Keresés

Részletes keresés

gedegomba Creative Commons License 2010.05.19 0 0 7
Gimp-et még csak arra használtam, hogy C kódba mentse a képet, arra nagyon jó volt.
A PS problémára biztos van a beállításoknál ilyen opció. Sajnos most nem vagyok otthon, hogy pontos választ adhassak.
TuRneRb Creative Commons License 2010.05.19 0 0 6
Hmm ez hasznos leírás volt köszi,eddig én sem tudtam hogy ez ilyen egyszerűen is megoldható...
Előzmény: Badmotorfinger (1)
blandwh1 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 5
Oké, megbeszéltük...:))))))
Előzmény: Törölt nick (4)
blandwh1 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 3
Máshol is megkérdeztem....
Sziasztok! Egy meglehetősen "illetlen" kérdést szeretnék feltenni, hátha valaki tud segíteni...:)))
Szóval: Hogyan lehetne elérni pl. a PS. vagy bármely más ADOBE terméknél, hogy miután installáltam, ne tudjon kapcsolatot létesíteni az ADOBE szerverével. Azon kívül, hogy kapcsoljam le a netet.
Feltételezem nem én vagyok az egyetlen, akinek esetleg hasonló gondja van....
Álné Vendel Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2

Köszönöm. Sokkal segítettél.

 

:))

Előzmény: Badmotorfinger (1)
Badmotorfinger Creative Commons License 2004.09.30 0 0 1

Meg lehet csinálni persze.

 

Ha kész vagy az oldal tervével PS-ben, találsz az eszköztáron a jobb oldali sorban föntről a harmadikként egy Slice Tool nevű ikont (egy kis szikét mintáz). Erre kattints, vagy a K billentyűre és ez lesz aktív. Ezzel szépen táblázattá szeletelheted a képet, ahogy akarod. Csak rákattintasz vele a kép egy pontjára, nyomva tartod az egérgombot és húzod. A képet darabokra fogja szelni. Ha kész vagy vele nagyjából, és át akarsz valamit alakítani rajta, pl egy darabot kisebbre venni, akkor ugyanazon ikonra sokáig rányomva előjön a társa a Slice Select Tool. Egy képdarabra rábökve ezzel aktivvá válik az adott darab és megváltoztathatod a méretét, ha kétszer kattintasz vele egy darabra, akkor egy táblázatban számszerűen is beállíthatod a tulajdonságait. Ha kész a kívánalmak szerint szeletelt oldal, akkor a File/Save for Web menüpontra kattints. Ha bejön az ablak, akkor bal oldalt fölül is látsz egy kisebb eszköztárat. Ezen is van egy Slice Select Tool, amivel rábökhetsz az egyes darabokra és a darabok tulajdonságait egyenként is beállíthatod, sőt azt is, hogy melyiket milyen képformátumként mentse (GIF, JPG) és milyen tömörítéssel, színmélységgel. Ha ezután a Save gombra böksz, láthatod, hogy a PS valamilyen .html-ként akarja alapértelmezetten elmenteni a képet. A beállításokat hagyd úgy, ahogy javasolja, a nevet átírhatod, mondjuk ha nyitóoldal akkor index.html-re, meg persze a mentés helyét is állítsd be ! Okézás után a kijelölt könyvtáradba kaptál egy index.html-t és egy Images könyvtárat. Az utóbbiban megtalálod a kijelölt képdarabjaidat, az index. html, pedig egy táblázattá alakított weboldal lesz, benne a képekkel. Ezt valamilyen webszerkesztő programban még tovább finomíthatod.

Előzmény: Álné Vendel (-)
radai rosseb Creative Commons License 2004.09.30 0 0 0
Macromedia Fireworks. Azzal meg tudod csinálni ezt a fajta táblázatot, vagy emlékeim szerint az ImageStyler is jó ilyesmire. De azzal számolhatsz, hogy mind a kettő elég otromba táblázatokat hoz létre. Ha külön kivagdosod a kép részleteit, és úgy rakod bele táblázatba, az is járható út, csak sokkal körülményesebb.

Ja, és 0. :)
Előzmény: Álné Vendel (-)
Álné Vendel Creative Commons License 2004.09.30 0 0 topiknyitó
Kérdésem adott :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!