Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2008.08.06 0 0 15

 

Mondod, Antim: röhej!!!

És ami ma zajlik?

Az akkó vajh' mi?

 

Antim! Létezhet, hogy te valóban a Robival töltött közös gyermekkorra tekintettel nem kívánsz megmukkanni?

Pedig neked mindig szokott határozott véleményed lenni. Mindenről!

Legalább próbálj meg szerecsenmosdatást végezni. Kíséreld meg, hátha összejön.

Az is több, mint a semmi ... :)))

Vagy ez esetben télleg veszélybe kerülne a vaj a kenyéren? :)

Hihetetlen időket élünk, kedves Anti barátom!

 

Hogy nekem mé' nincs sose szerencsém ebben a kurva életben ...?

Úgy tűnik rengeteg múlik a következetességen: bigott módon köll itt hűséges pártkatonának lenni, ha tetszik az ami van, ha nem. Ha tetszik, akkó örömgajbékolni és mellkast verni (együtt masirozva a muftikkal), ha nem tetszik, akkó kussóni! Ugye, Anti barétom?

 

Hát tudod mit, kedves Antim, ha ezen múlik, akkó má inkább ne jusson vaj arra a kibaszott kenyérre ... Akkó inkább együk magába kis sóval és paprikával (esetleg vereshajmával), ahogy azt a kurázsi kívánja meg. Legfejjebb lefogyunk kicsit, de a lelkünk az tiszta marad ...

 

Előzmény: farkasanti (8)
Mijo Creative Commons License 2008.07.06 0 0 14

 

Mi is volt egy szép tavaszi napon az az utolsó szalmaszál, amibe Széll expolgármester és társai próbáltak kapaszkodni annak reményében, hátha sikerül a nép körében olyan popularitásra szert tenni, ami elegendő voksot eredményez az utóbbi helyhatósági választáson: "Baja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21 / 2006. (VI. 1.) rendelete a fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló többször módosított 46/2000. (X.30.) Ktr. sz. rendelet hatályon kívül helyezéséről."

 

Aztán a múlt hónap vége felé jött egy verőfényes nyári nap, amikor a mai testület többségi platformja exhumálta a még alig-alig elbomlott "holttestet", de erről a jeles eseményről még nem igazán közlékeny a hivatott fáma, lévén az idei év testületi üléseinek jegyzőkönyvei közül az április 24-ei az utolsó, mely közszemlére van téve.

 

Hogy a ritmus miért ilyen álmatag, azt csak a helyzet előidézői tudhatják.

Pedig milyen szimpatikus részletességgel taglalja dr. Sas Gábor jegyző úr a követendő irányelveket, a "23/2007. jegyzői utasítása a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló Szabályzatról" címen publikált anyagában.

 

Már említésre került az ellenzék népszavazási szándéka, aminek az eredményét csak a nagyon debik nem tudnák borítékolhatóan megtippelni.

 

Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a képviselő-testület - ez valószínűsíthetően ebben az esetben annak jobboldali platformját takarja -, igyekszik a ránk mérni szándékozó csapást némi eleganciával köríteni, azaz megadta a nép számára "Társadalmi vita a parkolásról" folytatásának rettent demokratikus lehetőségét.

 

Ezzel kapcsolatban a következő mondat számomra meglehetősen tágan értelmezhetőnek tűnik, miszerint "A városházán augusztus végéig várják ezzel kapcsolatban a lakossági észrevételeket.", ugyanis nem igazán világos, hogy ez technikailag miként történjék kontrollálható módon.

Egyébként az ezzel kapcsolatos rendelet szövegtartalmát az érdeklődők, csak "a július 18-án megjelenő Bácskai Naplóban olvashatják".

Hogy a Város honlapjain mikortól lesz látható, az a már említett ritmus mellett elképzelhető, hogy csak - amennyiben a népakarat nem vétózza meg - a parkolódíj bevezetésének időpontja környékén.

 

Mindenesetre ha lesz népszavazás, ha nem, a kérdéskör megfontolása céljából egy újabb érvhalmazd mutatok be, melyekből egyértelműen látszanak egy ilyen ágazat vitathatatlan "gazdasági előnyei": "Csalással vádolják a Centrumot"!

 

Szíveskedjünk nem figyelmen kívül hagyni, hogy ez esetben nem más borított, mint a parkoló cég volt főellenőre!

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.07.01 0 0 13

 

Na mi van, Farkas Atti barátom, igaz lenne, hogy most a cimbiség kötelez, és azért nem mersz a kérdés kapcsán kardoskodva megjelenni?

 

Vagy neked ínyedre lenne 200 - igen az előzőek dupláját -, azaz kétszáz forintot gépbe dobni óránként a járműved után?

Vagy már készül a rokkantkártya?

 

És mit teszel majd, ha a kamunyista szegmens valóban beindítja a népszavazást?

Hűséges pártkatonaként minden tudatodban lakozó berzenkedés dacára, dafkéból a parkolódíj mellett teszed le a voksot?

 

Vagy diplomatikusan tartózkodsz?

 

Netán közös barátaink homlokára redőt rántva, velem együtt a veres oldal ötletét támogatod? (Naná, hogy azt, nekem te ne linkelj, ismerlek mint pártok a kulisszák mögötti paktumoskodás rejtelmeit.)

 

Sokadszor vagyok kénytelen feltenni a költői kérdést: miért ilyen hülye ez a város, amilyen?

 

Miért kell nekünk megszerezni helyben ugyanazt az örömöt, amit a kamunyisták szereztek meg a fideszeseknek a nemrégen lezajlott országos népszavazás kapcsán?

 

Ki nem szarja le a nép közül, a naponta mindszűkebb gatyamadzaggal küszködő nép közül azokat a szakértői véleményeket, melyek a parkolódíj ismételt bevezetése mellett érvelnek?

Közröhejre érvelnek, ugyanúgy gazdaságossági okokra hívatkozva, ahogy tették Széll alatt pl. a Márfaiék, de aztán hosszas huzavona után csak-csak eltörölték a nyögvenyelősen működő terhet, hátha kihúzza a süllyedő hajójukat a latrinából.

Nem húzta!

Viszont végre volt egy össznépi popularitást kiváltó dobásuk. Még akkor is, ha mindenki tudta mire apellálnak ez által.

 

De nekünk ez nem jó!

Mert ők döntöttek így.

Meg hát ugye, valóban van egy halom cimbi, akiknek hálásnak kölllene lennünk.

 

Nem-e lehetne-e esetlegesen-e úgy-e hálásnak lenni, hogy az mindenkit érintsen?

Azaz hagyni az egészet a francba, azokkal a süketelős maszlagokkal együtt, melyek most hamut a fejre címszó alatt fogalmazzák meg mindazt, amikor először került bevezetésre a sarc?

 

Olvasom: Vétlenek is kaphattak parkolási bírságot.

Meg hát ennek az előzményét is: Vizsgálat indul a zsebre bírságoló parkolóőrök ügyében.

 

Ugye nem akarjuk azt hinni egy pillanatig se, hogy ez afféla fentpesti sajátosság?

Még szép, hogy nem!

Na de haggyuk a múltat, vót ami vót, tekintsünk úgy a vállunk mögé, mintha az lett volna a szeplőtelen szűzlányok példaértékű időszaka, és tekintsünk előre, mely időszaknak bezony ha tetszik, ha nem, potenciális velejárója mindaz a trükköm-brükköm, amiről most ezek a bukták szólnak.

 

Hát köll ez nekünk?

Nem!

Valakiknek biztos köllene, de az bizonyára nem a többség. A fizető többség.

 

Az összes parkolódíjjal kapcsolatos alátámasztással szemben egyetlen érvem van csak, és ez egy ősi izlandi mondás: sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy!

 

Na ez a parkolósdi is valami hasonló verkli: sosem volt úgy, hogy aki parkolni akar Baján, ne találna magának előbb-utóbb valahol parkolóhelyet!

 

Még természetes személyek esetében is visszataszító, ha valaki faszarági, hát ha még egy város nem képes arra, hogy némi nagyvonalúságot tanúsítson lakóival szemben.

 

És egy jobboldali város vezetése pedig igenis ragadjon meg minden lehetőséget arra, hogy kifejezzze háláját az adott város többségi lakosságát jelentő választópolgáraival szemben!

 

A parkolódíj bevezetése nem a hála jele!

Az egy régi sarc felmelegített változata.

 

De lenne egy korrekt áthidaló ötletem: a régi vezetésre voksolók fizessenek óránként 500 forintot személygépkocsival történő parkolás esetén, mitöbb ugyanezek amennyiben gyalog kívánnak közlekedni a városban, fizessenek további 100 forint közterület használati díjat óránként (és így tovább különböző járművekre történő bontással), míg a mai vezetésre szavazók mindezt élvezhessék változatatás nélkül díjtalanul.

 

Ha má' annyira odavagyunk a változtatásokért ...

 

 

Előzmény: farkasanti (10)
Mijo Creative Commons License 2008.06.23 0 0 12

 

"TV2: százmilliós kárt okoznak a parkolóőrök"

 

Ellenére, hogy a fővárosiak mindig is hatványozottan nagyobb csibészek voltak a javadalmazó műfajok összes területén, mint vidéki kollégáig, szerintem elgondolkodtató ez a bukta, lévén ugye fel-felkapott hír Baja újabb parkolódíjasítása.

 

Amiről már az előző próbálkozások során is egyértelmű volt, hogy annak vetületében, amiről a hivatalos nóta szól, értelme jottányi sincs, a Széll platform tán még hivatkozott is erre, amikor beszüntették a díjszedést királycsináló össznépi popularitásra számítva.

 

Arra természetesen nagyon jó, hogy pár haver, azok kölkei álláshoz jussanak, olyan álláshoz, mely velejárója az írásban említettek.

Mert mi nem is lennénk Magyarország, ha létezne olyan poros tanyaközpont, mely parkolójában, amennyiben díjat kezdenének szedni, ne ütnék fel fejüket hazai szokásainknak megfelelően a mindig is ismert módszerek, csak hát ugye milyen szépen is mutat időnként a sajtónkban egy-egy cilinderből előrángadott HEURÉKA!

Tízmillió emberből akad cirka három, akik bamban bámulnak ki a buta fejükből, hogy nohiszen, ilyen is létezik ...?

 

Amúgy meg az írás kommentjeit is érdemes átolvasni.

 

Mijo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 11

 

Látod, Farkas kartács: türelem rózsát terem!

 

Pedig milyen előszeretettel küldözgette a parkoló ágazat egykori működtetője, a peresítési felszólításokat.

 

Remélem azt a szarvashibát nem követi el a mostani városvezetés, hogy ismét bevezeti azt, amit Széll és társai leradíroztak.

 

Ahogy Szélléket az ágazat likvidálása nem mentette meg a buktától, úgy lehet a maiaknak vesztük az, ha újraélesztik azt, aminek akkor sem volt értelme, míg élte népbosszantó létét.

 

____________________________

 

"Egy év után elévül a parkolási bírság

 

Csütörtöktől elutasítja a bíróság azokat a parkolási díj elmulasztásával kapcsolatos keresetleveleket, amelyeket az eset után 1 éven túl nyújtanak be. Ha már elindult a per, a bíróság köteles azt azonnal megszüntetni."

 

 

Előzmény: farkasanti (10)
farkasanti Creative Commons License 2005.10.12 0 0 10
Lehetne bővebben is tudni valamit , hogy ,hol hallottad, olvastad,néztd, stb????
Előzmény: Mijo (9)
Mijo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 9

 

Na látod, a Legfelsőbb Bíróság meghallgatta fájdalmaidat és javadra hozott állásfoglalást. Úgy emlékszem a te szegedi parkolóid is magáncég, és nem önkormányzati.

 

 

Előzmény: farkasanti (8)
farkasanti Creative Commons License 2005.04.13 0 0 8

Tökömjani, ha valami nem világos, akkor sem a "készülékben"van a hiba, hanem abban, aki olvassa:)))!!!! Mellesleg ma kaptam egy felszólítást a helyi parkolósoktól, hogy 2001-2002- ben 5- alkalommal ellenőrizték parkolás közben az autómat és 3- alkalommal nem találták rajta a p.jegyet. Az ügyfélszolgálatnál közölték, hogy e- hónap 26-án megnézhetem az "összevágott" videófelvételt , ami alpján a levelet küldték!!! Ma 2005-t írunk, eddig nem tűnt fel, hogy a fent említett években nem vettem(állítólag) p.jegyet??!!

 

Röhej!!!!!

 

 

 

(Ha valamit nem ércc, vagy nem tudod érteni, híjjál telefonon, tudod, amelik a zsebedben zörögni szok:))))))!!! )

Előzmény: Mijo (7)
Mijo Creative Commons License 2005.04.13 0 0 7

 

Csapongsz rendesen! Meg orrba-szájba idézőjelezel. Tény, nem mindegy, hogy a parkolófallosz mely végén helyezkedünk el.

Csak azt nem értem, miért nem kerested meg a Glavatity Andrást személyesen, tanácsadás végett!? Rendes ember, számíthatnál rá.

(És különben is, ha netunnád: ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza :)!)

 

 

Előzmény: farkasanti (6)
farkasanti Creative Commons License 2005.04.12 0 0 6

Semmire, mint már írtam ottan nagyon nagy "népszoptatás" folyik!!!! Nem kérdeznek, nem válaszolnak, csak felrakják a kerékbilincset kímélet nélkül és, csak akkor szedik le, ha már kifizetted a büntit!!!!!! Reklamálni, csak k.b. 2- hét után lehet, miután a k.t. felügyelő "befárad"a felvett anyaggal és ők már tüzetesen átnézték, vagy ki tudja mit csináltak vele közben!!! Nem ismernek ám "irgalmat", mint más "normál" városokban, hogy elsőre "kis pénzbírság", ne adj isten "kis figyelmeztetés", vagy várunk egy kis időt, hátha a "paraszt" odaér és "jurop" módon intézhetnék a dolgot!! Á nem, kímélet nélkül mindjárt a kerékbilincs és nem ám máshol, hanem a Tisza- parton, ahol, csak klinikák vannak, ahova az emberek gyógyulni, betegen mennek!!!!!

 

A vége az lett, hogy rájöttem, most már többször, hogy ""Széllel" szemben nem pisálunk":))))!!!!

 

Előzmény: Mijo (5)
Mijo Creative Commons License 2005.04.12 0 0 5

 

Na mire jutottál Dirrdurr, Szegeden?

 

 

Előzmény: farkasanti (3)
Mijo Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4
farkasanti Creative Commons License 2004.10.19 0 0 3
Ma Pesten voltam és a Honvéd Téren parkoltam, a jegyem kb 10 perce lejárva, rohanok le, nehogy úgy járjak, mint szegeden, mit tesz a sors ott áll a parkolóőr  és nézi a jegyemet. Mondom neki  "bocs de nem tudtam lejönni, de mindjárt utólag veszek még egy jegyet és már tűzök is tovább".,Mire a jó ember" 10 perc nem a világ, különben is, ha megy minek venne jegyet, ez a 10 perc még semmi, van aki órákat áll és még jegyet se vesz".

 

 

 

Így viselkedik egy igazi parkolóellenőr (úriember) és ezt is szeretném megírni szegedi kollégáiknak, csak nem tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mijo Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2

 

Tudod Atti, bármennyire is furán hat, szerintem is ez a tipp a legkézenfekvőbb, csak hát ugye ki van erre felkészülve (csodálom, hogy egy ilyen komplex szaki, mint te, nem)? 'Fentpesten' tudtommal, van is erre szakosodott 'szolgáltatás'.

 

Tegnap is meg ma is körülnéztem, háááát, talán ez a legpörgősebb szegedi topik, bezony a címe is önmagáért beszél: Szeged haldoklik?

 

Hanem: szerintem add elő dilemmádat a Glavatity Andrásnak, biztos vagyok benne, add kezelhető tanácsot, ha másképp nem, magánban: Kérdések: Bajai Közterület Felügyelet.

 

De a Bátor Ferencet is megkeresheted a Kommunálisnál, hasonlóan kedves ember. Ha bátortalan vagy, elkísérlek :)!

 

És így akkor nem kell ehhez jogász.

 

Mijo

 

 

Előzmény: farkasanti (1)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 1
Későn jött a jó tanács, most már én is tudom, de azért kössz!!!!
Előzmény: OBER26 (0)
OBER26 Creative Commons License 2004.10.17 0 0 0

Igen?

Akkor kell a kocsiban tartani hosszabbitot,flexet,fürészt,ha kell,hasznalni.

Aztán a bilincselö embernek ha nem tetszik,perelhet.

hehehe.

Előzmény: farkasanti (-)
farkasanti Creative Commons License 2004.10.17 0 0 topiknyitó

A minap Szegeden jártam, a gyerekemet vittem felülvizsgálatra a Tisza- partra az egyik klinikára. Szabályosan megálltam az egyik kijelölt parkolóhelyen, megvettem a parkoláshoz szükséges bilétát és annak rendje módja szerint kitépegettem a kitépnivaló ablakokat és a szélvédő mögé helyeztem a cetlit. Miután végeztünk az orvosi vizsgálattal visszamentünk az autóhoz és megdöbbenve látom rajta a kerékbilincset. Körülnézvén  három autóval odébb látom még az intézkedő kt.felügyelőt és a kerékbilincset felszrelő embert. Odamenvén megkérdeztem a bemutatkozás után, hogy miért van a kocsimon kerékbilincs, miután érvényes parkolójeggyel rendelkezem. A flegma elutasító válasz úgy szólt,hogy a parkolójegy öt kitépendő tárcsájából(év, hónap, nap, óra, perc) négy jó, viszont az ötödik, csak félig sikerült, "ami visszaélésre adhat okot"!!! Pár perces értetlenség után úgy döntöttem kifizetem a büntetést, ami nem kevés(5000+ áfa=6250FT), elővéve a pénztárcát a "szerv" közölte velem, hogy nála nem fizethetek, csak a pénztárban, ami a város túlsó végében van(majdnem) "HEHEHE"!!!! Ezek után villamossal elmentem a pénztárba, ahol már pár "dühös ember" kereste az igazát, de, csak elutasító válaszokat kaptak. Nem értettük pl. azt sem, miért kell mindjárt k.bilincset feltenni, miért nem lehet először egy kisebb összegű figyelmeztetéssel megúsznia "szabálytalanságot", mire a válasz az volt,"mgpróbálkoztunk, már ezzel is, de sokan nem fizették be, meg még ki is röhögtek bennünket, most meg mi röhögünk, mert addig nem vesszük le, amíg ki nem fizeti a kuncsaft, aztán pereljen, ha akar hehehe"!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!