves részek magánterületek, ha igen, akkor ez hol van feltüntetve?

 

Kérdésem oka:

Minap volt egy elég kellemetlen "élményem" a kutyát sétáltatva. Az említett földúton sétáltunk, direkt rá is kérdeztem egy kedves ismerős kutyatartótól, 

hogy lehet-e azon a környéken sétálni, a válasz igen volt. A kutyám pórázon van vezetve, bárki közelít  rövidebbre fogom, a kutyaürüléket felszedem zacskóba.

A földút mellett lovakat futtattak, gondoltam kikerülöm őket, ne zavarjam se a lovat, se a kutya ne ijedjen meg. A lovakat futtató nőn már akkor látszott, hogy furcsán néz rám. A földút melletti füves részen szerettem volna kerülni, amikor meghallottam a kiabálást.

Először fel sem fogtam, hogy ez nekem szól, majd a " itt sétafikál" és további hasonló stílusú dolgoknál felfogtam, hogy de, a bunkó kiabálás az nekem szól.

Visszamentem a földútra, akkor ért oda az egyik lovas, szőke nő és amikor mosolyogva rákérdeztem, hogy valami probléma van, akkor rázendített.

Ilyen lekezelő arrogáns stílusú beszédet régen hallottam. Hogy én odaszaratom a kutyát (a lovak persze bárhová üríthetnek), az ő magánterületükre és hogy kárt okozok, mert az "kaszálós".

A másik lófuttató nő csatlakozott, ő is kiabálni kezdett. Hiába mondtam, hogy én ezt nem tudtam, a lovak miatt kerültem, a kutyám nem szart oda,

egyre agresszívabbak lettek. Akkor már kikértem magamnak a stílust, de nem nagyon érdekelte őket. Undorító volt az egész, a fölényeskedés, amikor már a harmadik nő rohant ki, mintha égne a "kaszálós" és ordított, akkor elindultam. Konkrétan attól tartottam, hogy itt nem csak verbális hőbörgés lesz, hanem más is. 

Őszinte leszek, ilyen atrocitásban régen volt részem és nem gondoltam volna, hogy ilyen helyen, ilyen környezetben ér. Ha magánterület, talán ki kéne írni, jelezni, jól látható helyen, vagy ha szól, akkor nem ilyen stílusban. Egyértelműen csak kötekedni akartak. 

 

A szomorú számomra az, hogy elvileg itt gyerektábor és lovasiskola van gyerekeknek. Mi anno külön örültünk, hogy lovarda és lovasiskola is van a közelünkben, 

ha gyerekünk lesz, akkor helyben csodálatos élményekben lehet része.

Nyilván ezt a történtek után azonnal kizártuk, gyereket nem mernék ilyen primitív, indulatos személyekre bízni.

Tényleg ez a normális viselkedés?

bandi1899 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 221

Üdv mindenkinek!

A Hétfa Kutatóintézet kutatást végez az agglomerációban élők életkörülményeiről, különös tekintettel a Budapestről agglomerációba költözőkre, illetve az ingázókra.

Ennek keretében fókuszcsoportos vizsgálatra kerül sor Dunakeszin, Nagytarcsán, Szigetszentmiklóson és Telkin élők körében.
Akit esetleg érdekelne egy ilyen vizsgálatban való részvétel, annak az alábbi, 2 percet igénybe vevő kérdőívet kellene kitöltenie: https://www.surveygizmo.com/s3/5001923/Agglomer-ci-s-ing-z-s-2019?fbclid=IwAR0ZyaViJq5lWtFBKp6jfrTX7x6CeefCXc4zuuquBZSmmNftfOgVD0x0jXc

 

Köszönöm!

Csillaanyu 85 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 220

Sziasztok 

Ha minden jól megy ,akkor év végén mi is Mogyoródi lakosok lehetünk 😊tehát remélem vannak köztetek akik ott laknak 😊
A három éves kislányomat szeretném oviba adni.Van belőle 3 darab is, csak sajnos sehol nem látok véleményt róluk 😕szeretném a leányzót a legjobb helyen tudni.
Kérem ha valaki tud bármilyen véleményt, vagy tapasztalatot írni a Mogyoródi ovikról az ne tartsa magába.😊
Előre is köszönöm 😊

nyesztvagynyüszt Creative Commons License 2018.12.09 0 0 219

Sziasztok, mi a Kistarcsán  Bartók Béla utcában nézegetünk egy ingatlant, tudnátok írni nekem a környékről, és tanácsot adni, hogy érdemes-e egyáltalán erre a részre költözni? Családdal, kisgyerekkel mennénk,szóval a biztonság nagyon fontos nekünk, amit eddig olvastam itt azok alapján problémás is lehet a környék... Illetve ugye nem ez a problémás szeméttelepre épült rész, ugye? Előre is köszönöm a segítséget !

windbreath Creative Commons License 2018.09.23 0 2 218

Szia Sunny24!

Homok dűlő már nem volt a szeméttelep része.
A végén található ház szuper, valami ott még eladó (telek?). Mellette tartanak a Szőlő dűlő fele egy házban bárányokat :) Szép békés környék, panasz nincs, habár mostanában voltak betörések (érdemes a rendőrség késleltetett térképét megnézni) - néha régi házakat érintenek, de volt példa már vaskapun átmászásra is, aki aztán jól megjárta.

Mi gyalog jártunk-keltünk egy évig. Mindig jó volt sétálni, csak néhány kivétel:
- napsütésben az autósok bármennyire figyelnek és lassítanak, nagy por marad utánuk, gyalog kellemetlen lefele sétálni a HÉV-hez.
- kis esőben nincs gond, zivatarban sár, víztócsa, nehezen járható gyalog
- télen amíg hó van és nincs szél, addig szuper. amint az autók rátipossák, jégpáncél lesz, járhatatlan és jókat lehet esni. télen szélben nem kívánom senkinek.

Mivel az utca egyik fele Kistarcsa másik fele Kerepes, "ezért"* a  két önkormányzat nem óhajt megegyezni a betonozást illetően. (*Persze, hogy ezer más oka van.)

Ami a Homok dűlő elején van Silanus Kft. gyógynövényes szaga, az ide egyáltalán nem ér fel.

Itt hajnalban/késő este van irdalmatlan bűz, nem minden nap és nem minden héten, amivel foglalkozott a Kossuth rádió is - sok rizsával. Egymásra mutogatás megy, többen bejelentették a zöldhatóságnál, egyelőre tehetetlenség alakult ki.
A Ker-Hu Kft. szerint nem tőlük jön a szag (nyilván tőlük jön a csurgalékvíz + oszló metános duriános hányingerkeltő folytogató fingszag), hanem nyilván az emberek építették a házaikat szeméttelepre és az bűzlik (vicc, komolyan, de ezt lenyilatkozták rádióba, biztos azt hiszik madár vagyok azt megeszem :D).


A HÉV-hez közeli részhez nem mennék, már csupán a dombról lefolyó csapadék és szennyvíz kiöntések miatt sem - a DPMV víz és csatornaszolgáltató sok mindent nem tud megoldani, pedig fel kellene legyenek készülve több tízezer liter cucc kezelésére, akár csak Budapesten, ahogy meg van oldva.

 

Néha spontán elpattan a vezeték nekik kint a fővonalon a k* nagy nyomás miatt, így érdemes pl kazánba nyomáscsökkentőn át vizet vezetni.
Erről képtelenek tájékoztatni, pl.: weblapra kiírni non-stop, hogy most ez van, ezen a részen xyz óráig nem lesz víz.

Hasonlóképp a Kerepesi Önkormányzat oldala sem frissül, pl.: házszámintézés lehetetlen, a rövid nyitvatartások miatt is, illetve a bunkó, lekezelő 3.14csák miatt, akik ott dolgoznak :)))
A Szilasi posta is munkaidőben van nyitva nagyon kellemetlen intervallumokban, ha mindketten dolgoztok gyakorlatilag szabadságot kell kivenni, hogy elmehess a postára átvenni valamit - ott is van rendesen betokosodott lökött babinéni, akinek minden feljebb áll és beszól, de le kell vele fogatni, aztán akkor kussol s nincs vele gond.

Más egyéb rendben van, ahogy írták: minden van a környéken, még biciklivel is belátható időben.

Sunny24 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 217

Sziasztok! Mi a Homok dűlő végén találtunk eladó házat. Vegig olvastam az eddigi bejegyzeseket. Ha tudtok segítsetek kérlek. Ez mar nem volt a banya/ szemettelep resze? Ahogy en nezem terkepen ez mar kert resz lehetett. Mennyire jarhato ez a homokos/ murvas út,ha eso van vagy telen? Nyaron elviselhetetlen a por? Beszeltunk az onkormanyzattal,de nem bíztattak,hogy betonozas lesz a kozeljovoben. Az aromagyari illatok ide elernek? Kozelben levo csomori hulladekfeldolgozo buzos? Koszonom szepen! :)

Roni05 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 216

Sziasztok!

 

Nagytarcsa, Felsőrét Lakóparkról szeretnék érdeklődni.

Elsősorban engem is a vízelvezetés érdekelne, ugyanis hallottam pár olyan rémhírt, hogy gyorsan penészednek az új építésű házak. Ez igaz? Illetve a terület helyén régen mi volt, azt lehet tudni?

Gyerkőcöt tervezünk lassan, emiatt költöznénk. Aki ott lakik, tudna egy kicsit előnyökről/hátrányokról mesélni?

 

Nagyon köszönöm!

Előzmény: moonlights (194)
Dash 9 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 215

Údv!

 

Anno lattam egy tervet, azon Szilas hazaitól keletre, kb. ahol a nagyfeszültségű távvezeték fut, épülne az út.

Előzmény: HaSaD (214)
HaSaD Creative Commons License 2018.06.17 0 0 214

Sziasztok!
Mogyoród-Fót-M3-Hungaroring - 3-as út összekötő fog épülni, most olvastam.

http://www.dunakanyarregio.hu/index_article.php?cikk=8050

 

Tud valaki arról valamit, hogy Szilasligetet ez mennyiben érinti? Főképpen: Szilason mi lesz a pontos nyomvonal? Nem találtam erről részletes infót, de jó lenne tudni, vajon a megvásárolandó kertünkön fog-e átvágni...

 

Még egy: Szilasliget Hév-állomás felőli végén van még Hungaroring-zaj?

Köszi!

 

CatNick Creative Commons License 2018.03.24 0 0 213

Oktatáshoz annyit, hogy két ovi van, egy iskola (ami elég zsúfolt, ezért mindenki reménykedik, hogy építenek még egyet), bölcsi pedig most fog épülni...

 

Rejtett erőforrások inkább Kerepes felé eső részeken vannak.

Előzmény: norbert531 (210)
norbert531 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 212

Kedves szaboo87!

 

Az egyik ottani piaci árustól kaptam az információt, miszerint a nyári hónapokban indul az építkezés, ami a piacot és a mellette lévő ipari területet érinti. Az autóbontót,ami ezek mögött van, nem érinti. De tudomásom szerint az egy fedett üzem, és eléggé el van szeparálva a külvilágtól. Én magam nem ebben a lakóparkban élek, de beszéltem ottani, illetve környékbeli ismerősökkel, ők nem panaszkodtak zajra vagy piszokra.

 

Üdvözlettel

Előzmény: szaboo87 (211)
szaboo87 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 211

Szia norbert531!

 

Hasonló terveink vannak mint santi1981-nek.

Nagyon hasznosak az előzőkben írt infóid számomra is!

 

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a Szekeres piac helyére épülő lakóparkról lehet tudni bővebbet esetleg? Mikor kezdődnek a munkálatok, mely területeket érint még?

Van a lakópark mögött egy autóbontó? autószerelő műhely?, ez aggaszt kicsit, hogy esetleg zajos/mocskos. Érintheti ezt műhelyet is a lakópark terjedése?

 

Köszönöm, üdv.

Előzmény: norbert531 (210)
norbert531 Creative Commons License 2018.03.05 0 1 210

Kedves santi1981!

 

Nem tudom milyen szempontok számítanak leginkább nálad, de írok pár dolgot, ami számomra meghatározó a környéken.

 

Közlekedés terén jó a helyzet, Gödöllői HÉV, Volánbusz, M0 autóút és M3 autópálya közvetlenül elérhető. Viszont az autós forgalom reggel 7 körül már sűrűsödik Bp. felé, és ez valószínűleg csak rosszabb lesz a környékbeli agglomerációkba település miatt.

 

Bevásárlás szempontjából nagyon jók a lehetőségek, a Lidl-ön kívül Aldi, Penny, Auchan, Decathlon, Next Shop (CCC,Fressnapf, Háda, Kik, Líra könyvesbolt,  Régió Játék, Rossmann) és a kórháznál is nemrég nyílt egy bevásárlóközpont (Spar, DM, Pepco, Nemzeti Dohánybolt, Jysk), pizzéria, nagyon színvonalas fagyizó, hentes, stb., tehát abszolút van minden.... A Szekeres piac meg fog szűni, helyébe új lakópark épül.

 

Sportolási lehetőségek változatosak, van uszoda, konditerem, Kistarcsai Sport Egyesületben foci, Kerepes szélén Royal Station szabadidőközpontban squash és sok más.

 

Egészségügy: erről sajnos nem tudok nyilatkozni bővebben, alapellátásról jókat hallottam, ott van a Kistarcsai Kórház is, számos ellátási területtel, de azt inkább hagyjuk...

 

Oktatás:  bölcsödékből, óvodákból, általános iskolából több is van, meg egy eü. szakközépiskola, de általános iskolától kezdve inkább a gödöllői vagy a 16. kerületi intzéményeket javasolnám jószívvel.

 

Közbiztonság: au utóbbi években rengeteget javult, "rejtett erőforrások" itt is előfordulhatnak, ahogy már kb. mindenhol, de probléma nincs velük. Aki teljesen brazilmentes övezetbe akar költözni, annak Budát, Solymárt vagy Ürömöt javaslom.

 

Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van szívesen válaszolok.

 

Üdv

 

norbert531

Előzmény: santi1981 (209)
santi1981 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 209

Sziasztok!

Kistarcsára költöznék, Lidl melletti lakóparkba.

Mit gondoltok a környékről?

 

Koszi

Z

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.29 0 0 208

Szia, a felmérés ingyenes? Kistarcsán szeretnék kutat furatni

Előzmény: vizeslaci (204)
Dash 9 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 207

Üdv!

 

Nem tudja valaki véletlenül Kerepesen a Tölgyfa u. vérvétel telefonszámát, amin időpontot lehet kérni?

 

Köszönöm!

Atiri Creative Commons License 2017.07.16 0 0 206

Szia! Mogyorodon van telkun. Mind a Ring mind az M3 autopalya zajos. Ne koltozettek ide, megbanjatok. Fotra se. Gyonyoru helyek vannak itt de elrontottak az okosok  .

Előzmény: Halászcsalád (197)
Atiri Creative Commons License 2017.07.16 0 0 205

Szia! Kerepest ugy ahogy van felejtsd el. Sok a cigany es mocskosabbak mint a belvarosiak. 25 eve jaruk at Kerepesen....egyre rosszabb. Es a Hev is hangos! 

Előzmény: Törölt nick (199)
vizeslaci Creative Commons License 2017.05.17 0 0 204

Szia!

 

Kerepesen,Kistarcsán,Szilason fúrtam már egy pár kutat!

Jók az esélyek.

Emailom publikus,ha gondolod egy pontos címmel keress meg privátba.

 

Üdv vizeslaci

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.17 0 0 203

köszi. Te ott élsz? mióta?

Előzmény: beetee (201)
beetee Creative Commons License 2017.05.17 0 0 202
Előzmény: beetee (201)
beetee Creative Commons License 2017.05.17 0 0 201

Van egy kútfúrás topik is.

ott hitelesebb infót is kaphatsz a szakiktól.

Sok olyan van, aki, ha van is kútja, nincs tisztába a paramétereivel.

Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.17 0 0 200

Szeretnék infót kérni kútfurásról:

 

Kistarcsa Balco István felső részén - milyen sikerrel lehetséges a jó víz elérése kútfúró szakikkal?

 

Most költöznénk ki oda, most teszünk majd ajánlatot házra.

 

várom válaszotokat köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.08 0 0 199

Sziasztok!

 

Kerepes Rét utca környékéről tudnátok mondani pár infót??

Mennyire lakható,élhető környék?

Látom a hévhez nagyon közel van,de mennyire lehet zavaró,hangos?

Illetve közbiztonság is érdekelne, nem nagyon ismerem ezt a környéket.

 

Előre is köszi!

beetee Creative Commons License 2017.05.02 0 0 198

Ring: van olyan, akit zavar, és van aki észre sem veszi... Azért sok függ a pályához képesti távolságtól és iránytól és az aktuális széljárástól is.

Ki kell látogatni egy verseny, vagy edzésnapon és megtapasztalni. Van naptár erre, hogy melyik nap várható kisebb vagy nagyobb hangszennyezés.

 

Aquapark. ??? Észrevehetetlen. Vagy mire gondolsz? A csúszdákról csobbanó kölykökre? :)

 

Erőforrás: szerintem nem vészes.

 

Közlekedés: HÉV környékéről jó lehet az Örsre. Attól távolabbról egy lehetőség van: a busz, ami Újpestet célozza többségében Fóton keresztül. Megállók a települést átszelő főúton. Elég sok. A menetrend szar. Egyébként az autó erősen ajánlott.

Előzmény: Halászcsalád (197)
Halászcsalád Creative Commons License 2017.05.01 0 0 197

Sziasztok! Mi idén tervezünk Mogyoródon házat venni. Több kérdés is felmerült bennünk az ingatlanárak kapcsán. Mennyire zavaró a hungaroring vagy az aquapark? a zajok mennyire érnek el a településig? A másik, hogy hogy áll a település rejtett erőforrásokkal? Mely részeken ne nézzünk házat ezen szempontot figyelembe véve? Mennyire csak autóval lakható a település?

Előre is köszönjük

Halászék

bejto Creative Commons License 2017.04.06 0 0 196

Szia, Az kérdés, hogy az elején vagy a végén. Az Esze Tamás  végén vannak "kevésbé" modern házak színes lakossokkal. Így az utcába fogtok találkozni, de ezek nem a "súlyos" kategóriába tartoznak dolgoznak iskolába járnak. Az probléma inkább az, hogy messze van a hévtől kocsi kell mindenképp

Üdv Egedi Sanyi

    

Előzmény: Kissné Kovács Zsuzsa (195)
Kissné Kovács Zsuzsa Creative Commons License 2017.03.15 0 0 195

Szia! 

Ne haragudj hogy csak így rádírok de szeretnék segítséget kérni! Kerepes szephegyre az Esze Tamás utcában néztünk ki egy házat és nem szeretnék mellé nyúlni és érdeklődnék hogy arra hogy áll a roma kérdés és hogy milyen környék? Köszönöm a válaszod ! :)

Előzmény: Boko Haram (180)
moonlights Creative Commons License 2015.06.29 0 0 194

Kedves Fórumozó!

 

Az elkövetkező egy éven belül szeretnénk a környékre költözni. Kistarcsa, Kerepes, Szilasliget vagy Nagytarcsa kerülhet szóba.

Találtunk számunkra megfelelő ingatlan egyenlőre Nagytarcsán a Felsőrét lakóparkban. Tudtok-e a helyről valamit mondani? Főleg a vízelvezetés problémájára szeretnék választ kapni.

Azt tudjuk, hogy a másik oldal, Füzes liget, annak idején mocsár volt. És hallottunk olyan rémhíreket, hogy hiába a több 10 milliós új építésű szuper ingatlan, gyakorlatilag élhetetlen, mert feljön a talajvíz, állandóan áznak, penészedik a fal, stb. Ez igaz a Felsőréti részre is? Nagyon nem szeretnénk pórul járni, ha van esetleg valakinek tapasztalata, vagy információja, azt megköszönném, ha megosztaná! Előre is köszönöm a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!