Felejtse el a mindennapos HACCP papírmunkát. Váltson online felületre a jelenlegi HACCP rendszerének megtartása mellett, 4900 Ft-os havidíjért. Az online oktatás és vizsgáztatás alkalmazásával jelentős időt és pénzt spórolhat, akár 1000 Ft/fő. http://ehaccp.hu/
Két szakácsot keresünk Ausztriába, Villach régiójában levő panziónk meleg konyhájára!
Elvárások:
- önálló FŐZNI TUDÁS, kb. 100 fő részére.
- menü összeállítás
- alapanyag kezelés
- megbízhatóság
Magyar személyzetnek köszönhetően nem feltétel a német nyelvtudás.
Amit kínálunk:
fizetés mellett teljes étkezési ellátás, szállás külön és felújított szobákban, bejelentett munkaviszony és az ezzel járó egészségügyi és egyéb juttatások, valamint a túlórák is fizetve vannak!
Bérmegjelöléssel, fényképes szakmai önéletrajzot a megadott mail címre kérjük küldeni: kinderpanzio@gmail.hu
hahó!
naszóval. véglegesült a karácsonyi menünk:
marinált busa-rántottbusa,ezt egy hagymás ecetes páclébe 2-3 hétig érleljük,ennyi idő alatt a szálkák megpuhulnak. (nem biztos,hogy ez a marinálás,mi így hívjuk)
tárkonyos szarvasraguleves
currys karaj,kukorica kuszkusszal
sült kacsa,vegyes salátával
somlói
kinél mi lesz a menü?
kíváncsi vagyok
Párizsi szelet foghagymástejfől, reszelt sajt ---- KÁRPÁTI BORZACSKA ---- néven fút az is finom. A rántottszeletet kipróbáltam isteni lett az olaj mennyisége kb. 15 szeletnél nem érte el az 1 dl-t. nem csőpögött és a lányom imádta.
2. verzió ezután, de a kolbászos pogi isteni. Valami bődületesen rossz kolbászt sikerült vennem és nem volt szivem kidobni, vendégek jöttek és pogiba került. mindenki dicsérte de ilyet nem sürün esznek. Mostanában kenyérsütésben utazom illetve kifli és társai próbálkozás az életem. grillezve csináltam oldalast, nyársra fel zsir nélkül, habár isteni a zsiros buci hagymával de megpróbálom visszaszoritani. Amig szakács voltam nem voltak súlygondjaim most vannak, de lehet, hogy a bébi miatt is van de IMÁDOK ENNI, de főzni is.
Köszi mindenkinek, nekem a kettő között van ( 50-100) tehát várok egy kicsit még.
Más:
A héten olyan helyen voltam ahol igen sok és sokféle ember volt és ott hallottam két dolgot.
1, Nagyon finom a rántotthús ha panirozás után tepsit ki olajozunk ici-picit majd belehelyezbe a hússzeleteket a szeletek tetejére is hasonló mennyiség majd sütöbe megsütni. Állítólag jobb, mint a hagyományos.
* hogyan lehet topicot nyitni. Eddig semmilyen utalást nem találtam rá,*
Neked még sajnos sehogy, mert kell hozzá legalább 100 (?) hozzászólás. Kérj meg valakit, hogy nyisson helyetted. Azt hiszem, nekem sincs még jogom ehhez.
Kicsit eltüntem bocsi. Magán kérdés, hogyan lehet topicot nyitni. Eddig semmilyen utalást nem találtam rá, de te biztos tudsz segíteni. Mivel jelenleg másban utazom, mint a hivatásos főzés ezt szeretném megosztani másokkal illetve inkább segíteni a hölgyeknek ami lényeges és ez a varázsszó ingyen. Köszike.
Bocs, hogy nem válaszoltam. A rózsa igazán szép ötlet így tovább. Azttudod, ha répát, vagy paradicsomot retket formázol szebb lesz ha jeges vízbe teszed?
Ide se sokan írnak mi van csak nekem van közlési ingerenciám?
a hidegkonyhát én is szeretem megenni :) a díszítést már nem annyira,a meleg díszek viszont egyre jobban érdekelnek.
most egy krumplirózsát ötöltem ki,krumplit nagyon vékonyra szeletelünk,legjobb szeletelővel rózsát csavarunk belőle(egy szeletet összecsavarunk és köré tekerjük a többit)fogpiszkával rögzít,és bőolajba sütjük.aztán a fogpiszkát kivesszük,elvileg a krumplinak egybe kell maradni.
Ez is kedvezőtlen irányba változott. Ha lesz tételsorod akkor esetleg egy két ötlettel tudok szolgálni. a saját vizsgámon jóljöttek a az öreg Gundel, Túros Venesz féle tanítások. Az én menűsoromat soha nem felejtem el, mert a leggányosabbat én húztam.
Nem könnyű eset, de vizsga végére csak egy csésze levesem maradt mert a szakoktatok felették.
Így jártam de a szívem csűcske az a hidegkonyha imádok díszíteni habár pocsékul rajzolok és tiszta ideg vagyok az aprólékos munkától ezt még is szeretem. Ha jó séfed akkor segít a vizsgával. Egy kalappal.
Barnamártás port is természetesen lehet kapni a Nagycsarnok aljában, az ÁZSIA boltban. A saját csomagolású, celofánzacskós kiszerelésben. Ne kérdezzétek, miből van :-), szerintem nagyrészt étkezési keményítő, plusz aromák. 50 g-os csomag talán százegynéhány forint. Láttam bernimártás port is, meg néhány egyebet, de a fűszerek sokkal jobbak voltak. :-)
Frissel még nem találkoztam, csak szárítottal. De állítólag most már bio boltokban lehet kapni. Jelenleg én házi kenyérben utazom most ez a mániám.papri melyik suliba jársz és mikor végzel? Gyakorlati idő most mennyi?
Nálunk 1 hét suli 1 hét gyakorlat volt. Én a régi Belvárosi VV.-nél voltam most azt hiszem taverna a neve. az akkori oszt.vezezető a mostani igazgató ilyen az élet.
A véleményem az jobb mindig más helyen kezdeni, mert ahány konyha annyi séf. Több lesz a rutin. Éb fél évente más helyet kértem így kb. 5-6 étteremben voltam gyakorlaton. kicsit húzosvolt a beilleszkedés de végül minden ment a maga útján. Ha kell segítség a vizsgádra írj és megpróbálom az " emlékeimet" összesedni.
Merem remélni, hogy igen. A jobbakban legalább is így tapasztaltam. Nem nagy ügy, hiszen konyhai maradékokból van tulajdonképpen. A csontot kell lepirítani, hozzá a zöldségek úgyis ott vannak. Aztán a leeső nyesedékekből egy valamirevaló konyhán mindig főznek alaplevet, azzal engedik fel. A többi (fűszer, par.püré, stb.) szintén van egy éttermi konyhán.
>nem tudjátok lehet e kapni boltba kis kiszerelésben?
Kérdés mire vagy kiváncsi, ahogy tanultuk vagy ahogy én magam kikisérleteztem?
Ha az utóbbi, resztelt máj= csikokra vágva, hagyma űveges rá a máj átpiritani, füszerek- bors, majoranna, ha szereted foghagyma ( én szeretem) pirospaprikával megszórni esetenként ha van rá lehetőséged paradicsom, paprika apróra vágva. Megforralva egyszer lezárva sózhatod. Én kb. így szoktam.
Rántott ha sertés= vékonyra szeletelve ha van rá időm foghagymástejbe áztatva, hanincs úgy is jó , kis borssal megszórva panírozni. Sütésben a titok, egy oldala megsütve fordításkor kicsit megszúrkálni- én fedő alatt szoktam sütni és elég gyorsan kész van. Nem szabad úgy sütni, mint a s. szeletet hanem inkább, mint a gombát.
A METRO-ban nézd meg,de a münyag barnamártás meg sem közelíti az igazit.Azmellett,hogy drága,még csak nem is hasonlít a főzöttre.Más.A májat közvetlen tálalás előtt szokták elkészíteni.Beszélgessünk kicsit a szarvasgombáról is.
Sokszor éppen azért megyek étterembe, hogy olyan ételt egyek, amit otthon túl macerás elkészíteni. Pl. egy igazi jó barnamártáshoz idő és sok hozzávaló kell, de hozzáértés is. Ha porból készítettet tálalnának elém az étteremben, biz'isten kifordulnék, otthagynám. Azonnal megérzem benne az ízfokozókat, műízeket.