Koszonom az Indexnek mar meg is van a valasz. Lam alig emlitettem meg itt es maris itt a hir!
Kiírható a népszavazás a kettős állampolgárságról
Patrubány szerint december 5-én lehetne szavazni
Index/MTI 2004. október 26., kedd 13:59
Jóváhagyta az Alkotmánybíróság az országgyűlésnek még szeptemberben a kettős állampolgárságról hozott határozatát, azaz kiírható a népszavazás az ügyben. A népszavazás ötletgazdája, Patrubány Miklós szerint akár a kórházak privatizációjáról szóló december 5-ei népszavazással egy időben lehetne dönteni a kettős állampolgárságról.
Három milliárd forint a népszavazás
Az MVSZ szerint a büdzsé szempontjából a legjobb az volna, ha a népszavazást a kórházak privatizációról szóló ügydöntő referendummal egy időben, december 5-én rendeznék, mondta el kedden Patrubány Miklós. Egy népszavazás megszervezése három milliárd forint.
Az MVSZ vezetője utalva a népszavazási törvényre elmondta, november 15-ig a köztársasági elnöknek módja van arra, hogy a második népszavazást is december 5-ére tűzze ki.
Mi a torvenyi szabalyozas? Ki irhat a Kormany (nekik nem kell alirast gyujteni ehhez) ugyanarra a napra (= koltsegetakarekossag celjabol), masik nepszavazast? (Termeszetesen kulon szavazo cedulan, hiszen ebbol mar volt vita korabban)
Es akkor Alice is tudna, hogy konkretan mirol szavaznank ;-))))
A sorkatonasag eltorleserol, evi 10milliard forint megtakaritasrol.
Eléggé kínosan érzem magam, mert eddig én még mindig éltem a szavazati jogommal... most szavazóbiztos lévén nem tehetem meg, hogy tüntetőleg vagy nem tüntetőleg, de magam ne szavazzak. Viszont tényleg nem tudom mi is áll mögötte, hogy jó e ez a kórházprivatizció vagy nem jó-e NEKEM. Mint jövendő betegnek. MIk is ennek a ygakorlati következménei, mik lesznek a TB változások stb... sajnos én is csak a 12 éves gyerek szintjén rétem ezeket a gazdasági dolgokat.
(Asszemkénytelen leszek egy üres szavazólapot bedobni...)
Mit gondolsz miert is vagtak ki azt bizonyos reszt az Orban interjubol?
Es akkor meg az az 2001-es interjujat nem is mlitettuk, amiben kozhazprivatizacio es magantoke bevonasanak szuksegessegerol nyiltakozott. Na ja anyjuk Szegeden erdekelt volt ha meg emlekszunk arra az ugyre is.
De én arra utaltam, hogy tulajdonképpen fogalmam sincsen, hogy mi is ez a kórházprivatizáció, ez kinek jó kinek rossz - mondjuk a betegek szempontjából.
Én se nagyon számítok hatalmas részvételi arányra.
Most ugye van ez a népszavazás dec. 5-én, aztán lesz egy valamikor (mikor? tudja valaki?) a Patrubányi féle, és ugye érik a fidesz újabb népszavazási kisérlete...
Valami alba járt-kelt itt ősidőkben.Talán 2002-ben-Miután hajtóvadászatot inditottak ellene,azóta csak emléke,s néhány reinkarnációja fordul itt elő.Igy O.K?
Én a régi időkből egy nagyon korrekt értelmes és nem elfogult vitapartnerre emlékszem:illetve bizonyos értékek mellett szerencsére elfogult...Jó hogy néha irsz is,nemcsak olvasol...Egyébként nem tudom ám,mit hoz a Mikulás...Miről is leszek kénytelen szabad akaratomból népszavazni?