Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2004.10.12 0 0 45
Csak egy privat kerdest, ha megengednel.
Amikor irod ezeket a...khm. hozzaszolasokat. Szoval ilyenkor egyebkent szokott habzani a szad? Vagy fapofaval gepeled be az egeszet, ujjaid alol peregnek a betuk, egyik a masik utan? Targyi tevedesek, altalanosito moralis iteletek, tunderi naivitas, egyre megy? Vagy jokat nevetgelsz magadban? Vagy hogy tortenik ez?

Ez az a kerdes, ami engem vegtelenul erdekel.
Előzmény: tobbias (44)
tobbias Creative Commons License 2004.10.12 0 0 44

ELVTÁRSAK a nyitóíráshoz kapcsolódóan  a hozzászólások alapján megállapítható, hogy - nemcsak szerintem - aki a 40 éves proletárdiktatúra után és a Horn-kormány országrablása és nyomorpolitikája után, majd a Dilis 209-es és köre esztelen hazudozásai és bohóckodásai után és most Gyurcsányi rövid tündöklése alatt máris bebizonyosodott pojácasága után még mindíg a kommunistákra szavaz, még mindig őket bálványozza az morálisan u.az, mint Rákosi/Kádár meg a többiek.

MEGTUDNÁ-E  magyarázni valaki, értelmesen, logikusan, hogy mi a realitása szerinte az ujabb korm.programnak, miért hisz benne?

A szitkozódást elviselem, szinte hiányzik, ha véletlenül elmarad, de az egyszavas esszéírók kiméljenek.

tobbias Creative Commons License 2004.10.12 0 0 43

K Waldheim...horn

Az egyiket nemismerem, a másiktól undorodom, mert.....(morbid)

Alligha lehet őket összehasonlítani.

Előzmény: Tamerlán (38)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.12 0 0 42
Nem pontosan, mert a Murphy torvenyekrol nem tehet senki :)
Előzmény: pernahajder (40)
Tamás Creative Commons License 2004.10.12 0 0 41

JOBBAN örültem volna ha a nyitóban irtakra reagáltatok volna ,de ugy látszik magas volt a léc, nem volt képes senki. Én pedig szint alatt nem vagyok vitaképes. Üdv. Nőjj nagyra.

Mielőtt itt nagyon elégedett leszel magaddal, engedd meg, hogy kijavítsalak: te nem valamilyen szint alatt, hanem objektíve nem vagy vitaképes. Az a tény pedig, hogy néhányan ezt nem tudják (és próbálkoznak), az nem azért van, mert butábbak, mint te, hanem azért mert MÉG nem ismernek.

Egyébként páran próbáltak érdemben reagálni a topicnyitó baromságaidra is, de sajnos a léc éppen neked volt magas, hogy felfogd. Persze, hiszen nem is akartad. No, ezért nem vagy vitaképes...

Előzmény: tobbias (37)
pernahajder Creative Commons License 2004.10.11 0 0 40

Murphy törvénye:

A választási program minimuma egyenlő a kormányprogram maximumával.

:-)))

Előzmény: angyalhentes (39)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.11 0 0 39
A megnyert választás után, eddig még, egyik sem mondta, hogy emberek, felejtsétek el amit a kampány során igértünk.Most már mi vagyunk a hatalmon, azt tesszük amit akarunk, olyan programot csinálunk ami nekünk tetszik, neketek semmi közötök hozzá

Nem, nem mondtak (Urban LAszlot pont ezert hoztam fel peldakent: o mondta, de rekordsebesseggel rugtak seggbe), de azert csinaljak. Kivetel nelkul.

MINT IRTAM elvileg az emberek nem a pártra, hanem a párt programjára szavaznak.

Nem. Elvileg a partra szavaznak. Az, hogy gyakorlatilag olykor a "programokra" (vagyis a mar kimondasuk idejen is nyilvanvaloan hazug igeretekre) szavaznak, hat az mar az o bajuk. Illetve a mienk is, de nem sokat tehetunk ellene.

A nyertes párt politikusai szoktak is hivatkozni arra, hogy ez, v. az benne van a programunkban, ezért szavaztak ránk, hogy megvalósítsuk.Nem hallottál még ilyet?

Hallottam en mindegyik parttol ilyet. Nem kisebb demagogia, mint amit te hirdetsz. Es? Ez legitimal? A partok gyakorlata elorebb valo az Alkotmanynal?

A nyitoban irtak tobbi resze akkora hulyeseg, hogy nemigen erdemes reagalni ra, ha ez megnyugtat, a fejemet fogtam es rohogtem, hogy ilyen ember nincs, de ugy gondoltam, ez nem tartozik a topikra.

Előzmény: tobbias (37)
Tamerlán Creative Commons License 2004.10.11 0 0 38

tobbias,

hasonlítsd össze két politikus megítélését.

- Az egyik politikus

ENSZ-főtitkár volt, majd hazájának elnöke lett.

Megrágalmazták, hogy náci volt, háborús bűnt követett el. Évekbe került, míg egy történészbizottság hivatalosan is kimondta, hogy nem követte el, amivel megvádolták.

- A másik politikus

maga jelentette ki, írta le, hogy hazájában "részt vett a törvényes rend helyreállításában". Ezt a "helyreállítás"-t egy forradalom leverésének, vezetők és résztvevők legyilkolásának tartotta a "szabad világ". Ma már az illető országban is ez a hivatalos megítélés.

Na, mit gondolsz,

a kettő közül melyik az egykori "szabad világ" mai ünnepeltje, kitüntetettje?  

Előzmény: tobbias (-)
tobbias Creative Commons License 2004.10.11 0 0 37

KEDVES ANGYALHENTES.(35-36)
Ennek a topicnak nem (csak) ez a témája, de erre még válaszolok.
A pártok a választási kampány során ezt-azt igérnek.A megnyert választás után, eddig még, egyik sem mondta, hogy emberek, felejtsétek el amit a kampány során igértünk.Most már mi vagyunk a hatalmon, azt tesszük amit akarunk, olyan programot csinálunk ami nekünk tetszik, neketek semmi közötök hozzá - nota bene a kommunisták majdnem pontosan igy csinálnak.

MINT IRTAM elvileg az emberek nem a pártra, hanem a párt programjára szavaznak..A programot a választások előtt, könyv/füzet formájában közzéteszik.S abban a hiszemben, hogy mindaz igaz, elvárják annak megvalósítását, mármint a rájuk szavazók.Így történt 2002-ben.Van kivétel - a csökött kommunisták (pufajkások, ávósok, ügynökök, párttitkárok, stb.) a pártra szavaznak. És ezután is a pártra szavaznak, noha a megigért lakásépítési programból, Kollégiumépítésből, ingyen tankönyvből,  egyes ingyen gyógyszerböl, a 800 km uj autópályábólm, a 4-es metróból - soroljam tovább? van még ! - szinte semmi sem valósul meg 2006-ig.

A nyertes párt politikusai szoktak is hivatkozni arra, hogy ez, v. az benne van a programunkban, ezért szavaztak ránk, hogy megvalósítsuk.Nem hallottál még ilyet?

ÁCSI. Kevésbé lényeges, hogy a program mikor áll össze, mikor szavazzák meg, annál inkább a tartalma.Betarthatónak vélhető célok, vagy előreláthatóan lehetetlenségek. Ez volt a Megyó szereplése és ezt ismétli a Gyurcsányi.----Most az kivánkozik ide amit a (30)-ban irtam.Nem ismétlek, olvasd el ujra.

JOBBAN örültem volna ha a nyitóban irtakra reagáltatok volna ,de ugy látszik magas volt a léc, nem volt képes senki. Én pedig szint alatt nem vagyok vitaképes. Üdv. Nőjj nagyra.

Előzmény: angyalhentes (36)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.10 0 0 36
Eddig a pontig = a kormanyprogram a valasztasok es az uj Parlament megalakulasa utan torteno megvitatasaig.
Előzmény: angyalhentes (35)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.10 0 0 35
Ugy, hogy kormanyprogramnak eddig a pontig nem is kell leteznie. (Nem is szokott.) Az emberek egy resze persze tenyleg az igergetesek hatasara szavaz egyik vagy masik partra, de ez inkabb problema, mint legitimacios forras.

Ami kimaradt a mostani kormanyvaltasnal, az az eszetlen es teljesseggel komolyan vehetetlen igergetesi verseny. (Ez az un. valasztasi program. Piha.) Ha szerinted ez legitimalna egy kormanyt, akkor itt bajok vannak.
Előzmény: tobbias (31)
tobbias Creative Commons License 2004.10.10 0 0 34
VAN néleményed is vagy csak szitkozódni tudsz mint a többi zseni.
Előzmény: Bim-bam (30)
tobbias Creative Commons License 2004.10.10 0 0 33
Nagyon unom a 44%-os gázáremelést fizetni minden hónapban és a hírek szerint lesz még több is. Talán eltelt közben 20 év és én nem vettem észre?
Előzmény: Hy (28)
tobbias Creative Commons License 2004.10.10 0 0 32
PONT olyan vagy mint a többi. Nem tudsz véleményt alkotni, csak szajkózol.
Előzmény: gunyoros (27)
tobbias Creative Commons License 2004.10.10 0 0 31
(figyelem, a program most jön először a képbe), vagyis a parlamenti procedúra során, vagy hogyan kell értelmezni azt, hogy először?
Előzmény: angyalhentes (5)
Bim-bam Creative Commons License 2004.10.10 0 0 30

"A világ 1956 óta csodált minket, de 15 éve röhög rajtunk."

Ezen meg a többiek, leginkább azok, akiket egyfolytában lekommunistáztok. Ti, 15 éve melldöngetõ ´polgárok´vagytok azok, akiken röhög a világ.

Nem tûnik fel nálatok az észosztóknak, hogy mennyire avíttas, lázítónak szánt, de visszaütõ szöveget nyomtok? Látod, ez már igazán röhejes.

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.10.10 0 0 29
A két utolsó hozzászóló csak ne jártassa a száját. Mindketten megérdemlik a topiknyitót. Nem lesznek különbek attól, hogy ők a balliberálisok oldalán vívják a bozótharcot.
Hy Creative Commons License 2004.10.10 0 0 28

Ha az úr nem lő a magyar törvényekhez semmit, akkor miért indít topicot?

A gázáremelést nem unjátok, és a többi hazudozást?

gunyoros Creative Commons License 2004.10.10 0 0 27

Szembe mentél az alkotmánnyal.

Elütött.

Azóta félrebeszélsz.

Van ez így.

Főleg 2002 áprilisa után.

Számoljuk újra?

angyalhentes Creative Commons License 2004.10.10 0 0 26
Mindenesetre talan tobb ertelme lett volna elohozakodni vele, mint ezzel a "Gyurcsanyt nem valasztotta meg senki" butasaggal.

Lehet azon vitatkozni, hogy a magyar jogrendszerben hasznalt konstruktiv bizalmatlansag jo-e, meg hogy a kormany lemondasa utan nem kotelezo rogton kiirni az uj valasztasokat, de azon nemigen, hogy jelenleg ez igy torvenyes (es ennelfogva legitim is).
Előzmény: Kovács Béla Sándor (23)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.10 0 0 25
Ertsem ezt ugy, hogy te Elias Tobias masik nickje vagy? :)
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.09 0 0 24
Teljesen igaza van Tobbiasnak.
Előzmény: angyalhentes (3)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.10.09 0 0 23

Az egy érdekes jelenség. Gondolom, nem hálták el azt a lemondást...

De mi köze akár ehhez, akár a többi katyvaszhoz Brüsszelnek, az EU-nak; honnan veszi a kedves háborgó kartácsunk, hogy annak kellene legitimálnia a magyar kormányt?

Előzmény: pernahajder (22)
pernahajder Creative Commons License 2004.10.09 0 0 22

Azért van ám valami kis prücök...

Igaz, nem az új miniszterelnök megválasztása körül, hanem valahol máshol.

Megmondanád KBS, miként, milyen jogcímen helyettesítheti a miniszterelnököt egy olyan volt miniszter, akinek a lemondását korábban a kormányfő már elfogadta?

:-))))

Kétségkívül, tobbias barátunk nem emiatt háborgott... de azért valahol ez is a közelében van.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (11)
angyalhentes Creative Commons License 2004.10.09 0 0 21
Bizony, az Alkotmany es a torvenyek, komcsi szitkozodas mind :))

Kell a francnak az ilyesmi.

Szerinted a pártok a szavazás előtt , titkolják a programjukat? - merthogy ezt irtad. Nekem más a tapasztalatom. Másold csak szorgalmasan ide az elemista tankönyveket.

Eloszor is nem irtam ilyet, ugyhogy jobban tenned, ha nem probalkoznal ilyen olcso csusztatasokkal.

Masodsorban pedig tenyleg elegge elemista stilusban probaltam megfogalmazni a lenyeget, hiszen nyilvanvalo volt, hogy a legalapvetobb fogalmakkal sem vagy tisztaban. :))

Előzmény: tobbias (20)
tobbias Creative Commons License 2004.10.09 0 0 20

ELVTÁRSAK. Hát nem csalódtam bennetek. Reagálásatokból megállapíthatom, hogy megint igazam van.

Érdemi és értelmes válasz, vélemény, helyett a szitkozódás. Szokásos, tipikus, kommunista megnyilvánulás. Bizonyára ezáltal többnek érzitek magatokat. Akkor hát rajta ne kiméljetek

Ilyenkor örülök, mert az a legnagyobb elismerést jelenti, ha valaki nem képes válaszolni, érvelni, cáfolni. Különösen az egyszavas esszék tetszenek. Olyan nagyon kifejezőek.

Van még valaki aki komolyan veszi ezt a pasast? Van még aki ismét elhiszi az igéreteket? Megyó is sokmindent igért és mi volt- , és most mi a garancia azok betartására?

A hapsi bizonyára ért az üzleteléshez. Vagyona, milliárdjai bizonyítják. Hát éppen ezért hihetetlenek az igéretei. Ezt meg az bizonyítja, hogy megint osztogatást igér és ugyanakkor megszorításokat tesznek. Aki ezt az ellentmondást nem látja az szellemi béna.

A két év alatt kétszeresére nőtt az államadóság. Ezt a hatalmas terhet az ükunokák-ükunokái is nyögni fogják. És főleg hol van a pénz? Mi épült közpénzből a két év alatt? Se bérlakások, se diákszállók, se ingyen gyógyszer, se ingyen tankönyv, stb,stb. Nektek nem hiányzik a magyarázat?

Véletlen volt a megyó mondása, hogy az SZDSZ televan korrüpcióval? Igen ! Sértődöttségében meggondolatlanul szólta el magát, mert igaz. Emberi tulajdonság, hogy a hirtelen harag késztet elszólásokra. Mindenkinél előfordul.

Gyuro szerint soha nem kaptak annyi pénzt az emberek a munkájukért, mint az elmult két évben (Sprtcsarnoki beszéd). Akkor miértis kellett Megyónak mennie? Miértis menesztettek minisztereket (tudom nem kötelező az indoklás)? Nektek nem hiányzik a magyarázat?

László Csaba esetében kisebb volt a kgv hiány eltérése a tervezettől, mint most, ill. ami várható és Draskovics mégis marad. Én nem sajnálom/irigylem egyiket sem, de itt nem is a személyek a fontosak, hanem a mögöttes mozgatók. Nem vagytok kiváncsiak az igazságra, vagy nem is értitek?

Nektek személyi kultusz kell, egy imádott főelvtárs, egy mindent megoldó és mindent megmondo szupermann, csodavárás?!

Korábban 30, most már 24 % -os reáljövedelemről beszél az elmult két év alatt és nagy a jólét. A szemetekbe hazudik és mégis hisztek neki? Ez esetben nem ő a bolond.

ANGYALHENTES Szerinted a pártok  a szavazás előtt , titkolják a  programjukat? - merthogy ezt irtad. Nekem más a tapasztalatom. Másold csak szorgalmasan ide az elemista tankönyveket.

Én a Megyótól hallottam még 1990-ben és atóta is többször, hogy a kampányigéreteket nem kell komolyan venni - pl: nem lesz gázáremelés 20 évig, stb.

DEMIM ÚR Igazad van. Ez az eredménye az angolszász oktatáspolitikának. És ide akarja lezülleszteni a magyar oktatást az un. Magyar Bálint.

Szerintem az értelmiséget Angliában sem az átlag és azalatti miszterek képezik.

Tamás Creative Commons License 2004.10.07 0 0 19

Le kell nyelni az ilyet... :-)))

tobbias olvtárs már más, általa nyitott topicban is bizonyította... hmm... képességeit. :-))))

Előzmény: Kovács Béla Sándor (11)
Ditel Creative Commons License 2004.10.07 0 0 18
Ezt mégis jobb olvasni, mint Demszky botrányait.(:-))
Te még 2002-ben hiresen SZDSZ-es voltál.
Mit szólsz Demszkyhez, az SZDSZ 2. frontemberének az alakitásiról?
Előzmény: noir2 (17)
noir2 Creative Commons License 2004.10.07 0 0 17

ez mi?

eszmefuttatás?

talán ideje lenni szólni neki, hogy ne fusson olyan messze, mert elfogyott a fonal

:O)

Ditel Creative Commons License 2004.10.07 0 0 16
Igy van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!