Egybe mindent..
Jelzem, ez megint csak találgatás, de mivel a harmadik összetett ikerparadoxonos ábra helyességét senki nem tudta megcáfolni, ezért van az egésznek egy kis tudományos alapja.
-------------------------------------------------------------------------
Egy érdekes cikk.
Minél nagyobb egy entangled rendszer alkotóelemeinek a száma, annál jobban csökken a lokális realitás sértése.
Violations of Local Realism by Two Entangled N-Dimensional Systems
A hullámfüggvény _összeomlása_ az lenne, hogy megnöveljük a rendszer számosságát? Ha pedig visszaállítjuk, akkor visszaáll a kevert állapot, a lokalitás sértés?
Ugye tudjuk, hogy a gyorsuló töltés fotont bocsát ki.
Ha az ürhajó egy elektron, akkor forduláskor fotont kell kibocsátania.
Vajon a fehér vonal nem egy foton a második képen?
És ez a QM nemlokalitás problémáját is megoldja. :)
Az entangled rendszerek érintkeznek, és a tér csak illúzió. haha
Nincs foton és mégis szinte csak az van.Nincs a hagyományos elképzelésünk szerint, mint térben terjedő hullám.
Ha valaki ott volt az origón amikor a Maxwell-buborékos topik ment, az emlékszik rá, hogy jót nevettem a szétszakadt fotonon, hogy az egész spinből hogy lesz két fél. Meg hogy a két részecske ugyanannak az eseményhorizontnak a két oldala.
Na ezek mind igaznak látszanak, ha nem is ilyen formában.
A foton bezáródott a részecskékbe, de nagyon máshogy...
Sejtem hogy mi a foton, az elektron és a mezon. A barionok még csak sejtés szintűek. Muallim is sokat segített, valamilyen szinten igaza van az idővel kapcsoladtban.
Az egész hasonlít egy hologram-univerzumra, meg a LQG-re, de a többit majd később, máshol. Addig lehet tovább találgatni, még hiányoznak ötletek. ;)
Persze lehet, hogy megint csak egy crackpot elmélet. :)
"Bocs ha nem leszek teljesen "szakszerű", de nem vagyok fizikus.
Mi van akkor, ha a csatolt fotonpárnak nevezett jelenség igazándiból nem két foton, hanem csak egy, de két lehetséges helyen? Mert ebben az esetben ez ugyan az az eset, mint a klasszikus kétréses kísérletnél, ezért nem okoznak kauzalitási problémát az idle-foton megméréséből következni látszó változások, az elvileg már korábban lejátszódott signal-foton becsapódások képére?"
Én sem vagyok fizikus, de ha már egy nagy fizikus is így gondolta, akkor lehet benne valami.
A téridő, nem kitüntetett, hanem az egyedüli 4ds koordinátarendszer, de inkább tér.
Nincs benne egy másik mozgó objektumhoz rögzíthető koordinátarendszer, egyszerűen azért, mert nincs benne mozgás.
A foton létezik, de minden, csak nem rezgés.
Rezgéssé a többi részecske teszi, amelyek a foton szupervonal-??- törései, és ezek a törések a többi töréspontot látszólag két térbeli és/vagy időbeli pontnak érzékeli. Lásd ikerparadoxon lentebb. Ha egyszeres a törés, akkor egy elektron-pozitron párt kapunk, ha két törés van egymás közelében, akkor mezon az illető. A spin valószínűleg a szupervonal ki is belépési irányai, de ez /is/ még homályos.
Ez ilyen formában még nem illeszhető jól/sehogy/ a valósághoz, de majd még formálódik.
Valami ilyesmi az egész, mint a képen.
Az elsö ep pár ,utánna a mezon kétfajta spinnel, és a proton/???,miért nem szakad szét két mezonra?/
A felsőkön a szupervonal a téridőben,
az alsókon a törés megjelenése a többi részecske számára szeparált téridő koordinátákkal.,
Ennyi.
A minkowski térben események léteznek.
Nem hullámozhat ott semmi.
A gravitáció egyszerűen: a téridőben lévő események avagy szupervonal törések minél sűrűbben vannak , annál inkább az idődimenzióban jelennek meg egymás számára.
Na és mi az idő?
A 4dben fixált, töréssekkel megáldott szupervonal törései úgy jelennek meg egymásnak, hogy az időkoordináta látszólagos változása miatt összehúzódnak . Látszólag.
Az idő és a gravitáció egy.
Egy hologramm. haha
És hogy fixált 4dben nem jelenti azt, hogy determinált. De még ez bonyi. Függhet attól, hogy van-s vége a szupervonalnak, és ha van akkor az mit csinál.
Meg ugye mért törik meg. Csak úgy?
Nem egészen , a Feynman-gráfok a már szeparált tér és idő koordinátákkal számunkra megjelenő folyamatok rajza. A szupervonalnál egy ponton egy törés van. Ha egy Feynman-gráfból kiveszed a fotont, ott négy kimenet lesz minimum. Talán a párkeltésnél nem.
Ja a párkeltés. Az is egy törés,csak máshogy áll az időhöz képest, mint a többi.
Gondoltam arra is, hogy a szupervonal vége a feketeklyukban van, és ott generál állandóan új töréseket, ami miatt egyre jobban megjelenik az idődimenzió, egyre több megfigyelő lesz.
De ember legyen aki ezt bebizonyítja.
Szóval egyenlőre találgatok.
És hogy melyik vége? Mind a kettő, két spirálkarja van a galaxisoknak. Már amelyik még nem kenődött szét.
Mert természetesen a galaxis közepén lévő feketelyukra gondoltam.