Keresés

Részletes keresés

Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.11 0 0 19
Köszi. Ez növeli az istenfélelmemet. Ugyanis Jézus mindenkinek az életére megígérte a próbát. Tehát kizárólag kegyelem által tartathatunk meg. Na jó, ezt eddig is tudtam, de a hurrikán munkája elég szemléletes példa. Tehát a mi dolgunk, hogy erősen építsünk, de a kegyelem az Úrtól jön.

Áldjon meg titeket az Úr!!
b
Előzmény: fish12 (18)
fish12 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 18

Kedves fish!

Olvastuk, hogy a házatokat megkímélte az Iván, a szomszédét elvitte. Felteszem, hogy vannak ott is stabil kőépületek. Az érdekelne, hogy létezik, létezett-e olyan épület, amely túlélte a vihart? Már úgy értem, hogy nem kikerülte, hanem megpróbálta a vihar és a ház megállt.

Azért vagyok rá kíváncsi, mert Jézus valami ilyesmit ígért mindannyiunk életében. Érdekelne, hogy létezhet-e olyan élet amelyik megáll, vagy csak abban bízhatunk, hogy kikerül a próba?

Kedves Ödönke:)

 

Elôszöris 1001  bocsánat, hogy eddig nem vettem észre a kérdésedet!!!

Persze, hogy van kedvem válaszolni, csak idôm nem volt olvasni.

 

Most ugyan iszonyúúúan álmos vagyok, itt már éjfél is jócskán elmúlt,..de azért megpróbálok néhány épkézláb mondatot leírni.

(mostanában egy darabig az Iván jóvoltából [ui. sok munkát adott az fák eltakarításával is..] csak ilyenkor lesz idôm itt olvasgatni...írni pedig még ritkábban fogok, - sokak örömére:)

 

Hála Istennek és nektek, --az imádságaitok meghallgattattak!!

Valóban nagyon nagy csoda, hogy kisebb veszteségekkel megúsztuk ezt a rendkívül erôs  hurrikánt (100 éve nem volt itt ilyen erôsségû), és a házunk pedig teljes épségben megmaradt miközben körülötte iszonyatos rombolás történt! Pl a házunk tövében volt egy kb 30-40 cm átmérôjû kb 6-7 m magas cédrusfa, ami derékból kitört és a "jobb oldali"szomszédnál landolt. (az a szabály különben, hogy akinek a portáján van vmi, azt neki kell eltakarítania függetlenül attól, hogy ki volt az eredeti tulajdonos:) Egy 6m-nyire levô hatalmas fenyô úgy tört le, hogy épp csak súrolta a házunkat és csak a csatornát vitte el.

 

Pontosítás:

A szomszédnak nem a háza, hanem az óriási garázsa semmisült meg. Elôször azt hitték, hogy a hajójuk is odaveszett, de azt késôbb kioperálták a törmelékek alól...A garázs egy erôs kinézetû kb 4m magas és 3 nagy autonak megfelelô alapterületû épûlet volt.  (Szerencséjükre a motorhome-jukat még az Iván elôtt eladták--emiatt volt olyan magas az épület). AZért van egy kis eltérés a mostani beszámolóm és a Dallasból írt levelem között, mert akkor csak telefonon keresztül beszéltünk pár mondatot a szomszédunkkal, aki csak azt hajtogatta, hogy minden odaveszett!! (A bácsi (70 év körüli) mindene a hajója volt. Minden hajnalban kimentek halászni... és ha már itt tartunk, megemlítem, hogy ennek sokszor mi is sok hasznát vettük:)) Hazaérkezésünkkor viszont saját szemünkkel láttuk az atomtámadásra emlékeztetô katasztrófát. (minden kopasz és szürke lett;  a megmaradt fákról is leszedte a szél a leveleket)

 

További érdekesség, hogy nemcsak a házunk maradt meg, hanem a garázsunk is, ami szintén egy faépület...(BTW itt a téglaházak többsége is faépület ui. a tégla csak külsô díszként szolgál:)))

Valamint a kertünkben levô upground-pool is teljesen sértetlen maradt!!! Még a létrája is! (ezen csodálkoztam a legjobban) Ugyanakkor a pooltól kb 20m-re levô kb fél m átmérôjû tölgyfa gyökerestôt kidôlt (!). Sok "kisebb" fa is kitört és teljesen behálózták a kertünket. Alig lehetett közlekedni miattuk...

 

Mi is volt a kérdésed?

Ja, az izraeliták. Igen, ott nem volt "jégesô", csak a fáraónál! :)))

 

 Felteszem, hogy vannak ott is stabil kőépületek. Az érdekelne, hogy létezik, létezett-e olyan épület, amely túlélte a vihart? Már úgy értem, hogy nem kikerülte, hanem megpróbálta a vihar és a ház megállt.

 

Igen így igaz. Vannak erôs kôépületek is. De a furcsa az volt, hogy némelyik úgy szét lett "bombázva", hogy olyan volt a látvány, mintha egy buldózer direkt szétzúzta volna.

Pl a egyik kisebb üzlet beton blockokból épült, és a vihar után a teteje sehol sem volt, a falait szanaszét repítette a szél az áruk (ruhák) pedig összeázva összevissza tornyosultak a ház alapján ..azon kívül (alap) nem sok maradt ott. Hihetetlen látvány volt! A házak nagy többsége viszont túlélte az Iván pusztítását, ami ellentmondásnak tûnik...nem értjük, hogy az erôs fákat tôbôl kicsavaró szél gyenge építményeket néha megtartott. Azt mondják a közben keletkezett tornádók okozták a brutálisabb rombolást, míg a hurrikán "csak" a fákat és a háztetôket rongálta meg.

 

Ha egy tornádó telibetalál egy házat, az katasztrófa. (Dallasban átéltünk egy tornádó támadást, amikor mi ott laktunk, és az erôs tégla házakat is szétszedett, s a betonvas épöleteknek meg az összes ablakát kitörte!

 

assszem kimerítô volt a válaszom, ..én legalábbis teljesen kimerültem:)))

 

Ha még lesz kérdés, nyugodtan tedd fel, -lehet, hogy nem tudok majd válaszolni rá, de tudod, úgy tanul a gyerek, ha kérdez...:)

 

na, megyek alunni..  :OOOOOD

 

(bocsánat a hosszúságért, de a rövid, tömör írásokhoz több idô kell:)

 

 

 

Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.08 0 0 17

Kedves CSerfa!

 

A példád valóban tanulságos. Leginkább azért, mert eddig egy kicsit másképp gondolkodtam. Eddig a próbák idején úgy gondolkodtam, hogy: Affene, már megin' mennyi baj, miért jön ez? Hát nem vagyok én vasból!

Ez egy érdekes új látás: Ha egy ilyen nagy próbára méltat az Úr, ez azt jelenti, hogy már ennyire erősnek ítél.

 

Sokat panaszkodtam annak idején az Úrnak, hogy én csak földből vagyok, nem vasból (igy szó szerint). Ne rakjon rám akkora terhet, mert nem bírom. Néha megálltam, néha elbuktam.

 

Jó az Úr!

b

Előzmény: CSerfa (16)
CSerfa Creative Commons License 2004.10.08 0 0 16

Kedves Ödönke!

 

Nem tudom, ide tartozik-e, de felírom.

Én házas voltam, és hitem szerint az alapra volt építve a házasságom. Nem is hagytam el az alapot, eljött a vihar, és jól megtépte házasságomat. Én maradtam, a rám eső rész is maradt (család), de az asszony nagyon tönkrement, mindent el is vesztett, csakugyan, szó szerint nagy lett a romlása.

A fentiekről olykor azt szoktam mondani, próbált vagyok, és komolyan mondom, nem semmit álltam ki az Úr segítségével (olykor el-eljutottam oda, hogy csodálkoztam, mit ki nem néz belőlem az Úr). De azt is tény, erőt is kaptam, és ahogy látom, én könnyebben megálltam, mint sokan, kiket láthattam. Mert sokan nem gondolnak arra, hogy mintha szokása lenne az Úrnak, hogy látszólag késedelmesen jön segíteni (késve ad erőt), szóval az embernek gyengén kell hűségesnek lennie, és erőtlenül kitartania, és ehez kapja majd az erőt, és csakugyan hinni kell, és valóban kiszolgáltatott az ember – Istennek. Tudom, sokan valóban imádkoznak Hozzá, és a gép mégis lezuhan, meg sok beteg meghal, megbuknak a vizsgán, stb., pedig nagy rettenésükben mindenfélét fogadkoznak, és akkor és ott komolyan is gondolják. Én tehát azt tanúsítom, ha valaki az alapokon hű, csakugyan, mint a kősziklán, és számíthat, hogy a tanítás, az ígértetek igazak.

Persze valami nagy házat nem fog szvsz senki építeni, azt csakugyan kikezdi a vihar, ott már nem az alap, de a nagy ház maga (nagy test nem használ, csak felesleges teher) romlást lát, valahogy az Úr soha nem kedvelte a nagyot és erőset a kicsivel és gyengével szemben (helyett).

 

Szóval elgondolkodtam ezen a te istenfélelmeden, mert ez bizony hasznos, jó ilyeneken gondolkodni. És ideírtam a példámat, ami tán nem az, amit te kerestél, de hogy tanulságos és tanúságos (mert minden csakugyan úgy van, ahogy az ígéret), az biztos.

 

CSerfa

Előzmény: Báthory Ödönke (14)
Amet Creative Commons License 2004.10.07 0 0 15

Kedves Báthory Ödönke!

 

Ha a szellemit is keresed elmondok egy ma még alig ismert dolgot a megváltásról! Egyetlen alap vagy szikla van amit jézus szellemi építkezésünkre  ajánl: Ő maga az Isten. Pál azt mondja, hogy ha nincs mennyei látás elvész a nép. Kell tehát segítség, amikor olyan sokan bejelentkeznek az Ő nevében. Eleinte az ember mindenkinek hisz, és nem látja az Igazságot. Csak ott van igazán fény, ahol az Úr küldöttje megjelenti. Ezt pedig ma is mindenki inkább eltakarja, és elfordul tőle, ahogyan a régiek is tették, sokszor az Igére hivatkozva: Támadhat e Názáretből valami jó?- mondták az irástudók.


Ahhoz, hogy az alapról beszéljünk, előbb a célépítményt, vagyis a mennyet kell előbb látnunk (" Mert minden háznak van építője, a ki pedig mindent elkészített, az Isten az. Zsid 3,4). A menny vagy más néven az Úr népe belőlünk építkezik. Ennek három szintje van ("Ismerek egy embert a Krisztusban... elragadtatott a harmadik égig. 2Kor 12,2".) Ezekről most csak annyit, hogy a legfölső van legközelebb az Úrhoz. A mennyek alatt helyezkedik el a szellemvilág nevű gyűjtőhely, ahová az ember halála után kerül. Itt addig marad, míg a képmutató természetét le nem vetkőzi, és maga előtt is nyilvánvalóvá nem válik, hogy a Mennybe, vagy a Pokolba sorol. Senki sem kényszeríti egyik helyre sem, hanem maga választja ki a belsőjének megfelelő társaságot, és azok közé megy haza kedvvel. Mindenki csak a maga fajtája (szellemi családja) között tud élni. Először minden ember a mennyekbe szeretne menni, de ha belsője, nem felel meg az ottlakókban uralkodó (azok földi élete során kimumkált) valóságos igaznak, és jónak nem tud meglenni köztük.("Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába. Mt 5,20". vagy: Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van. Lk 17,21." )
A szellemvilág alatt helyezkednek el a Poklok.


Amikor az Úr eljött a világba, egy végromlás idején jött el. Ami azt jelenti, hogy a poklok kitörtek helyükről a szellemvilágba, elözönlötték, és már azalsóbb mennyeket háborgatták. A mennyben és a pokolban élő minden angyal, vagy ördög valamikor földi ember volt (angyal=küldött). Ezért a menny legalsóbb támasza, így eredő helye a földi istenfélő emberekben van.

Visszatérve: Amikor az ember meghal a szellemvilágba kerülve mindjárt a feleségét, férjét, barátait keresi. Azok eléje jönnek, és bevezetik a társaságokba. Mivel a pokolbéliek elfoglalták, és megrontották az egész szellemvilágot, akik frissen odakerültek, a megrontott társaságokba bekerülve ők is megromlottak. Igy nem csak a földi emberek jutottak végromlásba, hanem az egész menny elvesztette talpa alol a támaszt, és a folyamatos növekedést. A menny is veszedelembe került az álltal hogy felborult a rend. Isten látta ezt előre, és készült a helyreigazításra.

 

A mikor eljött az Időnek teljessége (a gonoszság tetőzése) Isten emberré lett, vagyis személyesen megjelent az alapokban (a földön) mint ember. Ehhez meg kellett üresítenie magát hogy elfogadható legyen az emberek között. Letette az Istenit, és felvette az emberit. Földi élete során pedig felöltözte emberijére az istenit, azáltal, hogy győzött a kisértéseken. Igy lett emberi isteni egy személyben. Kárhoztatta a bűnt a testben, legyőzve a Poklokat, és a helyükre kényszeritve azokat, helyre állítva a rendet, és megjelent a győztes ember aki Isten. "És látá, hogy nincsen senki, és álmélkodott, hogy nincsen közbenjáró; ezért karja segít néki, és igazsága gyámolítja őt. És felölté az igazságot, mint pánczélt, és a szabadítás sisakja van fején; felölté a bosszúállás ruháit, mint köpenyt, és búsulással vevé magát körül, mint egy palásttal.(Ézs 59,16).
 
 Ez volt amegváltás műve, ami nem csak az emberekre, hanem a mennyre is kiterjedt. Azért, mert a romlás átterjedt volna, és tönkre tette volna a mennyet, amit az alábbi ige támaszt alá: "Ímé az ő szolgáiban sem bízhatik és az ő angyalaiban is talál hibát.(Jób 4,18)."
Ezért ezt egymaga hajtotta végre, amiről az alábbi prófécia beszél: "Ki ez, ki jő Edomból, veres ruhákban Boczrából, a ki ékes öltözetében, ereje sokaságában büszke? Én, a ki igazságban szólok, elégséges vagyok a megtartásra. Miért veres öltözeted, és ruháid, mint a bornyomó ruhái? A sajtót egyedül tapostam, és a népek közül nem volt velem senki, és megtapodtam őket búsulásomban, és széttapostam őket haragomban: így frecscsent vérök ruháimra, és egész öltözetemet bekevertem. És.63."

A kereszthalál az Ő legnagyobb kisértése feletti győzelme és megdicsőülésének része, és nem a megváltás. A megváltás az Ő egész élete volt.

 

Akinek az Úr ez kijelentette: Swedenborg Emanuel.(www.extra.hu/swedenborg). A fentiek részletes leírása a megváltás című munkájában található.

 

Üdv: Amet  
 

Előzmény: Báthory Ödönke (12)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.05 0 0 14
Úgy kérdezem, hogy létezik-e valóságos ember által épített valóságos ház, amely kiállja a megígért vihart? Továbbá, hogy akinek a háza már elpusztult ilyen viharban, az próbál-e erősebbet építeni, vagy betudja szükséges rossznak? Esetleg elmenekül? És hogy miért nem az építési fórumon rakom fel a kérdést? Mert igen sok példázat szól az épületekről, és vallási gondolataim (istenfélelem) támadtak, amikor ezeket a híreket hallottam és a képeket láttam. A példázatok is csak úgy érthetőek, ha valaki ismeri a gyakorlati, természetes hátterét. Egyébként is egy gyakorlati ember vagyok. De keresem a szellemit. b
Előzmény: elterito (13)
elterito Creative Commons License 2004.10.05 0 0 13
Technikai szempontból kérdezed ezeket a dolgokat?
Előzmény: Báthory Ödönke (10)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.05 0 0 12

Kedves Amet!

 

Jól értem, hogy itten a Szentháromsággal kapcsolatos kérdéseket próbálod feszegetni? Ha ez lenne a főgondolatod, esetleg nyissál topicot a témának, biztosan többen jönnek vitázni.

 

De az üdvösség olyan fontos kérdés, hogy most válaszolnék tisztelettel.

 

Isten senkit nem akar elkárhoztatni. Ezt honnan veszed? Az Ő Igéjében az van, hogy minden ember üdvözüljön. Ez az Ő akarata. Az egyik ember bűneit valóban magára tudja venni egy másik ember. Ez az ember lett a Krisztus. Ő mindenkinek felajánlja azt, hogy a bűneit magára veszi. Az a kérdés, hogy ezt az ajánlatot ki fogadja el? Következik Ödönke példabeszéde a témában:

 

Hogyha én megkínállak tégedet tortával, akkor vagy elfogadod, vagy nem. Ha elfogadod, akkor eheted, a tied. Ha nem, akkor ne panaszkodj, hogy senki sem ad neked tortát.

 

Valami ilyesmi. Sok sikert:b

Előzmény: Amet (11)
Amet Creative Commons License 2004.10.04 0 0 11

Kedves Báthory Ödönke!

 

Tegnap olvastam pont egy házról amit a szelek a vihar az árvíz tönkretett, de a gazdája erősebbet épített. Amire másodszor épített az is sziklának látszott, mint az első. Sajnos nagyon későn vette észre a csalást, de akkor már sokat magával rántott. Ezt az embert Luther Mártonnak hívták.


A csalást ami abban állt, hogy a szentháromság tant átvette a katolikus egyháztól, és jóhiszeműleg a protestáns tanításoknak is alapjává tette, csak halála után ismerte fel. Neki sikerült kitörnie ebből, és a szemtanúk szavaival élve
"feltámadt", és üdvösségre jutott. De sokan képtelenek erre. Az egy igaz Isten mint alap helyett három homokbuckára építenek, annak is csak egyik tagját hívják sziklának (már ebből is látszik, mennyire ingatag az egész).

 

Ennek a tannak az az alapja, hogy a kegyelmes Isten aki soha nem változik, egyszer csak úgy van feltüntetve, mintha mindenkit el akarna kárhoztatni. Hogy ezt még se kelljen megtennie, és hogy ki ne derüljön, pokoli szándéka, előkotorja az öröktől fogva létező második Istent, a fiát. Megbeszélésük és egyetértésük után a fiú eljön, és magára veszi, és a keresztfán kifizeti azoknak a bűneit, akik elhiszik, hogy őt az atya ezért küldte. Akik elhiszik üdvözülnek, akik nem elkárhoznak. Csak úgy pikk, pakk. Ugyanis az a hit is ide tartozik, hogy ha valaki meghal rögtön miután elfogadta a megváltást, már a mennybe emelkedik, ami nyilvánvaló igazságtalanság azokkal szemben akik ittmaradnak, és még elbukhatnak. A kik még a földön élnek, egy harmadik Istentől vezettetnek az itéletig.

 

Mennyire bárgyú, és átlátszó hazug dogmarendszer ez, ami a hatalmas Istent így megalázza. Ez a dogmarendszer, hogy az ellentétes igék súlyát, és a közröhejt kikerülje azt mondja, hogy mégis egy Isten van, de ez egy titok. Az már viszont nem titok, hogy amikor Isten elé járul imádságban, külön gondol Krisztusra akinek a nevében megy az Atya színe elé, és megköszöni a Szentléleknek, mint harmadiknak, hogy erre elvezette. Mi ez, ha nem többisten imádat, és hit!

 

Senki nem meri felvállalni, és belegondolni abba hogy amikor ezt teszi az antikrisztus testületében van. Pedig erről az állapotról prófétált az Úr a visszajövetele előtti időkre tekintettel!

Amikor a tanítás alapja rossz, rossz az egész felépítmény.
Természeetes, hogy a hamisból semmi jó nem származhat, hanem minden belőle fakadó tanítás elferdített, még ha könyvtárakat tölt is meg azok igazának bizonyítgatása. Az egyik Isten ellenében a másikat kiemelve pokoli és értelmetlen rivalizálási harc dúl a kereszténység között. A résztvevők megbolondítva, és félrevezetve buzgóságukban azt gondolják, hogy az Úr harcosai, és az ő harcát vívják. A Sátán teljesen elérte célját.

 

Igy a jelen helyzetben homály fedi a megváltó kilétét, és a megváltás mibenlétét. Az Úr megigérte, hogy a felhőben (az Ige betű szerinti értelme) mégis fel fog tűnni, azoknak akik várják. Ehhez bátornak kell lenni ahhoz, hogy az igazságot meglássuk, szinte mindenki ellenében.
Mert kint maradnak a gyávák... és mindazok akik szeretik és szólják a hamisságot.

 

Üdv: Amet

Előzmény: Báthory Ödönke (10)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.04 0 0 10

OK, köszi. Egy épület valóban eléggé összetett dolog. És itt több dolgot lehet vizsgálni:

-házhely-a Kőszikla
Mát. 7.24-27
Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
-alap és szegletkő-ami alul-felül összetartja a házat

Eféz. 2.19-21
Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek és cselédei az Istennek,

Kik fölépíttettetek az apostoloknak és prófétáknak alapkövén, lévén a szegletkő maga Jézus Krisztus,

A kiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban;

 

-falak-nemes, vagy silány anyag
1 Kor. 3.10-13
Az Istennek nékem adott kegyelme szerint, mint bölcs építőmester, fundamentomot vetettem, de más épít reá. Kiki azonban meglássa mimódon épít reá.
Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus.
Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentomra;
Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minémű legyen, azt a tűz próbálja meg.

 

 

Ez utóbbi kicsit nem idevalónak tűnik, mert nemesfémből és drágakőből nem sokan építkeznek és a próba sem tűz volt Floridában. Mégis az itt lévőpozdotja jutott eszembe az ottani képeket látván.

Tehát ismét:

Voltak-e olyan házak, amelyek átélték a vihart és megálltak?

Ezek után építenek-e erősebb házakat az emberek, vagy maradnak a régi módszernél?

 

köszi:b

Domestos Creative Commons License 2004.10.03 0 0 9
Pál mondja, hogy mindenki meglássa, mit épít az alapra...

_____________________________
"Hálát adok Uram, hogy nem vagyok olyan, mint az a farizeus..."

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (7)
Vigor Creative Commons License 2004.10.03 0 0 8
Vasbetonból nem lehet?

Mellesleg szerintem nem OFF.
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (7)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.10.03 0 0 7

Nem a hol a kérdés, hanem a miből: kősziklából. És a kőszikla Jézus.

 

De ne offoljunk már, Ödönke nem ezt kérdezte.

Előzmény: Vigor (6)
Vigor Creative Commons License 2004.10.03 0 0 6
Könyörgöm, de kellenek azok a falak, vagy nem?! Az alap különben is a föld alatt van.
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (5)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.10.03 0 0 5
Szerintem pont arról beszélt Jézus, hogy a megfelelő alap híján a falak sem védenek meg (lásd homokra építés).
Előzmény: Vigor (4)
Vigor Creative Commons License 2004.10.03 0 0 4
A falakra meg nincs szükség, ugye?
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (3)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.10.03 0 0 3
Jézus tanítása kifejezetten az alapról szólt szerintem.
Előzmény: Vigor (2)
Vigor Creative Commons License 2004.10.03 0 0 2
Az alapban nem lehet lakni, falak nélkül nem ház a ház.
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (1)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.10.03 0 0 1
Miért, a falak anyaga számít? Nem az alapé?
Előzmény: Vigor (0)
Vigor Creative Commons License 2004.10.03 0 0 0
Építkezz inkább vasbetonból.
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.10.03 0 0 topiknyitó
Jézus arra int minket, hogy építsük az életünket a kősziklára, mert a vihar elsodorhatja. Van itt egy olvtársunk, aki átélte a legutóbbi floridai vihart (sajnos nem ismerem a szakkifejezést). Nekünk itt a TVben az okozott károkból mutattak, szétszórt házak, amelyek nekem könnyűszerkezetesnek tűntek. Magyarul pozdorja.

Kedves fish!

Olvastuk, hogy a házatokat megkímélte az Iván, a szomszédét elvitte. Felteszem, hogy vannak ott is stabil kőépületek. Az érdekelne, hogy létezik, létezett-e olyan épület, amely túlélte a vihart? Már úgy értem, hogy nem kikerülte, hanem megpróbálta a vihar és a ház megállt.

Azért vagyok rá kíváncsi, mert Jézus valami ilyesmit ígért mindannyiunk életében. Érdekelne, hogy létezhet-e olyan élet amelyik megáll, vagy csak abban bízhatunk, hogy kikerül a próba?

Bocs, hogy ilyen patetikus vagyok, remélem érted a kérdésem lényegét. Persze a többiek véleménye is érdekel, de te már láttál ilyen próbát.

köszi:b

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!