Keresés

Részletes keresés

szomorce Creative Commons License 2006.09.22 0 0 5

Sziasztok!

Hol tudok Gyurcsány nyilatkozatokat megnézni a neten (és egyéb politikai híreket)?

 

Mivel a tévében nem láttam, nem értem rá.

Ezt ismerem:

http://www.hirado.hu/

RogerWilco Creative Commons License 2005.03.03 0 0 4
Erre azonban a technológiai fejlődéstől messze elmaradó jogszabályalkotás miatt akár éveket is várni kell majd.

Finnországban 2007.aug. 31-én teljesen megszünik az analóg müsorszórás, csak digitális adások lesznek. Ennyit a lemaradásról :-(
Előzmény: kábelbúvár (2)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3

A neves Red Dot Design Award formatervezési díjjal kitüntetett Asus W1000-es noteszgépek sora két új modellel gyarapodott. A W1000Gc jelzésű gépek legfőbb újdonsága, hogy hibrid tévétunerrel látták el őket, így analóg jelek és földi szórású digitális (DVB-T) műsorok vételére egyaránt alkalmazhatók, és teljes VIVO-funkcionalitást biztosítanak. A kép megjelenítésére 15,4 hüvelykes, szélesvásznú, 1680x1050 pixel (WSXGA+) felbontású TFT-kijelző és 64 MB VRAM-mal ellátott ATI Mobility Radeon 9700 grafikus vezérlő szolgál. A hangot egy 2.1 csatornás beépített hangrendszer szólaltatja meg.

kábelbúvár Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2

Az LG bemutatta a világ elsõ földi sugárzású digitális multimédiás tartalmak, például televíziós adások vételére alkalmas mobiltelefonját.

 

A Szöulban bemutatott készülék áráról és megjelenésének időpontjáról egyelőre semmit sem közöltek, ám valószínűleg először csak Koreában, a helyi szolgáltatásokkal karöltve kerül majd forgalomba.

prim.hu

 

más:

 

Szegényes a digitális tévés kínálat

 

Hiába indult el hárommilliós vételkörzettel tavaly októberben az elvileg a jelenleginél több mûsort és jobb minõséget kínáló digitális földfelszíni televíziós mûsorszórás, az mindössze a három közszolgálati tévé programját juttatja el a lakásokba.

 

Az MTV, az M2 és a Duna TV együttes nézettsége sem közelíti meg a digitális műsorszórásból egyelőre kimaradt RTL Klubét vagy a TV2-ét.

Pedig már most is tíz program továbbítására van lehetőség, a további fejlesztésekkel pedig tizenötre emelhető a tévécsatornák száma. Erre azonban a technológiai fejlődéstől messze elmaradó jogszabályalkotás miatt akár éveket is várni kell majd.

NOL

Gaaruda Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1
Egy eszköz a HDTV vételhez


HD TV PC-kben
2005. január 16. 11:11 Széll Zoltán


Az ATI Technologies bejelentette a TV Wonder Elite terméket, a vállalat tv-kártyáinak új generációját, amely digitális tv-vevot tartalmaz. Ez a jelenleg kapható legjobb tv-készülékekhez hasonló képminoséget szolgáltat.
Az új TV Wonder Elite az ATI saját TV-Tuner megoldásán és a Theater 550 PRO képprocesszorán alapul, amelyek a PCI videó buszhoz csatlakoztathatók. Az eszköz kiváló minőségű digitális tv-készülék. Az ATI a TV Wonder Elite kártyát rádió-adóvevőt tartalmazó távvezérlővel szállítja.

Az ATI tv-vevő a Microtune RF technológián alapul és 125 PAL, valamint SECAM TV csatorna és FM adások vételére képes és többek között SCART csatlakozót tartalmaz, amelyet elsősorban Európában használnak.

A Theater 550 PRO képprocesszor integrálja a következő generációs 12 bites videó dekódolót, amely olyan jellemzőket foglal magába, mint az NTSC és PAL adások vételéhez alkalmas 3D szűrő, az 5 soros 2D szűrő a páratlan képminőséghez, az ANR (fejlett zajcsökkentés), a digitális IF demoduláció, amely növeli a videók képminőségét és nem utolsósorban csökkenti a költségeket, valamint kiküszöböli a drága vevőket. A PCI Express x1 és a PCI határfelület nagy rugalmasságot biztosít a forma-faktor tervezőknek. A TV Wonder Elite a szoftverek széles választékával kapható, és a teljes PVR (personal video recorder) képességet kínálja.

Az ATI rövidesen megkezdi a növelt képességű Remote Wonder Plus vezeték nélküli távvezérlővel együtt csomagolt TV Wonder Elite kártya szállítását, amelynek ajánlott ára 149 dollár.
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 0

A cikk megtalálható:

http://index.hu/tech/uzlet/digitv041012/

 

Az Antenna Hungária oldala a témáról:

http://www.ahrt.hu/hu/szolgaltatasok/tv_digitalis.php

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 topiknyitó
Az Antenna Hungária Rt. kedden megkezdte az ingyenesen hozzáférhető digitális földfelszíni televíziós műsorszórást (Digial Video Broadcasting - Terestrial, DVB-T). A műsorszórást indító gombot Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Lévay Örs a társaság elnöke, valamint Kovács György, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke együtt nyomta meg az Internet Hungary konferencián Tihanyban.

 

Budapest és Kab-hegy

Lévay Örs ünnepi beszédében elmondta, hogy a digitális televíziózás révén sokkal jobb a képminőség, és a jelenlegiek helyén sokkal több csatorna sugározható. A digitális műsorszórás egyelőre Budapesten és Kab-hegy térségében körülbelül hárommillió ember számára érhető el egy kiegészítő berendezéssel, az úgynevezett set-top-boxszal. A vételhez elég ez a készülék (ezt itthon kiskereskedőknél lehet beszerezni, húszezer forintos ártól), a régi tetőantennát nem kell lecserélni. Ha elég erős az adás, egy tízcentis botantenna is elegendő lehet, sőt mozgó járművekben is hiba nélkül lehet fogni az adást.

 

Internet

A digitális sugárzás elvben szélessávú internetezésre, és egyéb interaktív szolgáltatásokra is lehetőséget ad, amennyiben megoldják, hogy a felhasználó is küldhessen jeleket a szolgáltató felé. Ez telefonvonalon, gsm-vonalon, sőt újabb kutatások szerint az uhf-sávon is megvalósítható. A most elindított sugárzás egyelőre csak az alapszolgáltatásokat, azaz magukat a műsorokat, a teletextet és az elektronikus programkalauzt tartalmazza. Az epg a programok közötti navigálást és keresést teszi lehetővé, tetszőleges szempont - tartalom, színész, kezdési időpont stb. - alapján.

 

Kétmilliárd

Az ünnepélyes gombnyomást megelőzően László Géza, az Antenna Hungária vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy eddig saját forrással együtt több mint kétmilliárd forintot költöttek a fejlesztésekre, kísérletekre, adóberendezések vásárlására, infrastruktúra-fejlesztésre, illetve a digitális műsorszórás megindítására. Hozzátette: az idén az Informatikai és Hírközlési Minisztérium ötszázmillió forint, az Országos Rádió és Televízió Testület pedig 220 millió forint támogatást nyújtott a digitális műsorszórás üzemszerű működésének elindításához.

 

A vezérigazgató szerint 2010-2013-ra az ország teljes területén megvalósul a digitális műsorszórás, ám addig az analóg műsorszórással párhuzamosan működik majd. Az első ütemben a társaság három közszolgálati programot, a mtv1-et, m2-t, a Duna TV-t sugározza, de a szabályozási kérdések tisztázása után várhatóan az RTL Klubbal és a tv2-vel is bővül a kínálat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!